Lorient – Monaco 0:2 (kon.) | Caen – Marseille 1:3 (kon.) | Saint-Étienne – Lyon 1:0 (kon.)
konec
AS Saint-Étienne
1:0 (0:0)
Olympique Lyon
Neděle 17.01.2016, 21:00 • Stade Geoffroy-Guichard (Saint-Ètienne) • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 21. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Tímto příspěvkem se s vámi loučím a přeji vám příjemný zbytek večera. (22:59:52)
     
    Jelikož nás duel byl poslední, můžeme říct, že Lyon se propadl tabulkou až na deváté místo. Naopak ASSE je na páté příčce a zapojuje se opět do bojů o evropské poháry.
     
    Na stadionu propukla obrovská euforie z výhry nad jedním z favoritů soutěže a tři body jsou pro ASSE důležité! Domácí trenér se rozeběhl ke svým svěřenců, aby jim poděkoval za bojovný výkon. Ovšem Lyon měl více ze hry a po hrubé chybě dnešní utkání prohrál. Jinak se dnes čekalo o tohoto klání mnohem více než oba celky předvedli. Olympique měl obrovské problémy se zakončením šancí a AS zase s kombinací na polovině soupeře, přesto se může radovat z výhry.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Do pokutového území si to namířil jeden z hostujících hráčů, který místo střely volil kličko, po níž upadl. Hráči v červených dresech se seběhli k hlavnímu sudímu, že se má pískat penalta, ale ten ukazuje, aby se pokračovalo ve hře.
     
    90+2
    Zatímco Saint-Étienne se urputně brání atakům Lyonu, tak domácí fanoušci už prozpěvují vítězné chorály, jelikož cítí, že jsou blízko výhry.
     
    90+1
    Hned po střídání přichází k postranní čáře opět čtvrtý sudí, jenž na své tabulce ukazuje, že se bude hrát o čtyři minuty nad rámec normální hrací doby.
     
    90+1
    Střídání v týmu Olympique Lyon: ze hřiště odchází Christophe Jallet, přichází Maxwel Cornet.
     
    90
    Bohužel Olympique zvýšil tempo až po inkasované brance a zatím to vypadá, že už bude na vyrovnání pozdě. Hostující hráči kombinují kolem vápna soupeře, ale ke střele se dostat nemohou.
     
    89
    Lyon vymyslel centr z levé strany, který před útočníkem na rohový kop odvrátil Polomat. Ovšem následný centr od rohového praporku našel ve vzduchu Ruffier.
     
    88
    AS dostalo šanci standardní situace, k níž se postavil Eysseric, jehož nadýchaný centr našel na přední tyči Monneta-Paqueta, Ten do míče jen ťukl, ale jeho zakončení letí vedle tyče.
     
    86
    Mohlo být vyrovnáno, v šestnáctce byl osamocený Ghezzal, jehož technické zakončení k zadní tyči vyrazil skvělý Ruffier. On je hlavním strůjcem vedení Saint-Étienne.
     
    86
    Střídající Maupay se hned zapojil do hry, když dostal pod tlak krajního obránce, který míč napálil právě do střídajícího hráče.
     
    85
    Střídání v týmu AS Saint-Étienne: ze hřiště odchází Alexander Søderlund, přichází Neal Maupay.
     
    84
    Střídání v týmu Olympique Lyon: ze hřiště odchází Clément Grenier, přichází Aldo Kalulu.
     
    83
    Saint-Étienne mohlo dát pojišťovací branku, ale odmítlo ji! Na hranici malého vápna byl osamocený Søderlund, jenž poslal zakončení jen do brankáře, i když měl hodně prostoru ke skórování!
     
    82
    Hostující trenér si přivolává jednoho z náhradníků a je jasné, že bude chtít posílit útočnou fázi svého týmu.
     
    81
    Nadýchaný centr mířil na hostujícího kapitána, jenž skákal téměř sám, ale špatně se zorientoval a poslal míč daleko od branky!
     
    80
    Vypadá to, že Lyon se stále nikam nežene a opět přicházejí krátké přihrávky. Opět po nich přišel faul domácího hráče a bude tu další standardní situaci.

    Michal Luxa

    Branky: 76. Søderlund (Monnet-Paquet)

    Karty:   18. Monnet-Paquet (SET), 49. Lemoine (SET), 61. Pajot (SET) – 78. Ghezzal (LYO)


    Držení míče: 34 % : 66 %.
    Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 5:14. Rohy: 2:8. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 25:13.
    AS Saint-Étienne: Ruffier – Théophile-Catherine, Bayal Sall (C), F. Pogba, Polomat – Lemoine (75. Cohade), Pajot – Monnet-Paquet, Corgnet, Bahebeck (69. Eysseric) – Søderlund (85. Maupay).
    Náhradníci: Moulin – Maupay, Pierre-Gabriel, Eysseric, Clément, Brison, Cohade.

    Olympique Lyon: A. Lopes – Jallet (90+1. Cornet), Yanga-Mbiwa, Umtiti, Morel – Ferri (73. Valbuena), Gonalons (C), Tolisso – Ghezzal, A. Lacazette, Grenier (84. Kalulu).
    Náhradníci: Gorgelin – Cornet, Mvuemba, Darder, Kalulu, Valbuena, Koné.

    Rozhodčí: Turpin – Cano, Danos
    bahis siteleri