Den Haag – Feyenoord 1:0 (kon.) | Heerenveen – Cambuur 2:0 (kon.) | Utrecht – Twente 4:2 (kon.)
Alkmaar – Nijmegen 2:4 (kon.)
konec
AZ Alkmaar
2:4 (1:2)
NEC Nijmegen
Neděle 01.11.2015, 16:45 • AFAS Stadion, Alkmaar • Nizozemská Eredivisie • 11. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Dnešní utkání je u konce! AZ Alkmaar potvrdil, že se mu v domácím prostředí nedaří, a dnes prohrál s Nijmegenem EC 2:4 !

    První polovina prvního poločasu bohužel nic zajímavého nenabídla. Vše však odstartovala branka Anthony Limbombeho, který poslal ve 29. minutě hosty do vedení. Na jeho branku však odpověděl Markus Henriksen, který poslal míč krásně k tyči! Hned o minutu později se však Nijmegen dostal znovu do vedení! Ve vápně si na centr Ritzmaiera naběhl Christian Santos, který poslal míč přesně k tyči!

    Hned na začátku druhého poločasu Nijmegen navýšil své vedení, když se prosadil Lucas Woudenberg! Vedení hostujícího celku navýšil v 57. minutě Anthony Limbombe svou druhou brankou v zápase. Poslední slovo v tomto zápase měl Markus Henriksen, který dokázal snížit na 2:4! Víc už však domácí hráči nestihli.

    To je z mé strany vše, a u dalšího textového přenosu se těším brzy nashledanou! (18:40:14)
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Střídání v týmu Nijmegen EC: ze hřiště odchází Anthony Limbombe, přichází Cihat Çelik.
     
    90+1
    Z hodně velké vzdálenosti to zkusil středopolař Hupperts, jehož střela však skončila mimo branku. Střelecký pokus střídajícího hráče navíc kontroloval brankář Kirsten!
     
    90
    Hlavní rozhodčí navíc nastavuje pouze tři mintuy, což se domácím fanouškům nelíbí, a začínají pískat.
     
    89
    Nijmegen rozehrál standardní situaci na krátko, a kombinuje na útočné polovině. Hráči Alkmaaru se nemohou dostat k míči, a konec zápasu se pomalu blíží.
     
    88
    Hlavní rozhodčí navíc domácímu stoperovi van der Lindenovi za nedovolený zákrok v souboji s Limbombem udělil žlutou kartu!
     
    88
    Anthony Limbombe na levé straně nikam nepospíchal, a navíc byl následně podražen domácím stoperem van der Lindenem. Hlavní rozhodčí neváhal, a odpískal nedovolený zákrok.
     
    87
    Alkmaaru se vůbec nepodařila kombinace na útočné polovině, a k míči se dostal Nijmegen, který pomalým krokem vyváží míč na útočnou polovinu.
     
    86
    Anthony Limbombe krásným centrem našel na levém křídle Foora. Domácí středopolař si naběhl před vápno, a technickou střelou to zkoušel na zadní tyč. Jeho pokus však mířil těsně mimo!
     
    84
    Dlouhý odkop brankáře Kirstena našel na útočné polovině pouze domácího Tankoviće, který se pokoušel jít do rychlého protiútoku. Postup švédského útočníka však zastavil obránce Kane.
     
    83
    Nijmegen se pokouší v závěru šetřit čas, a Alkmaaru již pomalu dochází čas. Momentálně mají míč na kopačkách hostující hráči, kteří kombinují na útočné polovině.
     
    81
    Na druhé straně zahrozil Lucas Woudenberg, který se dostal z levé strany k centru. Ve vápně se však Limbombe k hlavičce neprocpal přes bránícího van der Lindena, který poslal míč na rohový kop!
     
    80
    Velmi dobrou práci odvedl na pravé straně švédský obránce Johansson, který prošel kolem Woudenberga, a přízemním centrem málem našel Jahanbakhshe. Těsně před ním však dokázal míč odkopnout van Eijden!
     
    78
    Exekuce rohového kopu se ujal hostující Woudenberg, jehož centr však nebyl příliš povedený. Brankář Coutinho šel ven z branky, a míč lapil do rukavic.
     
    77
    Na druhé straně zahrával nebezpečnou standardní situaci Anthony Limbombe, jehož hodně tvrdá rána směřovala těsně mimo, nicméně brankář Coutinho raději poslal míč na rohový kop!
     
    76
    Střídání v týmu Nijmegen EC: ze hřiště odchází Marcel Ritzmaier, přichází Mohamed Rayhi.
    Fanoušci na AFAS Stadion to dnes mají s viditelností opravdu špatné

     
    75
    Střídající Tanković poslal dlouhý centr za obranu pro Jahanbakhshe, před kterým však dokázal míč odhlavičkovat stoper van Eijden!
     
    74
    Markus Henriksen krásně roztáhl hru na levou stranu, kam si naběhl obránce Haps. Jeho další postup však zastavil čistým obranným zákrokem anglický obránce Kane.
     
    73
    Domácí celek krásně zakombinoval na pravém křídle, a Johansson našel ve vápně volného Hupperste. Jeho střelu z voleje však dokázal zablokoval stoper van Eijden!
     
    71
    Vůbec první žlutou kartu dnešního utkání dostává Gouweleeuw, který ostrým zákrokem zastavil pronikajícího Bikela, který táhl protiútoku Nijmegenu!
     
    70
    Střídání v týmu AZ Alkmaar: ze hřiště odchází Vincent Janssen, přichází Muamer Tanković.
     
    69
    Alkmaar je velmi aktivní, a na útočné polovině velmi rychle kombinuje. Obrana Nijmegenu však nepropadá panice, a pracuje velmi dobře.
     
    67
    Hned po druhé brance domácího celku mohl navýšit skóre hostů středopolař Ritzmaier, který vypálil z velké dálky. Jeho střelecký pokus však skončil v rukavicích brankáře Coutinha.
    66. Markus HENRIKSEN - 2:4
     
    66
    Alkmaar právě vstřelil branku!
    Domácí celek se však ještě nevzdává, a 25 minut před koncem snižuje Alkmaar na rozdíl dvou branek! Ze střední vzdálenosti vypálil Gouweleeuw, jehož střelu Kirsten vyrazil pouze před sebe, dorážka Jahanbakhshe nebyla úspěšná, nicméně míč do sítě doklepl MARKUS HENRIKSEN, a zaznamenal svou druhou branku v zápase!
    Někteří fanoušci domácího celku to po čtvrté brance Nijmegenu "zabalili"

     
    64
    I další útočnou akci Alkmaaru táhl Markus Henrikssen, který krásně poslal míč na pravou stranu pro Rienstru. Jeho přízemní centr však ve vápně k Janssenovi nedoputoval, a Golla ho odkopl na rohový kop!
     
    63
    Ve středu hřiště se teď nepříjemně střetl Markus Henriksen s hostujícím Ritzmaierem. Souboj bolel zejména hostujícího hráče. Hlavní rozhodčí však hru nepřerušil ...
     
    60
    Nijmegen je dnes oprvadu při chuti, a zejména Anthony Limbombe. Belgický útočník si ve vápně narazil míč s Bikelem, a jeho následná střela těsně minula pravou tyč Coutinhovi branky!
     
    59
    Střídání v týmu AZ Alkmaar: ze hřiště odchází Mounir El Hamdaoui, přichází Alireza Jahanbakhsh.
    Střídání v týmu AZ Alkmaar: ze hřiště odchází Joris van Overeem, přichází Guus Hupperts.
    57. Anthony LIMBOMBE - 1:4
     
    57
    Nijmegen právě vstřelil branku!
    Z následného protiútoku udeřit Nijmegen, který střílí svoují čtvrtou branku, a výrazně se přibližuje k vítězství! Do úniku se dostal ANTHONY LIMBOMBE, který postupoval na Coutinha z levé strany. Belgický útočník následně krásně poslal míč mezi nohy nizozemského brankáře, a zaznamenal svou druhou branku v tomto utkání!
     
    57
    Z následujícího rohového kopu Alkmaar nezahrozil. Kombinace domácího celku však pokračovala. Z hranice pokutového území vypálil Henriksen, avšak jeho střelu Kirsten lapil!
     
    55
    Velká šance domácího celku! Po pravé straně postupoval Johansson, který se vyhnul Woudenbergovi, a našel ve vápně van Overeema. Jeho pohotovou střelu však dokázal zblokovat na rohový kop van Eijden.
     
    54
    Nijmegen se zatáhl do obranného bloku, a nepouští svého soupeře na dostřel branky Kirstena. Tato taktika zatím hostům vychází.
     
    53
    Alkmaar po třetí brance přebral iniciativu, a kombinuje na útočné polovině, nicméně do žádné vážnější šance se zatím nedostal.
     
    51
    Na trávníku zůstal ležet hostující Anthony Limbombe, kterého poslal k zemi domácí stoper Gouweleeuw. Vypadá to však, že by belgický útočník měl být v pořádku.
     
    49
    Nijmegen právě vstřelil branku!
    Hostující Nijmegen se na začátku druhého poločasu dostává do důležitého dvoubrankového vedení! Na začátku celé akce byl mladý LUCAS WOUDENBERG, kterému ve středu hřiště narazil míč Ritzmaier, a Woudenberg postupoval do vápna. Jeho tvrdou ránu nedokázal Coutinho vyrazit, a míč skončil v brance!
     
    48
    Alkmaar kombinoval před vápnem svého soupeře, nicméně křížná přihrávka Henriksena na El Hamdaouiho nebyla přesná, a Nijmegen otáčí hru!
     
    47
    První útočnou akci domácího celku táhl po pravé straně Markus Henriksen, který se k centru nedostal, nicméně ho poslal k zemi van Eijden. Dle názoru hlavního rozhodčího se však o nedovolený zákrok nejednalo.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První polovina prvního poločasu bohužel nic zajímavého nenabídla. Vše však odstartovala branka Anthony Limbombeho, který poslal ve 29. minutě hosty do vedení. Na jeho branku však odpověděl Markus Henriksen, který poslal míč krásně k tyči! Hned o minutu později se však Nijmegen dostal znovu do vedení! Ve vápně si na centr Ritzmaiera naběhl Christian Santos, který poslal míč přesně k tyči!

    Druhý poločas začne na AFAS Stadion v 17:47!
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje pouhou minutu nad rámec základní hrací doby!
     
    44
    Anthony Limbombe krásně přenesl hru na levou stranu, kam si naběhl Woudenberg. Proti němu však stál obránce Johansson, který dokázal dostat míč alespoň do zámezí.
     
    43
    V závěru prvního poločasu zahrozil obránce Haps, který si na hranici vápna narazil míč s El Hamadouim, a tvrdě vystřelil. Jeho rána však mířila těsně mimo!
    V některých momentech toho fanoušci u televizních obrazovek opravdu moc nevidí

     
    41
    Hostující Limbombe se dostal k míči na pravém křídle. Chytrou přihrávkou našel ve středu Christiana Santose, který si však na střelu netroufl.
     
    40
    Markus Henriksen si naběhl do středu hřiště pro přihrávku od van Overeema, a pohotovým pasem hledal na levé straně Hapse. Nizozemský obránce však zaváhal při náběhu, a míč skončil v zámezí.
     
    38
    Středopolař Markus Henriksen dokázal dostat míč na pravou stranu, kam si naběhl Johansson. Švédský obránce chtěl ještě vylepšit pozici pro El Hamdaouiho, přihrávka však byla zablokovaná.
     
    37
    Domácí Alkmaar přidal na tempu, a jeho kombinace na útočné polovině je velmi rychlá. Nijmegen však pracuje v obraně velmi dobře!
     
    36
    Domácí celek mohl velmi rychle odpovědět z rohového kopu, kterého se ujal van der Linden. Jeho následný centr však dokázala obrana Nijmegenu odvrátit.
    34. Christian SANTOS - 1:2
     
    34
    Nijmegen právě vstřelil branku!
    Nijmegen si však bere o minutu později vedení zpátky! Po levém křídle postupoval středopolař Ritzmaier, který svým následným centrem našel CHRISTIANA SANTOSE, na jehož tvrdou střelu byl domácí brankář krátký!
    33. Markus HENRIKSEN - 1:1
     
    33
    Alkmaar právě vstřelil branku!
    Domácí celek však velmi rychle odpovídá! Dabney Souza se dostal ve středu hřiště k míči, a našel ve vápně MARKUSE HENRIKSSENA, který poslal krásnou střelou míč přesně k tyči!
     
    31
    Obránce Woudenberg si na levé straně "pohrál" s Johanssonem, a poslal do vápna nebezpečný centr. K hlavičce se sice dostal Limbombe, nicméně mířil vysoko nad branku!
     
    30
    Nijmegen je však i po úvodní brance velmi aktivní, a dokázal svého soupeře obrat o míč. Momentálně hosté kombinují na útočné polovině, a dostává se na dostřel branky Coutinha.
    29. Anthony LIMBOMBE - 0:1
     
    29
    Nijmegen právě vstřelil branku!
    Hostující Nijmegen se na hřišti Alkmaaru dostává do vedení! Nijmegen zahrával zajímavou standardní situaci, které se ujal ANTHONY LIMBOMBE, na jehož povedenou střelu byl brankář Coutinho krátký!
     
    27
    Obránce van der Linden si dokázal udělat prostor na pravé straně, a dokázal odcentrovat přes Woudenberga. Jeho následný centr však ve vápně Nijmegemu nikoho z domácích nenašel.
     
    26
    Domácí útočník Janssen dostal hodně rychlou přihrávku za obranu na levou stranu. Nizozemský útočník se pokoušel míč dostihnout, nicméně ho napadal van Eijden, který pohlídal, aby míč došel do zámezí.
     
    21
    Domácí útočník Souza dostal přihrávku na hranici vápna, a zkoušel to technickou střelou. Jeho pokus však minul vzdálenější tyč!
     
    20
    Markus Henriksen se po dobré přihrávce Johanssona dostal na pravé straně k míči. Jeho ostrý centr hledal El Hamdaouiho, nicméně brankář Kirsten dokázal centr vyboxovat.
    V Alkmaaru dnes nepanují zrovna fotbalové podmínky!

     
    17
    Autové vhazování provedl Haps, který našel van Overeema, který povedeným centrem našel ve vápně útočníka Janssena. Jeho slabou hlavičku však dokázal brankář Kirsten lapit!
     
    16
    Rozehrávající Breinburg se dostal při rozehrávce pod tlak, a svou přihrávku na Kana pokazil. Následně se k míči dostal Johansson, který sice neodcentroval, avšak vybojoval alespoň autové vhazování.
     
    15
    Domácí útočník Mounir El Hamdaoui se poprvé v tomto utkání představil v akci! Tentokrát marocký útočník obešel van Eijdena, a vystřelil. Jeho pokus však byl hodně slabý, a brankář Kirsten předvedl jednoduchý zákrok.
     
    13
    Na konci kombinace hostujícího celku měl být útočník Limbombe, kterého středopolař Ritzmaier hledal ostrým centrem ve vápně. Pro míč si však došel brankář Coutinho!
     
    12
    Alkmaar se po povedeném úvodu utkání lehce zatáhl, a v posledních minutách nechává kombinovat svého soupeře.
     
    10
    Teď však přebral iniciativu hostující Nijmegen, který kombinoval na útočné polovině, avšak do zakončení se zatím nedostal.
     
    9
    Domácí Markus Henriksen dostal na pravé straně dostatek prostoru, a pokoušel se ve vápně najít Souzu. Domácího útočníka však předskočil brankář Kirsten, který míč lapil do rukavic.
     
    6
    Hned v úvodu zápasu si Alkmaar vybojoval standardní situaci, které se ujal van Overeem. Jeho ostrý centr letěl na zadní tyč, nicméně obrana Nijmegenu si dokázala poradit!
     
    3
    Úvod utkání vychází dle očekávání domácímu celku, který měl výhodu úvodního výkopu, a kombinuje na útočné polovině.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    AZ Alkmaar: Coutinho – M. Johansson, Gouweleeuw, van der Linden, Haps – van Overeem, B. Rienstra, Souza – Henriksen – V. Janssen, El Hamdaoui.
    Náhradníci: Rochet – Ortiz, Hupperts, Jahanbakhsh, Tanković, T. Haye, Luckassen.

    Nijmegen EC: Kirsten – Kane, van Eijden, Golla, Woudenberg – Bikel, Ritzmaier, Breinburg – Foor, Santos, Limbombe.
    Náhradníci: van Duin – Buysse, Lundholm, Sleegers, Rayhi, Çelik, Leiwakabessy.

    Rozhodčí: Martin van den Kerkhof – Balder, Honig (vš. Nizozemsko).
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Příjemné nedělní odpoledne všem fotbalovým fanouškům a fanynkám! Nizozemská Eredivisie má o tomto víkendu na programu své jedenácté kolo. My se společně zaměříme na souboj AZ Alkmaaru proti Nijmegenu EC. Úvodní výkop je naplánován v 16:45, a u textového přenosu se na vás bude těšit Jan Havlovic.
     
    AZ ALKMAAR
    Alkmaar zatím nedokázal navázal na povedené výkony z loňské sezóny. Momentálně se nachází až na jedenácté příčce ligové tabulky se ziskem dvanácti bodů. AZ má však jistě daleko vyšší ambice!

    Po reprezentační přestávce to však svěřencům trenéra van den Broma příliš nevychází. Nejprve pouze remízovali na hřišti Cambuuru 1:1. Následovalo domácí utkání s německým Augsburgem v rámci Evropské ligy. Důležité utkání nizozemský celek prohrál po brance Trochowskiho ze závěru prvního poločasu. V následném ligovém utkání AZ prohrálo na hřišti silného Feyenoordu 1:3. V tomto týdnu sehrál Alkmaar utkání ligového poháru na hřišti Telstaru, ve kterém uspěl, a postoupil do dalšího kola! Do dnešního utkání vstupuje v roli mírného favorita!
     
    NIJMEGEN EC
    Nijmegen zatím v letošní sezóně příjemně překvapuje svými výkony! Momentálně se nachází na osmé příčce ligové tabulky se ziskem čtrnácti bodů. Na svého dnešního soupeře má však náskok pouhých dvou bodů.

    Nijmegen sehrál po reprezentační přestávce tři duely, ve kterých podával nevyrovnané výkony. Nejprve prohrál 0:1 na hřišti Twente, které se v letošní sezóně zatím trápí. Následovalo domácí utkání s Groningenem, ve kterém šli hosté rychle do vedení, nicméně po přestávce srovnal Santos z penalty. V tomto týdnu se svěřenci trenéra Fabera představili v rámci ligového poháru doma se Spartou Rotterdam. Nijemgen potvrdil roli favorita, a zvítězil 4:0!

    Jan Havlovic

    Branky: 33. Henriksen, 66. Henriksen – 29. Limbombe, 34. Santos, 49. Woudenberg, 57. Limbombe

    Karty:   71. Gouweleeuw (ALK), 88. van der Linden (ALK)


    AZ Alkmaar: Coutinho – M. Johansson, Gouweleeuw, van der Linden, Haps – van Overeem (59. Hupperts), B. Rienstra, Souza – Henriksen – V. Janssen (70. Tanković), El Hamdaoui (59. Jahanbakhsh).
    Náhradníci: Rochet – Ortiz, Hupperts, Jahanbakhsh, Tanković, T. Haye, Luckassen.

    NEC Nijmegen: Kirsten – Kane, van Eijden, Golla, Woudenberg – Bikel, Ritzmaier (76. Rayhi), Breinburg – Foor, Santos, Limbombe (90+2. Çelik).
    Náhradníci: van Duin – Buysse, Lundholm, Sleegers, Rayhi, Çelik, Leiwakabessy.

    Rozhodčí: Martin van den Kerkhof – Balder, Honig (vš. Nizozemsko)
    thejrc.org