Buffalo – Montreal 2:7 (kon.) | NY Islanders – Boston 3:5 (kon.) | Winnipeg – Tampa 3:4 (po pr.)
Calgary – Detroit 3:2 (po pr.) | Edmonton – Washington 4:7 (kon.) | Los Angeles – Carolina 3:0 (kon.)
konec
Buffalo Sabres
2:7 (0:1, 2:3, 0:3)
Montreal Canadiens
Sobota 24.10.2015, 01:05 • First Niagara Center, Buffalo • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to pro tuto chvíli vše. Děkuji za pozornost, přeji Vám pěkný víkend a někdy znovu u NHL se budu těšit na počtenou! (03:59:53)
     
    Hvězdy utkání

    1. Andrej Markov (MTL) 1+4
    2. Brendan Gallagher (MTL) 2+0
    3. P.K. Subban (MTL) 0+3
     
    Československá stopa v utkání

    Tomáš Plekanec (MTL) 0+3, čas na ledě 16:16
    Tomáš Fleischmann (MTL) 0+1, čas na ledě 16:58
     
    Do First Niagara Center si na dnešní utkání našlo cestu 18 214 diváků!
     
    Utkání je u konce, Habs poráží Buffalo vysoko 7:2, a připisují si tak už osmou výhru v řadě na začátku nového ročníku NHL! Zápas to byl pohledný, první třetina byla vyrovnaná, v té druhé se Buffalu podařilo smazat dvoubrankový náskok soupeře, poté však Montreal naplno převzal zápasové otěže. Ve třetí třetině jsme viděli celkem tři góly, nejprve se v přesilové hře prosadil Gallagher, v dvaapadesáté minutě se trefil i kapitán Pacioretty a sedmý hřebíček do rakvičky Sabres přidal díky šikovné teči Dale Weise. Utkání patřilo první formaci Canadiens, která se díky patnácti bodům (!) výrazným způsobem zasloužila o dnešní vysoké vítězství hostů!
     
    Konec zápasu.
     
    59:40
    V samotném závěru to ještě zkoušel Gionta, Condon ale jeho ránu dokázal vytěsnit nad branku. Následná dorážka Johana Larssona se také s úspěchem nesetkala.
     
    59:00
    Běží poslední minuta dnešního utkání!
     
    58:23
    Utkání už se pouze dohrává, Sabres už nemají síly ani chuť na nějaké útočení. Hosté v klidu kontrolují komfortní náskok.
     
    57:35
    Ve středu kluziště došlo ke střetu mezi Mitchellem a Moulsonem. Domnívám se, že hostující hráč se nyní dopustil faulu, ale sudí nechává hru plynout.
     
    57:19
    Johnson musí znovu zasahovat, ihned po buly jeho pozornost prověřil Alex Galcheynuk, tentokráte byl brankář Šavlí na svém místě.
     
    57:01
    Po řadě nepřesností na obou stranách se puk dostal až k Torreymu Mitchellovi, který si to drze střihl do útočného pásma, jeho dělovku ale Johnson dokázal zkrotit.
     
    56:10
    Před Kanem zívala úplně prázdná brána, avšak Condona na brakové čáře zastoupil obětavý Beaulieu. Tohle by útočník Kaneových kvalit měl proměňovat!
    Dale WEISE - 2:7
     
    55:23
    Montreal právě vstřelil branku!
    Dnešní večer patří Andreji Markovovi, který si připisuje už pátý bod v tomto duelu! Zkušený ruský zadák obdržel puk těsně před modrou čárou, jeho tvrdou ránu ještě lehce tečoval DALE WEISE, a Johnson tak musí lovit puk ze své branky už posedmé. Asistence: Andrej Markov, David Desharnais.
     
    54:58
    Jamie McGinn se otočil za brankou a nahrál najíždějícímu Deslauriersovi, který však ranou z první trefil připraveného Condona.
     
    54:45
    Jemelinův pas na Flynna byl riskantní a poměrně nepřesný – pískán icing, hra se přesune před Mikea Condona.
     
    54:00
    Plekanec opět zapracoval v defenzivní činnosti a poté vyslal na steč Gallaghera, který se zleva prodral až před Johnsona, ovšem jeho bekhendová rána nezamířila mezi tři tyče.
     
    53:33
    Beaulieu naskakuje zpět na ledovou plochu, hosté jsou opět kompletní.

    Vojtěch Tůma

    Branky a nahrávky: 25. Moulson (Reinhart, Franson), 32. O'Reilly (Franson) – 15. Weise (Subban, Fleischmann), 21. Gallagher (Plekanec, Subban), 34. Mitchell (Subban, Markov), 39. Markov (Plekanec), 41. Gallagher (Pacioretty, Markov), 52. Pacioretty (Markov, Plekanec), 56. Weise (Markov, Desharnais)


    Buffalo Sabres: Johnson (Ullmark) – Gorges, Ristolainen, Weber, Franson, McCabe, Pysyk – Kane, O'Reilly, Reinhart – Ennis, Eichel, Gionta "C" – Moulson, Girgensons, Foligno – Deslauriers, Larsson, McGinn. Trenér: Dan Bylsma
    Montreal Canadiens: Condon (Price) – Markov, Subban, Jemelin, Petry, Beaulieu, Gilbert – Pacioretty "C", Plekanwc, Gallagher – Eller, Galchenyuk, Sjomin – Fleischmann, Desharnais, Weise – Flynn, Mitchell, Smith-Pelly. Trenér: Michel Therrien.

    Rozhodčí: Brian Pochmara, Francis Charron – David Brisebois, Steve Miller

    Diváci: 18 214
    bahis siteleri