Toronto – Philadelphia 4:5 (po pr.) | Ottawa – Detroit 3:2 (1:0 po s.n.) | Florida – Winnipeg 3:1 (kon.)
Washington – New Jersey 4:3 (kon.) | Nashville – Los Angeles 1:2 (po pr.) | Dallas – Boston 3:7 (kon.)
Arizona – St. Louis 4:6 (kon.) | Edmonton – Colorado 2:3 (kon.) | Buffalo – Pittsburgh 3:4 (kon.)
Minnesota – Chicago 6:1 (kon.)
konec
Edmonton Oilers
2:3 (1:1, 0:1, 1:1)
Colorado Avalanche
Neděle 21.02.2016, 04:00 • Rexall Place, Edmonton • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tři hvězdy utkání

    Tyson Barrie (COL) (2 + 1)
    Teddy Purcell (EDM) (0 + 1)
    Calvin Pickard (COL) (25 zásahů) (06:44:33)
     
    Československá stopa v utkání

    Andrej Sekera (EDM) (0 + 0, 2 střely, čas na ledě 23:09)
     
    Dnešní utkání sledovalo 16 939 diváků.
     
    Střely na branku v zápase

    Edmonton Oilers: 27

    Colorado Avalanche: 29
     
    Je konec napínavého duelu, ve kterém jsme viděli spoustu šancí, střel na branku, ale také výborných zásahů brankářů. Už se zdálo, že Colorado Avalanche si dojdou pro celkem klidnou výhru, ale opak se stal pravdou, domácí Olejáři v závěru základní hrací doby průběh duelu ještě pořádně zdramatizovali. Tým Patricka Roye si tak nakonec odveze z kanadského ledu výhru v základní hrací době 3:2, ale moc nechybělo, abychom dnes v Edmontonu viděli prodloužení. Celkem pět branek a napínavý hokej, tak by se dal shrnout mač mezi Edmontonem a Coloradem. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezkou neděli.
     
    Konec zápasu.
     
    59:26
    Poslední půl minuty do konce zápasu a Edmonton Oilers nadále v tlaku na branku Pickarda. Následně už další vyhození hostů přes všechny čáry, ale ani teď celek z Denveru netrefuje odkrytou svatyni.
     
    59:05
    Branka Edmontonu už znovu prázdná, do konce základní hrací doby necelá minuta a nové buly před Calvinem Pickardem.
    58:13 Benoit POULIOT - 2:3
     
    58:13
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Ještě není po zápase, Edmonton Oilers se dostávají na kontakt jediné branky a už je to zase jen o jeden jediný gól, hra s prázdnou brankou déle než tři minuty před koncem se tedy trenérům domácího celku vyplatila, teď uvidíme, jak si budou hokejisté kanadského celku počínat v příštích momentech. Puk do klece Calvina Pickarda dopravil pěknou střelou BENOIT POULIOT, jenž rozradostnil arénu, když po otočce Eberleho kolem branky pěkně zakončil. Colorado Avalanche rozhodně v posledních vteřinách utkání nečekají jednoduché chvíle, ba naopak. Ještě bude na co koukat. Asistence: Jordan Eberle, Connor McDavid.
     
    58:07
    Schultz a jeho hodně nebezpečná střela od modré čáry, kterou ale v chumlu před brankou nikdo nestačil tečovat. Ale hostující gólman měl co dělat, aby puk zachytil do své výstroje.
     
    57:40
    Ani Martinsen se ze středního pásma neprosadil, Avalanche v posledních momentech až moc riskují svou nedůrazností.
     
    57:30
    A zase ten icing, třetí zakázané uvolnění hostujícího celku za sebou, Calvin Pickard tedy musí nadále zůstat v pozoru.
     
    57:08
    Jack Skille už se díval, kudy by puk namířil přes celé kluziště do prázdné klece, ale ani teď se mu to nepovedlo. Místo toho další zakázané uvolnění Colorada.
     
    56:50
    Draisaitl to zkusil rychlým nahozením do pásma. Pak už ale Colorado Avalanche vyhazují na zakázané uvolnění, prázdnou branku se jim zatím trefit nedaří.
     
    56:28
    Eberle se zkusil vyslat rychlou střelu z první, avšak ta se po mantinelu svezla jen zpátky do středního pásma.
     
    55:50
    Edmonton Oilers už hrají s prázdnou brankou a zkusí tedy hru bez Cama Talbota za zády, už samozřejmě domácí nemají moc na co čekat.
     
    55:45
    Souboj u mantinelu v útočném pásmu Avalanche vyšel nejlépe Draisaitlovi, hned následně šance pro tohoto mladého borce. Ale ani tentokráte si nevěděl rady s Pickardovým zásahem.
     
    55:18
    Další vhazování před Pickardem tentokrát pro Colorado, ale Duchene se v útočném pásmu u mantinelu dostane jen k nepřesné střele.
     
    55:08
    Leon Draisaitl vyslal hned po novém buly na branku Pickarda pořádnou pecku, ale gólman týmu z Denveru byl na zákrok také tentokrát připraven.
     
    54:50
    Už se hraje další dlouhá pasáž bez přerušení, tento styl hokeje pochopitelně bude více vyhovovat hostujícímu celku, která tak nechává plynout čas do konce základní hrací doby.
     
    54:14
    Jeden z domácích hokejistů se pořádně napřáhl, aby následně orazítkoval tyčku Pickardovy klece. Další štěstí pro Colorado Avalanche.
     
    53:50
    Barrie znovu na ledě a vypadá to, že by si rád připsal hattrick. Nyní ovšem Edmonton pozorný na vlastní modré čáře.
     
    53:20
    Edmonton zvládl také další oslabení a už je v plném počtu, přesto se ještě hraje kolem klece Cama Talbota.
     
    52:49
    Grigorenko poslal puk rychle na Nathana MacKinnona, druhý jmenovaný pálil z první, ale vůbec netrefil prostor mezi třemi tyčemi.
     
    52:15
    Ještě jedno vyhození a domácí oslabení je ve své polovině, Edmonton Oilers se v něm zatím velice dobře brání a nepouštějí soupeře ke střelám.
     
    52:07
    Jarome Iginla na modré čáře zaváhal s pukem, také proto je mu nyní odpískáno postavení mimo hru.
     
    51:40
    Až nyní se kanadské organizaci daří vyhodit, a to dokonce přes všechny čáry. Je jasné ale, že tato hra bude Coloradu zatím stačit.
     
    51:25
    Hosté začínají svou přesilovku vyhraným buly, hned si musel Cam Talbot připsat do statistik další zákrok. Nové vhazování před svatyní Edmonton Oilers.
     
    51:23
    Domácí trenér si ještě vyžádal konzultaci na videu, ale ani rozhodčí u záznamu hry nezaváhal. Branka neplatí a Edmonton bude hrát v oslabení.
     
    51:23
    Ve stejném čase navíc vyloučen hráč Edmontonu, právě za předchozí zákrok na gólmana Calvina Pickarda. Taylor Hall (EDM) dostává oprávněně dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    51:23
    Už se hala radovala z branky na 2:3, ale gól nakonec není uznán, rozhodčí si totiž dobře všiml, že brankář Calvin Pickard byl při svém zákroku sražen, a tak se branka uznat nemůže.
     
    50:32
    Zakázané uvolnění Colorado Avalanche, hra se vrací před Pickardovu klec.
     
    50:20
    V šancí naopak nyní domácí a Andrej Sekera dobře nahodil puk o mantinel tak, aby se k němu dostal někdo z jeho spoluhráčů.
     
    49:50
    Až nyní dostali Olejáři možnost vystřídat, hodně dlouho byli drženi Lavinami před svou klecí. A tak domácí celek dostal možnost vyhodit až za klec Pickarda.
     
    49:20
    Obrana domácího týmu hodně důrazná při dohrávání situací u mantinelu, ale ani to zatím nestačí k tomu, aby se Oilers dostali na puk.
     
    48:48
    Martinsen se za hosty snažil propracovat do šance, jenže šel sám proti třem hráčům soupeře, takže jeho šance na úspěch byla jen mizivá. Už znovu hrají hokejisté Edmontonu.
     
    48:15
    Jakupov na chvíli ve slibné příležitosti, jenže jeho nahození na branku dokázala hostující obrana velice rychle dostat pryč od svého zařízení.
     
    47:48
    Kus černé gumy končí sražen někde mezi diváky, takže hra se musela přerušit a pokračovat bude vhazováním ve středním pásmu.
     
    47:10
    Andrej Sekera neměl moc času na práci s kotoučem, tak alespoň bezpečně vyhodil touš do středního pásma.
     
    46:45
    Colorado Avalanche pro sebe získali útočnou třetinu, ale ani hostům se nyní příliš nedaří rozehrávky v útočném pásmu, kde je vidět spousta nepřesností.
     
    46:36
    Moc dlouho se po přerušení nehrálo, Cam Talbot má kotouč ve své rukavici.
     
    46:23
    Pouliot se odhodlal ke střele z první, ale Calvin Pickard na jeho pokus připraven. Pokračujeme po konci komerční přestávky.
     
    45:50
    Zase dlouhá pasáž bez toho, aniž by rozhodčí přerušili hru, Leon Draisaitl viděl, že má dost místa na únik, ale už byl dlouho na ledě, tak zamířil vystřídat.
     
    45:09
    Jarome Iginla tečoval puk, jen proto se nepíská icing. Ale Edmonton se z následné protiakce dostal jen do středního pásma.
    43:49 Tyson BARRIE - 1:3
     
    43:49
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Poprvé v zápase se některý z celků dostává do vedení o dvě branky. Poté, co se Edmonton Oilers dlouho pohybovali před brankou soupeře a snažili se coloradské zařízení obléhat více a více, je tu znovu rychlá protiakce kádru z Denveru a celek trenéra Patricka Roye ji využívá ve svůj prospěch. Nepřehledné situace před brankou Cama Talbota dokázal velice dobře využít TYSON BARRIE, jenž se dnes trefuje už podruhé a slaví pro svůj tým velice důležitý zásah. Avalanche tak budou moci hrát o něco více v klidu než doposud a Edmonton naopak musí začít spěchat, čas mu plyne. Asistence: Alex Tanguay, Gabriel Landeskog.
     
    43:27
    Proti Talbotovi se zkusil prosadit Nathan MacKinnon, avšak útočník Colorada nemířil moc dobře, přesto domácí gólman musel s betony na led.
     
    43:08
    Hraje se hodně dlouho bez přerušení, toho nyní zkusí využít Colorado, které se snaží kombinovat za domácím zařízením.
     
    42:34
    Pakarinen se pokusil překvapit obranu soupeře, ale ta byla podle všeho dostatečně připravena, Calvin Pickarda ani nemusel vytahovat zákrok.
     
    41:55
    Hraje se znovu pět na pět, hostující mančaft kompletní. Olejáři se přesto ještě snaží zůstat aktivní a ohrožují zařízení soupeře.
     
    41:30
    Ani Leon Draisaitl už nestačil zavčas zakončit z první, a tak se Colorado dostává s klidem k dalšímu vyhození přes všechny čáry.
     
    40:58
    Polovina početní výhody domácí družiny je minulostí, znovu se potvrzuje, že Edmontonští se ve vlastních přesilových hrách dnes především trápí.
     
    40:35
    Jordan Eberle a jeho střelecký pokus, jenže střela domácího útočníka neměla dostatečnou přesnost, ba ani důraz.
     
    40:10
    Třetí třetina je na svém začátku, Edmonton pokračuje v přesilové hře a hned se snaží dostat do útočného pásma.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Zanedlouho odstartuje závěrečná třetina utkání, o krok na před k vítězství jsou Colorado Avalanche, ale Edmonton má stále dost času na to, aby dokázal odpovědět.
     
    Statistiky po druhé třetině

    Střely na branku: 17:25
    Hity: 12:15
    Trestné minuty: 9:11
    Využití přesilovek: 0:0
     
    Střely na branku po druhé třetině

    Edmonton Oilers: 17

    Colorado Avalanche: 25
     
    Ve druhé třetině padla jediná branka, oslavili ji hned na začátku prostřední periody hokejisté Colorada. Do posledních dvaceti minut tedy půjdeme s rozdílem jediné branky, takže ještě bude rozhodně na co koukat, nic není rozhodnuto a uvidíme, co nám hráči nabídnou.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:51
    Těsně před koncem druhé třetiny ještě vyloučení, Nick Holden (COL) dostává dvě minuty za držení a jeho tým se ve třetí třetině bude muset bránit oslabení.
     
    39:37
    Ještě čas na poslední šanci, ale Draisaitl už se nejspíše ke střele nedostane.
     
    39:06
    Ohlášena poslední minuta prostředního dějství, nadále se hraje u branky Cama Talbota, ale prozatím bez střeleckých pokusů.
     
    38:55
    Edmonton Oilers jsou kompletní, v oslabení tedy ani nyní neinkasovali a skóre tak zůstává stejné, s rozdílem jediného zásahu
     
    38:29
    Erik Johnson si dal pozor, aby neudělal chybu a hned posílal nahrávku na jednoho z beků.
     
    38:08
    Velmi brzy se navíc domácí hráči dostali s pukem až za branku Pickarda, takže pošetří drahocenné vteřiny ve zbytku hry v oslabení.
     
    37:51
    A znovu skvělý zásah domácího brankáře, to už je Edmonton ve čtyřech a zdá se, že nejtěžší momenty mají Olejáři za sebou.
     
    37:20
    Ještě půl minuty budou hrát domácí ve třech. Comeau nyní sice byl připraven u tyčky na dorážku, ale Cam Talbot nadále sebejistý a zůstává bez inkasované branky v oslabení.
     
    37:08
    A další střela Iginly, tento útočník Avalanche dnes rozhodně střeleckými pokusy šetřit nehodlá.
     
    37:05
    Duchene a Barrie v kombinaci, druhý jmenovaný se pak odhodlal ke střele. Jenže nakonec trefil jen horní tyčku, od které se puk odrazil někam mimo hrací plochu.
     
    36:48
    Zatím se domácí brání dobře, střelu Jaromea Iginly má Cam Talbot v náruči, bude se ovšem vhazovat znovu před jeho zraky.
     
    36:33
    Ale pozor, je tu velice dobrá možnost pro Colorado, jelikož Edmonton půjde do tří! Dvě minuty za držení inkasuje Darnell Nurse (EDM), který doplní Faynea na trestné lavici.
     
    35:58
    Grigorenko se sice zkusil po vyhraném buly dostat ke střele, ale místo toho se Oilers osvobozují, ani hosté nezačínají přesilovku zrovna nejlépe.
     
    35:51
    Jenže přesilovou hru si zahrají také hokejisté Colorada, protože Mark Fayne (EDM) je vyloučen za podražení. Uvidíme tedy, jestli si v početní výhodě Avalanche povedou o něco lépe než jejich soupeř.
     
    35:16
    Tyson Barrie věděl, že není kam spěchat, proto také několik okamžiků podržel puk za svou brankou.
     
    34:48
    Už je Bondrachuk zpátky na ledě, ve stejnou chvíli střela Purcella z první, ale letěla jen za branku, kde už se o klid postarali muži Avalanche.
     
    34:18
    Už jen vteřiny zbývají do konce druhé domácí přesilovky v zápase, zatím to nevypadá, že by právě početní výhoda měla být dnes dominantou Oilers.
     
    33:40
    John Mitchell v dobré obranné práci, pak už tým Colorada opět posílá puk přes všechny čáry pryč.
     
    33:18
    Connor McDavid samozřejmě znovu při přesilovce na ledě, ale zatím neměl komu nahrát, až na poslední chvíli se mu s hokejkou nabídl Eberle.
     
    33:00
    Ale také nyní se hosté hned napoprvé osvobozují.
     
    32:48
    Bude se podruhé ve druhé třetině vylučovat, také nyní se jedná o trest pro tým Colorado Avalanche. Konkrétně musí jít za podražení soupeře pykat Andrew Bondarchuk (COL), takže tu je další pokus přesilovky pro Edmonton.
     
    32:37
    Blake Comeau a po něm také dorážející Söderberg. Ale ani jeden z uvedených si na Talbota nepřišel. Domácí brankář nyní drží svůj celek nad vodou.
     
    32:08
    Grigorenko to zkusil střelou zápěstím bez přípravy, ale vůbec netrefil Talbotovo zařízení.
     
    31:30
    Avalanche si dávají pozor na to, aby se nedostali do problémů, protože Edmonton se pokusil o rychlý výpad. Vše nakonec v pořádku pro hosty.
     
    31:06
    Jarome Iginla nabral puk na hokejku a hledal někoho volného před brankou Talbota, nikdo se mu ale nenabídl v daný moment.
     
    30:36
    Druhá útočná formace Oilers sice dlouho podržela puk na hokejkách v pásmu, Calvin Pickard si ale zásah do statistik připisovat nemusel.
     
    30:13
    Už se znovu hraje, v útočném pásmu hokejisté domácího výběru, ale je jasné, že to bude Colorado, kdo si nyní bude zase o kousek více věřit.
     
    30:02
    Následuje komerční přestávka, po jejím konci pokračujeme. Hosté už tedy v plném počtu.
     
    29:50
    První střela Oilers v přesilovce, ale to už se Matt Duchene pomalu vrací zpátky na ledovou plochu. Tato početní výhoda se Olejářům vůbec nepovedla.
     
    29:30
    A další vyhození přes všechny čáry, zatím vzorově bráněné oslabení coloradské družiny.
     
    28:58
    Ani teď se Edmontonu nepodaří vystřelit na branku a přesilovka Oilers už je za svou polovinou, domácí hokejisté se v ní zatím jen těžko prosazují.
     
    28:42
    Puk sražen za hrazení, vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    28:20
    Coloradu se ovšem hned na úvod oslabení daří vyhodit puk přes všechny čáry, kanadská družina bude muset začínat od vlastního brankáře.
     
    27:58
    Edmonton Oilers si zahrají první přesilovku v utkání, na trestnou lavici totiž míří hostující hokejista Matt Duchene (COL), který je souzen hlavním rozhodčím za hru vysokou holí. Šance pro domácí celek.
     
    27:45
    Iginla a Barrie, rozhodující muži při gólu Avalanche na 2:1, zpátky na ledě, bude se ale vylučovat.
     
    27:31
    V mnohem lepší šanci už Leon Draisaitl, ale ani on svými kličkami a následnou střelou bez přípravy nepřekvapil Pickarda. Ten raději podrží puk pod svou rukavicí.
     
    27:10
    Už se znovu pokračuje a Nurse se pokusil získat šanci pro své mužstvo. To se mu ovšem nepovedlo a hraje soupeř z Colorada.
     
    26:56
    Až nyní hra přerušena a Cam Talbot raději podrží puk pod rukavicí. Pokračujeme po konci komerční přestávky.
     
    26:35
    John Mitchell se obtočil kolem Talbotovy klece, jenže zakončit se mu nepodařilo, puk mu na poslední chvíli sjel z hole.
     
    26:06
    Calvin Pickard má v posledních momentech mnohem více práce, nyní jej prověřil z dálky Kassian. Ale stále brankář Lavin drží vedení svého celku.
     
    25:40
    Comeau si musel dávat pozor, aby neudělal chybu ve středním pásmu, ta by totiž jeho tým stála šanci Edmontonu.
     
    25:12
    Puk se nachází ve středním pásmu, toho obě strany využijí k dostřídání.
     
    24:45
    Také Pouliot to zkusil sám, když se dostal s kotoučem do pásma. Ale nyní měl asi spíše nahrávat, protože měl na zádech hned dva soupeře.
     
    24:08
    Teddy Purcell a Leon Draisaitl v kombinaci, jenže ani Olejáři teď nestihnou ohrozit Calvina Pickarda.
     
    23:38
    Gabriel Landeskog zakombinoval s MacKinnonem, tato dvojice se dostala až za branku Talbota, jenže už se nestačila propracovat do zakončení.
     
    23:08
    Už se ale znovu pokračuje ve vysokém tempu, Martinsenovi puk skočil na modré čáře, jinak by unikal skoro sám na branku.
    21:23 Tyson BARRIE - 1:2
     
    21:23
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Avšak potvrzuje se známé sportovní pravidlo, že když nedáš, tak dostaneš! Velmi dobře začali hráči Edmonton Oilers druhou třetinu a hned se snažili zasypat branku Calvina Pickarda střelami. To se také stalo a hostující ochránce svatyně měl plné práce. Jenže místo toho, aby Edmontonští dopravili puk do sítě a oslavili vedoucí trefu, tak se o několik okamžiků později raduje na druhé straně hrací plochy soupeř z Denveru. Velice dobře sehraná akce z protiútoku, u které se dostal k rozhodující střele Jarome Iginla, jehož pokus tečoval hokejkou do sítě TYSON BARRIE. Colorado se tak poprvé v utkání dostává do vedení a Oilers musejí dohánět. Asistence: Jarome Iginla, Matt Duchene.
     
    21:05
    Jarome Iginla už si poradil s bránícím hráčem a obešel jej celkem v pohodě. Pak už ale před Calvinem Pickardem problémy pro hostující partu.
     
    20:35
    Dá se říci, že první třetina začala velice podobně jako ta druhá, také nyní se domácí celek snaží za každou cenu hned tlačit do zakončení.
     
    20:08
    Na rozdíl od začátku první části, nyní se jako první na buly dařilo Oilers. Andrej Sekera se hned pokusil vypálit z dálky na branku.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    První vhazování druhé třetiny je připraveno, hra může za několik málo okamžiků pokračovat.
     
    Zanedlouho vtrhneme do druhé třetiny utkání Edmonton Oilers – Colorado Avalanche. Zatím sledujeme poměrně pohledný duel, kde není o šance nouze, dost možná se dočkáme ještě více branek.
     
    Statistiky po první třetině

    Střely na branku: 8:12
    Hity: 3:10
    Trestné minuty: 5:5
    Využití přesilovek: 0:0
     
    Střely na branku v první třetině

    Edmonton Oilers: 8

    Colorado Avalanche: 12
     
    Víc už se toho v první třetině nestane, v úvodních dvaceti minutách zápasu jsme viděli dvě branky, jednu vstřelili domácí Edmonton Oilers, avšak Colorado poměrně rychle odpovědělo vyrovnáním. Za stavu 1:1 budeme vstupovat do prostředního dějství. Pokračujeme po přestávce mezi třetinami.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:35
    Skille na kotouči, už ale bude muset tlačit puk na branku, protože za několik okamžiků zazní halou siréna.
     
    19:03
    Ohlášena poslední minuta první třetiny, ještě předtím se dostal do střeleckého pokusu, ač poměrně nečekaně, domácí hokejista Fayne.
     
    18:45
    Grigorenko zpátky na ledové ploše, teď se mu ovšem dluho nepodařilo držet útočné pásmo pro svůj celek.
     
    18:08
    Bigras bez čekání pálil od modré čáry. Problém byl, že Cam Talbot na střelu dobře viděl, takže s jejím pokrytím neměl vůbec žádné trable.
     
    17:45
    Hendrick tvrdě dohrál soupeře u mantinelu, ale vše bylo v pořádku v rámci pravidel, takže hra pokračuje.
     
    17:14
    Hraje se na konci první třetiny hodně ze strany na stranu, oba týmy se snaží aplikovat útočný hokej, přesto v posledních momentech nevidím moc vyložených šancí.
     
    16:55
    Jarome Iginla v obranné práce na modré čáře, jen o několik okamžiků pozdě Olejáři v postavení mimo hru.
     
    16:19
    Grigorenko dostal rychlou nahrávku na modrou čáru a zdálo se, že se pořítí sám na branku domácích Oilers. Nakonec mu ale kus černé gumy odskočil od hole.
     
    15:58
    Kapitán hostujícího celku stále za klecí Talbota, následně hra už na stejném místě znovu přerušena.
     
    15:22
    Gabriel Landeskog o sobě dal také vědět, když se najednou ocitl v mezikruží. Ale nakonec jeho střela nebyla vůbec dobrá, trefil pouze prostor nad brankou.
     
    15:04
    Nyní už ale zásah domácího ochránce svatyně a hra je přerušena, pokračujeme po komerční pauze.
     
    14:40
    V podobné možnosti také Söderberg a McLeod, jenže Talbot nyní vůbec nemusel zasahovat, přestože dával pozor, kam střela poletí.
     
    14:02
    John Mitchell si dělal zálusk na druhou branku v utkání, ještě posunul na Nicka Holdena. Ale ani jeden ze zmíněných se nestačil prosadit.
     
    13:36
    Obránci Emdontonu nechtěli zbytečně riskovat a zavezli puk pouze ke své brance, odkud si počkali na to, až jejich formace dostřídá.
     
    13:05
    Cam Talbot dobře rozehrál puk od své klece, v útočném pásmu domácích už pracoval slovenský obránce Andrej Sekera. Ten také nakonec střílel, Calvin se proti němu musel vytáhnout zákrokem.
     
    12:50
    Už se po konci komerční přestávky znovu hraje, ale domácí muži pouze vyhazují puk na zakázané uvolnění.
     
    12:42
    Nathan MacKinnon se vydal na útočný výlet, na poslední chvíli jej stačil zákrokem zastavit Cam Talbot.
    11:19 John MITCHELL - 1:1
     
    11:19
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Jenže Olejáři si svého vedení moc dlouho neužili, podobně jako v případě branky domácího celku, také u vyrovnávacího gólu na 1:1 hrála roli dobrá a hlavně dlouhá souhra, kterou hokejisté Colorado Avalanche předvedli. Cam Talbot měl sice dlouho situaci pod kontrolou, jenže následně se u jeho pravé tyče zjevil zakončující JOHN MITCHELL, který přijal krásnou přihrávku od Blakea Comeaua a neváhal se svým zakončením do sítě Edmonton Oilers. Přitom obrana domácích bojovníků nebyla v tu chvíli vůbec špatně rozestavená. Pokračujeme tedy za stavu 1:1 a napjatější situace na ledové ploše. Asistence: Blake Comeau, Tyson Barrie.
     
    11:03
    Stále ještě hra pokračuje bez hvizdu rozhodčího, hostující družina začíná znovu rozehrávkou z vlastního pásma.
     
    10:37
    Matt Duchene Talbota mohl ohrozit jen těžko, protože když pálil, byl hodně daleko od jeho zařízení.
     
    10:15
    Už se hraje poměrně dlouho bez přerušení, toho by znovu mohli využít domácí, kteří vědí, že jejich soupeř dělá chybičky v obraně.
     
    09:19
    Další dobrá možnost pro Edmonton, jeden z domácích útočníků se zjevil skoro sám na levé straně brankoviště a moc nechybělo, aby poslal kus černé gumy do sítě.
     
    08:35
    Už se ale hraje také na druhé straně, kde je u kotouče konkrétně Erik Johnson. Jenže měl za sebou dlouhé střídání a vypálit už nestihl.
    07:15 Taylor HALL - 1:0
     
    07:15
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Netrvalo to dlouho a dočkali jsme se první branky utkání, dokonce ještě v prvních deseti minutách základní hrací doby. Poté, co Oilers o několik okamžiků dříve získali kus černé gumy na vhazování ve vlastním pásmu, zavezli puk až před brankáře Calvina Pickarda a kolem jeho zařízení začali nebezpečně kombinovat. Nakonec z celé situace vyšel nejlépe útočník Olejářů TAYLOR HALL, jenž si počkal v klidu na pravé straně před klecí Avalanche a po pěkné nahrávce od spoluhráče, oražením o beton soupeřova brankáře, poslal puk do sítě soupeře. Pěkná akce a uvidíme, jak se k situaci postaví hostující družina. Asistence: Leon Draisaitl, Teddy Purcell.
     
    06:55
    Nathan MacKinnon byl v poměrně nevýhodné pozici a navíc před sebou měl bránícího hráče, přesto se nakonec odhodlal vystřelit zápěstím. Cam Talbot jeho pokus kryje, pokračovat budeme po komerční přestávce.
     
    06:28
    Domácí hráči v klidu zavezli puk za svou svatyni, kde mají čas na to, aby zbytek jejich formace mohl dostřídat. Poté už se vydávají na útočný výlet.
     
    05:55
    Korpikoski se zjevil před zařízením Calvina Pickarda, jenže už nestihl vypálit, takže bylo pro šanci pro Edmonton Oilers.
     
    05:39
    Sotva se Olejáři zkusili dostat do přečíslení tři na dva, už zase mužstvo z Denveru vrací hru zpátky před brankáře Talbota. A tam se na chvíli přeruší.
     
    05:14
    Ta už nyní sice přišla od Barrieho, avšak muž ve světlé barvě trikotu pouze trefil prostor nad horní tyčkou.
     
    04:39
    Grigorenko jen tak tak, ale přeci jen ještě udržel puk před modrou čárou, takže Avalanche pokračují v náporu. Stále ale čekáme na jejich další střelu.
     
    04:08
    Jarome Iginla se uvolňoval mezi kruhy a zdálo se, že zůstane sám, na poslední chvíli jej stačili bránící hráči Oilers uhlídat.
     
    03:49
    Tanguay se o to pokusil a střílel z otočky, ale na jeho pokus byl Cam Talbot připraven, navíc se jednalo jen o pokus kotoučem po ledové ploše.
     
    03:23
    Avlanache se očividně chtějí co nejdéle udržet v pásmu soupeře, budou ale také potřebovat častěji zakončovat.
     
    02:56
    Hra pokračuje, Cam Talbot musel dávat pozor, aby mu neproskočil kus černé gumy za záda z pozice před brankovištěm, kde se hosté dostali k dorážkám.
     
    02:46
    Máme tu hned v prvních pěti minutách zápasu bitku, pustili se do sebe dva kohouti. Konkrétně domácí hokejista Zack Kassian (EDM) a hostující bojovník Cody McLeod (COL). Poměrně dlouhá šarvátka, oba si samozřejmě odpykají pětiminutový trest za rvačku.
     
    02:45
    Když už se zdálo, že by si Laviny mohly vytvořit slibné přečíslení, zastavuje je na modré čáře postavení mimo hru. Nové vhazování tedy proběhne ve středním pásmu.
     
    02:15
    Už se ale znovu hraje kolem Pickardova zařízení, kde se prozatím kus černé gumy vyskytuje mnohem častěji.
     
    01:47
    Zkoušel to za Avalanche Matt Duchene, ale ten neměl komu nahrát, takže musel jít sám do zakončení. A to se mu nevyplatilo, protože netrefil branku.
     
    01:29
    Moc dlouho se nehrálo, buly se bude muset po několika vteřinách opakovat znovu na stejném místě.
     
    01:27
    A pak už také zakončení Fayna. Zatím to vypadá, že Edmontonští budou chtít často střílet a co nejvíce se tlačit do branky, což se zdá jako účinná taktika.
     
    01:06
    Domácí Oilers se ještě drží v útočném pásmu a od modré čáry zkusil touš nahazovat Nurse, jenž těsně minul zařízení.
     
    00:45
    Na druhou stranu se zkusil rychle zorientovat a překvapit Leon Draisaitl, jenž okamžitě vyslal pecku na branku, avšak na Pickarda si nepřišel.
     
    00:22
    Už se také hostující parta zkusila propracovat do prvního zakončení, ale obrana Oilers prozatím v pohodě připravena.
     
    00:07
    Jako první se dnes stali na buly vítězem hokejisté Colorado Avalanche, kteří poměrně sebejistě získali kotouč ve středovém kruhu.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Můžeme se začít těšit, vše je připraveno na úvodní vhazování. V brance domácího celku se dnes představí Cam Talbot, do klece Colorada nastoupí Calvin Pickard.
     
    Nebude dlouho trvat a hráči vtrhnou na ledovou plochu, samotné utkání pak odstartuje po konci státní hymny obou států.
     
    Ještě jednou vítejte u dnešního duelu, jako vždy začneme s malým zpožděním.
     
    Úvodní sestavy:

    Edmonton Oilers: Talbot – Sekera, Schultz, Nurse, Fayne, Davidson, Nikitin – Pouliot, McDavid, Eberle – Hall, Draisaitl, Purcell – Kassian, Letestu, Jakupov – Korpikoski, Hendricks, Pakarinen

    Colorado Avalanche: Pickard – Beauchemin, Johnson, Holden, Barrie, Bigras, Bondarchuk – Grigorenko, Duchene, Iginla – Landeskog, Söderberg, Comeau – Tanguay, MacKinnon, Skille – McLeod, Mitchell, Martinsen

    Rozhodčí: Rehman, Luxmore – Gawryletz, Knorr.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Vítejte u dnešního utkání National Hockey League, ve kterém na sebe narazí celky Pacifické a Centrální divize. Zatímco Edmonton Oilers už jen těžko budou bojovat o postup do play-off, Colorado Avalanche mají myšlenky na vyšší příčky.
     
    Československá stopa v utkání

    Andrej Sekera (EDM) (6 + 15)
     
    Předchozí vzájemné utkání

    Týmy se spolu naposledy utkaly v prosinci loňského kalendářního roku, když se Edmonton Oilers vypravili do Denveru. Colorado Avalanche však svého soupeře porazili jasně 5:1.
     
    EDMONTON OILERS

    Jedno je jasné, ani letos se myšlenky na play-off v Edmontonu nestanou realitou, přestože kanadská organizace ještě poměrně nedávno doufala, že by se mezi nejlepšími v Pacifické divizi mohla udržet. Rozestup mezi jednotlivými pozicemi totiž nebyl tak znatelný. Jenže nyní už se Olejáři nacházejí na posledním divizním stupínku s pouhými padesáti body na kontě a ztrátou pěti bodíků na rivala Calgary Flames. Po návratu Connora McDavida ovšem fanoušci Oilers stále mají důvod chodit na hokej. Fakt je ovšem takový, že Edmontonští pohráli všechny tři poslední mače, navíc na domácím kluzišti, takže domácí bilance Olejářů potřebuje zcela určitě vylepšení. Taylor Hall (19 + 32) stále vede statistiky týmu, ale v dobrém světle se ukazuje také Leon Draisaitl (15 + 26). Jestliže se Edmonton Oilers ještě stále o něco mohou pokusit, pak je to dohnat ztrátu na Calgary.
     
    COLORADO AVALANCHE

    Páté místo v Centrální divizi sice není nikterak nejvyšší meta pro tým Patricka Roye, avšak Coloradu ani tak není znemožněn postup do play-off, jestliže se Avalanche nepodaří dostat mezi nejlepší v divizi, pak se stále nabízí možnost wild card. Laviny vlastní na svém kontě stejně bodů jako Nashville Predators, tedy čtyřiašedesát, právě svého souseda v tabulce mohou případnou porážkou Edmontonu přeskočit. Nicméně ztráta na třetí St. Louis Blues činí znatelných třináct bodů, což už je citelný odstup. Colorado každopádně z posledních čtyř odehraných duelů hned třikrát vyhrálo, naposledy si Avalanche poradili s Montreal Canadiens, když je na svém ledě porazili těsně 3:2. Asi už nikoho nepřekvapí, že kanadské bodování kádru táhne dvojice Matt Duchene (25 + 21) a mladík Nathan MacKinnon (19 + 25). Oba ještě bude jejich tým potřebovat. Zabodují Laviny i v Edmontonu?
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 04:00.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 8. Hall (Draisaitl, Purcell), 59. Pouliot (Eberle, McDavid) – 12. Mitchell (Comeau, Barrie), 22. Barrie (Iginla, Duchene), 44. Barrie (Tanguay, Landeskog)


    Edmonton Oilers: Talbot (Nilsson) – Sekera, Schultz, Nurse, Fayne, Davidson, Nikitin – Pouliot, McDavid, Eberle – Hall, Draisaitl, Purcell – Kassian, Letestu, Jakupov – Korpikoski, Hendricks, Pakarinen
    Colorado Avalanche: Pickard (Varlamov) – Beauchemin, Johnson, Holden, Barrie, Bigras, Bondarchuk – Grigorenko, Duchene, Iginla – Landeskog, Söderberg, Comeau – Tanguay, MacKinnon, Skille – McLeod, Mitchell, Martinsen

    Rozhodčí: Rehman, Luxmore – Gawryletz, Knorr

    Diváci: 16 939
    bahis siteleri