Lucembursko – S. Makedonie 1:0 (kon.) | Ukrajina – Bělorusko 3:1 (kon.) | Estonsko – Litva 1:0 (kon.)
San Marino – Anglie 0:6 (kon.) | Rusko – Švédsko 1:0 (kon.) | Španělsko – Slovensko 2:0 (kon.)
Švýcarsko – Slovinsko 3:2 (kon.) | Rakousko – Moldavsko 1:0 (kon.) | Černá Hora – Lichtenštejnsko 2:0 (kon.)
konec
Rusko
1:0 (1:0)
Švédsko
Sobota 05.09.2015, 18:00 • Otkrytie Arena, Moskva • Kvalifikace ME • Skupina G
Předzápasové kurzy
    90+4. Výborný zákrok Akifejeva proti střele Forsberga
     
    90+4
    To jsou věci! Švédové mohli v samotném závěru vyrovnat! Jimmy Durmaz poslal do vápna centr z nouze, který sklepl hlavičkou Antonsson pro Emila Forsberga, jehož přízemní střelu však výborným zákrokem vyrazil Igor Akinfejev!
    90+2. Rusové se z protiútoku neprosadili
     
    90+2
    Na druhé straně vyrazilo Rusko do rychlého protiútoku! Alan Dzagojev poslal do vápna krásný lob, který našel Alexandera Kokorina, kterému však zakončení nesedlo, a jeho střela mířila nad branku!
     
    90
    Hlavní rozhodčí Mark Clattenburg nastavuje celkem čtyři minuty nad rámec základní hrací doby!
     
    88
    Švédové měli výbornou příležitost na srovnání skóre! Do vápna dostal ideální přihrávku střídající Marcus Berg, který si míč zpracoval a vypálil! Jeho ránu však výborným zákrokem vyrazil nad branku Igor Akinfejev!
     
    84
    Následně ruská reprezentace provádí své poslední střídání v tomto zápase. Ze hřiště odchází křídelník Roman Širokov, kterého nahrazuje Alexej Berezuckij, který by se měl zatáhnout do obrany!
    82. Skvělý obranný zákrok Martina Olssona
     
    82
    Teď však mělo Švédsko velké štěstí! Alan Dzagojev poslal skvělou křížnou přihrávku do vápna, na kterou si naběhl Alexandr Kokorin. Jeho zakončení však nebylo nikterak razantní, nicméně míč směřoval do branky. Na brankové čáře však míč vykopl obránce Martin Olsson!
     
    81
    Žlutou kartu dostává Oleg Kuzmin (Rusko).
     
    80
    Rusové provádějí druhé střídání v tomto zápase! Nejedná se však o Smolnikova, který pokračuje v zápase! Ze hřiště odchází jediný střelec tohoto utkání, Arťom Dzjuba, kterého nahrazuje na posledních deset minut Ionov.
    73. Hlavička Durmaze mířila nad branku
     
    73
    Na druhé straně mohlo zahrozit! Z pravé strany poslal do vápna ideální centr Sebastian Larsson, který našel Jimmy Durmaze, který přeskočil Ignaševiče. Jeho hlavička však směřovala nad břevno branky Igora Akinfejeva!
     
    71
    Rusové přichystali první střídání v tomto zápase! Velmi dobrý výkon odvedl zkušený Jurij Žirkov, který však své působení na trávníku právě ukončil. Na jeho místo přichází Oleg Kuzmin.
    62. Forsberg se nedokázal prosadit
     
    62
    Švédové se krásně dostali přes střed hřiště! Střídající Ola Toivonen krásně přenesl hru na levou stranu, kde se nacházel Emil Forsberg. Mladý útočník Lipska zakončoval nadvakrát, nicméně první pokus skončil na tyči a ten druhý v boční síti!
     
    61
    Švédský tým provádí druhé střídání v tomto zápase! Ze hřiště odchází obránce Pierre Bengtsson, který odvedl slušnou práci. Na jeho místo přichází útočník Markus Berg, což značí, že trenér Hamrén chce posílit ofenzivu!
     
    52
    První žlutou kartu ze švédského týmu dostává Pontus Wernbloom, který u postranní čáry ostře zajel pod nohy Alexandra Kokorina. Zcela zasloužená žlutá karta!
     
    46
    Švédský trenér Erik Hamrén sahá hned v úvodu prvního poločasu k velmi překvapivému kroku! Ze hry odchází Zlatan Ibrahimović, který v prvním poločase skutečně nepodal ideální výkon. Na jeho místo přichází Ola Toivonen.
    38. Arťom DZJUBA - 1:0
     
    38
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Rusové se zcela zaslouženě dostávají do vedení! Celá akce začala na pravé straně, kde výborně zakombinoval Smolnikov s Širokovem. Domácí kapitán posílal patičkou míč do vápna, nicméně obránce Zenitu se ke střele nedostal. Míč se však odrazil přímo do prostoru, kde se nacházel osamocený ARŤJOM DZJUBA, který poslal míč odrazem o tyč do odkryté branky!
     
    34
    První ostřejší zákrok předvedl Alan Dzagojev, který ostře zajel do hostující hvězdy, Zlatana Ibrahimoviće. Hlavní sudí Clattenburg uděluje zcela zaslouženě první žlutou kartu tohoto zápasu!
     
    19
    Domácí Rusko mělo další obrovskou příležitost! Na pravé straně opět úřadoval Alexandr Kokorin, který našel ve vápně Romana Širokova, který však nepropálil výborného Isakssona. Obrana Švédska následně dostala míč na rohový kop!
    16. Obrovská šance Šatova
     
    16
    Tak zatím se skutečně nenudíme! Na pravou stranu dostal výbornou přihrávku Alexander Kokorin, který si jej potáhl, a následně poslal do vápna přízemní centr. Ten našel naběhnutého Olega Šatova, který však napálil míč těsně mimo levé tyče branky Isakssona!
    8. Neuznaná branka Ruska
     
    8
    Rusové se již v osmé minutě mohli dostat do vedení, nicméně jejich branka není uznává kvůli ofsajdu! Alan Dzagojev poslal středem hřiště výbornou přihrávku středem hřiště pro Romana Širokova, který zkušeně zakončil, avšak se v rozhodující moment nacházel v ofsjadu!
    4. Akrobatické zakončení Dzjuby
     
    4
    Hned ve čtvrté minutě se domácí Rusko dostalo do první zajímavé příležitosti! Středopolař Širokov poslal zajímavý pas za obranu pro Dzjubu, který se dostal k míči až po hlavičce Granqvista. Útočník Zenitu zkusil akrobatické zakončení, avšak mířil nad branku!

    Jan Havlovic

    Branky: 38. Dzjuba

    Karty:   34. Dzagojev (RUS), 81. Kuzmin (RUS) – 52. Wernbloom (SWE)


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 4:3. Rohy: 3:1. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 6:8.
    Rusko: Akinfejev – Smolnikov, V. Berezuckij, Ignaševič, Žirkov (71. Kuzmin) – Igor Denisov, Širokov (84. A. Berezuckij) – Kokorin, Dzagojev, Šatov – Dzjuba (80. Ionov).
    Náhradníci: Lodygin, Rebrov – D. Kombarov, Čeryšev, Gazinskij, Glušakov, Ionov, Smolov, A. Berezuckij, Mamajev, Kuzmin, Jerochin.

    Švédsko: Isaksson – Bengtsson (61. Berg), Antonsson, Granqvist, M. Olsson – Wernbloom, Ekdal – Seb Larsson, Durmaz, Forsberg – Ibrahimović (46. Toivonen).
    Náhradníci: Nordfeldt, Olsen – Milošević, Zengin, E. Johansson, Wendt, Berg, Toivonen, Tinnerholm, Lewicki, Kiese Thelin, Khalili.

    Rozhodčí: Clattenburg – Beck, Burt (vš. ANG)
    bahis siteleri