Buffalo – Montreal 2:7 (kon.) | NY Islanders – Boston 3:5 (kon.) | Winnipeg – Tampa 3:4 (po pr.)
Calgary – Detroit 3:2 (po pr.) | Edmonton – Washington 4:7 (kon.) | Los Angeles – Carolina 3:0 (kon.)
po prodl.
Calgary Flames
3:2 (1:2, 0:0, 1:0 - 1:0)
Detroit Red Wings
Sobota 24.10.2015, 03:00 • Scotiabank Saddledome, Calgary • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Loučí se s vámi Jaroslav Svoboda a i nadále věřím, že zůstanete věrni přímým přenosům nejen z NHL. Já se vám ozvu zase zítra, z duelu Vancouver Canucks – Detroit Red Wings. Přeji příjemnou sobotu. (06:21:35)
     
    A já se s vámi budu pro dnešek loučit s konstatováním, že ačkoliv Detroit vstoupil do utkání lépe a ve 13. minutě vedl po gólech Nyquista a Smithe 2:1, kdy se za domácí trefil Giordano, nakonec prohrál. Po zranění Mikea Greena převzali domácí postupem času iniciativu, ale fantastický Howard držel vedení až do závěru 59. minuty, kdy jej tečí překonal Colborne. Definitivní obrat pak dotáhli domácí do konce v 64. minutě, kdy Giordano druhou trefou v zápase duel ukončil.
    V hale ještě zůstávají fanoušci a sledují na kostce boj Toronto Blue Jays v rámci finále American League v MLB...

     
    Netrpělivě budeme očekávat také situaci ohledně zranění Mikea Greena, obránce Detroitu. Již zítra hrají Red Wings ve Vancouveru. Pokud by Green nemohl nastoupit do zápasu, tak je to šance pro Jakuba Kindla vrátit se do hry. I zítra začíná duel Detroitu na západním konci Kanady ve 3:00.
    Ladislav Šmíd se sice vrátil dnes do sestavy Flames, ale zatím nemáme žádnou informaci o jeho aktuálním stavu. V utkání strávil jen 8 minut, to je na obránce dosti málo. Snad nedošlo k dalšímu zranění.

     
    Československá stopa v utkání:
    Ladislav Šmíd (CGY) 0+0, 0 střel, čas na ledě 8:05
    Michael Frolík (CGY) 0+0, 3 střely, čas na ledě 16:34
    Jiří Hudler (CGY) 0+2, 4 střely, čas na ledě 20:08
    Tomáš Tatar (DET) 0+0, 5 střel, čas na ledě 14:51
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Mark Giordano (CGY) 2+1
    2. Jimmy Howard (DET) 37 zák., 3 góly, 92,5%
    3. Joe Colborne (CGY) 1+0
    Calgary slaví tedy první letošní vítězství na svém ledě v unikátní hale Scotiabank Saddledome...

    Oh yea!! #goflamesgo???????????? #winning

    Fotka zveřejněná uživatelem Natty (@nattlyy),


     
    Dvě asistence si v zápase připisuje i Jiří Hudler. Ostatní čeští či slovenští hráči v duelu nebodovali.
     
    Sean Monahan dalším do party dnešních oslavenců, jeho asistence u vítězné trefy Giordana znamená pro útočníka Flames 100. kanadský bod kariéry v základní části NHL. A jestliže dnes Calgary vstupovalo do utkání s vyhlídkou jediného gólu od mety 6000 domácích branek v NHL, tak do příští zápasu půjdou Flames s počtem 10 999 branek celkově vstřelených v historii organizace v NHL. Takže další gól bude jubilejní 11 000.
     
    Detroit počtvrté v řadě prohrává a dnes to bylo pro něj velmi těžké utkání, kdy od začátku druhé třetiny čelil tlaku soupeře. Výtečný výkon předvedl Jimmy Howard, ale ani on nakonec prohře nezabránil. A to ještě bude muset Jeff Blashill řešit situaci ohledně Mikea Greena, který se v úvodní třetině zranil a pak už do zápasu nenaskočil. Možná i to značně ovlivnilo právě onen herní zlom v zápase, kdy Calgary po ztrátě klíčového beka Red Wings začalo mít místy jasnou převahu.
     
    Calgary Flames si zopákli obrat z utkání s Vancouverem! I tam soupeř vedl 2:1 po 2. třetině, pak ale srovnal Monahan a v prodloužení rozhodl Johnny Gaudreau. Ten nepřímo má na svědomí i rozhodnutí dnešního duelu, jeho přihrávka na Giordana byla parádní, Gaudreau si stáhl dva hráče na sebe a pro Giordana už bylo jednoduché zachovat chladnou hlavu a vykoupat Howarda.
     
    Konec zápasu.
    Mark GIORDANO - 3:2
     
    63:32
    Calgary právě vstřelilo branku!
    A Calgary poprvé v sezóně vítězí na svém ledě! MARK GIORDANO vytěžil z nádherné a chytré přihrávky Gaudreaua maximum, položil si Howarda a pak mu do prázdné branky poslal nezištně kotouč! Asistence: Mark Giordano, Sean Monahan.
     
    62:38
    Gaudreau trefil pouze DeKeysera!
     
    62:32
    Špatně předal zpětnou přihrávku a hned domácí otáčejí hru.
     
    62:30
    Zase hosté jdou do útoku, jmenovitě Helm.
     
    62:03
    Ericssonovu ránu kryje rukavicí Hiller!

    Jaroslav Svoboda

    Branky a nahrávky: 12. Giordano (Gaudreau, Hudler), 59. Colborne (Giordano, Hudler), 64. Giordano (Gaudreau, Monahan) – 8. Nyquist (Zetterberg, Kronwall), 13. Smith (Larkin, Pulkkinen)


    Calgary Flames: Hiller (Ortio) – Giordano, Wideman, Russell, Engeland, Šmíd, Hamilton – Gaudreau, Monahan, Hudler – Ferland, Backlund, Frolík – Colborne, Bennett, Jones – Raymond, Stajan, Jooris. Trenér: Bob Hartley.
    Detroit Red Wings: Howard (Mrázek) – Kronwall, Green, DeKeyser, Quincey, Smith, Ericsson – Abdelkader, Zetterberg, Nyquist – Tatar, Larkin, Pulkkinen – Helm, Sheahan, Glendening – Miller, Andersson, Ferraro. Trenér: Jeff Blashill

    Rozhodčí: Martell, Rehman – Barton, Gibbons

    Diváci: 19158
    bahis siteleri