Arménie – Dánsko 0:0 (kon.) | Polsko – Gibraltar 8:1 (kon.) | Irsko – Gruzie 1:0 (kon.)
Skotsko – Německo 2:3 (kon.) | Finsko – Faerské ostrovy 1:0 (kon.) | Sev. Irsko – Maďarsko 1:1 (kon.)
Rumunsko – Řecko 0:0 (kon.) | Albánie – Portugalsko 0:1 (kon.)
konec
Arménie
0:0 (0:0)
Dánsko
Pondělí 07.09.2015, 18:00 • Vazgen Sargsyan anvan Hanrapetakan Marzadasht, Jerevan • Kvalifikace ME
Předzápasové kurzy
     
    DÁNSKO
    Dánsko se momentálně nachází na druhé příčce tabulky skupiny I, která má pouze pět týmů! Na třetím místě je Albánie, která je za Dánskem kvůli horšímu skóre. Situaci je tak velmi zamotáná a postoupit může i Albánie, nicméně i první Portugalsko může spadnout do baráže! Pátá Arménie má pouze jeden bod a je ze hry venku!

    Dánům se navíc v tomto roce výsledkově daří! V březnu vše zahájili domácí výhrou v přátelském utkání nad USA :2. O všechny tri branky se postrala Nicklas Bendtner! Následující přátelské utkání ve Francii však svěřencům Mortena Olsena nevyšlo, když prohráli 0:2. Poslední utkání kvalifikační skupiny sehráli Dánové doma proti Srbsku, které díky špatné formě a kontumaci zápasu s Albánií nemá šanci na postup. Domácí Dánsko také vyhrálo 2:0! Poslední zápas sehrálo Dánsko doma s Albánií. Domácí fotbalisté měli územní převahu, nicméně se prosadit nedokázali, a Albánie si odvezla cenný bod!
     
    ARMÉNIE
    Tento kvalifikační cyklus se Arménii vůbec nepovedl. Momentálně je na posledním, tedy pátém místě tabulky. Na svém kontě má pouhý bod a je tak bez šance na postup! Arménie však ještě může promluvit do boje o postup, neboť dnes hraje právě s Dánskem, a v polovině října s Albánií.

    V letošním roce sehrála Arménie celkem tři utkání, ani v jednom případě však nedokázala zvítězit! Nejdříve prohrála v Albánii 1:2 a poté doma s Portugalskem 2:3! Poslední utkání sehráli svěřenci trenéra Hovsepjana v pátek v Srbsku. Oba týmy již ztratily šanci na postup, úspěšnější však bylo Srbsko, které vyhrálo 2:0.
     
    Příjemný páteční večer všem fotbalovým fanouškům a fanynkám! Fotbalové ligy v Evropě se opět na pár dnů zastavily a na řadě je reprezentační přestávka! My se společně zaměříme na duel skupiny I, ve kterém se střetne Arménie s Dánskem . Úvodní výkop je naplánován v 18:00 a u textového přenosu se na vás bude těšit Jan Havlovic.
     
    Úvodní sestavy:

    Arménie: Kasparov – Mkojan, Arzumanjan, Andonian, Harojan – Mchitarjan, Mkrtčjan – Hovhannisjan, Pizzelli, Kazarjan – Movsisjan.
    Náhradníci: Beglarjan, Prazyan – Özbiliz, Aslanjan, M. Voskanjan, Simonjan, Korjan, Hambardzumjan, Grigoryan, Juspašjan, Pogosyan.

    Dánsko: Schmeichel – Jacobsen, Kjaer, Agger, Durmisi – Højbjerg, J. Poulsen – Y. Poulsen, Krohn-Dehli, Jørgensen – Bendtner.
    Náhradníci: Andersen, Lössl – Vibe, Braithwaite, Hansen, Delaney, M. Rasmussen, Svjatčenko, Christensen, Sisto, Wass, Kvist.

    Rozhodčí: Moen – Haglund, Andas (vš. Norsko).
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hlavní rozhodčí Moen z Norska zahájil dnešní utkání! Úvodní výkop měli k dispozici fotbalisté Dánska, kteří se dostávají i k prvnímu útoku dnešního utkání.
     
    2
    Velmi odvážně se vrhnul do souboje se dvěma protihráči hostující Michael Krohn-Dehli, který neprošel, avšak byl faulovaný. Hned v úvodu tak mají Dánové k dispozici standardní situaci!
     
    3
    Rozehrávky se ujal mladý obránce Riza Durmisi, nicméně jeho výborný pokus poslal na rohový kop brankář Gevorg Kasparov! Následný rohový kop rozehrál opět Durmisi, nicméně tentokrát jeho centr branku domácích neohrozil
    3. Standardní situaci Durmisiho
     
    4
    Na levé straně se prezentoval první ztrátou mladý Højbjerg, který málem vyslal do protiútoku Kama Hovhannisjana, nicméně domácí křídelník míč na hrací ploše těsně nestihl.
     
    5
    U postranní čáry svedl hodně tvrdý souboj domácí Varazdat Harojan s Yussufem Poulsenem, který si řekl o místo v základní sestavě výborným výkonem v utkání s Albánií. Hostující hráč nakonec vybojoval rohový kop!
     
    6
    I druhý rohový kop rozehrál obránce Riza Durmisi. Jeho centr našel na malém vápně zcela volného Daniela Aggera. Zkušený stoper však mířil nad branku, neboť se mu zakončení vůbec nepovedlo!
     
    7
    Do vápna Arménie posílal nadýchaný centr hostující Jørgensen, který však našel pouze stoper Andoniana. Jeho následná přihrávka našel ve středu hřiště Mchitarjana, který se pokoušel vyslat do úniku Movsisjana. Na toho byl však míč příliš dlouhý!
     
    8
    Následný útok Dánska nebyl přesný. Obrana Arménie si dokázala hostující hráče pohlídat, a následuje odkop od branky Gevorga Kasparova.
     
    9
    Kasparov hodně nepřesně rozehrál a svou přihrávkou našel ve středu Nicolaie Jørgensena, který následně hledal na pravé straně Yussufa Poulsena. Mladý útočník Lipska se však nedostal přes Harojana.
     
    10
    Domácí Gevorg Kazarjan ve vzdušném souboji zasáhl loktem do obličeje Simona Kjaera. Domácí křídelník tak dostává žlutou kartu, nutno říci, že zcela zaslouženou.
     
    12
    Domácí Arménie se zatím nemůže dostat do hry. Dánsko je velmi aktivní, avšak kromě střely Durmisiho žádnou další ránu na branku Kasparova nevyslalo.
     
    13
    Tentokrát se velmi ostrým zákrokem prezentoval hostující Jacob Poulsen, který poslal k zemi domácího kapitána, Henrikha Mchitarjana. V tomto případě však žlutá karta nepřišla.
     
    14
    Domácí Arzumanjan se dostal k odraženému míči a poslal dlouhý centr na útočnou polovinu, který našel Movsisjana. Útočník Spartaku se dál nedostal, vybojoval však alespoň autové vhazování.
     
    15
    Útok Arménie pokračoval i nadále a středopolař Dortmundu, Henrikh Mchitarjan, se pokoušel najít za obranou právě Movsisjana. Tento centr byl však na útočníka domácích příliš dlouhý.
     
    16
    Jura Movsisjan potřetí! Tentokrát se útočník Spartaku Moskva dostal k míči na levé straně. Proti sobě měl Simona Kjaera, který jeho postup zastavil, nicméně domácí hráč vybojoval rohový kop!
     
    17
    Rozehrávky se ujalm Marcos Pizzelli, který je původem Brazilec. Jeho centr však našel pouze hostujícího Poulsena, který míč odkopl. Následně se však míč dostal k Pizzellimu znovu, jeho druhý centr byl nebezpečnější, avšak i v tomto případě dánská obrana zafungovala na jedničku!
     
    18
    Arménský tlak pokračoval a domácí celek se dostal i do zakončení! Ve středu hřiště dostal hodně prostoru Karlen Mkrtčjan, který nevystřelil špatně, nicméně střela mířila mimo branku Kaspera Schmeichela!
     
    19
    Tentokrát už to pro branku Schmeichela nebezpečněji! Z pravé strany poslal do vápna nebezpečný centr Kamo Hovhannisjan, který našel naběhnutého Kazarjana, kterému však hlavička ve stoprocentní šanci nevyšla!
    19. Kazarjanovi hlavička nevyšla
     
    20
    Arménie pokračovala v kombinaci dál a vybojovala druhý rohový kop v zápase! Rozehrávky se ujal opět Marcos Pizzelli, kterému první centr nevyšel a obrana Dánska jej odvrátila. Následný centr skončil přímo v zámezí.
     
    21
    Na druhé straně se dostalo do zakončení také Dánsko! Ze střední vzdálenosti pálil Nicklas Bendtner, kterému však střela nevyšla a "Lord" mířil mimo!
     
    22
    Nakonec se však ukázalo, že střela Bendtnera byla tečovaná, tudíž měli Dánové k dispozici další rohový kop! Rozehrávky se ujal Jacob Poulsen, který našel ve vápně Simona Kjaera, jehož hlavička byla sražena na další rohový kop!
     
    23
    Následný rohový kop se však Poulsenovi tolik nevydařil a do protiútoku se dostala Arménie! Středem hřiště postupoval Movsisjan, který se následně pokoušel vyslat do úniku Mchitarjana. S tím se však výborně vrátil zkušený Lars Jacobsen!
     
    25
    Dánové se dostali po laciné ztrátě domácích k míči a mohli zamířit do protiútoku! Jacob Poulsen nabíhal Bendtnerovi na pravou stranu, nicméně hostující útočník poslal hodně mizernou přihrávku ...
     
    26
    Domácí Jura Movsisjan tvrdě dohrál Pierra-Emile Højbjerga. Útočník Spartaku Moskva hostujícímu hráči přišlápl kopačku. Mladý hráč Schalke by však měl být v pořádku!
     
    27
    I tentokrát mohlo Dánsko zamířit do protiútoku! Středem hřiště postupoval Michael Krohn-Dehli, který se před vápnem pokoušel prostrčit míč na nabíhajícího Jørgensen, ke kterému se však míč nedostal, neboť výborně zasáhl Mkojan.
     
    28
    Na druhé straně mohla udeřit také Arménie! Ve středu hřiště si udělal prostor Henrikh Mchitarjan, který vypálil, nicméně jeho rána trefila pouze spoluhráče Movsisjana. O pár sekund později se dostal ke střele také Karajan, i jeho rána byla zablokována.
     
    30
    Po nedovoleném zákroku Højbjerga na Movsisjana zahrávala Arménie zajímavou standardní situaci. Rozehrávky se ujal Pizzelli, který poslal svůj centr na zadní tyč. V tomto prostoru se však nacházel Bendtner, který míč odhlavičkoval.
     
    31
    Na druhé straně se domácí Mkrtčjan se pověsil na hostující Siomna Kjaera a hlavní rozhodčí pochopitelně odpískal nedovolený zákrok. Následný centr Durmisiho hledal na zadní tyči Aggera. Domácí obrana však odvrátila míč na rohový kop!
     
    32
    Rozehrávku rohového kopu Jacob Poulsen, který však svůj centr hodně přetáhl! Na druhé straně však zabojoval Agger a Dánsko bude mít k dispozici alespoň autové vhazování.
     
    33
    Riza Durmisi dohodil až do pokutového území, kde si dělal prostor Nicklas Bendtner. Útočník Wolfsburgu se však provinil nedovoleným zákrokem a dopředu může zamířit domácí Arménie.
     
    35
    Arménie se opět po krátké odmlce vrací na útočnou polovinu a pokouší se ohrozit branku Kaspera Schmeichela. Obrana Dánska však pracuje velmi dobře!
     
    36
    Na pravé straně si narazil míč Jacob Poulsen s Larsem Jacobsenem. Druhý jmenovaný však míč nestihl na hrací ploše. Navíc se před něj dostal domácí Harojan!
     
    37
    Ve středu hřiště chyboval Højbjerg a Arménie se dostává do protiútoku! Skvělou přihrávku do vápna dostal Mchitarjan, jehož ránu však zablokoval pohotový Kjaer. Následně pálil z hranice vápna i Hovhannasjan, avšak minul branku Schmeichela.
     
    38
    Hraje se nahoru, dolů a na druhé straně se dostalo do šance také Dánsko! První centr Poulsena byl odvrácen obranou Arménie, následně vrátil míč do vápna Højbjerg, který našel Bendtnera. Jeho zakončení bylo však zablokováno. Všechno vzrušení však bylo zbytečné, neboť hned trojice hostujících hráčů se nacházela v ofsajdu!
     
    40
    Na pravou stranu dostal od Mrktčjana krásnou přihrávku Henrikh Mchitarjan. Záložník Dortmundu se opravdu snažil, nicméně rychlý míč nedokázal dostihnout na hrací ploše a bude následovat odkop od branky Schmeichela.
     
    41
    Jura Movsisjan dostal zajímavou přihrávku na levou stranu! Útočník Spartaku se dostal přes Jacobsena, nicméně jeho následný centr do vápna byl zablokován. Z druhé stran však odcentroval Mkojan, jehož centr našel právě Movsisjana, ten však promáchl!
     
    42
    Po chybě dánského týmu ve středu hřiště se dostal k míči Karlen Mkrtčjan, který dlouhou dobu držel míč na svém kopačce. Následně poslal záložník Machačkaly centr do vápna, který však odvrátil Jacobsen.
     
    44
    Domácí Karlen Mkrtčjan se následně nestíhal vracet s Jacobem Poulsenem, a tak hostujícího středopolaře poslal k zemi. Za "odměnu" dostává žlutou kartu!
     
    45
    Následnou standardní sitauci si vzal na starost Riza Durmisi, který to opět zkoušel přímo. Jeho střela se štěstím prošla mezi zdí, nicméně byla tečovaná a bude z toho další rohový kop pro Dánsko!
     
    45+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje jednu minutu nad rámec základní hrací doby! Mezitím se ve středu hřiště střetl ve skluzu domácí Movsisjan s Højbjergem. Hostující hráč zůstal ležet na zemi, nicméně zákrok dle mého názoru lehce přihrál, což se také Movsisjanovi nelíbilo a s mladým záložníkem si to vyřídil osobně!
    45+1. Konflikt Movsisjana s Højbjergem
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    První poločas v Jerevanu nabídl velmi zajímavý a rychlý kombinační fotbal! Šancí jsme však příliš neviděli! Hned ve třetí minutě ohrozil branku Kasparova z volného přímého kopu Durmisi, avšak domácí gólman střelu vyrazil. Velkou šanci měla po dvaceti minutách hry i Arménie. Do vápna dostal ideální centr Kazarjan, avšak hlavička mu nesedla!

    Druhý poločas začne přibližně v 19:02!
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Nicklas Bendtner se hned v úvodu druhého poločasu dokázal dostat ve vápně k míči, v souboji s domácím Andonianem se však provinil nedovoleným zákrokem.
     
    48
    Nicklas Bendtner se dostal ve středu hřiště k míči a přihrávkou za obranu se pokoušel najít Yussufa Poulsena. Před dánského záložníka se však dokázal dostat obránce Mkojan.
     
    49
    Dánové vstoupili do druhého poločasu opravdu velmi aktivně! Z pravé strany odcentroval Rizi Durmisi, který svým centrem našel ve vápně hlavu Jørgensena. Jeho hlavičku však zablokoval jeden z domácích hráčů.
     
    50
    Na úvodní tlak dánského týmu se pokoušela Arménie odpovědět! Ve středu hřiště dostal hodně prostoru domácí Robert Arzumanjan, který se odhodlal ke střele. Jeho ránu však lapil Kasper Schmeichel!
     
    51
    Arménie opět kombinovala ve středu hřiště, nicméně Mkrtčjan chyboval ve středu hřiště a dopředu míří Dánsko. Momentálně kombinuje na pravé straně Poulsen s Jacobsenem.
     
    52
    Na hranici vápna se po dobré práci Jacobsena dostal k míči Højbjerg, který vystřelil mimo. Před tím si však záložník Schalke pomohl nedovoleným zákrokem v souboji s Mkojanem.
     
    53
    Do vápna Dánska dostal zajímavou přihrávku domácí kapitán Henrikh Mchitarjan, který se pokoušel vymodlit penaltu po souboji se Simonem Kjaerem. Hlavní rozhodčí však penaltu správě neodpískal!
    53. Mchitarjanův pád ve vápně
     
    54
    Na druhé straně kombinovalo opět Dánsko, nicméně na pravé straně neuspěl Michale Krohn-Dehli, kterého výborně ubránil domácí Harojan. Arménský obránce navíc vybojoval autové vhazování!
     
    56
    Dánové se momentálně pokoušejí zklidnit hru kombinací na vlastní polovině. Arménie však velmi ostře a vysoko napadá, což hostujícím hráčům práci neulehčuje.
     
    57
    První střídání provádí hostující trenér Morten Olsen, který stahuje ze hry záložníka Sevilly Michaela Krohn-Dehliho, který neodvedl ideální výkon. Na jeho místo nastupuje Tom Delaney.
     
    58
    Na levé straně výborně zapracoval obránce Lars Jacobsen, který svedl tvrdý souboj s Mkojanem, nicméně vybojoval rohový kop. Exekuce se ujal Jacob Poulsen, kterému se však centr příliš nepovedl.
     
    59
    Do velké šance se dostal hostující Jørgensen, kterého našel po rychlého protiútoku Yussuf Poulsen. Hostujícímu křídelníkovi však zakončení nevyšlo, avšak pravděpodobně poslal míč na ruku domácího hráče! Hlavní rozhodčí však penaltu neodpískal.
    59. Jørgensenovo nepovedené zakončení
     
    61
    Následně se Dánsko dostalo k další standardní sitauci! Rozehrávku si vzal na starost Jacob Poulsen, jehož centr se nebezpečně snášel na malé vápno. Míč však odkopl Kazarjan. Na druhé straněs e z rychlého protiútoku mohl prosadit Marcos Pizzelli, avšak jeho rána ze střední vzdálenosti Schmeichela nepřekvapila!
     
    62
    I tým Arménie provádí první střídání v tomto zápase" Kouč Sargis Hovsepjan stahuje ze hry právě Marcose Pizzelliho, kterého na hřišti nahrazuje Ruslan Korjan.
     
    63
    Další žlutou kartu v tomto zápase dostává hostující Nicolai Jørgensen, který u postranní čáry tvrdě zajel pod nohy Henrikha Mchitarjnaa. Žlutá karta zcela zasložená!
     
    64
    Vzápětí provádí dánský tým druhé střídání v tomto zápase! Pro dnešek dohrál i Nicolai Jørgensen, který nepředvedl ideální výkon. Na jeho pozici nastupuje mladý Braithwaite!
     
    66
    Do obrovské šance se dostal domácí Jura Movsisjan! Henrikh Mchitarjan postupoval středem hřiště a následně našel ve vápně zcela osamoceného právě Movsisjana! Útočník Spartaku Moskva střílel na přední tyč, avšak poslal míč pouze do boční sítě!
    66. Obrovská šance Movsisjana
     
    67
    Na pravé straně se zapojil do kombinace střídající Braithwaite, který vyslal do úniku Jacobsena. Pravý obránce dánského celku byl však tísněný Harojanem a jeho následný centr nebyl dostatečně přesný!
     
    68
    Teď však mohlo udeřit Dánsko! Na hranici vápbna dostal skvělou přihrávku od Højbjerga Nicklas Bendtner, který poslal dobrou střelu, nicméně výborný zákrok vytáhl Kasparov!
    68. Na druhé straně mohl udeřit Bendtner, avšak výborného Kasparova nepřekonal
     
    69
    Dlouhý nákop Gevorga Kasparova hledal na útočné polovině domácího Hovhannisjana. Záložník Arménie si však nepohlídal Durmisiho, který ho tvrdým, avšak čistým zákrokem, obral o míč!
     
    71
    Dánsko se tentokrát pokoušelo udeřit přes levou stranu, kam si naběhl Riza Durmisi. Mladý obránce však měl proti sobě Mkojana, přes kterého odcentrovat nedokázal. Následovat bude odkop od branky!
     
    72
    Arménie se po chybě Dánska ve středu hřiště dostala do rychlého protiútoku, který táhl středem hřiště Mkrtčjan. Jeho následná přihrávka našla před vápnem Kama Hovhannisjana, který však spadl po souboji s Kjaerem. Hlavní rozhodčí však tento souboj jako nedovolený neoznačil!
     
    73
    Hovhannisjan je již zpět na hřišti! Arménie mezitím kombinovala na pravé straně. Movsisjan uvolnil pravého orbánce Mkojana, kterému se podařilo přes Durmisiho odcentrovat. Na svém místě však byl Kjaer, který míč odkopl do bezpečí.
     
    75
    Na druhé straně se na pravé straně dostal k odcentrování míče hostující Lars Jacobsen. Centr zkušeného obránce našel ve vápně však pouze připravené rukavice brankáře Kasparova!
     
    76
    Střídající Braithwaite se dostal s míčem na levou stranu. K mladému hráči však velmi dobře přistoupil domácí Harojan, který nefauloval, nicméně poslal míč do zámezí a Dánsko bude vhazovat.
     
    77
    Dánsko opět chbyovalo ve středu hřiště a Arménie se mohla dostat do protiútoku. U postranní čáry na pravé straně absolvoval tvrdý souboji Movsisjan s Kjaerem. Dánský stoper uspěl, nicméně útočník Spartaku Moskva ho poslal tvrdý zákrokem k zemi! Následovala žlutá karta!
    77. Tvrdý zákrok Movsisjana na Kjaera
     
    79
    Se Simonem Kjaerem to bohužel vůbec nevypadá dobře. Lékaři již naznačovali, že se bude muset střídat. Na druhé straně se dostal k zajímavé střele střídající Thomas Delaney, který však poslal míč nad břevno branky Arménie!
     
    80
    Dánsko opravdu musí provést své poslední střídání! Simon Kjaer dnes bohužel dohrál, doufejme, že bude v pořádku! Na jeho místo stopera příchází mladý Erik Sviatčenko!
     
    81
    Domácí brankář Gevorg Kasparov hodně dlouho váhal s rozehávkou a velmi blízko se dostal napadající Nicklas Bendtner, který však míč těsně nezasáhl! Kasparov nicméně domácí fanoušky pořádně vystrašil!
     
    82
    Střídající Bratihwaite se na levé straně dobře uvolnil a následně poslal míč do středu hřiště, kam si naběhl Højbjerg. Centr záložníka Schalke však ve vápně našel pouze domácího Arzumanjana.
     
    83
    Arménie provádí sedm minut před koncem základní hrací doby své druhé střídání! Ze hřiště odchází Jura Movsisjan, ketrý měl na noze rozhodnutí, avšak minul! Na jeho místo přichází Özbiliz!
     
    84
    Na levé straně se dokázal ze souboje s Mkojanem uvolnil zkušený Daniel Agger, který následně poslal střílenou přihrávku před branku. Bendtner se v ofsajdu nacházel, nicméně míč netečoval. Kasparov však měl výhled zakrytý, a pomezní nakonec ofsajdu odmával! Domácí brakář však i tak míč vyrazil!
    84. Bendtner se nacházel v ofsajdu
     
    86
    Do dalšího zajímavého protiútoku se dostal domácí tým. Po pravé straně postupoval Hovhannisjan, který však akci nepochopitelně zabrzdil a jeho následný centr skončil v zámezí.
     
    87
    Arménie provádí své poslední střídání v tomto zápase! Trenér Sargis Hovsepjan posílá ze hry Kama Hovhannisjana, kterého nahrazuje SImonjan.
     
    88
    Arménie mohla rozhodnout dnešní utkání opět z rychlého protiútoku! Michtarjan našel na pravé straně volného střídající Simonjana, který nejdříve podklouzl. Následně se však ke střele dostal, ta však prolétla těsně mimo!
    88. Obrovská šance střídajícího Simonjana
     
    89
    Na druhé straně se k odcentrování míče dostal hostující Riza Durmisi, který svým centrem našel ve vápně hlavu Daniela Aggera. Zkušený stoper však poslal míč nad branku!
     
    90
    Další centr do vápna dostal Braithwaite, ten byl však zablokovaný. Následně mohla Arménie opět zahrozit z rychlého protiútoku, nicméně křížný centr Simonjana Henrikh Mchitarjan na hrací ploše nedostihl!
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje celkem čtyři minuty nad rámec základní hrací doby, což je způsobeno zejména ošetřováním Simona Kjaera!
     
    90+2
    Standardní situaci na levé straně rozehrál hostující Jacob Poulsen, jehož nadýchaný centr však odvrátila domácí obrana! Následně se dostala Arménie do dalšího protiútoku! Z pravé strany centroval Simonjan, nicméně Özbiliz na jeho centr těsně nedosáhl!
     
    90+3
    Arménie vybojovala rohový kop, kterého se ujal Kazarjan. Jeho centr našel na hranici vápna osamoceného Mchitarjana, který však svou střelu poslal pouze do připravených rukavic brankáře Schmeichela!
     
    90+4
    Dánský tým si v samotném závěru vybojoval zřejmě poslední akci dnešního zápasu. Rozehrávky se ujal Jacob Poulsen, jehož centr směřoval na zadní tyč, kde se však nacházel Andonian, který míč odhlavičkoval!
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Arménie sehrála s Dánskem velmi vyrovnané utkání, které nakonec skončilo bezbrankovou remízou!

    První poločas v Jerevanu nabídl velmi zajímavý a rychlý kombinační fotbal! Šancí jsme však příliš neviděli! Hned ve třetí minutě ohrozil branku Kasparova z volného přímého kopu Durmisi, avšak domácí gólman střelu vyrazil. Velkou šanci měla po dvaceti minutách hry i Arménie. Do vápna dostal ideální centr Kazarjan, avšak hlavička mu nesedla!

    V 66. minutě mohl domácí Movsisjan poslat svůj tým do vedení! Jeho zakončení však mířilo pouze do boční sítě! O dvě minuty později pálil Bendtner, avšak Kasparov byl na místě. Další velkou šanci domácího celku měl v závěru Simonjan, který však branku Schmeichela minul!

    Dánsko tak neprohrálo ani v druhém zápase kvalifikace, nicméně opět nevstřelilo branku! Momentálně jsou tak Dánové na druhém místě tabulky se ziskem dvanácti bodů. První Portugalsko a třetí Albánie však mají o dvě utkání méně!

    To je z mé strany vše a u dalšího textového přenosu se těším brzy nashledanou! (19:56:03)

    Jan Havlovic

    Branky:

    Karty:   10. Kazarjan (ARM), 44. Mkrtčjan (ARM), 77. Movsisjan (ARM) – 63. Jørgensen (DEN)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 6:4. Rohy: 2:8. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 15:16.
    Arménie: Kasparov – Mkojan, Arzumanjan, Andonian, Harojan – Mchitarjan, Mkrtčjan – Hovhannisjan (87. Simonjan), Pizzelli (62. Korjan), Kazarjan – Movsisjan (83. Özbiliz).
    Náhradníci: Beglarjan, Prazyan – Özbiliz, Aslanjan, M. Voskanjan, Simonjan, Korjan, Hambardzumjan, Grigoryan, Juspašjan, Pogosyan.

    Dánsko: Schmeichel – Jacobsen, Kjaer (80. Sviatchenko), Agger, Durmisi – Højbjerg, J. Poulsen – Y. Poulsen, Krohn-Dehli (57. Delaney), Jørgensen (64. Braithwaite) – Bendtner.
    Náhradníci: Andersen, Lössl – Vibe, Braithwaite, Hansen, Delaney, M. Rasmussen, Svjatčenko, Christensen, Sisto, Wass, Kvist.

    Rozhodčí: Moen – Haglund, Andas (vš. Norsko)
    bahis siteleri