Den Haag – Feyenoord 1:0 (kon.) | Heerenveen – Cambuur 2:0 (kon.) | Utrecht – Twente 4:2 (kon.)
Alkmaar – Nijmegen 2:4 (kon.)
konec
AZ Alkmaar
2:4 (1:2)
NEC Nijmegen
Neděle 01.11.2015, 16:45 • AFAS Stadion, Alkmaar • Nizozemská Eredivisie • 11. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Dnešní utkání je u konce! AZ Alkmaar potvrdil, že se mu v domácím prostředí nedaří, a dnes prohrál s Nijmegenem EC 2:4 !

    První polovina prvního poločasu bohužel nic zajímavého nenabídla. Vše však odstartovala branka Anthony Limbombeho, který poslal ve 29. minutě hosty do vedení. Na jeho branku však odpověděl Markus Henriksen, který poslal míč krásně k tyči! Hned o minutu později se však Nijmegen dostal znovu do vedení! Ve vápně si na centr Ritzmaiera naběhl Christian Santos, který poslal míč přesně k tyči!

    Hned na začátku druhého poločasu Nijmegen navýšil své vedení, když se prosadil Lucas Woudenberg! Vedení hostujícího celku navýšil v 57. minutě Anthony Limbombe svou druhou brankou v zápase. Poslední slovo v tomto zápase měl Markus Henriksen, který dokázal snížit na 2:4! Víc už však domácí hráči nestihli.

    To je z mé strany vše, a u dalšího textového přenosu se těším brzy nashledanou! (18:40:14)
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Střídání v týmu Nijmegen EC: ze hřiště odchází Anthony Limbombe, přichází Cihat Çelik.
     
    90+1
    Z hodně velké vzdálenosti to zkusil středopolař Hupperts, jehož střela však skončila mimo branku. Střelecký pokus střídajícího hráče navíc kontroloval brankář Kirsten!
     
    90
    Hlavní rozhodčí navíc nastavuje pouze tři mintuy, což se domácím fanouškům nelíbí, a začínají pískat.
     
    89
    Nijmegen rozehrál standardní situaci na krátko, a kombinuje na útočné polovině. Hráči Alkmaaru se nemohou dostat k míči, a konec zápasu se pomalu blíží.
     
    88
    Hlavní rozhodčí navíc domácímu stoperovi van der Lindenovi za nedovolený zákrok v souboji s Limbombem udělil žlutou kartu!
     
    88
    Anthony Limbombe na levé straně nikam nepospíchal, a navíc byl následně podražen domácím stoperem van der Lindenem. Hlavní rozhodčí neváhal, a odpískal nedovolený zákrok.
     
    87
    Alkmaaru se vůbec nepodařila kombinace na útočné polovině, a k míči se dostal Nijmegen, který pomalým krokem vyváží míč na útočnou polovinu.
     
    86
    Anthony Limbombe krásným centrem našel na levém křídle Foora. Domácí středopolař si naběhl před vápno, a technickou střelou to zkoušel na zadní tyč. Jeho pokus však mířil těsně mimo!
     
    84
    Dlouhý odkop brankáře Kirstena našel na útočné polovině pouze domácího Tankoviće, který se pokoušel jít do rychlého protiútoku. Postup švédského útočníka však zastavil obránce Kane.
     
    83
    Nijmegen se pokouší v závěru šetřit čas, a Alkmaaru již pomalu dochází čas. Momentálně mají míč na kopačkách hostující hráči, kteří kombinují na útočné polovině.
     
    81
    Na druhé straně zahrozil Lucas Woudenberg, který se dostal z levé strany k centru. Ve vápně se však Limbombe k hlavičce neprocpal přes bránícího van der Lindena, který poslal míč na rohový kop!
     
    80
    Velmi dobrou práci odvedl na pravé straně švédský obránce Johansson, který prošel kolem Woudenberga, a přízemním centrem málem našel Jahanbakhshe. Těsně před ním však dokázal míč odkopnout van Eijden!
     
    78
    Exekuce rohového kopu se ujal hostující Woudenberg, jehož centr však nebyl příliš povedený. Brankář Coutinho šel ven z branky, a míč lapil do rukavic.
     
    77
    Na druhé straně zahrával nebezpečnou standardní situaci Anthony Limbombe, jehož hodně tvrdá rána směřovala těsně mimo, nicméně brankář Coutinho raději poslal míč na rohový kop!
     
    76
    Střídání v týmu Nijmegen EC: ze hřiště odchází Marcel Ritzmaier, přichází Mohamed Rayhi.
    Fanoušci na AFAS Stadion to dnes mají s viditelností opravdu špatné

     
    75
    Střídající Tanković poslal dlouhý centr za obranu pro Jahanbakhshe, před kterým však dokázal míč odhlavičkovat stoper van Eijden!

    Jan Havlovic

    Branky: 33. Henriksen, 66. Henriksen – 29. Limbombe, 34. Santos, 49. Woudenberg, 57. Limbombe

    Karty:   71. Gouweleeuw (ALK), 88. van der Linden (ALK)


    AZ Alkmaar: Coutinho – M. Johansson, Gouweleeuw, van der Linden, Haps – van Overeem (59. Hupperts), B. Rienstra, Souza – Henriksen – V. Janssen (70. Tanković), El Hamdaoui (59. Jahanbakhsh).
    Náhradníci: Rochet – Ortiz, Hupperts, Jahanbakhsh, Tanković, T. Haye, Luckassen.

    NEC Nijmegen: Kirsten – Kane, van Eijden, Golla, Woudenberg – Bikel, Ritzmaier (76. Rayhi), Breinburg – Foor, Santos, Limbombe (90+2. Çelik).
    Náhradníci: van Duin – Buysse, Lundholm, Sleegers, Rayhi, Çelik, Leiwakabessy.

    Rozhodčí: Martin van den Kerkhof – Balder, Honig (vš. Nizozemsko)
    thejrc.org