Augsburg – Schalke 2:1 (kon.) | Dortmund – Frankfurt 4:1 (kon.)
konec
Borussia Dortmund
4:1 (1:1)
Eintracht Frankfurt
Neděle 13.12.2015, 17:30 • Signal Iduna Park, Dortmund • Německá Bundesliga • 16. kolo
Předzápasové kurzy
    86. Adrián RAMOS - 4:1
     
    86
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Náskok fotbalistů Borussie je už tříbrankový! Po Piszczekově chirurgicky přesném centru z pravé strany se z předbrankového prostoru prosadil ADRIÁN RAMOS, který v době přihrávky stál minimálně na hranici ofsajdu. Asistent rozhodčího však hru pustil, a přestože si Hradecky při prudké střele na míč sáhl, zabránit v cestě do sítě mu už nedokázal.
     
    85
    Střídání také v týmu Eintracht Frankfurt: ze hřiště odchází David Abraham, opačným směrem putuje talentovaný záložník Nico Rinderknecht.
     
    82
    Avizované střídání v týmu Borussia Dortmund: trávník opouští Henrich Mchitarjan, nahrazuje ho Adrián Ramos.
     
    79
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Mats Hummels, přichází Sokratis Papastathopoulos.
     
    68
    Piszczek z pravé strany nacentroval balon do šestnáctky, ten se odrazil od obránce na kopačku Mchitarjana, jehož následný přízemní pokus proletěl jen těsně kolem levé tyče Hradeckého svatyně.
     
    64
    Tohle snad nešlo neproměnit! Castro na levé straně pokutového území postupoval na Hradeckého, který míč vyrazil za sebe a z bezprostřední blízkosti hlavičkoval Mchitarjan, jenž prázdnou bránu trestuhodně přestřelil. Právem se tak chytil za hlavu a zpytoval svědomí. Jeho spoluhráči to však vzali s úsměvem, náskok domácího týmu je přeci jen značný.
    61. Mats HUMMELS - 3:1
     
    61
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Rozdíl ve skóre je rázem dvougólový! Domácí vybojovali rohový kop, který rozehráli nakrátko. Kombinační souhra byla zakončena střeleckým pokusem MATSE HUMMELSE, jenž míč přibližně z čáry ohraničující pokutové území poslal neomylně k tyči.
    57. Pierre-Emerick AUBAMEYANG - 2:1
     
    57
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Fanoušci Borussie jásají, domácí celek otáčí nepříznivý vývoj a poprvé v zápase se ujímá vedení! Kagawa byl adresátem přesné přihrávky za obranu a z levé strany pokutového území míč poslal do předbrankového prostoru, kde si naběhl PIERRE-EMERICK AUBAMEYANG, jemuž nedělalo sebemenší problém trefit prázdnou bránu. Asistence: Šindži Kagawa.
     
    46
    Trenér hostujícího týmu si o poločasové přestávce přichystal jednu změnu, ze hřiště stáhl Stefana Aignera, kterého nahradil Timothym Chandlerem.
     
    45+2
    V samotném závěru úvodního dějství Schmelzer ukázkovým centrem nalezl v předbrankovém prostoru volného Mchitarjana, který bránu z bezprostřední blízkosti trestuhodně přestřelil. Tato neproměněná šance může domácí mužstvo hodně mrzet.
    45. Aubameyang neproměnil pokutový kop
     
    45
    K nařízenému pokutovému kopu se postavil Pierre-Emerick Aubameyang (Borussia Dortmund), jenže bránu vůbec netrefil, když zamířil těsně vedle pravé tyče.
     
    44
    Slobodan Medojević (Eintracht Frankfurt) uvnitř pokutového území srazil jednoho ze svých soupeřů a za svůj počin si vykoledoval druhou žlutou kartu, po které oslabí svůj tým. Christian Dingert navíc zcela správně ukázal na značku penalty.
     
    43
    Nucené střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází zraněný Marco Reus, nahradí ho Šindži Kagawa.
     
    41
    Další možnost na změnu skóre měl Aubameyang! Hráč Dortmundu si naběhl pro přihrávku za obranu, ale stačil ho doběhnout vracející se Abraham, který mu střelu značně stížil a také zblokoval.
     
    40
    Obrovskou dávkou štěstí se může pochlubit hostující mužstvo! Po útoku na levé straně se hra přenesla doprava a přihrávku na hranici malého vápna obdržel Gündogan, který neváhal a hbitě vystřelil. Jeho ránu z ostrého úhlu však Hradecky vyrazil, když u své levé tyče nenechal ani trochu místa.
     
    28
    Slobodan Medojević (Eintracht Frankfurt) nešetrným skluzem skolil k zemi Weigla a stal se prvním potrestaným hráčem žlutou kartou.
    24. Henrich MCHITARJAN - 1:1
     
    24
    Dortmund právě vstřelil branku!
    K obrovskému nadšení příznivců domácího celku je vyrovnáno! Skvělou přihrávku za obranu obdržel na levé straně pokutového území Aubameyang, jenž míč naservíroval do předbrankového prostoru HENRICHU MCHITARJANOVI, na něhož čekala snadná úloha, když míč dopravil do odkryté brány z bezprostřední blízkosti.
    6. Alexander MEIER - 0:1
     
    6
    Frankfurt právě vstřelil branku!
    Obrovské překvapení na stadionu Signal Iduna Park, kde se hostující celek dostává do vedení! Zpoza šestnáctky se odhodlal ke střele ALEXANDER MEIER, míč letící k levé tyči před Bürkim poskočil a skončil až za jeho zády.
     
    5
    První nebezpečný střelecký pokus utkání vyprodukoval už po pěti minutách Gündogan. Ten se rozhodl vystřelit z hranice pokutového území a mířil k pravé tyči, avšak Hradecky předvedl dobrý zákrok a míč vyrazil.

    Lukáš Jasoněk

    Branky: 24. Mchitarjan (Aubameyang), 57. Aubameyang (Kagawa), 61. Hummels, 86. Ramos (Piszczek) – 6. Meier (Seferović)

    Karty:   28. Medojević (FRN)   44. Medojević (FRN)

    Neproměněná penalta: 45. Aubameyang (DOR), mimo


    Držení míče: 70 % : 30 %.
    Střely na branku: 11:2. Střely mimo: 8:1. Rohy: 14:1. Ofsajdy: 7:1. Fauly: 4:3.
    Borussia Dortmund: Bürki – Piszczek, S. Bender, Hummels (C) (79. Papastathopoulos), Schmelzer – Gündoğan, Weigl, G. Castro – Mchitarjan (82. Ramos), Aubameyang, Reus (43. Kagawa).
    Náhradníci: Weidenfeller – Kagawa, Ramos, Ginter, J. Hofmann, Subotić, Papastathopoulos.

    Eintracht Frankfurt: Hradecky – Ignjovski, Kinsombi, Abraham (85. Rinderknecht), Djakpa – Hasebe, Medojević – Aigner (46. Chandler), Meier (C), Oczipka – Seferović.
    Náhradníci: Lindner – V. Kadlec, Gaćinović, Waldschmidt, Gerezgiher, Chandler, Rinderknecht.

    Rozhodčí: Dingert – Christ, Aarnink

    Diváci: 81359
    bahis siteleri