Arménie – Dánsko 0:0 (kon.) | Polsko – Gibraltar 8:1 (kon.) | Irsko – Gruzie 1:0 (kon.)
Skotsko – Německo 2:3 (kon.) | Finsko – Faerské ostrovy 1:0 (kon.) | Sev. Irsko – Maďarsko 1:1 (kon.)
Rumunsko – Řecko 0:0 (kon.) | Albánie – Portugalsko 0:1 (kon.)
konec
Finsko
1:0 (1:0)
Faerské ostrovy
Pondělí 07.09.2015, 20:45 • Helsingin Olympiastadion, Helsinki • Kvalifikace ME
Předzápasové kurzy
     
    90+3
    Dnes velmi dobře hrající Joel Pohjanpalo míří z placu. Jeden gól dal, druhý zahodil. Na poslední desítky sekund jej nahradí Kasper Hämäläinen.
     
    89
    Kaj Leo í Bartalsstovu si zhruba třicet metrů od branky vyšlápl právě na Përparima Hetemaje, který nyní vyletěl jako čertík z krabičky. Je z toho poměrně slušná standardka pro domácí.
     
    85
    Druhé střídání ve finské ekipě. Thomas Lam přepustí místo na závěrečných zhruba sedm minut pro Sakari Mattilu.
     
    84
    Hosté potřetí střídají. Z placu míří obránce Fróði Benjaminsen, kterého nahradí Rógvi Baldvinsson.
     
    80
    Domácí však zcela zbytečně ztratili míč. Benjaminsen jej získal u pravé lajny a chtěl postupovat k polovině hřiště, ale ještě větší zbytečnost předvedl Tim Sparv, když jej fauloval, aniž by byl Benjaminsen v nějaké nebezpečné situaci. Žlutá karta a kapitán domácích si v závěru kvalifikace za žluté karty postojí.
    76. Thomas Lam se před gólem dotknul míče evidentně rukou
     
    76
    Domácí již slavili druhý gól, když k Thomasi Lamovi propadl odražený míč po střele Pohjanpala, jenže domácí defenzivní záložník k sobě dostal míč evidentním odrazem rukou, proto jeho trefa nemohla být uznána.
     
    75
    Střídání v týmu Faerské ostrovy: ze hřiště odchází Klæmint Olsen, přichází Finnur Justinussen.
     
    74
    Finové poprvé střídají. Riku Riski přepouští místo na hřišti útočníku Timu Väyrynenovi.
    71. Joel Pohjanpalo nedává druhý gól, v obrovské šanci selhal
     
    71
    Co by chtěl nyní Joel Pohjanpalo víc, to by mě vážně zajímalo. Z levé strany mu poslal parádní míč Jere Uronen. Riski mu šikovně přenechal míč, ale zcela osamocený střelec prvního gólu Finska trefuje pouze gólmana, ač se ho mohl lidově zeptat, "kam to chceš?".
    65. Dvě žluté za kočkování mezi Lamem a Hanssonem
     
    65
    Hlavní rozhodčí Marcin Borski neměl žádné pochopení pro kočkovanou mezi Thomasem Lamem a Hallurem Hanssonem na půli hřiště a oběma dává kartičku. Horší to je pro Hanssona, který má příští zápas také stopku.
    64. Šance Fróði Benjaminsena
     
    64
    Gilli Sørensen se prosmýkl po levé straně podél lajny, poslal míč do vápna, a tam nikým nehlídaný Fróði Benjaminsen v obrovské šanci zamířil těsně vedle pravé tyče Hradeckyho.
     
    57
    První střídání dnešního zápasu. Z placu odchází útočník Christian Holst, kterého nahrazuje záložník Kaj Leo í Bartalsstovu.
     
    50
    Během tří minut se vyfaulovali dva hráči Faeřanů, nad kterými byla hrozba vynechání dalšího zápasu, pokud dostanou kartu. Nejprve se provinil Næs, nyní na půlce hřiště Brandur Hendriksson naprosto zbytečně projel Sparva a je to také za žlutou.
    47. Jónas Tór Næs
     
    47
    Nejenže hosté ztratili míč, ale Jónas Tór Næs to vrátil Përparimu Hetemaji i s úroky, když trefil jeho pravou stojnou nohu. Vidíme druhou žlutou kartu pro hráče hostí.
     
    32
    Tak tenhle faul si Fróði Benjaminsen rozhodně za rámeček nedá. Zhruba čtyřicet metrů od branky na středu hriště projel kotníky Thomase Lama a dostává jasnou žlutou kartu.
    23. Joel POHJANPALO - 1:0
     
    23
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Ke gólu již byl hodně blízko Alexander Ring, který svojí střelou z vápna trefil břevno. Jeho pumelice se ale odrazila od břevna k nehlídanému JOELI POHJANPALOVI, který hlavičkovým lobem překonal Nielsena. Míč zapadl tak tak za branku. Asistence: Alexander Ring.
     
    22
    Několikrát odražený míč se dostal před branku k Pohjanpalovi, který jej trefil špatně a Nielsenovi řádně ulehčil úlohu.
     
    16
    Finové to neudělali vůbec dobře. Rychle po rozehrávce ztratili míč, což byla voda na mlýn pro Hallura Hanssona. Ten nabral rychlost a Markusi Halstimu nezbylo za půlkou nic jiného, než jej faulovat, za což oprávněně vidí žlutou kartu.

    Tomáš Lysý

    Branky: 23. Pohjanpalo (Ring)

    Karty:   16. Halsti (FIN), 65. Lam (FIN), 80. Sparv (FIN) – 32. Benjaminsen (FAO), 47. Tór Næs (FAO), 50. Hendriksson (FAO), 65. Hansson (FAO), 89. Bartalsstovu (FAO)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 2:5. Rohy: 3:2. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 16:16.
    Finsko: Hradecky – Arkivuo, Halsti, Arajuuri, Uronen – Ring, Lam (85. Mattila), Sparv (C), Hetemaj – Riski (74. Väyrynen) – Pohjanpalo (90+3. Hämäläinen).
    Náhradníci: Joronen, Mäenpää – Jalasto, Moren, Raitala, Mattila, Toivio, Kauko, Forsell, Hämäläinen, Väyrynen, Pukki.

    Faerské ostrovy: Nielsen – Tór Næs, Nattestad, Gregersen, G. Sørensen – Vatnhamar, Hendriksson, Benjaminsen (C) (84. Baldvinsson), Hansson, Holst (57. Bartalsstovu) – K. Olsen (75. Justinussen).
    Náhradníci: Thomsen, Gestsson – P. Justinussen, Færø, Baldvinsson, E. Jacobsen, Frederiksberg, Joensen, Bartalsstovu, R. Jakobsen, F. Justinussen.

    Rozhodčí: Borski – Rostkowski, Myrmus – Wójcik
    bahis siteleri