Oxford Utd. – Swansea 3:2 (kon.) | Chelsea – Scunthorpe Utd. 2:0 (kon.) | Tottenham – Leicester 2:2 (kon.)
konec
Oxford United FC
3:2 (1:1)
Swansea City
Neděle 10.01.2016, 13:00 • Kassam Stadium, Oxford (Kapacita: 12 000) • FA Cup • 3. kolo
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že čtvrtoligový Oxford se může těšit na večerní los čtvrtého kola soutěže, naopak účastník Premier League Swansea City je vyražen, se loučím a přeji mnoho takových zápasů, jako byl ten dnešní. (15:02:13)
     
    O nesmírně vysoké úrovni zápasu vypovídají i střelecké statistiky, domácí zvítězili na střely 16:14, na bránu pak 9:6!
     
    Když se ve čtyřiadvacáté minutě favorizovaná Swansea ujala vedení díky nádherné souhře Montera s Gomisem, tak se zřejmě nikdo nenadál, jak nádherné bitvy dnes budeme svědky. Před přestávkou nejdříve hostující brankář Nordfeldt úžasným zákrokem vychytal Wrighta, nicméně o pár sekund později Bartley podrazil MacDonalda a z nařízeného pokutového kopu vyrovnal Liam Sercombe.

    Po změně stran se zpoza pokutového území prosadil Kemar Roofe, jenž prostřelil brankáře Nordfeldta ránou ke vzdálenější tyči. A když domácí dokázali skórovat i po soupeřově rohovém kopu a brilantně provedeném kontru díky druhému zásahu Kemara Roofa, vedl Oxford senzačně už 3:1. Swansea nakonec dokázala pouze korigovat skóre díky Bafetimbi Gomisovi a my se tak dočkali prvního obrovského šoku v třetím kole FA Cupu!
     
    Oxford po dlouhých dvaadvaceti letech vítězí v FA Cupu nad soupeřem z nejvyšší soutěže! Naposledy se to Oxfordu povedlo ještě v devadesátých letech, kdy vyřadili Leeds díky triumfu v opakovaném zápase na Elland Road.
     
    Bouři radosti na Kassam Stadium rozpoutal závěrečný hvizd sudího Kevina Frienda! Účastník čtvrté nejvyšší soutěže Oxford United poráží Swansea 3:2 a na Kassam Stadium se bude slavit ještě pořádně dlouhé minuty!
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Rohový kop pro Oxford, patnáct sekund do konce páté nastavené minuty!
     
    90+5
    Barrow ale v závěrečné minutě nastavení přichází o míč na hranici pokutového území Oxfordu a domácí posouvají hru až k útočnému rohovému praporku!
     
    90+4
    Shelveyho centr domácí odvrací, hosté ale pokračují v útočném náporu.
     
    90+4
    Emnes už vybojoval rohový kop pro Swansea, do konce avizovaného nastaveného času chybí devadesát sekund.
     
    90+3
    Po dobře minutové útočné snaze Oxfordu budou hosté vhazovat u vlastního rohového praporku. To je místo nesmírně vzdálené jejich pokusu o vyrovnání.
     
    90+2
    A jsou to domácí, kteří atakují branku soupeře! O'Dowda přesným centrem našel v pokutovém území Maguira, ten se ještě pokusil vylepšit střeleckou pozici pro Sercomba, ovšem předložil mu nepřesnou přihrávku.
     
    90+2
    K radosti domácích fanoušků nově příchozí Patrick Hoban vybojoval autové vhazování na útočné polovině.
     
    90+1
    Rozhodčí Friend ještě poskytuje hostům pět nastavených minut naděje.
     
    90
    Dvougólový hrdina Kemar Roofe je stažen ze hry, nahrazuje jej irský útočník Patrick Hoban.
     
    89
    Shelvey kolmice Gomisovi za záda domácích obránců končí odmáváním Francouzova ofsajdu, nicméně ten nyní zřejmě neměl byl odmáván. Gomis však stejně Siocomba překonat nedokázal a Swansea se tak nemůže cítit poškozena.
     
    88
    Kingsley se dokázal uvolnit v těsné blízkosti pokutového území Oxfordu, posunul si míč na střeleckou pravou nohu, poté ale střílel přímo do brankáře Siocomba.
     
    87
    Kingsley se na levém křídle nedokázal probít přes Maguira a když už si hostující fotbalista myslel, že vybojoval rohový kop, tak Maguire ještě dostihl míč na hrací ploše a k velkému potlesku publika odkopl za postranní čáru do středu pole.
     
    86
    Hosté už jsou usazeni v hloubi útočné poloviny a dobývají domácí pokutové území.

    Tomáš Kohlmann

    Branky: 45. Sercombe (pen.), 49. Roofe, 59. Roofe – 24. Montero, 66. Gomis

    Karty:   39. Grimes (SWN), 47. Amat (SWN), 52. Tabanou (SWN), 56. Shelvey (SWN)


    Oxford United FC: Siocombe – Baldock, Mullins, Wright, Skarz – MacDonald (71. O'Dowda), Lundstram, Sercombe, Roofe – Taylor (80. Hylton), Maguire
    Náhradníci: Büchel, Hoban, Hylton, Ruffels, O'Dowda, Dunkley, Evans

    Swansea City: Nordfeldt – Shephard, Amat, Bartley, Tabanou (60. Kingsley) – Cork, Grimes (76. Barrow), Shelvey, Emnes – Montero, Gomis
    Náhradníci: Tremmel, Rodon, Kinglsey, Fulton, James, Barrow, Eder

    Rozhodčí: Friend – Cann, Beck
    bahis siteleri