Omsk – Nižněkamsk 4:2 (kon.) | Novosibirsk – Vladivostok 4:0 (kon.) | Magnitogorsk – Jekatěrinburg 2:0 (kon.)
Ufa – Kazaň 5:2 (kon.)
konec
Avangard Omsk
4:2 (1:0, 2:1, 1:1) Stav série: 2:0
Neftěchimik Nižněkamsk
Středa 24.02.2016, 14:00 • Omsk Arena • Play-off KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Dnešní utkání je u konce! Avangard Omsk zvládl i své druhé domácí utkání s Neftěchimikem Nižněkamsk, který porazil 4:2!

    První třetina nabídla velmi pohledný hokej, a vyrovnanou bitvu. Do vedení se dostal domácí celek již v páté minutě, kdy se prosadil po krásné přihrávce Černikova Jurij Petrov! Neftěchimik měl následně přesilovou hru, tu nevyužil. To samé můžeme říci o přesilové hře Avangardu.

    Ve druhé třetině byly k vidění celkem tři branky! Do třetiny vstoupil aktivněji Neftěchimik, který měl k dispozici dvě přesilové hry, jenže ty nevyužil. Hned poté se prosadil Ilja Zubov, který navýšil vedení domácích. O další minutu později se prosadil i Martin Erat! Neftěchimik však následně dokázal z přesilové hry snížit zásluhou trefy Andreje Sergejeva.

    Hned na začátku třetí třetiny dokázal snížit Jeff Taffe, a vypadalo to, že se domácí budou strachovat o výsledek. V závěru zápasu však fauloval Jevsejenkov, a při následné hře bez brankáře potvrdil domácí vítězství Nikolaj Lemťjugov.

    To je z mé strany vše, a u dalšího textového přenosu se těším brzy nashledanou! (16:34:41)
     
    Konec zápasu.
    59:56 Nikolaj LEMŤJUGOV - 4:2
     
    59:56
    Avangard právě vstřelil branku!
    A čtyři sekundy před koncem dnešního zápasu domácí celek potvrzuje své dnešní vítězství! Martin Erat vyhodil podél mantinelu kotouč na NIKOLAJE LEMŤJUGOVA, který dokázal dopravit kotouč do opuštěné branky! Asistence: Martin Erat, Andrej Pervyšin.
     
    59:45
    Hostující celek se dokázal dostat do kombinace v útočném pásmu, nicméně o kotouč přišel, a Pervyšin následně posílá puk na zakázané uvolnění!
     
    59:17
    Neftěchimik to zkouší bez brankáře!
     
    58:57
    Minutu před koncem se odhodlal ke střele obránce Pervyšin, avšak jeho pokus skončil v lapačce Sudnicina!
     
    58:46
    Avangard kombinuje v útočném pásmu, nicméně se do zakončení příliš nerhne, a spíše šetří čas!
     
    58:16
    Hostující kouč si vzal oddechový čas!
     
    58:16
    Velmi důležitý moment celého dnešního zápasu! Martin Erat uvolnil v rohu kluziště Zubova, který si to odvážně namířil před branku, kde ho podrazil obránce Jevsejenkov!
     
    58:04
    První útočná formace Avanagrdu momentálně drží kotouč v útočném pásmu, a kombinuje!
     
    57:26
    Do zajímavého protiútoku vyrazil po pravé straně Alexej Gluchov, který vzal celou akci na sebe, a dostal se do zakončení. Proti jeho střele však Sudnicin ani nemusel zasahovat, neboť mířila mimo!
     
    56:56
    Avangard má v posledních chvílích hru pod kontrolou. Teď se hosté dostali ke kotouči, nicméně se jim nevydařil přechod přes modrou čáru!
     
    56:26
    Martin Erat je v závěru zápasu velmi aktivní, a před malou chvilkou se dostal k další střele. Jeho pokus však opět nemířil přesně!
     
    55:52
    Na modré čáře se dostal ke kotočui domácí Ilja Michejev, který nic nevymýšlel, a prostě poslal kotouč na branku. Ruský forvard vybojoval vhazování v útočném pásmu.
     
    55:33
    Na druhé straně kluziště se dostal ke střele Jevgenij Grigorenko, jehož pokus však skončil v náruči Furcha!
     
    55:09
    Na modré čáře dokázal zablokovat střelu Martin Erat, který následně vyrazil do protiútoku. Český útočník vystřelil z mezikruží, avšak jeho rána mířila mimo.
     
    54:19
    První útočná formace domácího celku se dostala do kombinace v útočném pásmu, jenže zatím se Erat a spol. do zakončení nedostali.
     
    53:53
    Domácí celek vyhrál vhazování ve středním pásmu, nicméně poté se nepovedla rozehrávka, a kotouč skončil na zakázaném uvolnění.

    Jan Havlovic

    Branky a nahrávky: 5. Petrov (Černikov), 30. Zubov (Paršin, Alexandrov), 31. Erat, 60. Lemťjugov (Erat, Pervyšin) – 36. Sergejev, 45. Grigorenko (Rybin)


    Avangard Omsk: Furch (Kostin) – Lekomcev, Pervyšin, Alexandrov, Kempný, Gusev (A), Ahnelov, Dervuk – Perežogin (A), Zubov (C), Erat – Lemťjugov, Gluchov, Burdasov – Michejev, Chochrjakov, Paršin – Lauta, Petrov, Černikov
    Neftěchimik Nižněkamsk: Sudnicin (Fedotov) – Ljamin, Jevsejenkov, Sergejev, Rjasenskij, Bondarev, Berezin, Brjancev – Volkov, Stas, Žukov (A) – Sexton, Polygalov (C), Milovzorov (A) – Jakimov, Taffe, Grigorenko – Kitarov, Kulikov, Rybin

    Rozhodčí: Gusev, Naumov – Lazarev, Nesterov

    Diváci: 9870
    Omsk 4 0 Nižněkamsk
    #1 Pondělí 22.02.2016 • 12:00
    Omsk - Nižněkamsk 2:1
    #2 Středa 24.02.2016 • 14:00
    Omsk - Nižněkamsk 4:2
    #3 Pátek 26.02.2016 • 17:00
    Nižněkamsk - Omsk 1:2
    #4 Neděle 28.02.2016 • 15:00
    Nižněkamsk - Omsk 2:3 po prodl.
    bahis siteleri