Košice – Nitra 5:1 (kon.)
konec
HC Košice
5:1 (0:0, 2:1, 3:0)
HK Nitra
sk Úterý 08.12.2015, 17:30 • Steel aréna, Košice • Tipos Extraliga (SR)
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:30.
     
    Vážení športoví priaznivci, vítame vás pri priamom prenose z predohrávky 30. kola Tipsport ligy, v ktorom domáci HC Košice bude na ľade Steel arény hostiť HK Nitru.

    HC Košice sa v uplynulých týždňoch teší skvelej forme. Košičania totiž neprehrali už v posledných 8 zápasoch v rade, vďaka čomu si výrazne polepšili aj v tabuľkovom postavení. Úradujúcemu majstrovi totiž patrí so ziskom, 56 bodov za 14 víťazstiev po riadnej hracej dobe, 5 výhier po predĺžení a 4 prehry po predĺžení priebežná 2. priečka tabuľky, pričom pred Košicami je práve len ich dnešný súper z Nitry. Východniari sa pritom môžu potešiť aj skvelému skóre 84:50.

    Posledné 3 zápasy Košíc:

    HK Dukla Trenčín – HC Košice 2:3 sn
    HC Košice – HK 36 Skalica 5:2
    MsHK Žilina – HC Košice 3:4

    HK Nitra dlhodobo ukazuje, že v najvyššej hokejovej súťaži Slovenska patrí k najlepším celkom. Napokon, dokazuje to aj priebežná prvá priečka tabuľky, ktorú Corgoni okupujú so ziskom 61 bodov za 19 výhier v riadnej hracej dobe. Dvakrát sa pritom hosťujúci celok tešil z 2 bodov, keď dokázal zvíťaziť po predĺžení, respektíve samostatných nájazdoch. Skóre činí v prípade Nitry pomer 103:71.

    Posledné 3 zápasy Nitry:

    HK 36 Skalica – HK Nitra 1:4
    HK Nitra – MsHK Žilina 4:2
    HK Nitra – HC 05 Banská Bystrica 5:3
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodné zostavy:

    HC Košice: Halász – Deyl, Cebák, Macejko, Dudáš, Šedivý, Pavúk – Bartánus, Suja, Bicek – Bartoš, Jenčík, Lelkeš – Boltun, Češík, Hričina – Bortňák, Ma. Chovan, Šoltés

    HK Nitra: Valent – Milam, M. Novák, Ordzovenský, Podhradský, Milo, König, Buček, Kuzma – Blackwater, M. Slovák, Laliberté – Kutálek, Stümpel, H. Ručkay – Stloukal, Štefanka, Macík – Piačka, Bene, Bajtek

    Rozhodca: Novák, Štefik – Ma. Korba, Rovenský.
     
    Vážení športoví priaznivci, ešte raz vás srdečne pozdravujem z košickej Steel arény, na jej hlavnej ľadovej ploche sa už o malý moment odohrá šláger 30. kola Tipsport ligy medzi Košicami a Nitrou. Oba celky už stoja nastúpené na ľadovej ploche, domáci celok dnes nastúpi v modrých dresoch, hostia z Nitry si priniesli bielu sadu dresov. My si ešte počkáme na hymnu Slovenskej republiky, po ktorej už úvodnému buly nebude nič brániť.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:10
    Úvodné buly „šesťbodového“ zápasu bolo vhodené. Puk vydoloval na svoje hokejky hosťujúci celok, ktorý sa tak pokúsi o rýchle založenie prvej útočnej akcie zápasu.
     
    00:25
    Nitra sa však veľmi rýchlo musela porúčať do obrannej tretiny, keďže tam operoval s pukom pri mantineli Suja, hokejista Košíc ale nedokázal nájsť žiadneho zo svojich spoluhráčov.
     
    00:42
    Následne to Bartoš myslel výborne, puk zaviezol medzi kruhy, kde to už-už vyzeralo na strelu, skúsený útočník ale ešte puk posúval Jenčíkovi, domácemu útočníkovi chýbali k tejto prihrávke milimetre.
     
    01:45
    Domáci celok je v tejto chvíli neporovnateľne aktívnejší smerom dopredu a neustále sa tlačí do obrannej tretiny svojho súpera, Nitra sa bráni vyhadzovaním pukov.
     
    02:13
    To sa jej napokon mohlo vypomstiť! Na striebornom podnose totiž Košiciam ponúkla gólovú šancu, keď sa jej hráči pred Valentom nestihli sformovať z čoho pramenila Chovanova prihrávka pred bránku na Cebáka, ktorý puk ideálne netrafil a namieril ho iba do hrude Valenta.
     
    03:10
    Nitra je neustále zatláčaná za vlastnú bránku, kde veľa priestoru na presnejšiu kombináciu nemá. Úvodné minúty zahral domáci celok skutočne famózne.
    Pohľad na hraciu plochu počas nástupu
     
    03:33
    Nitra sa navyše bude brániť. Na trestnú lavicu korčuľuje Blackwater – 2 minúty za podrazenie.
     
    04:05
    Až v tejto chvíli sa hosťom darí oslobodiť, domáci celok využil prvé sekundy presilovej hry na usadenie sa pred Valentom, strelu sme napokon postrádali.
     
    04:40
    Košice teraz v útočnej tretine zabojovali neskutočným spôsobom a niekoľkokrát znemožnili svojmu súperovi puk vyhodiť, táto situácia vyústila do utešenej strely Boltuna, ktorá si pýtala gól, to by však medzi troma žrďami nemohol stáť pozorný Valent.
     
    05:44
    Domáci celok ostal pred Valentom, následne už ale v tomto priestore nedokázal nič vymyslieť. Medzičasom pokračujeme v hre 5 proti 5.
     
    06:10
    Aj spolupráca Jenčíka s Lelkešom si pýtala gól! Hosťujúca obrana po buly zabudla na Lelkeša, ktorý si nakorčuľoval pred bránku svojho súpera, kde mal dostatok času na streľbu, aj napriek tomu ale puk poslal len do Valenta.
     
    06:59
    Po dlhšom čase smerom dopredu opäť nazrela aj Nitra, ktorá to skúšala strelou spoza ľavého kruhu na vhadzovanie, tá však bola včas zblokovaná do ochrannej siete.
     
    07:20
    Trio Bicek – Suja – Bartánus teraz odviedlo pred Valentom kusisko práce, finálna prihrávka z hokejky Suju smerujúca na Jiřího ale zasiahla len hokejky druhého menovaného, od ktorých sa odrazila k Valentovi.
     
    08:10
    Lelkeš chcel napraviť nedávne zaváhanie a do strely svojho spoluhráča šikovne vkladal hokejku, týmto počinom ale gólmana Nitry absolútne neprekvapil.
     
    08:45
    Oba celky potrebovali prestriedať, aj preto sa hra na malý moment zastavila za domácou svätyňou.
     
    09:45
    Netrvalo dlho a domáci celok sa s pukom presunul pred Valentom, kde sme videli viacero zaujímavých šancí. Spomenúť možno napríklad útočné snaženie Češíka priamo pred bránkou. ktorý ale puk nezodvihol z ľadu a poslal ho len do pravého betónu Valenta.
     
    10:20
    V tejto chvíli Košice mierne poľavili, priestor na presnejšiu kombináciu smerom dopredu tak odstane aj hosťujúca NItra.
     
    11:05
    Tak napokon nie. Opäť to bol domáci celok, ktorý sa ocitol v skvelej šanci, tentokrát sa do puku poriadne oprel Hričina, pomedzi betóny Valenta ale neprepadol.
     
    11:40
    Snahu hosťom uprieť rozhodne nemožno, ich kombinácia v útočnej tretine ale postráda potrebnú presnosť, aj preto sa puku často zmocňuje domáci celok.
     
    11:55
    Ten si pritom dokáže vypracovať vcelku zaujímavé príležitosti na streľbu, dokázal to aj Češík, ktorý to skúšal z ľavej strany strelou príklepom. pozorná vyrážačka Valenta bola na mieste.
     
    12:52
    Opäť sa strieda počas hry, tentokrát majú puk na hokejkách hostia, ktorí by už nepochybne radi smerom dopredu niečo vymysleli.
     
    13:20
    Ich kombinácia pri mantineli ale namala ani hlavu, ani pätu. Corgoni síce chceli nahodeným pukom vysunúť medzi kruhmi spoluhráča, tam však nestál nik odetý v bielom.
     
    14:05
    Hričina puk na útočnej modrej čiare nezachytil, to znamená, že sa bude musieť veľmi rýchlo vrátiť do obrannej tretiny.
     
    14:16
    Tam bol ale pripravený pozorný Halász, ktorý si po dlhšom čase opäť siahol na puk a zmenu skóre tak nepripustil. Vhadzovať sa bude po jeho ľavici.
     
    14:50
    Štefanka na malý moment zodvihol hlavu od puku, čo sa mu napokon aj vypomstilo. Hráč hostí chcel nájsť v útočnej tretine jedného zo svojich spoluhráčov, puk mu ale nepozorovane skĺzol k mantinelu.
     
    15:30
    Ale pozor! Nitra sa zaujímavo držala pred bránkou Halásza, ktorý teraz nevedel, kam skôr skočiť, napokon ale celú situáciu s pomocou spoluhráčov i konštrukcie vlastnej bránky zvládol.
     
    16:10
    Šanca aj na opačnej strane klziska, kde prišlo k dobrému streleckému pokusu, puk chcel ešte čepeľou do siete dotlačiť Bartánus, Valent si ho ale dobre pokryl telom.
     
    17:00
    Borňák kombinoval v útočnej tretine s Bicekom, prvý menovaný chcel skúsenému útočníkovi Košíc puk vrátiť priamo pred bránku, tejto prihrávke pritom chýbali centimetre.
     
    17:28
    Vhadzovať sa bude po pravici Valenta.
     
    17:35
    Celú situáciu napokon zvládla lepšie Nitra, ktorá ale puk vytlačila len do stredného pásma, kde sa k nemu opätovne dostali hráči odetí v modrom.
     
    18:10
    Košice sa síce zásluhou Hričinu, ktorý odviedol na zadnom mantineli odviedol kusisko práce, dostali pred Valenta, tam však o puk veľmi rýchlo prišli.
     
    18:45
    Nitra sa teraz s krížnou rozohrávkou príliš unáhlila, výsledkom je zakázané uvoľnenie a vhadzovanie pred Valentom.
     
    19:00
    Tento fakt ale Košice na nič zaujímavé využiť nedokázali. Oba celky potrebovali ísť prestriedať, aj preto modrí puk len nahodili na zadný mantinel a de facto ho tak darovali súperovi.
     
    19:40
    Slovák si teraz síce pri mantineli v strednom pásme šikovne obhodil dvoch hráčov Košíc, následne sa však už na nič nezmohol. Zdá sa tak, že v prvej tretine sa už nič neudeje.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Skončila sa prvá tretina medzi Košicami a Nitrou, ktorá priniesla obrovský tlak domáceho celku, ktorý mal azda 10 gólových šancí, Nitra však s pomocou Valenta aj šťasteny stále drží bezgólový remízový stav.

    Pomer striel po 1. tretine: 13:4

    Druhá tretina sa začne približne o 18:14.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:10
    Úvodné buly prostrednej časti hry bolo vhodené. Puk vybojovala na svoje hokejky opäť Nitra, ktorá tak môže založiť útočnú akciu.
     
    20:45
    A aj sa tak stalo. Bieli zbytočne nevymýšľali a nahodeným pukom hľadali bránku Halásza, ktorý ľavým betónom puk spoľahlivo vykopol do bezpečnej zóny.
     
    20:55
    Dudáš vyslal od modrej čiary poriadnu bombu, tá však bola dobre zblokovaná hosťujúcou obranou ešte pred Valentom, ten tak zasahovať nemusel.
     
    21:30
    Úvodná minúta a pol priniesla rýchlu hru na oboch stranách, puk teraz lieta prakticky celou dĺžkou klziska, vážnejšie ohrozenie bránky zatiaľ postrádame.
     
    21:50
    Nezmenilo to ani šikovné nahodenie Šedivého zo stredného pásma. Košičan to síce myslel dobre, takýto oblúčik ale Valent jednoducho chytať musí.
     
    22:10
    Vzrušenie na štadióne bolo v tejto chvíli zbytočné, uvedomili si to aj korčuliari Košíc, ktorí sa v tejto chvíli sami vystavili ofsajdovému postaveniu.
     
    22:15
    Macík sa s pukom snažil popri pravom mantineli prebojovať do útočnej tretiny – avšak čo z toho, keď v tomto priestore bol z hostí sám. O puk bol tak bez väčších problémov pripravený.
     
    23:05
    Dudáš to síce neplánoval, no po buly v strednom pásme ostal výborne stáť pri modrej čiare, čím donútil svojho súpera puk poslať len na ochrannú sieť.
     
    23:25
    Bajtek so zlatou prilbou na hlave teraz síce odviedol v útočnej tretine skvelú prácu, keď dokázal povyzvŕtať obranu súpera, následne ale puk posielal do priestoru, kde nestál nik.
     
    24:30
    Hlavní aktéri zápasu nám opäť pripomenuli, že dnes sledujeme veľmi rýchlu hru, ktorá sa jednoducho divákom musí páčiť.
     
    24:40
    K slovu sa hlásili Košice, ktoré síce smerom dopredu nič prevratné nevymysleli, jednoduchou strelou ale donútili Valenta podržať puk v lapačke.
     
    25:10
    Marek Slovák bol teraz pred Halászom veľmi aktívny, jedným dychom pritom treba dodať, že až príliš. Gólmana Košíc totiž zrazil na ľadovú plochu hneď po tom, čo sa ocitol v jeho bránkovisku.
     
    25:40
    Hrá sa prevažne v strednom pásme, kde to oba celky skúšajú krátkymi i dlhými prihrávkami, tento priestor je ale v tejto chvíli prehustený a puk ho len sporadicky opúšťa.
     
    25:55
    Pavúk hľadal kolmicou pred útočnom modrou čiarou Hričinu, tomu ale puk ušiel, odrazil sa od mantinelu a na tento pohyb už domáci útočník zareagovať nestihol.
     
    26:40
    Naopak, na opačnej strane si puk pýtal pred bránku Štefanka, ktorý ho následne síce aj získal, avšak na strelu to zďaleka nemal.
     
    26:51
    Nitra – Podhradský – 2 minúty za podrazenie.
     
    27:10
    Domáci celok sa s pukom okamžite usadil prd bránkou svojho súpera, kde už rozostavil presilovkový lichobežník a pripravuje sa tak na streľbu.
     
    27:35
    Ani jeden z Košičanov sa ale k priamemu ohrozeniu Valenta do tejto chvíle neodhodlal, hoci domáci celok mal na to dostatok priestoru.
     
    28:00
    Až teraz sa Košice dostali do zaujímavej pozície, na tribúnach Steel arény to v tejto chvíli len tak zhučalo, puk ale za bránkovou čiarou neskončil.
     
    28:30
    Domáci celok sa neustále pokúša o presnejšiu kombináciu v útočnej tretine, ktorou by si dokázal rozhodiť obranu súpera, Košice sú ale v tejto chvíli výborne zatláčané k mantinelu, kde to majú len veľmi ťažké.
     
    29:10
    Medzičasom pokračujeme v hre 5 proti 5.
     
    29:20
    Do priestoru medzikružia si dobre nakorčuľoval Milam, ktorý si tam vypýtal prihrávku, jeho strela z prvej ale zastala len na hokejke pozorného obrancu.
     
    29:30
    Košice – Bortňák – 2 minúty za držanie.
     
    29:40
    Košičania sa prakticky okamžite dokázali oslobodiť, keďže puk vyhodili cez všetky čiary až ku Valentovi.
     
    30:20
    A tam sa zdržiava hra až príliš dobre, domáci celok má toto oslabenie výborne rozohrané a svojho súpera prakticky do ničoho nepúšťa.
     
    30:30
    Až v tejto chvíli sa Nitra usadila pred Halászom, kde prišlo aj k priamej strele, tá však gólové parametre rozhodne nemala.
     
    31:10
    Treojica Nitranov síce o puk v útočnej tretine urputne bojovala, napokon ho ale poslala len priamo na hokeju Pavúka, ktorý zachoval chladnú hlavu a miesto zbytočného vyhodenia ho zaviezol aspoň do stredného pásma.
     
    31:42
    Nitra dala gól!
    Tak toto je pre Košice skutočne smolný moment. Celok, ktorý je po celý zápas lepším tímom, inkasuje ako prvý. Stáva sa tak po strele , ktorú na bránku vyslal FILIP BAJTEK. Asistencie: Judd Blackwater, Marek Slovák.
    Filip BAJTEK - 0:1
     
    32:10
    Košičania budú mať čo robiť, aby na presný zásah svojho súpera dokázali odpovedať. Valent je dnes totiž skutočne v skvelej forme a prekonať ho bude len veľmi ťažké.
     
    32:45
    Domáci sa o tom presvedčili aj v tejto chvíli, kedy gólman Nitray puk šikovne prikryl na ľade. Pred jeho bránkou následne nastala trma-vrma, ktorá bola veľmi rýchlo ukončená postrannými arbitrami.
     
    33:13
    Košice sa budú brániť. Svojim spoluhráčom teraz absolútne nepomáha Bartoš, ktorý si odsedí 2 minúty za držanie.
     
    33:20
    A Halász sa prakticky okamžite musel mať na pozore, na jeho svätyňu totiž smeroval nebezpečne vyzerajúci nahadzovaný puk od modrej čiary.
     
    33:30
    Domáci celok sa dokázal oslobodiť, puk pretína všetky čiary.
     
    34:07
    Neskutočné! Nitra si skvelým spôsobom dokázala vyšachovať obranu svojho súpera, z čoho mohol ťažiť Blackwater, ktorý stál pri žrdi osamotený, zákrokom sezóny ho ale Halász fantasticky zneškodnil!
     
    34:40
    Puk opäť prelína všetky čiary a dostáva sa až k tej bránkovej.
     
    35:00
    Košičania síce hrajú v početnej nevýhode, aj napriek tomu ale dokázali poriadne pohroziť Valentovi, ktorý sa obzeral po puku.
     
    35:24
    Košice dali gól!
    Máme vyrovnané! Výbuch radosti v Steel aréne je oprávnený, PETER BARTOŠ totiž nielen vyrovnal na 1:1, ale pridal svoj 200. gól za Košice v Tipsport lige! Asistencie: Richard Jenčík, Matej Češík.
    Peter BARTOŠ - 1:1
     
    35:40
    Nitra sa bude brániť. Na lavicu hanby odchádza Kuzma – 2 minúty za hákovanie.
     
    36:00
    Košičania posilnení nedávnym vyrovnávajúcim gólom usadení pred Valentom, uvidíme, čo tam dokážu vymyslieť.
     
    36:18
    Košice dali gól!
    Domáci celok nakláňa misky váh na svoju stranu a v dnešnom stretnutí sa zaslúžene ujíma vedenia! Postaral sa o to JAKUB SUJA, ktorý strelou z medzikružia po otočke nedal Valentovi šancu na zákrok. Asistencie: Marek Bartánus, Eduard Šedivý.
    Jakub SUJA - 2:1
     
    37:14
    Košice sa v tejto chvíli smerom dopredu uponáhľali a dopustili sa len zakázaného uvoľnenia.
     
    37:20
    Čo teraz chýbalo hosťom k tomu, aby vyrovnali? Pred bránkou bol úplne voľný Blackwater i Laliberté, ani jeden z menovaných ale puk nezodvihol ponad Halásza.
     
    38:48
    NItra sa však bude brániť. Na trestnú lavicu sa už ponáhľa Milam – 2 minúty za seknutie.
     
    39:00
    Nitra sa síce dokázala oslobodiť, keď puk vyhodila cez všetky čiary, Bartoš ho už ale opäť vezie pred Valenta.
     
    39:45
    Videli sme ešte jednu strelu Dudáša od modrej čiary, tá však bola dobre zblokovaná, preto nemohlo byť o vážnejšom ohrození Valenta ani reč.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Máme za sebou prostrednú časť zápasu, ktorá priniesla hneď 3 presné zásahy. Nitra najskôr vyťažila z minima maximum a gólom Bajteka sa chopila vedenia, Bartoš so Sujom ale domáce tribúny nenechali dlho čakať a dvoma gólmi otočili.

    Pomer striel po 2. tretine: 31:18

    Tretia tretina sa začne približne o 19:05.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:10
    Nitra puk po buly získala na svoje hokejky, následne sa s ním stiahla do obrannej tretine, tam si však s rozohrávkou nerozumela a poslala ho len odo ochrannej siete.
     
    40:40
    Šedivý teraz síce puk na modrej čiare nezachytil, aj napriek tomu si ale vyslúžil potlesk domácich tribún, keďže sa po ňom výborne hodil.
     
    41:10
    Medzičasom pokračuje Nitra s piatimi korčuliarmi. Sily na ľadovej ploche sa tak vyrovnali.
     
    41:22
    Nie však na dlhší čas. Na trestnú lavicu odchádza dnes po druhýkrát Bartoš – 2 minúty za podrazenie.
     
    41:30
    Košice sa pomerne rýchlo oslobodili, puk letí cez všetky čiary až k Valentovi.
     
    41:50
    Odtiaľ sa síce Nitra dostala dopredu pomerne rýchlo, všetko to ale ukončila zbytočná prihrávka rukou, ktorá prerušila útočné snaženie hostí.
     
    42:10
    Hosťujúci celok si do tejto chvíle nevypracoval žiadnu šancu na vyrovnanie stavu stretnutia, Košičania zvládajú hru v početnej nevýhode na výbornú.
     
    42:50
    Bicek si dokonca dovolil s pukom zájsť až ku kruhu na vhadzovanie pred Valentom, odkiaľ vyslal nepríjemnú jedovku, gólman hostí teraz nevedel, kde má puk, ten sa od jeho tela odrazil mimo priestor troch žrdí.
     
    43:35
    Pokračujeme v hre piatich proti piatim.
     
    43:56
    Bomba zo stredného pásma síce na prvý pohľad nič neriešila, keďže Košice sa puku nezmocnili, odišli však aspoň prestriedať.
     
    44:40
    Súboj Hričinu s Novákom pri zadnom mantineli vyznel lepšie pre domáceho útočníka, ktorý spätnou prihrávkou hľadal niekoho pred bránkou, tam bol len pozorný Valent.
     
    45:30
    Hra sa pomerne rýchlo prelieva zo strany na stranu a má tak zaujímavý spád, avšak v tejto chvíli nevidíme strely, ktoré by zamestnali jedného či druhého brankára.
     
    46:05
    Macík si teraz veril. aj preto sa vydal s pukom priamo cez stred klziska s úmyslom preniknúť až pred Halásza, veľmi rýchlo však okúsil tvrdosť domácej obrany.
     
    47:09
    Košice dali gól!

    Domáci celok pridáva aj tretí gól a výrazne sa tak približuje k víťazstvu v tomto stretnutí. Do samostatného úniku sa dostal RICHARD JENČÍK, ktorý nedal Valentovi šancu na zákrok. Asistencie: Peter Bartoš, Radek Deyl.
    Richard JENČÍK - 3:1
     
    48:01
    Na opačnej strane klziska sme videli dôležitý zákrok Halásza, ktorý teraz puk nepustil za svoj chrbát, rýchly kontaktný gól tak nepadol.
     
    48:15
    Zakázané uvoľnenie Košíc neumožňuje domácemu celku prestriedať unavenú pätorku korčuliarov.
     
    48:25
    Aj napriek tomu sa Košice ešte dokázali dostať do zaujímavej šance, keď po náznaku prečíslenie zobral Bartánus zodpovednosť na seba a miesto prihrávky na Hričinu volil strelu, ktorá Valenta zaštípala v rukavici.
     
    48:25
    Valent ešte musel celú situáciu predýchať, v zápase ale bude pokračovať.
     
    49:00
    Veľmi rýchlo však mohol inkasovať aj po štvrtýkrát, po dobrej strele Deyla totiž puk vyrazil len priamo pred seba, kde stál na dorážku pripravený Lelkeš, ktorý posielal puk tak, že Valent ho nevidel, avšak Nitrania v tejto chvíli v obrane nepoľavili.
     
    49:40
    Bicek sa pred bránkou pokúšal o technickú parádu, zastal na mieste a kľučkou si položil Valenta, jeho strela ale následne nemala potrebné parametre a v sieti neskončila.
     
    51:00
    Košičania ale teraz svojho súpera zatlačili do obrannej tretiny, čo Nitre rozhodne nevyhovuje. Odtiaľ sa totiž góly dávajú len veľmi ťažko.
     
    51:45
    Slovák s pukom šprintoval do útočnej tretiny, kde sa následne pokúšal prekvapiť súpera kombináciou, puk bol ale dobre zblokovaný.
     
    52:20
    Košičania sa v tejto chvíli už nemajú kam ponáhľať, aj preto puk niekoľkokrát len nahodili na zadný mantinel a zamerali sa radšej na pozornú obranu.
     
    53:00
    Tá napokon bola veľmi potrebná, až trojica hráčov odetých v bielom totiž nebezpečne operovala pred Halászom, ktorý ale dnes podáva spoľahlivý výkon a puk za svoj chrbát tak nepustil.
     
    53:20
    Puk letel pred bránku Nitry, kam sa poň bude ponáhľať Podhradský.
     
    53:50
    Ale pozor! Košice totiž mali na dosah aj štvrtý presný zásah, Nitru však v hre o body podržala žrď a následne aj pozorný Valent!
     
    54:40
    Košičania začínajú predvádzať skutočne skvostné kombinácie, inak tomu nebolo ani v prípade Jenčíka s Lelkešom, druhý menovaný sa pritom oprel do puku, avšak priestor troch žrdí netrafil.
     
    55:10
    O gólové šance teraz núdza rozhodne nie je, presvedčila nás o tom aj Nitra, ktorú musel zastaviť až famózny Tomáš Halász.
     
    56:20
    Puk opäť skončil v lapačke Halásza, v tomto prípade išlo pre gólmana Košíc o neporovnateľnej jednoduchší zákrok, keďže puk smeroval priamo na jeho hruď.
     
    56:40
    Nitra pomaly začína „otvárať“ svoju obranu, napokon, ak chce s výsledkom ešte niečo spraviť, je to potrebné.
     
    57:10
    Košice ale držia svojho súpera v bezpečnej zóne, hrá sa prevažne v strednom pásme, ktoré je výrazne prehustené a orientovať sa v ňom je len veľmi ťažké.
     
    57:50
    Až teraz sa Nitra dostala pred Halásza, kde napokon prišlo aj k streleckému zakončeniu od mantinelu, puk skončil v lapačke pozorného gólmana.
     
    57:55
    Oddychový čas hostí.
     
    57:53
    Bránka hostí je prázdna, Valent na striedačke, Nitra hrá power-play!
     
    58:06
    Košice dali gól!
    MAREK BARTÁNUS teraz prebral puk na svoju hokejku, telom si skvele odstavil brániaceho Bajteka, následne sa obtočil okolo vlastnej osi a zakončil do prázdnej bránky. . Asistencia: Jiří Bicek.
    Marek BARTÁNUS - 4:1
     
    58:46
    Na fakte, že Košice dnes zvíťazia, už nič nezmení aj reakcia nasrdeného Bajteka, ktorý puk odpálil azda najďalej, ako sa dalo.
     
    59:00
    Beží nám posledná minúta stretnutia, domáci celok doprevádzaný búrlivým potleskom tribún, ktoré sú na nohách.
     
    59:53
    Košice dali gól!
    Famózny zápas v podaní Oceliarov s dokonalou bodkou, ktorou je aj piaty gól v sieti Valenta. Do prečíslenia sa teraz domáci dostali pomerne jednoducho, napriek tomu môžeme vravieť o pomerne kurióznom góle keďže prvú strelu ešte Valent vyrazil, nevedno však ako, no puk sa od RICHARDA JENČÍKA odrazil do siete. Asistencia: Peter Bartoš.
    Richard LELKEŠ - 5:1
     
    Koniec zápasu.
     
    Máme za sebou dnešné stretnutie medzi Košicami a Nitrou, v ktorom sa domáci celok prezentoval obrovskou prevahou, súpera prakticky k ničomu nepustil, naopak, sám strelil 5 presných zásahov a odváža si tak zaslúžené 3 body.

    Pomer striel v dnešnom zápase: 50:32

    S týmto konštatovaním sa už s vami lúčim a prajem vám ešte pekný zvyšok večera. Stretnutím vás sprevádzal Lukáš Pancurák. (19:39:46)

    Lukáš Pancurák

    Branky a nahrávky: 36. Bartoš (Jenčík, Češík), 37. Suja (Bartánus, Šedivý), 48. Jenčík (Bartoš, Deyl), 59. Bartánus (Bicek), 60. Jenčík (Bartoš) – 32. Bajtek (Blackwater, Slovák)


    HC Košice: Halász – Deyl, Cebák, Macejko, Dudáš, Šedivý, Pavúk – Bartánus, Suja, Bicek – Bartoš, Jenčík, Lelkeš – Boltun, Češík, Hričina – Bortňák, Ma. Chovan, Šoltés
    HK Nitra: Valent – Milam, M. Novák, Ordzovenský, Podhradský, Milo, König, Buček, Kuzma – Blackwater, M. Slovák, Laliberté – Kutálek, Stümpel, H. Ručkay – Stloukal, Štefanka, Macík – Piačka, Bene, Bajtek

    Rozhodčí: Novák, Štefik – Ma. Korba, Rovenský
    bahis siteleri