Toronto – Philadelphia 4:5 (po pr.) | Ottawa – Detroit 3:2 (1:0 po s.n.) | Florida – Winnipeg 3:1 (kon.)
Washington – New Jersey 4:3 (kon.) | Nashville – Los Angeles 1:2 (po pr.) | Dallas – Boston 3:7 (kon.)
Arizona – St. Louis 4:6 (kon.) | Edmonton – Colorado 2:3 (kon.) | Buffalo – Pittsburgh 3:4 (kon.)
Minnesota – Chicago 6:1 (kon.)
konec
Edmonton Oilers
2:3 (1:1, 0:1, 1:1)
Colorado Avalanche
Neděle 21.02.2016, 04:00 • Rexall Place, Edmonton • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tři hvězdy utkání

    Tyson Barrie (COL) (2 + 1)
    Teddy Purcell (EDM) (0 + 1)
    Calvin Pickard (COL) (25 zásahů) (06:44:33)
     
    Československá stopa v utkání

    Andrej Sekera (EDM) (0 + 0, 2 střely, čas na ledě 23:09)
     
    Dnešní utkání sledovalo 16 939 diváků.
     
    Střely na branku v zápase

    Edmonton Oilers: 27

    Colorado Avalanche: 29
     
    Je konec napínavého duelu, ve kterém jsme viděli spoustu šancí, střel na branku, ale také výborných zásahů brankářů. Už se zdálo, že Colorado Avalanche si dojdou pro celkem klidnou výhru, ale opak se stal pravdou, domácí Olejáři v závěru základní hrací doby průběh duelu ještě pořádně zdramatizovali. Tým Patricka Roye si tak nakonec odveze z kanadského ledu výhru v základní hrací době 3:2, ale moc nechybělo, abychom dnes v Edmontonu viděli prodloužení. Celkem pět branek a napínavý hokej, tak by se dal shrnout mač mezi Edmontonem a Coloradem. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezkou neděli.
     
    Konec zápasu.
     
    59:26
    Poslední půl minuty do konce zápasu a Edmonton Oilers nadále v tlaku na branku Pickarda. Následně už další vyhození hostů přes všechny čáry, ale ani teď celek z Denveru netrefuje odkrytou svatyni.
     
    59:05
    Branka Edmontonu už znovu prázdná, do konce základní hrací doby necelá minuta a nové buly před Calvinem Pickardem.
    58:13 Benoit POULIOT - 2:3
     
    58:13
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Ještě není po zápase, Edmonton Oilers se dostávají na kontakt jediné branky a už je to zase jen o jeden jediný gól, hra s prázdnou brankou déle než tři minuty před koncem se tedy trenérům domácího celku vyplatila, teď uvidíme, jak si budou hokejisté kanadského celku počínat v příštích momentech. Puk do klece Calvina Pickarda dopravil pěknou střelou BENOIT POULIOT, jenž rozradostnil arénu, když po otočce Eberleho kolem branky pěkně zakončil. Colorado Avalanche rozhodně v posledních vteřinách utkání nečekají jednoduché chvíle, ba naopak. Ještě bude na co koukat. Asistence: Jordan Eberle, Connor McDavid.
     
    58:07
    Schultz a jeho hodně nebezpečná střela od modré čáry, kterou ale v chumlu před brankou nikdo nestačil tečovat. Ale hostující gólman měl co dělat, aby puk zachytil do své výstroje.
     
    57:40
    Ani Martinsen se ze středního pásma neprosadil, Avalanche v posledních momentech až moc riskují svou nedůrazností.
     
    57:30
    A zase ten icing, třetí zakázané uvolnění hostujícího celku za sebou, Calvin Pickard tedy musí nadále zůstat v pozoru.
     
    57:08
    Jack Skille už se díval, kudy by puk namířil přes celé kluziště do prázdné klece, ale ani teď se mu to nepovedlo. Místo toho další zakázané uvolnění Colorada.
     
    56:50
    Draisaitl to zkusil rychlým nahozením do pásma. Pak už ale Colorado Avalanche vyhazují na zakázané uvolnění, prázdnou branku se jim zatím trefit nedaří.
     
    56:28
    Eberle se zkusil vyslat rychlou střelu z první, avšak ta se po mantinelu svezla jen zpátky do středního pásma.
     
    55:50
    Edmonton Oilers už hrají s prázdnou brankou a zkusí tedy hru bez Cama Talbota za zády, už samozřejmě domácí nemají moc na co čekat.
     
    55:45
    Souboj u mantinelu v útočném pásmu Avalanche vyšel nejlépe Draisaitlovi, hned následně šance pro tohoto mladého borce. Ale ani tentokráte si nevěděl rady s Pickardovým zásahem.
     
    55:18
    Další vhazování před Pickardem tentokrát pro Colorado, ale Duchene se v útočném pásmu u mantinelu dostane jen k nepřesné střele.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 8. Hall (Draisaitl, Purcell), 59. Pouliot (Eberle, McDavid) – 12. Mitchell (Comeau, Barrie), 22. Barrie (Iginla, Duchene), 44. Barrie (Tanguay, Landeskog)


    Edmonton Oilers: Talbot (Nilsson) – Sekera, Schultz, Nurse, Fayne, Davidson, Nikitin – Pouliot, McDavid, Eberle – Hall, Draisaitl, Purcell – Kassian, Letestu, Jakupov – Korpikoski, Hendricks, Pakarinen
    Colorado Avalanche: Pickard (Varlamov) – Beauchemin, Johnson, Holden, Barrie, Bigras, Bondarchuk – Grigorenko, Duchene, Iginla – Landeskog, Söderberg, Comeau – Tanguay, MacKinnon, Skille – McLeod, Mitchell, Martinsen

    Rozhodčí: Rehman, Luxmore – Gawryletz, Knorr

    Diváci: 16 939
    thejrc.org