Košice – Nitra 5:1 (kon.)
konec
HC Košice
5:1 (0:0, 2:1, 3:0)
HK Nitra
sk Úterý 08.12.2015, 17:30 • Steel aréna, Košice • Tipos Extraliga (SR)
Předzápasové kurzy
Partner:
    Richard LELKEŠ - 5:1
     
    59:53
    Košice dali gól!
    Famózny zápas v podaní Oceliarov s dokonalou bodkou, ktorou je aj piaty gól v sieti Valenta. Do prečíslenia sa teraz domáci dostali pomerne jednoducho, napriek tomu môžeme vravieť o pomerne kurióznom góle keďže prvú strelu ešte Valent vyrazil, nevedno však ako, no puk sa od RICHARDA JENČÍKA odrazil do siete. Asistencia: Peter Bartoš.
    Marek BARTÁNUS - 4:1
     
    58:06
    Košice dali gól!
    MAREK BARTÁNUS teraz prebral puk na svoju hokejku, telom si skvele odstavil brániaceho Bajteka, následne sa obtočil okolo vlastnej osi a zakončil do prázdnej bránky. . Asistencia: Jiří Bicek.
     
    57:53
    Bránka hostí je prázdna, Valent na striedačke, Nitra hrá power-play!
     
    57:55
    Oddychový čas hostí.
     
    55:10
    O gólové šance teraz núdza rozhodne nie je, presvedčila nás o tom aj Nitra, ktorú musel zastaviť až famózny Tomáš Halász.
     
    54:40
    Košičania začínajú predvádzať skutočne skvostné kombinácie, inak tomu nebolo ani v prípade Jenčíka s Lelkešom, druhý menovaný sa pritom oprel do puku, avšak priestor troch žrdí netrafil.
     
    53:50
    Ale pozor! Košice totiž mali na dosah aj štvrtý presný zásah, Nitru však v hre o body podržala žrď a následne aj pozorný Valent!
     
    53:00
    Tá napokon bola veľmi potrebná, až trojica hráčov odetých v bielom totiž nebezpečne operovala pred Halászom, ktorý ale dnes podáva spoľahlivý výkon a puk za svoj chrbát tak nepustil.
     
    49:40
    Bicek sa pred bránkou pokúšal o technickú parádu, zastal na mieste a kľučkou si položil Valenta, jeho strela ale následne nemala potrebné parametre a v sieti neskončila.
     
    49:00
    Veľmi rýchlo však mohol inkasovať aj po štvrtýkrát, po dobrej strele Deyla totiž puk vyrazil len priamo pred seba, kde stál na dorážku pripravený Lelkeš, ktorý posielal puk tak, že Valent ho nevidel, avšak Nitrania v tejto chvíli v obrane nepoľavili.
     
    48:25
    Aj napriek tomu sa Košice ešte dokázali dostať do zaujímavej šance, keď po náznaku prečíslenie zobral Bartánus zodpovednosť na seba a miesto prihrávky na Hričinu volil strelu, ktorá Valenta zaštípala v rukavici.
    Richard JENČÍK - 3:1
     
    47:09
    Košice dali gól!

    Domáci celok pridáva aj tretí gól a výrazne sa tak približuje k víťazstvu v tomto stretnutí. Do samostatného úniku sa dostal RICHARD JENČÍK, ktorý nedal Valentovi šancu na zákrok. Asistencie: Peter Bartoš, Radek Deyl.
     
    42:50
    Bicek si dokonca dovolil s pukom zájsť až ku kruhu na vhadzovanie pred Valentom, odkiaľ vyslal nepríjemnú jedovku, gólman hostí teraz nevedel, kde má puk, ten sa od jeho tela odrazil mimo priestor troch žrdí.
     
    41:22
    Nie však na dlhší čas. Na trestnú lavicu odchádza dnes po druhýkrát Bartoš – 2 minúty za podrazenie.
     
    38:48
    NItra sa však bude brániť. Na trestnú lavicu sa už ponáhľa Milam – 2 minúty za seknutie.
     
    37:20
    Čo teraz chýbalo hosťom k tomu, aby vyrovnali? Pred bránkou bol úplne voľný Blackwater i Laliberté, ani jeden z menovaných ale puk nezodvihol ponad Halásza.
    Jakub SUJA - 2:1
     
    36:18
    Košice dali gól!
    Domáci celok nakláňa misky váh na svoju stranu a v dnešnom stretnutí sa zaslúžene ujíma vedenia! Postaral sa o to JAKUB SUJA, ktorý strelou z medzikružia po otočke nedal Valentovi šancu na zákrok. Asistencie: Marek Bartánus, Eduard Šedivý.
     
    35:40
    Nitra sa bude brániť. Na lavicu hanby odchádza Kuzma – 2 minúty za hákovanie.
    Peter BARTOŠ - 1:1
     
    35:24
    Košice dali gól!
    Máme vyrovnané! Výbuch radosti v Steel aréne je oprávnený, PETER BARTOŠ totiž nielen vyrovnal na 1:1, ale pridal svoj 200. gól za Košice v Tipsport lige! Asistencie: Richard Jenčík, Matej Češík.
     
    35:00
    Košičania síce hrajú v početnej nevýhode, aj napriek tomu ale dokázali poriadne pohroziť Valentovi, ktorý sa obzeral po puku.
     
    34:07
    Neskutočné! Nitra si skvelým spôsobom dokázala vyšachovať obranu svojho súpera, z čoho mohol ťažiť Blackwater, ktorý stál pri žrdi osamotený, zákrokom sezóny ho ale Halász fantasticky zneškodnil!
     
    33:13
    Košice sa budú brániť. Svojim spoluhráčom teraz absolútne nepomáha Bartoš, ktorý si odsedí 2 minúty za držanie.
    Filip BAJTEK - 0:1
     
    31:42
    Nitra dala gól!
    Tak toto je pre Košice skutočne smolný moment. Celok, ktorý je po celý zápas lepším tímom, inkasuje ako prvý. Stáva sa tak po strele , ktorú na bránku vyslal FILIP BAJTEK. Asistencie: Judd Blackwater, Marek Slovák.
     
    29:30
    Košice – Bortňák – 2 minúty za držanie.
     
    28:00
    Až teraz sa Košice dostali do zaujímavej pozície, na tribúnach Steel arény to v tejto chvíli len tak zhučalo, puk ale za bránkovou čiarou neskončil.
     
    26:51
    Nitra – Podhradský – 2 minúty za podrazenie.
     
    16:10
    Šanca aj na opačnej strane klziska, kde prišlo k dobrému streleckému pokusu, puk chcel ešte čepeľou do siete dotlačiť Bartánus, Valent si ho ale dobre pokryl telom.
     
    15:30
    Ale pozor! Nitra sa zaujímavo držala pred bránkou Halásza, ktorý teraz nevedel, kam skôr skočiť, napokon ale celú situáciu s pomocou spoluhráčov i konštrukcie vlastnej bránky zvládol.
     
    11:05
    Tak napokon nie. Opäť to bol domáci celok, ktorý sa ocitol v skvelej šanci, tentokrát sa do puku poriadne oprel Hričina, pomedzi betóny Valenta ale neprepadol.
     
    09:45
    Netrvalo dlho a domáci celok sa s pukom presunul pred Valentom, kde sme videli viacero zaujímavých šancí. Spomenúť možno napríklad útočné snaženie Češíka priamo pred bránkou. ktorý ale puk nezodvihol z ľadu a poslal ho len do pravého betónu Valenta.
     
    06:10
    Aj spolupráca Jenčíka s Lelkešom si pýtala gól! Hosťujúca obrana po buly zabudla na Lelkeša, ktorý si nakorčuľoval pred bránku svojho súpera, kde mal dostatok času na streľbu, aj napriek tomu ale puk poslal len do Valenta.
     
    04:40
    Košice teraz v útočnej tretine zabojovali neskutočným spôsobom a niekoľkokrát znemožnili svojmu súperovi puk vyhodiť, táto situácia vyústila do utešenej strely Boltuna, ktorá si pýtala gól, to by však medzi troma žrďami nemohol stáť pozorný Valent.
     
    03:33
    Nitra sa navyše bude brániť. Na trestnú lavicu korčuľuje Blackwater – 2 minúty za podrazenie.
     
    02:13
    To sa jej napokon mohlo vypomstiť! Na striebornom podnose totiž Košiciam ponúkla gólovú šancu, keď sa jej hráči pred Valentom nestihli sformovať z čoho pramenila Chovanova prihrávka pred bránku na Cebáka, ktorý puk ideálne netrafil a namieril ho iba do hrude Valenta.

    Lukáš Pancurák

    Branky a nahrávky: 36. Bartoš (Jenčík, Češík), 37. Suja (Bartánus, Šedivý), 48. Jenčík (Bartoš, Deyl), 59. Bartánus (Bicek), 60. Jenčík (Bartoš) – 32. Bajtek (Blackwater, Slovák)


    HC Košice: Halász – Deyl, Cebák, Macejko, Dudáš, Šedivý, Pavúk – Bartánus, Suja, Bicek – Bartoš, Jenčík, Lelkeš – Boltun, Češík, Hričina – Bortňák, Ma. Chovan, Šoltés
    HK Nitra: Valent – Milam, M. Novák, Ordzovenský, Podhradský, Milo, König, Buček, Kuzma – Blackwater, M. Slovák, Laliberté – Kutálek, Stümpel, H. Ručkay – Stloukal, Štefanka, Macík – Piačka, Bene, Bajtek

    Rozhodčí: Novák, Štefik – Ma. Korba, Rovenský
    bahis siteleri