Omsk – Nižněkamsk 4:2 (kon.) | Novosibirsk – Vladivostok 4:0 (kon.) | Magnitogorsk – Jekatěrinburg 2:0 (kon.)
Ufa – Kazaň 5:2 (kon.)
konec
Avangard Omsk
4:2 (1:0, 2:1, 1:1) Stav série: 2:0
Neftěchimik Nižněkamsk
Středa 24.02.2016, 14:00 • Omsk Arena • Play-off KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    NEFTĚCHIMIK NIŽNĚKAMSK
    Nižněkamsk patřil ve východní konferenci vždy k těm horším týmům, se kterými se v play-off příliš nepočítalo. V této sezóně se však Neftěchimik vytáhl, a podával po celou sezónu velmi dobré výkony. V závěru základní části se však musel porvat s Astanou o poslední postupové místo, a nakonec boj zvládl! Z osmého místa sice bylo jasné, že Nižněkamsk narazí na první Omsk, nicméně tohle je play-off, a v tom se může stát cokoliv!

    Michail Žukov ovládl produktivitu svého celku v základní části, k tomu mu stačilo nasbírat 36 bodů (16+20). Na druhém místě se umístil Jeff Taffe, zkušený americký forvard nasbíral o deset bodů méně (12+14). Důležitou roli v týmu Nižněkamsku hrál také Jevgenij Grigorenko, který nasbíral 24 bodů (9+15).
     
    AVANGARD OMSK
    Avangard prošel letošní základní částí bez větších problémů, a prakticky po celou sezonu podával vyrovnané výkony. Nakonec Omsk obsadil první místo ve své konferenci, a dostal papírově nepříjatelnějšího soupeře. Avangardu také vyšlo angažování Dominika Furcha, od kterého se neočekávalo, že ve své první sezóně zaujme místo jedničky. Český brankář však podával stabilně dobré výkony, kterými si řekl i o místo v reprezentační brance!

    V základní části ovládl produktivitu svého celku Alexander Pěrežogin (15+21), který nasbíral 36 bodů, a "sedl" si v útoku s kapitánem Vladimírem Sobotkou (18+16), ktrerý nasbíral pouze o dva body méně. Martin Erat byl pro Avangard velkou posilou, a za své působení stihl nasbírat slušných 24 bodů!
    Martin Erat měl na rozhodující brance Alexandera Perežogina lví podíl, neboť poslal finální přihrávku, a jeho spoluhráč zakončoval do odkryté branky!

    Отличный пас Martin Erat CZ/SK на Александра Пережогина! https://www.youtube.com/watch?v=vH0tVPb9wqw

    Zveřejnil(a) Официальная страница ХК "Авангард" (Омская область) dne 22. únor 2016
     
    ÚVODNÍ UTKÁNÍ
    V úvodním utkání se oba týmy představily na ledě Omsku. Diváci čekali na úvodní branku až do 25. minuty, kdy se trefil domácí Artur Lauta. Neftěchimik však přispěchal s rychlou odpovědí, a po polovině zápasu svítil nerozhodný stav 1:1! Následně vzal situaci do svých rukou Alexander Perežogin, který ve 35. minutě poslal domácí zpět do vedení. A vzhledem k tomu, že Dominik Furch už za svá záda žádný puk nepustil, Avangard se mohl radovat z úvodní výhry!
     
    Příjemné středeční odpoledne všem hokejovým fanouškům a fanynkám! Play-off KHL pokračuje v plném proudu dál, a dnes jsou na programu druhé zápasy čtvrtfinálových sérii ve východní konferenci. My se společně zaměříme na duel Avangardu Omsk s Neftěchimikem Nižněkamsk. Úvodní vhazování je naplánováno v 14:00, a u textového přenosu se na vás bude těšit Jan Havlovic.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Oba aktéři dnešního utkání jsou již nastoupeni na ledové ploše, a Omsk Arenou právě zní ruská hymna!
    Avangard v úvodním zápase potvrdil roli favorita. Jak se bude Omsku dařit dnes?

     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:15
    Do dnešního utkání vstupuje aktivněji hostující celek, který se hned na začátku zápasu pokoušel dostat do kombinace v útočném pásmu, neúspěšně.
     
    00:37
    První střelu dnešního zápasu vyslal hostující Jegor Milovzorov, který nabruslil do útočného pásma, a prostě vystřelil. Domink Furch si však připsal první úspěšný zákrok!
     
    00:48
    Na druhé straně zvolil podobný postup i Anton Burdasov, který vystřelil hned po přejezdu modré. První úspěšný zákrok má za sebou také Sudnicin.
     
    01:15
    Michal Kempný si vzal na starost rozehrávku svého celku, a dlouhou přihrávkou hledal Lautu, ten však nedokázal kotouč ideálně zpraocvat.
     
    01:46
    Do kombinace v útočném pásmu se dostala třetí útočná formace. Na levé straně předvedl hezkou spolupráci Chochrjakov s Paršinem, nicméně následnou střelu druhého jmenovaného Sudnicin vyrazil.
     
    02:23
    Avangard se opět pokoušel usadit v útočném pásmu, nicméně dvojice Lauta – Petrov za brankou kotouč neudržela, a dopředu tak může zamířit Neftěchimik.
     
    02:42
    Po pravé straně postupoval vpřed produktivní Grigorenko, který následně nahodil kotouč na Furcha. Český brankář si však jeho střelu pohlídal.
     
    02:55
    Dan Sexton držel dlouhou dobu kotouč v útočném pásmu, a pokoušel se dostat ze sevření Kempného, to se mu však nepovedlo, a u kotouč přišel.
     
    03:23
    Anton Burdasov se dokázal uvolnit na pravé straně, a následným ostrým pasem hledal před brankou Gluchova, ten však na kotouč nedosáhl!
     
    03:49
    Avangard pokračuje v aktivním výkonu, a zatím svého soupeře přehrává. Brankář Sudnicin však zatím příliš práce neměl ...
     
    04:14
    Na druhé straně však musel vytáhnout povedený zákrok Dominik Furch! Pavel Kulikov poslal kotouč za obranu, kam si najel Rybin, nicméně jeho teč dokázal Furch vyrazit betonem!
     
    04:54
    Avangard právě vstřelil branku!
    Nedáš – dostaneš! To je známé v každém sportu, a v tomto případě to přesně sedí! Neftěchimik neproměnil velkou šanci, a na druhé straně kluziště se domácí dostávají do vedení! Za brankou Sudnicina se uvolnil Alexander Černikov, který následným pasem našel JURIJE PETROVA, který prostřelil brankáře Neftěchimiku! Asistence: Alexander Černikov.
    04:54 Jurij PETROV - 1:0
     
    05:03
    Domácí celek se hnal do dalšího útoku, který tentokrát zakončil Perežogin. Jeho přízemní ránu však dokázal vytěsnit Sudnicin betonem!
     
    05:43
    Na druhé straně kluziště se pokoušel něco vymyslet Michal Žukov, kterému se povedlo přejít přes Pervyšina, avšak následná střela mířila mimo!
     
    06:21
    Alexander Kitarov si dokázal udělat prostor v útočném pásmu, a následným pasem našel na modré Ljamina, který pohotově vypálil. Furch toho příliš neviděl, nicméně střela mířila mimo.
     
    06:55
    Na pravou stranu dostal ideální přihrávku Ilja Michejev, který si udělal prostor na střelu bekhendem, nicméně svým následným pokusem Sudnicina nepřekvapil.
     
    07:27
    Domácí celek teď zatáhl kotouč za vlastní branku, a hráči Avangardu míří vystřídat po náročném střídání!
     
    07:54
    Bogdan Jakimov dostal ideální přihrávku na modrou čáru, a pohotově dostal kotouč na levé postaveného Taffeho. Americkému útočníkovi však kotouč sjel z hokejky!
     
    08:29
    Na druhé straně kluziště se pokoušel prosadit Artur Lauta, který dostal prostor na pravé straně. Jeho střelu však v pohodě vyrazit Sudnicin!
     
    09:12
    Neftěchimik se dostal do velké šance, která však vyrovnáním nekončí! Dan Sexton se prokličkoval po pravé straně, a následným pasem našel mezi kruhy Ljamina, jehož pohotová rána prolétla těsně vedle!
     
    09:51
    Michal Kempný rozehrával útočnou akci svého celku, a po jeho následném nahození se kotouč odrazil před branku na hůl Lemťjugova. Do jeho střely však vložil hůl obránce Jevsejenkov.
     
    10:39
    Neftěchimik získal kotouč na vlastní modré, a mohl vyrazit do protiútoku. Ten táhl středem hřiště Rjasenský, nicméně hostům se nepovedl přechod přes modrou, a je odpískán ofsajd!
     
    10:56
    Na druhé straně se sápal do zakončení aktivní Alexander Černikov, který nakonec také vystřelil, avšak pozorný Sudnicin jeho střelu vyrazil!
     
    11:23
    Jurij Petrov se pokoušel udržet kotouč v levém rohu, nicméně v tomto prostoru byl velmi ostře napadán Taffem. Americký útočník nakonec dosáhl svého, a kotouč vybojoval.
     
    11:56
    Jonas Ahnelov zavezl kotouč do útočného pásma, následně předal kotouč Perežoginovi, nicméně jeho přihrávka Martina Erata před brankou nenašla.
     
    12:26
    Na druhé polovině kluziště se v útočném pásmu usadil první útok Neftěchimiku. Na pravé straně si dobře předal kotouč Žukov s Volkovem, a vystřelil druhý jmenovaný. Furch však dobře zasáhl!
     
    12:56
    Denis Paršin zatáhl kotouč za branku hostujícího celku, a následnou přihrávkou hledal před brankou Michejeva, ten však nedokázal kotouč trefit!
     
    13:45
    Neftěchimik mířil do zajímavého útoku, který nakonec zakončil střelou Dan Sexton. Jeho střela však nebyla dostatečně razantní, a Furch si připsal povedený zákrok!
     
    14:15
    A bude se poprvé v dnešním zápase vylučovat! Na trestnou lavici míří Martin Erat, který si ve vlastním pásmu počínal nedovoleně, a zahákoval v šanci Sextona!
     
    14:42
    Avangard však začíná při úvodním oslabení velmi dobře, a dokázal vyhodit kotouč až k brance Sudnicina.
    Dnes jsou na programu druhé zápasy play-off východní konference. Který z týmů se bude radovat z vítězství?

     
    15:12
    Neftěchimik se pokoušel zatáhnout kotouč do útočného pásma, což se také povedlo, avšak po následné nepřesné přihrávce Sextona je kotouč opět ve středním pásmu.
     
    15:42
    Chochrjakov byl velmi aktivní ve vlastním pásmu, dokázal vybojovat kotouč, a navíc se hnal do šance. Jeho následnou střelu však zblokoval obránce.
     
    16:03
    Na druhé straně zahrozil Dan Sexton, který mezi kruhy podklouzl, i tak stihl přihrát Milovzorovi, jehož rána však nebyla přesná.
     
    16:36
    Avangard své úvodní oslabení v tomto zápase zvládl velmi dobře, a Martin Erat se již zapojuje do akce v útočném pásmu!
     
    17:20
    Avangard velmi dobře kombinoval v útočném pásmu, a nyní si zahrají přesilovou hru právě domácí! Na trestnou lavici míří Maxim Rybin, který si nedovoleně přidržel domácího Zubova!
     
    17:31
    Martin Erat udržel kotouč na modré, a následnou přihrávkou našel na hranici pravého kruhu právě Zubova, který se opřel do kotouče, avšak jeho dělovku zablokoval jeden z obránců!
     
    17:59
    Následně už se hostující celek dokázal osvobodit, a kotouč je u branky českého brankáře!
     
    18:19
    Ve vlastním oslabení ujel do přečíslení Igor Polygalov, který následnou přihrávkou našel Žukova, avšak ten se nacházel v úhlu, a jeho ránu dokázal Furch vyrazit!
     
    18:53
    Už to vypadalo, že hostující celek vyhodí, nicméně na modré zachytil kotouč Kempný. Český bek se následně dostal i ke střele, nicméně ta byla zablokovaná!
     
    19:16
    V samotném závěru přesilové hry se dokázal domácí celek udržet v útočném pásmu, a další střelu vysall Paršin. Pokus ruského útočníka však skryl do náruče Sudnicin!
     
    19:37
    A Avangard si svou aktivní hrou vybojoval další přesilovou hru! Do šance se řítil Alexander Perežogin, který dostával přihrávku před branku. Následně ho však poslal k zemi Alexej Bondarev, který si jde sednout na trestnou lavici!
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První třetina nabídla velmi pohledný hokej, a vyrovnanou bitvu. Do vedení se dostal domácí celek již v páté minutě, kdy se prosadil po krásné přihrávce Černikova Jurij Petrov! Neftěchimik měl následně přesilovou hru, tu nevyužil. To samé můžeme říci o přesilové hře Avangardu.

    Po první třetině je tak stav příznivější pro domácí celek, ten však vede pouze rozdílem jedné branky. Druhá třetina začne přibližně v 14:54!
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:16
    Avangard pokračuje v přesilové hře, nicméně se zatím nemůže dostat do útočného pásma!
     
    20:48
    Neftěchimik zavřel svou modrou čáru, a domácí celek stále kombinuje pouze ve středním pásmu, neboť se před Sudnicina nemůže dostat!
     
    21:06
    Anton Burdasov to vzal na sebe, nabruslil po levé straně do útočného pásma, a následným pasem našel před brankou Gluchova. Jeho zakončení však dokázal brankář Sudnicin lapit!
     
    21:32
    V samotném závěru přesilové hry se Avangard dokázal usadit v útočném pásmu, a ke střele se dostal až Chochrjakov, nicméně i jeho pokus vyrazil Sudnicin.
     
    22:06
    Domácí celek pokračoval v aktivní hře v útočném pásmu, nicméně hosté agresivně napadali, a ke kotouči se probojovali.
     
    22:16
    Hned po vhazování se dostal ke kotouči obránce Ljamin, který následně vyslal do protiútoku Kitarova, který následně vystřelil, avšak Furch si dokázal jeho pokus pokrýt!
     
    22:54
    Nahození Michala Kempného zachytil v útočném pásmu útočník Gluchov, který následně dostal kotouč na Alexandrova. Jeho tečovaná rána však prolétla mimo branku Sudnicina.
     
    23:28
    Neftěchimik postupoval do zajímavého přečíslení, nicméně hostující hráči situaci nevyřešili dobře, a domácí obrana se stihla zformovat.
     
    23:54
    Andrej Sergejev dostal na pravou stranu přihrávku od Sextona, a pohotovou střelou se pokoušel překvapit Furcha. Jeho pokus však někdo z domácích zblokoval do ochranné sítě!
     
    24:02
    Hned po vhazování se dostal kotouč na modrou čáru, kde se nacházel Alexander Jevsejenkov. Ruský bek pohotově vypálil, nicméně Furch předvedl další jistý zákrok!
     
    24:29
    První útočná letka Neftěchimiku se dokázala usadit v útočném pásmu, a po nahození Volkova se musel Furch hodně rychle zorientovat, avšak puk lapil!
     
    24:29
    A pozor! Neftěchimik si zahraje přesilovou hru! Na trestnou lavici míří český obránce Michal Kempný.
     
    24:59
    Domácí celek si však skvěle počínal ve středním pásmu, a Petrov následně dostal kotouč do vlastního pásma, odkud vystřelil Pervyšin. Jeho střelu z velké dálky vyrazil Sudnicin do ochranné síti, a bude se vhazovat v pásmu hostů!
    Dominik Furch opět podává skvělý výkon, a zatím drží čisté konto!

    Dominik Furch opět trápí střelce Neftěchimiku, a i díky zatím skvělému výkonu českého reprezentačního brankáře vede Avangard 1:0!

    Zveřejnil(a) KHL CZ/SK dne 24. únor 2016
     
    25:26
    Valentin Pjanov skvěle napadal v útočném pásmu, a ušetřil další cenné vteřinky!
     
    25:47
    Hostující celek se dokázal usadit v útočném pásmu, a následně z pravé strany vystřelil Kirill Ljamin. Jeho slabou střelu však dokázal dostat do ochranné sítě Michnov.
     
    26:56
    Avangard zvládl i své druhé oslabení bez větších problémů, a vyloučený Michal Kempný se již prohání po ledě Omsk Arény.
     
    27:23
    Domácí celek měl velké problémy při rozehrávce, a dlouhá přihrávka Kempného, která měla najít Erata, byla nepřesná, a u kotouče je Nižněkamsk.
     
    27:41
    Neftěchimik teď dostává od svého soupeře dárek, neboť Avangard špatně střídal, a na malou chvíli hrál v šesti! Trest si míří odpykat Denis Paršin!
     
    27:52
    Hned na začátku další přesilové hře hostujícího celku vypálil od modré obránce Ljamin, nicméně jeho nepovedený pokus skončil nad branku Omsku.
     
    28:15
    Při vlastním oslabení opět skvěle napadal Ilja Michejev, který dokázal dostat kotouč do středního pásma, a společně s Petrovem ušetřil cenné vteřiny.
     
    28:42
    Po levé straně zatáhl kotouč do útočného pásma Dan Sexton, který sovu následnou přihrávkou našel Rjasenského, a Neftěchimik se udržuje v útočném pásmu.
     
    29:16
    Rjasenskij následně dostal kotouč na modrou, kde se nacházel Sergejev. Jeho ostrá střela mířila mezi tři tyče, nicméně Furch dokázal zasáhnout!
     
    29:42
    Domácí celek zvládl i další oslabení, a je ve čtyřech!
     
    29:57
    Avangard právě vstřelil branku!
    Neftěchimik nyní mohou dvě nevyužité přesilové hry hodně mrzet, neboť těsně po návratu Paršina na ledovou plochu se Avangard prosazuje podruhé v dnešním zápase! Na pravé straně dobře zapracoval Alexandrov, který přistrčil kotouč do jízdy pro Denise Paršina, který se dostal do přečíslení, a následnou přihrávkou našel ILJU ZUBOVA, a ten přesně zakončil! Asistence: Denis Paršin, Jurij Alexandrov.
    29:57 Ilja ZUBOV - 2:0
     
    30:38
    A následně si zahraje přesilovou hru také domácí celek! Martin Erat si najel za branku na přihrávku od Zubova. Následně byl český útočník fauloval Jevsejenkovem, a ten odchází na trestnou lavici.
     
    31:00
    Avangard právě vstřelil branku!
    Domácím se tato pasáž hry opravdu skvěle daří, po chvilce využívá přesilovou hru, a dostává se již do tříbrankového vedení! Na modrou čáru dostal přihrávku Andrej Pervyšin, jehož ránu vyrazil Sudnicin mimo, nicméně kotouč se od hlavního rozhodčího odrazil k MARTINU ERATOVI, který poslal puk do branky! Bez asistence.
    31:00 Martin ERAT - 3:0
     
    31:26
    Domácí celek se hnal do dalšího zajímavého útoku, a po přesné ráně Pervyšina dorážel Gluchov, nicméně jeho pokus mířil mimo!
     
    31:54
    Pjotr Chochrjakov našel krásnou křížnou přihrávkou na pravém křídle volného Paršina, který se opřel do kotouče, avšak střelou z ostrého úhlu Sudnicina nepřekonal!
     
    32:48
    Po delší době se hostující celek hnal do přečíslení. Celou akci táhl středem hřiště Dan Sexton, který se dostal i ke střele, avšak jeho pokus byl zablokovaný!
     
    33:36
    Neftěchimiku se v posledních minutách vůbec nedaří rozehrávka, a již po druhé v krátkém časovém sledu skončil kotouč na zakázaném uvolnění.
     
    34:10
    Hostující celek si však zahraje přesilovou hru! Na trestnou lavici míří Ilja Zubov, který nestíhal v souboji s Danem Sextonem, a amerického útočníka podrazil.
     
    34:26
    Hned na začátku přesilové hry se dostal ke střele z pravé strany Michail Žukov, jehož ostrá rána mířila nad branku Furcha, a kotouč se poté odrazil do středního pásma.
     
    35:01
    Nižněkamsk právě vstřelil branku!
    Neftěchimik se ještě nevzdává, a využitou přesilovou hrou se dostává zpět do zápasu! Hostující celek nebezpečně kombinoval v útočném pásmu. Následně se dostal kotouč na modrou čáru, odkud tvrdě vypálil ANDREJ SERGEJEV, jehož ostrá rána zamířila přesně pod břevno, a Furch nedokázal zasáhnout! Asistence:
    35:01 Andrej SERGEJEV - 3:1
     
    35:23
    Domácí Avangard je po obdržené brance velmi aktivní, a do velké šance se dostal Perežogin, avšak jeho ránu dokázal Sudnicin vyrazit!
     
    36:06
    Avangard zatáhl kotouč za vlastní branku, kde vyčkává obránce Alexandrov. Domácí hráči střídají, a Omsk se chystá na postupný útok.
     
    36:28
    Do útočného pásma nabruslil Pjotr Chochrajkov, který vystřelil přes obránce, a jeho střelu nakonec zastavila tyč!
     
    37:03
    Avangard pokračuje v aktivní hře, a svého soupeře příliš nepouští do hry. Teď se však dostal k nebezpečné střele z mezikruží Kitarov, jehož ránu však Furch dokázal vyrazit.
     
    37:35
    Čtvrtý útok Neftěchimiku se dokázal usadit v útočném pásmu, a následně to zkoušel z ostrého úhlu Kulikov, avšak jeho tvrdou střelu si dokázal Furch pohlídat!
     
    37:50
    Alexej Gluchov se dostal na druhé straně ke kotouči za brankou Sudnicina, a najížděl před branku. Jeho následnou přihrávku měl dostat Burdasov, nicméně brankář Neftěchimiku kotouč sebral, a přerušuje hru.
     
    38:41
    Na levé straně se dostal k odraženému kotouči Kirill Ljamin, který to zkusil z ostrého úhlu, nicméně Furcha nepřekonal!
     
    39:02
    Na druhé straně mířil do přečíslení Nikolaj Lemťjugov, který svou následnou přihrávkou chtěl najít Denis Paršina. Do přihrávky ruského útočníka však vložil hůl obránce Bondarev!
     
    39:26
    Obrana Neftěchimiku opět propadla, a domácí celek šel do přečíslení tři na dva. Paršin následně vymyslel povedenou přihrávku před branku pro Chochrjakova, jenže ten promáchl!
    Mladý ruský reprezentant Ilja Sorokin zasáhl do obou čtvrtfinálových duelů se Slovanem, a v obou případech vychytal výhru!

    Илья Сорокин будет защищать ворота сборной России во втором матче с Чехами!

    Fotka zveřejněná uživatelem Хоккейный клуб ЦСКА Москва (@hccska),


     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Ve druhé třetině byly k vidění celkem tři branky! Do třetiny vstoupil aktivněji Neftěchimik, který měl k dispozici dvě přesilové hry, jenže ty nevyužil. Hned poté se prosadil Ilja Zubov, který navýšil vedení domácích. O další minutu později se prosadil i Martin Erat! Neftěchimik však následně dokázal z přesilové hry snížit zásluhou trefy Andreje Sergejeva.

    Třetí třetina začne přibližně v 15:50, a čeká nás ještě dramatická podívaná!
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    42:19
    Vyloučení v týmu Avangard Omsk (Lekomcev – 2 min., podražení).
     
    42:56
    Vyloučení v týmu Neftěchimik Nižněkamsk (Milovzorov – 2 min., sekání).
    Vyloučení v týmu Avangard Omsk (Paršin – 2 min., sekání).
     
    43:16
    Neftěchimik pokračuje ve třetí třetině v přesilové hře, která se hostům však zatím příliš nedaří, a kotouč je ve středním pásmu.
     
    43:54
    Ve vlastním pásmu teď skvěle zapracoval Gluchov, který vybojoval kotouč, a následně ho vyvezl do středního pásma!
     
    44:16
    Nižněkamsk právě vstřelil branku!
    A drama je na světě! Neftěchimik měl v útočném pásmu velký tlak, a nakonec se hostům podařilo snížit na rozdíl jediné branky! Po šanci Volkova se kotouč odrazil za branku, kde pohotově zareagoval Maxim Rybin, který našel JEVGENIJ GRIGORENKO, a ten poslal kotouč do branky! Asistence: Maxim Rybin.
    44:16 Jeff TAFFE - 3:2
     
    45:06
    Neftěchimik pokračuje v aktivní hře, a zatím využívá toho, že se domácím vstup do třetí třetiny příliš nepovedl!
     
    45:58
    Avangard si zahraje přesilovou hru, a bude mít ideální možnost vzít si dvoubrankové vedení zpět! Andrej Stas nedokázal urbánit v rohu Ahnelova, a švédského obránce podrazil.
     
    46:16
    Domácí celek se hned usadil v útočném pásmu, nicméně následnou přihrávku Martina Erata zblokoval bránící hráč do středního pásma!
     
    46:58
    Do velké šance si nabruslil Denis Paršin, který dostal mezi kruyh ideální přihrávku od Erata. Jeho následnou ránu však dokázal Sudnicin vyrazit!
     
    47:23
    Avangardu se přesilová hra zatím daří, a je nebezpečný. Brankář Sudnicin i obrana hostujícího celku si však zatím vedou také velmi dobře!
     
    48:08
    Domácí celek se již do zakončení v útočném pásmu nedostal, a vyloučený Andrej Stas je zpět na ledové ploše!
     
    48:46
    Neftěchimik hodně váhal s rozehrávkou z vlastního pásma, následně si vzal kotouč Taffe, který nabruslil do pásma, avšak jeho následná rána mířila přímo do lapačky Furcha!
     
    49:23
    Avangard se dokázal usadit v útočném pásmu, a k nebezpečné střele se dostal Anton Burdasov. Jeho následnou střelu však brankář Sudnicin vyrazil!
     
    49:52
    Neftěchimik si zahraje přesilovou hru! Na trestnou lavici míří Denis Paršin, který v útočném pásmu zcela nesmyslně podrazil obránce Ljamina!
     
    50:06
    Domácí celek však zahajuje svou přesilovou hru velmi dobře! Ve vlastním pásmu vyhrál vhazování, a vyhazuje.
     
    50:33
    Hostujícímu Neftěchimiku se zatím nepodařila rozehrávka v útočném pásmu, a dopředu šel Petrov. Ruský forvard se následně dostal i ke střele, avšak jeho rána mířila mimo!
     
    50:58
    Hostujícímu celku se zatím přesilová hra příliš nedaří, a nyní hosty zastavil odpískaný ofsajd, kterého si všiml pozorný čárový rozhodčí!
     
    51:26
    Na pravé straně operoval s kotoučem Jeff Taffe, který se následně pokoušel překvapit Furcha. Český brankář však zasahovat nemusel, neboť střela byla zablokovaná.
     
    51:47
    V samotném závěru přesilové hry zatáhl kotouč do útočného pásma Sexton, nicméně byl opět odpískán ofsajd!
     
    52:19
    Domácí Avangard je již v plném počtu, nicméně soupeř pokračuje v nebezpečné kombinaci v útočném pásmu!
     
    52:42
    Dan Sexton dostal kotouč na pravou stranu, odkud našel obránce Rjasenského, jehož tvrdá střela skončila mimo!
     
    53:18
    Maxim Rybin se dostal ke kotouči ve středním pásmu, následně jej zatáhl do útočného pásma, nicméně jeho přihrávka před brankou nikoho nenašla.
     
    53:53
    Domácí celek vyhrál vhazování ve středním pásmu, nicméně poté se nepovedla rozehrávka, a kotouč skončil na zakázaném uvolnění.
     
    54:19
    První útočná formace domácího celku se dostala do kombinace v útočném pásmu, jenže zatím se Erat a spol. do zakončení nedostali.
     
    55:09
    Na modré čáře dokázal zablokovat střelu Martin Erat, který následně vyrazil do protiútoku. Český útočník vystřelil z mezikruží, avšak jeho rána mířila mimo.
     
    55:33
    Na druhé straně kluziště se dostal ke střele Jevgenij Grigorenko, jehož pokus však skončil v náruči Furcha!
     
    55:52
    Na modré čáře se dostal ke kotočui domácí Ilja Michejev, který nic nevymýšlel, a prostě poslal kotouč na branku. Ruský forvard vybojoval vhazování v útočném pásmu.
     
    56:26
    Martin Erat je v závěru zápasu velmi aktivní, a před malou chvilkou se dostal k další střele. Jeho pokus však opět nemířil přesně!
     
    56:56
    Avangard má v posledních chvílích hru pod kontrolou. Teď se hosté dostali ke kotouči, nicméně se jim nevydařil přechod přes modrou čáru!
     
    57:26
    Do zajímavého protiútoku vyrazil po pravé straně Alexej Gluchov, který vzal celou akci na sebe, a dostal se do zakončení. Proti jeho střele však Sudnicin ani nemusel zasahovat, neboť mířila mimo!
     
    58:04
    První útočná formace Avanagrdu momentálně drží kotouč v útočném pásmu, a kombinuje!
     
    58:16
    Velmi důležitý moment celého dnešního zápasu! Martin Erat uvolnil v rohu kluziště Zubova, který si to odvážně namířil před branku, kde ho podrazil obránce Jevsejenkov!
     
    58:16
    Hostující kouč si vzal oddechový čas!
     
    58:46
    Avangard kombinuje v útočném pásmu, nicméně se do zakončení příliš nerhne, a spíše šetří čas!
     
    58:57
    Minutu před koncem se odhodlal ke střele obránce Pervyšin, avšak jeho pokus skončil v lapačce Sudnicina!
     
    59:17
    Neftěchimik to zkouší bez brankáře!
     
    59:45
    Hostující celek se dokázal dostat do kombinace v útočném pásmu, nicméně o kotouč přišel, a Pervyšin následně posílá puk na zakázané uvolnění!
     
    59:56
    Avangard právě vstřelil branku!
    A čtyři sekundy před koncem dnešního zápasu domácí celek potvrzuje své dnešní vítězství! Martin Erat vyhodil podél mantinelu kotouč na NIKOLAJE LEMŤJUGOVA, který dokázal dopravit kotouč do opuštěné branky! Asistence: Martin Erat, Andrej Pervyšin.
    59:56 Nikolaj LEMŤJUGOV - 4:2
     
    Konec zápasu.
     
    Dnešní utkání je u konce! Avangard Omsk zvládl i své druhé domácí utkání s Neftěchimikem Nižněkamsk, který porazil 4:2!

    První třetina nabídla velmi pohledný hokej, a vyrovnanou bitvu. Do vedení se dostal domácí celek již v páté minutě, kdy se prosadil po krásné přihrávce Černikova Jurij Petrov! Neftěchimik měl následně přesilovou hru, tu nevyužil. To samé můžeme říci o přesilové hře Avangardu.

    Ve druhé třetině byly k vidění celkem tři branky! Do třetiny vstoupil aktivněji Neftěchimik, který měl k dispozici dvě přesilové hry, jenže ty nevyužil. Hned poté se prosadil Ilja Zubov, který navýšil vedení domácích. O další minutu později se prosadil i Martin Erat! Neftěchimik však následně dokázal z přesilové hry snížit zásluhou trefy Andreje Sergejeva.

    Hned na začátku třetí třetiny dokázal snížit Jeff Taffe, a vypadalo to, že se domácí budou strachovat o výsledek. V závěru zápasu však fauloval Jevsejenkov, a při následné hře bez brankáře potvrdil domácí vítězství Nikolaj Lemťjugov.

    To je z mé strany vše, a u dalšího textového přenosu se těším brzy nashledanou! (16:34:41)

    Jan Havlovic

    Branky a nahrávky: 5. Petrov (Černikov), 30. Zubov (Paršin, Alexandrov), 31. Erat, 60. Lemťjugov (Erat, Pervyšin) – 36. Sergejev, 45. Grigorenko (Rybin)


    Avangard Omsk: Furch (Kostin) – Lekomcev, Pervyšin, Alexandrov, Kempný, Gusev (A), Ahnelov, Dervuk – Perežogin (A), Zubov (C), Erat – Lemťjugov, Gluchov, Burdasov – Michejev, Chochrjakov, Paršin – Lauta, Petrov, Černikov
    Neftěchimik Nižněkamsk: Sudnicin (Fedotov) – Ljamin, Jevsejenkov, Sergejev, Rjasenskij, Bondarev, Berezin, Brjancev – Volkov, Stas, Žukov (A) – Sexton, Polygalov (C), Milovzorov (A) – Jakimov, Taffe, Grigorenko – Kitarov, Kulikov, Rybin

    Rozhodčí: Gusev, Naumov – Lazarev, Nesterov

    Diváci: 9870
    Omsk 4 0 Nižněkamsk
    #1 Pondělí 22.02.2016 • 12:00
    Omsk - Nižněkamsk 2:1
    #2 Středa 24.02.2016 • 14:00
    Omsk - Nižněkamsk 4:2
    #3 Pátek 26.02.2016 • 17:00
    Nižněkamsk - Omsk 1:2
    #4 Neděle 28.02.2016 • 15:00
    Nižněkamsk - Omsk 2:3 po prodl.
    bahis siteleri