Arménie – Dánsko 0:0 (kon.) | Polsko – Gibraltar 8:1 (kon.) | Irsko – Gruzie 1:0 (kon.)
Skotsko – Německo 2:3 (kon.) | Finsko – Faerské ostrovy 1:0 (kon.) | Sev. Irsko – Maďarsko 1:1 (kon.)
Rumunsko – Řecko 0:0 (kon.) | Albánie – Portugalsko 0:1 (kon.)
konec
Finsko
1:0 (1:0)
Faerské ostrovy
Pondělí 07.09.2015, 20:45 • Helsingin Olympiastadion, Helsinki • Kvalifikace ME
Předzápasové kurzy
     
    89
    Kaj Leo í Bartalsstovu si zhruba třicet metrů od branky vyšlápl právě na Përparima Hetemaje, který nyní vyletěl jako čertík z krabičky. Je z toho poměrně slušná standardka pro domácí.
     
    80
    Domácí však zcela zbytečně ztratili míč. Benjaminsen jej získal u pravé lajny a chtěl postupovat k polovině hřiště, ale ještě větší zbytečnost předvedl Tim Sparv, když jej fauloval, aniž by byl Benjaminsen v nějaké nebezpečné situaci. Žlutá karta a kapitán domácích si v závěru kvalifikace za žluté karty postojí.
    65. Dvě žluté za kočkování mezi Lamem a Hanssonem
     
    65
    Hlavní rozhodčí Marcin Borski neměl žádné pochopení pro kočkovanou mezi Thomasem Lamem a Hallurem Hanssonem na půli hřiště a oběma dává kartičku. Horší to je pro Hanssona, který má příští zápas také stopku.
     
    50
    Během tří minut se vyfaulovali dva hráči Faeřanů, nad kterými byla hrozba vynechání dalšího zápasu, pokud dostanou kartu. Nejprve se provinil Næs, nyní na půlce hřiště Brandur Hendriksson naprosto zbytečně projel Sparva a je to také za žlutou.
    47. Jónas Tór Næs
     
    47
    Nejenže hosté ztratili míč, ale Jónas Tór Næs to vrátil Përparimu Hetemaji i s úroky, když trefil jeho pravou stojnou nohu. Vidíme druhou žlutou kartu pro hráče hostí.
     
    32
    Tak tenhle faul si Fróði Benjaminsen rozhodně za rámeček nedá. Zhruba čtyřicet metrů od branky na středu hriště projel kotníky Thomase Lama a dostává jasnou žlutou kartu.
     
    16
    Finové to neudělali vůbec dobře. Rychle po rozehrávce ztratili míč, což byla voda na mlýn pro Hallura Hanssona. Ten nabral rychlost a Markusi Halstimu nezbylo za půlkou nic jiného, než jej faulovat, za což oprávněně vidí žlutou kartu.

    Tomáš Lysý

    Branky: 23. Pohjanpalo (Ring)

    Karty:   16. Halsti (FIN), 65. Lam (FIN), 80. Sparv (FIN) – 32. Benjaminsen (FAO), 47. Tór Næs (FAO), 50. Hendriksson (FAO), 65. Hansson (FAO), 89. Bartalsstovu (FAO)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 2:5. Rohy: 3:2. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 16:16.
    Finsko: Hradecky – Arkivuo, Halsti, Arajuuri, Uronen – Ring, Lam (85. Mattila), Sparv (C), Hetemaj – Riski (74. Väyrynen) – Pohjanpalo (90+3. Hämäläinen).
    Náhradníci: Joronen, Mäenpää – Jalasto, Moren, Raitala, Mattila, Toivio, Kauko, Forsell, Hämäläinen, Väyrynen, Pukki.

    Faerské ostrovy: Nielsen – Tór Næs, Nattestad, Gregersen, G. Sørensen – Vatnhamar, Hendriksson, Benjaminsen (C) (84. Baldvinsson), Hansson, Holst (57. Bartalsstovu) – K. Olsen (75. Justinussen).
    Náhradníci: Thomsen, Gestsson – P. Justinussen, Færø, Baldvinsson, E. Jacobsen, Frederiksberg, Joensen, Bartalsstovu, R. Jakobsen, F. Justinussen.

    Rozhodčí: Borski – Rostkowski, Myrmus – Wójcik
    bahis siteleri