Magnitogorsk – Toljatti 3:2 (2:1 po s.n.) | Ufa – Kazaň 4:2 (kon.) | CSKA Moskva – Záhřeb 3:1 (kon.)
Čerepovec – HC Slovan 1:2 (kon.) | Jaroslavl – Chanty-Mansijsk 3:1 (kon.) | Jokerit – Barys 2:0 (kon.)
Soči – Jekatěrinburg 5:6 (po pr.) | Spartak Moskva – Omsk 3:1 (kon.)
konec
Salavat Julajev Ufa
4:2 (2:0, 1:2, 1:0)
Ak Bars Kazaň
Sobota 21.11.2015, 12:30 • Ufa Arena (kapacita: 8250) • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním toho, že dnešní utkání v Ufa Areně navštívilo 7 923 diváků se s Vámi loučím. Děkuji za pozornost a přeji příjemný zbytek víkendu! (14:54:22)
     
    Československá stopa v utkání

    Marek Ďaloga (KZN) 0+0, 1 střela, čas na ledě 7:58
     
    Utkání je u konce, Ufa nakonec uhájila svůj náskok a Kazaň poráží poměrem 4:2! Viděli jsme velice zajímavé utkání, o jehož vítězi nakonec rozhodla první třetina, ve které domácí naprosto dominovali a vytvořili s klíčový dvougólový náskok! V prostřední dvacetiminutovce se hráči Barsu sice herně zvedli a svému oponentovi zle zatápěli. V závěrečném dějství měli hosté poměrně dost šancí, ale ani jedna ze střel se neujala. Naopak na druhé straně se parádním sólem prezentoval Enver Lisin, jenž tak přidal definitivní pojistku nad vítězstvím svěřenců kouče Zacharina.
     
    Konec zápasu.
     
    59:39
    Domácí vyhazují přes všechny čáry – pískán icing. S nadějemi Kazaně už to ale vypadá velice bledě.
     
    59:12
    Justin Azevedo jen tak nazdařbůh nahodil puk do brankoviště, kde Svedberg nepředvedl úplně ideální zákrok, načež před ním vznikl závar jako hrom, ovšem ani Tkačjov a ani Möller touš do sítě nedostali!
     
    59:00
    Poslední minuta třetí třetiny, hosté zatím obléhají svého soupeře, ke střele se však ne a ne dostat.
     
    58:21
    Garipov je na střídačce. Vzhledem k vyloučení na obou stranách bude hrát Kazaň v převaze 5 proti 4!
     
    58:02
    Po přerušení hry došlo k ostřejší výměně názorů mezi Nestěrovem a Rylovem, které však pomezní sudí od sebe téměř ihned odtrhli! Oba kohouti ale i tak dostávají dvě minuty za hrubost.
     
    57:49
    Bodrovo nahození nenadělalo Garipovovi vážnější starosti, vhazovat se bude po pravici brankáře Kazaně.
     
    57:31
    Tohle musí hosty sakramentsky mrzet! Lukojanov pasem par excellence našel Čibisova, jenž se řítil sám na Svedberga, ale puk mu v rozhodující moment odskočil od hole, čehož švédský brankář střelhbitě využil!
     
    57:15
    Prochorkin se vydal sám směrem vpřed, snažil se natlačit před branku, ale ke střele jej nepustil důrazný obránce Vasilij Tokranov.
     
    56:38
    Sojn to zkusil z poměrně uctivé vzdálenosti a pokus podle toho také vypadal, Garipov neměl s pukem příliš práce.
     
    56:15
    Ufa už spoléhá pouze na defenzivu, domácí se nikam neženou a když už ano, tak za soupeřovou brankou pouze drží puk u mantinelu a získávají cenné vteřinky.
     
    55:30
    Další pokus z hokejky Oscara Möllera! Švédský křídelník si najel mezi kruhy a střelou na bližší tyč se snažil překvapit Svedberga, ten se však nenechal opít rohlíkem a předvedl povedený zásah. Domácí jsou navíc už kompletní.
     
    55:06
    Rylov nabil Zacharčukovi, po jehož ráně se puk od zadního mantinelu odrazil k Möllerovi, ten však poloodkrytou branku trefit nedokázal.
     
    54:32
    Obrovská šance hostí! Kotouč se poněkud šťastně odrazil k Malychinovi, tomu ale pokus o vymíchání Svedberga nevyšel! Následně se o dorážku ještě snažili Azevedo a Tkačjov, ale ani jeden z nich neuspěl!
     
    53:42
    Rylovův pas byl pro Zacharčuka nezpracovatelný, čehož pohotově využil Nestěrov a poslal puk do bezpečí.

    Vojtěch Tůma

    Branky a nahrávky: 3. Omark (Engqvist), 8. Engqvist (Grigorenko), 25. Lazarev (Svedberg, Sojn), 49. Lisin (Hartikainen) – 35. Lukojanov (Tkačjov, Čibisov), 40. Tkačjov (Bělov, Möller)


    Salavat Julajev Ufa: Svedberg (Sochatskij) – Lepistö, Loginov, Višněvskij, Gončarov, Arzamascev, Bodrov, Derljuk – Engqvist, Grigorenko, Omark – Lisin, Makarov, Hartikainen – Sojn, Nestěrov, Lazarev – Chlystov, Majorov, Prochorkin
    Ak Bars Kazaň: Rynnäs (3. Garipov) – Zacharčuk, Rylov, Bělov, Jarullin, Kornějev, Ďaloga, Tokranov – Obuchov, Möller, Azevedo – Čibisov, Tkačjov, Lukojanov – Gluchov, Varankov, Malychin – Svitov, Archipov

    Rozhodčí: Antti Boman, Konstantin Olenin – Sergej Misjur, Dmitrij Sivov

    Diváci: 7923
    thejrc.org