Havlíčkův Brod – Pardubice 3:4 (kon.) | Opava – Olomouc 6:10 (kon.) | Liberec – Mladá Boleslav 1:3 (kon.)
Č. Budějovice – HC Plzeň 2:4 (kon.) | K. Vary – Chomutov 1:3 (kon.) | HC Litvínov – Sparta 5:6 (0:1 po s.n.)
Vítkovice – Havířov 4:1 (kon.) | Mountfield HK – Letňany 2:1 (kon.) | Zlín – Poruba 16:0 (kon.)
konec
BK Havlíčkův Brod
3:4 (1:2, 1:1, 1:1)
HC Dynamo Pardubice
Sobota 12.12.2015, 12:00 • ZS Kotlina • Extraliga staršího dorostu • 28. kolo
Partner:
     
    Dobrý den, vítáme vás u on-line přenosu 28. kola NEON Extraligy staršího dorostu, které uzavře její základní část. Domácí BK Havlíčkův Brod hostí na svém ledě v Kotlině HC Dynamo Pardubice. Utkání začíná ve 12:00.
     
    Jak jsou rozdány karty před tímto duelem?

    Domácí Havlíčkův Brod na 7. místě s 25 body má jistotu, že bude v nadstavbové části hrát ve skupině "B". To znamená, že se utká s celky ze všech tří skupin, které se umístily na 5. – 8. místě. Nejlepší 4 z nich postoupí do play-off a poslední 2 spadnou do Ligy staršího dorostu.

    Bruslaři tedy v tomto utkání hrají o body, které se jim v nadstavbové části budou ještě hodit. Vidina play-off není totiž tak vzdálená, jak se může zdát, a mohou ještě zabojovat o postup.

    To hostující Pardubice nemají jistého vůbec nic. Se ziskem 43 bodů se nacházejí na 5. místě, na čtvrtou Mladou Boleslav ale ztrácí pouhý jeden bod a na třetí Hradec Králové mají ztrátu dvou bodů.

    Pokud Dynamo v Kotlině neuspěje, do Havlíčkova Brodu se ještě podívá v rámci skupiny "B". Aby mělo jistotu play-off a v nadstavbové části hrálo skupinu "A", musí nutně bodovat. Ani výhra však nemusí vést k vytouženému cíli. Pardubičtí tak budou bedlivě sledovat také zbylé zápasy Mladé Boleslavi v Liberci a Hradce Králové s Letňany, kde budou doufat v zaváhání svých nejbližších tabulkových konkurentů.
     
    Jak dopadla letošní vzájemná střetnutí těchto soupeřů?

    Bilance Havlíčkova Brodu s Pardubicemi je vyrovnaná, o jeden bod více ale vytěžili východočeši. V prvním měření sil přejeli na vlastním ledě Bruslaře vysoko 7:1, následně dokázali vyloupit Kotlinu, kde ovšem jeden bod zapomněli po vítězství 3:2 po samostatných nájezdech. Zatím poslední vzájemné utkání ovšem ovládl celek z Vysočiny, když se na ledě Dynama radoval z výhry 4:1.

    Pardubice – Havlíčkův Brod 7:1
    Havlíčkův Brod – Pardubice 2:3sn
    Pardubice – Havlíčkův Brod 1:4
    Havlíčkův Brod – Pardubice so 12. 12. 2015 (12:00)
     
    Individuální výkony

    Tahounem Havlíčkova Brodu je jeho kapitán David Michálek, který je zároveň nejlepším střelcem klubu. Ve 25 zápasech nasbíral 35 bodů (16+19). V celé extralize mu patří 15./16. pozice v tabulce kanadského bodování.

    Zdatně mu sekunduje spoluhráč z první útočné formace – Lukáš Beran. Ten odehrál o jeden zápas více, připravil svým spoluhráčům stejně gólů jako kapitán Michálek a sám jich dal jen o 4 méně. Celkově tedy nasbíral 31 bodů (12+19) a v produktivitě extraligy zaujímá 22.-26. místo.

    Na čele produktivity východočechů se nachází Ondřej Machala, který si během 21 zápasů do statistik zapsal 24 bodů (8+16) a je nejlepším nahrávačem svého celku.

    Jen o malý kousek za ním je pak Viktor Martínek, jenž odehrál 26 utkání a posbíral v nich 22 bodů (16+9). To ho pasuje do role nejlepšího střelce Pardubic.
     
    Úvodní sestavy:

    BK Havlíčkův Brod: Kulich (Hanák) – Kopic, Hrabaň, Benák, Lachman, Zdeněk, Němec – Piskač, Michálek, Vlach, R. Martínek, Beran, Škola, Holenda, Králíček, Přibyl, Veverka, Hendrych

    HC Dynamo Pardubice: Klouček (Jánský) – Rudy, Trejbal, Žouželka, Boček, Mert, Bureš, Matýs, Javůrek – V. Martínek, Štefka, Machač, Roubal, Blümel, Petrus, Kubišta, Šeliga, Zadina

    Rozhodčí: Filip Vrba, Vladimír Šindler – Tomáš Měkýš, David Otáhal.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:29
    David Michálek obkroužil kolečko ve středním pásmu a nahodil puk na pardubickou klec, Milan Klouček vyrazil puk svými betony.
     
    00:42
    Dynamu se nepodařilo přejít modrou čáru, píská se ofsajd.
     
    01:12
    Hosté se snažili rozehrát ze svého pásma, měli ale problémy s dobrým napadáním Havlíčkova Brodu a puk jim utekl do středního pásma na hole Bruslařů.
     
    01:30
    Havlíčkobrodští hokejisté se vytvořili tlak před brankovištěm Pardubic a hostující gólman vyřešil nepřehlednou situaci přikrytím kotouče lapačkou.
     
    02:10
    Podobná situace také na druhé straně. Pardubičtí útočníci se důrazně tlačili před brankoviště a snažili se došťouchat kotouč až do brány, Tomáš Kulich se ale dobře zorientoval a lvím skokem po puku šanci zmařil.
     
    02:41
    Lukáš Beran vystihl přihrávku pardubického obránce a mohl poslat do úniku Davida Michálka, do jeho pasu ale hostující obránce stačil vložit hůl a puk si cestu ke kapitánu domácích nenašel.
     
    03:44
    Bruslaři se usídlili v pásmu Pardubic, puk si ale posílají jen podél mantinelu za hostující klecí a obrana Dynama je do nebezpečnějšího prostoru nepouští.
     
    04:43
    Dominik Kubišta udělal oblouček v pravém kruhu a hledal své spoluhráče před bránou, jeho přihrávku ale sebral Václav Piskač.
     
    05:00
    Domácím se přechod do protiútoku nepodařil a píská se zakázané uvolnění.
     
    05:13
    Hosté vyhráli buly po levici Tomáše Kulicha a Michal Machač se dostal ke střele ze spodku pravého kruhu, jeho pokus zápěstím si ovšem maskovaná opora Bruslařů pohlídala a udržela ve své výstroji.
     
    06:14
    Jakub Mert se pokoušel vystřelit přes obránce z vrcholku levého kruhu, trefil ale jen brusle bránícího hráče.
     
    06:23
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    A hosté jdou z nenápadné akce do vedení. Viliam Šeliga přihrál FILIPU ZADINOVI, který se dostal do pásma po levé straně a když dojel na kruh, tak práskl do puku, který drobným obloučkem zapadl nad vyrážečku Tomáše Kulicha. Asistence: Viliam Šeliga.
     
    07:40
    Havlíčkův Brod se chtěl rychle dostat do útočného pásma, jenže jeden z útočníků byl rychlejší než puk, a je z toho jenom ofsajd.
     
    08:20
    Pavel Hendrych nezpracoval těžký puk na modré čáře a Bruslaři se musejí dostat do útočné třetiny znovu.
     
    08:56
    David Michálek se na modré čáře vyhnul ataku pardubického obránce a posunul puk na Davida Zdeňka, jenž se s ničím nepáral a z nápřahu vypálil. Milan Klouček dokázal puk zkrotit na své vyrážečce.
     
    09:24
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Hosté se dostávají do dvoubrankového vedení díky dobrému důrazu na brankovišti. Michal Machač s MARTINEM PETRUSEM byli velice aktivní na brankovišti a druhému jmenovanému se podařilo puk došťourat až za brankovou čáru! Asistence: Michal Machač, Filip Zadina.
     
    10:13
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Havlíčkův Brod ale neváhal s brzkou odpovědí a snižuje na nejtěsnější možný rozdíl. David Zdeněk přihrál na osu hřiště DAVIDU MICHÁLKOVI, jenž si sjel do prostoru mezi kruhy a svižnou ranou zápěstím se trefil přesně nad levý beton Milana Kloučka! Asistence: David Zdeněk.
     
    10:49
    Pardubičtí hokejisté měli puk na svých holích, domácí ho ale dokázali vybojovat a Robin Martínek zkoušel štěstí z úhlu na levé straně, jeho bekhendový pokus ale Milan Klouček vyrazil za bránu.
     
    11:26
    Domácí mají šanci vyrovnat v přesilové hře, Dynamo dostává trest za příliš mnoho hráčů na ledě, trest odpyká Viktor Martínek (PCE).
     
    11:52
    Puk se dostal do pravého kruhu k Davidu Michálkovi, jehož střelu Milan Klouček udržel v náručí.
     
    12:10
    David Michálek znovu střílel z pravé strany, puk se odrazil do levého kruhu k Jiřímu Vlachovi, jenž v těžké pozici, když se natahoval pro puk, nedokázal zamířit do odkryté klece!
     
    12:54
    Hosté se ve vlastním oslabení řítili do přečíslení a David Michálek (HBR) zatáhl za záchranou brzdu a je vyloučen na 2 minuty za podražení.
     
    13:26
    Viktor Martínek se vrací na led a Pardubice čeká zkrácená přesilová hra.
     
    13:38
    Hra se ovšem stěhuje do středního pásma, hosté se totiž provinili postavením útočícího hráče v brankovišti.
     
    14:04
    Filip Zadina se napřáhl v pravém kruhu, jeho dělovka ale bránu netrefila. Puk měl takovou rychlost, že se svezl po mantinelu ven z pásma.
     
    14:35
    Pardubice rychle zavezly kotouč zpět do útoku a jeden z hostujících útočníků ihned vypálil zápěstím a jeho svižná rána orazítkovala horní tyč Kulichovy klece!
     
    14:54
    David Michálek je vpuštěn zpět do hry a Havlíčkův Brod hraje v plném počtu.
     
    16:20
    Vojtěch Veverka sebral kotouč ve vlastním pásmu, rozdal ho na střed Vojtěchu Holendovi, který ještě přihrál na levou stranu Robinu Martínka, k němu už se ale sjížděl obránce východočechů a puk mu odebral.
     
    16:30
    Vojtěch Veverka zůstal ležet za bránou Milana Kloučka po velice tvrdém zákroku a na střídačku se vrací v doprovodu svých spoluhráčů, vylučovat se ovšem nebude.
     
    17:03
    Jiří Vlach se tlačil do brankoviště z pravé strany, poté z mírného úhlu vypálil a puk Milanu Kloučkovi vypadl, tak se havlíčkobrodský útočník snažil ještě dorážet, pardubického gólmana ale nepřekonal.
     
    17:48
    Viliam Šeliga prokázal šikovné ruce a proháčkoval se až do mezikruží, správnou chvíli pro střelu ale prováhal a puku se ujala domácí obrana.
     
    18:43
    Jiří Kopic si vzal kotouč a dostal se s ním až do útočného pásma, kde se před ním na chvíli otevřel prostor, hostující beci se k němu ale stačili sjet a puk mu vzali.
     
    19:42
    Patrik Hrabaň dostal přihrávku na modrou čáru a vystřelil do skrumáže těl před Milanem Kloučkem, který nemohl vůbec nic vidět, puk se ale zastavil o brusli pardubického obránce a hostující gólman zasahovat nemusel.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    V první třetině se dostali hosté do vedení po ráně Filipa Zadiny. To dokázali ještě navýšit díky Martinu Petrusovi. Na druhý gól Pardubic ovšem domácí rychle zareagovali a David Michálek se přesnou trefou postaral o snížení. O něco spokojenější jdou do kabin ovšem hosté. Druhá třetina začne přibližně ve 12:49.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:13
    Hosté sice vyhráli úvodní vhazování a mohli jít dopředu, puk jim ale sebral David Michálek.
     
    20:49
    David Michálek jel sám dopředu po levé straně a z kruhu vypálil zápěstím, puk ale jen těsně minul vzdálenější tyč Kloučkovy klece!
     
    21:31
    Bruslaři dobře napadají hostující rozehrávku a tak se Pardubice uchýlily jenom k nahození kotouče do útočného pásma.
     
    21:56
    Dynamu se nepodařilo ani tentokrát konstruktivně rozehrát, puk doklouzal až na zakázané uvolnění.
     
    22:13
    Bruslařům se brzy naskýtá početní výhoda, na trestnou lavici míří Samuel Rudy (PCE) na 2 minuty za držení hole.
     
    22:36
    Jiří Vlach přihrál na modrou čáru Patriku Hrabaňovi, který se už napřahoval, střelu mu ale nesedla a puk mu sklouzl z hole.
     
    22:52
    Bruslařům se nakonec podařilo vypálit z pravé strany, Milan Klouček si letící puk ovšem pohlídal a raději nechal přerušit hru.
     
    23:15
    Hosté sebrali kotouč z vhazování a dlouhým výhozem jo poslali až za kasu Tomáše Kulicha.
     
    23:39
    Havlíčkův Brod se brzy vrátil do pásma, kde započal svoji kombinaci, na jejímž konci stál Patrik Hrabaň. Jeho střelu z vrcholku levého kruhu ale Milan Klouček vyrazil do ochranné sítě.
     
    23:59
    Dynamo vybojovalo kotouč a dlouhým vyhozením se osvobodilo.
     
    24:13
    Hosté hrají v plném počtu.
     
    24:25
    Dlouho jim to ale nevydrželo, Matěj Štefka (PCE) je vyloučen na 2 minuty za sekání.
     
    24:47
    Střelu Patrika Hrabaně od modré čáry ještě těsně před brankářem tečoval Lukáš Beran, puk skončil jen těsně vedle levé tyče Milana Kloučka.
     
    25:23
    Lukáš Beran našel před brankoviště sjíždějícího Davida Michálka, ten však zblízka našel jen připravené betony Milana Kloučka.
     
    26:04
    Hosté se dokázalo osvobodit, Bruslaři se ovšem rychle vřítili zpět do útočného pásma a Robin Martínek byl v levém kruhu úplně sám, jeho střela zápěstím však těsně minula vzdálenější tyč, jako v případě Michálkovy šance z úvodu třetiny!
     
    26:25
    Matěj Štefka se vrací na led a hraje se 5 na 5.
     
    27:39
    Václav Piskač s Pavlem Hendrychem napadali hostující rozehrávku, Pardubice se s tím nakonec dokázaly vypořádat a zamířily dopředu.
     
    28:04
    Teď si pro změnu přesilovou hru zahraje Dynamo, Jiří Kopic (HBR) je vyloučen na 2 minuty za sekání.
     
    28:18
    Samuel Rudy při pokusu o přihrávku svému spoluhráči trefil hůl bránícího hráče a Havlíčkův Brod se osvobozuje.
     
    28:47
    Domácí ve vlastním pásmu znovu vybojovali kotouč a posílají ho přes všechny čáry ven z pásma.
     
    29:13
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Teď už se Pardubice radují, přesilovou hru se jim přeci jen podařilo využít. Před bránou zůstal úplně volný MATOUŠ BOČEK, který po perfektní přihrávce Michala Machače poslal puk za záda v tuto chvíli bezmocného Tomáše Kulicha! Asistence: Michal Machač, Filip Zadina.
     
    30:33
    Dominik Bureš zavezl kotouč do útočného pásma po pravé straně a bekhendem ho poslal na havlíčkobrodskou svatyni, Tomáš Kulich zkrotil puk holí a pak jej přikryl pod lapačku.
     
    31:03
    Hostům se nepodařilo rozehrát a po zakázaném uvolnění se hra stěhuje před jejich bránu.
     
    31:25
    David Michálek ukázal svoji rychlost a dravost, když se tlačil dopředu po levé straně. Matouš Boček (PCE) aby zabránil pohromě, sáhl po podražení a je za to vyloučen na 2 minuty.
     
    31:48
    Vojtěch Veverka z levé strany hledal na druhé straně sjíždějícího Jiřího Benáka, ten ale nedokázal zpracovat těžkou přihrávku vzduchem.
     
    31:59
    Hosté získali kotouč do své moci a vyhazují ho přes celé hřiště.
     
    32:53
    Havlíčkův Brod se dlouho držel v útočném pásmu a prověřil Milana Kloučka několika ranami ze všech možných pozic, hostující brankář byl ovšem bezchybný a Pardubice se pak mohly osvobodit.
     
    33:25
    Matouš Boček se vrátil do hry a hosté jsou kompletní.
     
    33:51
    Puk se kutálel brankovištěm Pardubic a havlíčkobrodští útočníci se ho srdnatě snažili dorazit za záda Milana Kloučka, obrana východočechů ale situaci zvládla a dostala puk z nebezpečného prostoru pryč.
     
    35:36
    Vojtěch Veverka byl před modrou čárou přibrzděn čistým zákrokem tělem hostujícího obránce a tím byl také vystaven do ofsajdu.
     
    36:14
    Patrik Hrabaň hledal uvolňujícího se Davida Michálka, jeho pas byl ale nepřesný a skončil na zakázaném uvolnění.
     
    36:26
    Samuel Rudy vystřelil zápěstím od modré čáry, projektil letící z jeho hole se ale mezi tři tyče nevešel.
     
    37:14
    David Michálek nahodil puk obloučkem do útočného pásma. Černý kus gumy se následně dostal k pravému hrazení na Jiřího Kopice, jeho střelu zastavil Milan Klouček na své hrudi.
     
    38:22
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Bruslaři uzamkli svého soka v jeho pásmu a nakonec se radují z vytouženého snížení. Puk se po boji dostal do levého kruhu k DANIELU KRÁLÍČKOVI, jenž si sjel blíže k bráně a dokázal kotouč propasírovat mezi betony Milana Kloučka! Asistence: Pavel Hendrych.
     
    39:27
    Vojtěch Veverka se zmocnil puku ve středním pásmu, za modrou čarou se zbavil prvního obránce, pak se bekhendovou kličkou dostal i za druhého obránce a vypálil ze spodku pravého kruhu, Milan Klouček dobrou dánu dokázal udržet mezi svojí levou rukou a tělem!
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhém dějství měli domácí více šancí, své vedení místo toho ale navýšili v přesilové hře hosté, když se před brankovištěm prosadil zapomenutý Matouš Boček. Havlíčkův Brod se dostal znovu na dostřel až v závěru této části hry, když se mezi betony Milana Kloučka trefil Daniel Králíček. Před třetí třetinou, která začne přibližně v 13:35, tak mají těsný náskok stále hosté.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:16
    Na vhazování byli úspěšnější domácí, ale byly to Pardubice, kdo se dostal do útočného pásma. Žádnou větší šanci si ale nevytvořily.
     
    40:23
    Hosté se chtěli rychle vrátit do pásma, na modré čáře je ale zastavil ofsajd.
     
    40:52
    Robin Martínek vypálil z levého kruhu, Milan Klouček udržel puk ve své výstroji.
     
    41:20
    Hosté se snažili rychle rozehrát, Bruslaři je ale dobře napadají a rozehrávku jim zmařili.
     
    41:59
    Lukáš Beran zavezl puk do útočného pásma po pravá straně, u mantinelu byl ale zdvojen a proti přesile kotouč udržet nedokázal.
     
    42:47
    Nahození Havlíčkova Brodu z pravé strany skončilo v lapačce Milana Kloučka.
     
    43:22
    Vojtěch Veverka udržel útočné pásmo, když zachytil puk na modré čáře. Následně vypálil zápěstím, puk ale mířil mimo.
     
    43:33
    Kotouče se ujala hostující obrana, jenže neodkázala přesně rozehrát a provinila se zakázaným uvolněním.
     
    43:56
    Matěj Štefka mířil dopředu po pravé straně a z prostoru kruhu vystřelil přes obránce, Tomáš Kulich měl s pukem problémy a jenom ho vyrazil před sebe. Tam byl jako první obránce Havlíčkova Brodu a situaci uklidnil.
     
    44:51
    Dynamo se usídlilo v pásmu celku z Vysočiny, jeho rána od modré čáry vyprášila betony Tomáše Kulicha.
     
    45:23
    Viktor Martínek se dostal ke střele z pravého kruhu a orazítkoval bližší tyč!
     
    46:34
    Michal Machač se odvážně pustil před brankoviště a dokázal i zakončit, Tomáš Kulich si ale poradil svými betony. Pak se puk ale dostal ještě k Filipu Zadinovi, který vystřelil bekhendem ze spodku levého kruhu a těsně přestřelil zcela odkrytou část domácí svatyně!
     
    47:59
    Bruslaři se tlačili do útočného pásma, zastavil je ale hvizd sudích kvůli ofsajdu.
     
    48:29
    David Michálek nahodil puk na bránu od levého mantinelu a Milan Klouček raději podržel puk pod lapačkou. Vhazovat se bude po jeho pravici.
     
    48:34
    Domácí vypálil ihned po vyhraném buly, Milan Klouček si ovšem kotouč našel a uklidil ho do své lapačky.
     
    49:02
    Michalu Machačovi utekl v levém kruhu puk a Tomáš Kulich jej raději podržel pod vyrážečkou. Pak se strhla menší strkanice, za což jsou vyloučeni Michal Machač (PCE) a Jiří Kopic (HBR) shodně na 2 minuty za hrubost.
     
    49:32
    Bruslaři se dostali do útočného pásma, puk mířil na modrou čáru na Michala Němce, jenž ještě vylepšoval pozici svému spoluhráči z obranné dvojice – Jiřímu Benákovi. Přihrávka byla ale tak prudká, že ji druhý jmenovaný hráč nedokázal zpracovat.
     
    50:53
    David Zdeněk získal pásmo, když do něj vjel po pravé straně, pak hledal na ose hřiště najíždějícího Robina Martínka, puk mu ale poslal za paty.
     
    51:02
    Oba celky hrají v plném počtu.
     
    51:26
    Pardubický útočník vystřelil z pravého kruhu, Tomáš Kulich jeho pokus ve své výstroji dokázal zkrotit.
     
    52:03
    Vojtěch Holenda mířil dopředu středem hřiště, už byl těsně před brankovištěm, když mu na poslední chvíli hostující obránce vypíchl kotouč.
     
    52:29
    Střelecký pokus Havlíčkova Brodu z pravé strany skončil v lapačce Milana Kloučka.
     
    52:38
    Daniel Králíček z otočky na vrcholku pravého kruhu posílal puk na bránu, tento pokus ale Milan Klouček pohodlně rozehrál holí na své spoluhráče.
     
    53:15
    Teď se hraje převážně v pásmu východočechů, Milan Klouček musel vytáhnout další ze svých zákroků.
     
    53:38
    Lukáš Beran nabral rychlost a z levé strany se tlačil před bránu, pak bekhendem směřoval puk na lépe postaveného Jiřího Vlacha, po přihrávce se ale vrhl Milan Klouček a přerušil hru.
     
    54:28
    Patrik Hrabaň dostal přihrávku na modrou čáru a vypálil do klubka těl před Milanem Kloučkem, letící puk ale zastavil jeden z pardubických obránců.
     
    54:58
    Hra je nyní kompletně v režii Bruslařů. Pardubice se na chvíli osvobodily, jenže domácí se rychle vrátili zpět do útočného pásma a Milan Klouček musel znovu zasahovat.
     
    55:49
    Václav Piskač si najel dopředu po ose hřiště a pálil z mezikruží, do jeho rány ale vložil hůl obránce Pardubic a srazil puk do ochranné sítě.
     
    56:40
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Domácí se dočkali zaslouženého vyrovnání! V tuto chvíli nepouštěli svého soupeře vůbec z jeho pásma a pálili na bránu jeden kotouč za druhým! Nakonec z pravá strany vypálil Lukáš Beran, mezitím si DAVID MICHÁLEK objel bránu a dostal se k vyraženému puku, který bekhendem zametl do odkryté části klece! Asistence: Lukáš Beran, Patrik Hrabaň.
     
    57:52
    Matěj Štefka se dostal ke střele z mezikruží a jeho rána byla sražena jen těsně vedle pravé tyče Tomáše Kulicha.
     
    58:19
    Pardubicím jde o hodně, chtějí si zajistit play-off. Teď se hostující útočníci dostali do přečíslení 3 na 1, výbornou práci ale předvedl domácí obránce ve spolupráci s Tomášem Kulichem, který zkrotil puk na své hrudi!
     
    58:34
    Teď jsou domácí pod tlakem a vyžádali si oddechový čas!
     
    58:46
    Hosté nahodili puk do útočného pásma, u kterého byl jako první Patrik Hrabaň. Puk ale z pásma nedostal a Dynamo vypálilo od modré čáry, tento pokus ovšem srazil Jiří Vlach do ochranné sítě.
     
    59:22
    Michal Machač se prokličkoval až mezi kruhy, odkud vyslal svižnou ránu zápěstím, ale stejně tak hbitý byl i Tomáš Kulich, který puk vyrazil pravým betonem!
     
    59:51
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Nyní sledujeme zcela opačné emoce na obou stranách. Zatímco na hostující straně vypukl gejzír radosti, domácí hráči se smutně se sklopenou hlavou loudají na střídačku. Pardubice svůj ohromný tlak v závěru přetavili v branku, když se z dorážky dokázal prosadit FILIP ZADINA! Asistence: Matouš Boček.
     
    Konec zápasu.
     
    Třetí třetina nabídla dramatickou podívanou, když se Bruslařům zaslouženě podařilo 3 minuty a 20 sekund před koncem vyrovnat zásluhou Davida Michálka. Hosté si ovšem dobře uvědomovali, o co hrají, a dokázali se z obdržené branky rychle otřepat a vytvořili si mohutný tlak. Ten 9 sekund před koncem zužitkovali v rozhodující gól Filipa Zadiny, který měl prsty ve všech čtyřech gólech Pardubic.

    Dnes jsme sledovali výbornou a vyrovnanou bitvu, kterou vyhrál šťastnější tým. V souběžně hraném utkání ovšem vede Mladá Boleslav na ledě Liberce, Dynamo tak musí doufat v překvapivý výsledek utkání Hradce Králové s Letňany.
     
    Dnes je to z Kotliny vše, tímto se s vámi loučím a přeji příjemný zbytek sobotního dne. U dalších onlajnů se s vámi těším na počtenou. (14:16:04)

    Milan Sochor

    Branky a nahrávky: 11. Michálek (Zdeněk), 39. Králíček (Hendrych), 57. Michálek (Beran, Hrabaň) – 7. Zadina (Šeliga), 10. Petrus (Machač, Zadina), 30. Boček (Machač, Zadina), 60. Zadina (Boček)


    BK Havlíčkův Brod: Kulich (Hanák) – Kopic, Hrabaň, Benák, Lachman, Zdeněk, Němec – Piskač, Michálek, Vlach, R. Martínek, Beran, Škola, Holenda, Králíček, Přibyl, Veverka, Hendrych
    HC Dynamo Pardubice: Klouček (Jánský) – Rudy, Trejbal, Žouželka, Boček, Mert, Bureš, Matýs, Javůrek – V. Martínek, Štefka, Machač, Roubal, Blümel, Petrus, Kubišta, Šeliga, Zadina

    Rozhodčí: Filip Vrba, Vladimír Šindler – Tomáš Měkýš, David Otáhal
    bahis siteleri