Zvolen – Banská Bystrica 2:1 (po pr.) | Žilina – Nitra 0:2 (kon.) | Trenčín – Piešťany 1:0 (kon.)
Poprad – Martin 0:1 (1:2 po s.n.)
po s.n. (1:2)
HK Poprad
0:1 (0:0, 0:0, 0:0 - 0:0)
HK VITAR Martin
sk Neděle 06.03.2016, 17:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Tipos Extraliga (SR)
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
     
    Prajem vám príjemný hokejový podvečer a vítam vás pri sledovaní zápasu posledného 54. kola základnej časti Tipsport ligy. V tomto on-line prenose budete mať možnosť sledovať zápas HK Poprad s MHC Martin. Stretnutie sa začína o 17:00 a jeho priebehom vás bude sprevádzať Lukáš R. Ovšonka.

    Voči popradským hokejistom nebol žreb v závere súťaže príliš lichotivý. Poprad odohral domáci zápas naposledy 31. januára, keď sa stretol s Piešťanmi. Kamzíci od tohto duelu hrali proti ťažkým súperom, s ktorými neuhrali príliš dobré výsledky. Napriek tomu a vďaka prehrám susedných tímov v tabuľke si Poprad zachoval 5. miesto so ziskom 70 bodov a gólovým skóre 139:148. Podtatrancom pôjde v poslednom kole už iba o udržanie pozície, pretože na štvrtú Banskú Bystricu strácajú až 17 bodov. Pozor si musia dávať práve na šiestu Žilinu, ktorá stráca na Poprad dva body a v poslednom kole sa stretne s Nitrou. Popradskí hokejisti neboli v posledných piatich zápasoch úspešní. Porazili Žilinu 2:3 po nájazdoch, ale potom ich čakala šnúra vysokých prehier. Podľahli Bystrici 6:2, Nitre 6:3 a z Košíc odchádzali po debakli 7:1. V poslednom zápase v piatok cestovali do Piešťan, kde získali jeden bod po prehre po nájazdoch 4:3. Najproduktívnejším hráčom Popradu je Arne Kroták, ktorý má na konte 41 bodov za 14 gólov a 27 asistencií.

    Martinu vyšlo vo februári až šesť domácich zápasov, v ktorých sa snažili potešiť svojich divákov a upevniť si posledné postupové miesto v tabuľke. 8. priečka pre Martinčanov však stále nie je definitívna. Hokejisti z Turca majú na konte 53 bodov a skóre 105:126 a deviate Piešťany strácajú na ôsme miesto len dva body. O tie sa pobijú v poslednom kole s Trenčínom. Martin už nemá šancu dostať sa na 7. miesto, pretože na Trenčín stráca 13 bodov.
    Martinskí hokejisti, takisto ako popradskí, zaznamenali v posledných piatich zápasoch štyri prehry a jednu výhru. Prehrali v Banskej Bystrici 3:0, doma s Nitrou 2:3, v Košiciach 4:3, na domácom štadióne s Piešťanmi 1:2 po nájazdoch a minulé kolo si doma hravo poradili so Zvolenom výhrou 5:0. Najproduktívnejším hráčom Martina je Peter Galamboš s 30 bodmi za 13 gólov a 17 asistencií.

    Medzi Popradom a Martinom túto sezónu stále platilo: Môj dom – môj hrad. Martin bol doma úspešný výsledkami 3:1, 4:0 a 5:3. Poprad doma zvíťazil 4:0 a 5:1. Bude platiť táto veta aj v šiestom vzájomnom stretnutí túto sezónu?
    To sa dozviete, ak budete sledovať on-line prenos na webe Onlajny.eu. Predovšetkým, bude to napínavý duel, oba tímy hrajú o upevnenie si svojich pozícií pred play-off!
     
    Úvodné zostavy:

    HK Poprad: Kostúr (Svoboda) – Jaborník, Fabian (A), D. Šterbák, Dinda, Malina, Kasík (A), Gáborčík – Kroták (C), Heizer, Paločko – Rapáč, Paukovček, Koyš – Mikula, Lantoš, Štrauch – Pařízek, Toma, Števuliak

    MHC Martin: Dzubina (Gibl) – Rusina, Tabaček (C), Dvořák, Jáchym, Dlouhý (A), Matejka, Trávniček, Varga – Surovka, Galamboš (A), Cipulis – Pokrivčák, Sprukts, Rzavský – Nemček, Murček, Kabáč – Jass, Dírer, Poliaček

    Rozhodca: D. Konc, Lauff – Gajan, Bogdaň.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Na ľadovú plochu ako prvý prichádzajú domáci hokejisti oblečení v modrých dresoch. Hráči Martina sa dnes predstavia v dresoch bielej farby.
     
    Pred začiatkom stretnutia si ešte vypočujeme štátnu hymnu.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:08
    Na úvodnom vhadzovaní stretnutia bol úspešnejší domáci center Heizer. Poprad sa však nepokúša o rýchly útok.
     
    00:57
    Paukovček potiahol puk po pravom krídle do útočného pásma. Pred bránkou sa mu ukazoval Koyš, ale uvoľniť sa mu nepodarilo.
     
    01:35
    Kasík si vymenil puk s Mikulom pri pravom mantineli a pokračoval za bránkou. Jeho následná prihrávka naprieč pásmom skončila nakoniec až v strednom pásme.
     
    02:27
    Dvořákovi sa nepodarilo posunúť puk v strednom pásme svojim spoluhráčom. Získal ho Heizer, nahodil ho a odišiel striedať. Zatiaľ sa zápas začína veľmi opatrne.
     
    03:43
    Do útočného pásma sa dostal Pokrivčák, v následnej výmene puku pri kruhu si však nerozumel s Rzavským.
     
    04:51
    Stretnutie sa začalo aj v celkom príjemnej kulise. Prišiel aj tábor fanúšikov z Martina a v týchto chvíľach to dokonca vyzerá aj tak, že hostí je v sektore viac ako domácich.
     
    05:26
    Števuliak získal puk pri modrej čiare a obratom prešiel do útočného pásma. Pokúšal sa nahodiť, ale nastrelil iba protihráča.
     
    05:54
    Arne Kroták predviedol sympatický útok po pravom krídle, natlačil sa popri žrdi a snažil sa Dzubinu prekvapiť strelou bekhendom z tesnej blízkosti. Martinský brankár však bol pripravený.
     
    07:07
    Rzavský vykorčuľoval po ľavom krídle a očami už hľadal niekoho na osi ihriska. Popradskí hráči však boli dôslední a prieniku puku zabránili.
     
    07:44
    Od úvodného buly sa hrá v rýchlom tempe. Striedajú sa útoky na jednej a na druhej strane. Vyzerá to na celkom zaujímavý duel. Aspoň prvé minúty tomu nasvedčujú.
     
    08:33
    Domáci Pařízek nahodil puk do útočného pásma. Spoluhráčom sa ho však nepodarilo získať a do protiútoku hneď vyrazil súper. Poliaček si prevzal prenechaný puk na ľavom kruhu, ale pálil mimo.
     
    09:46
    Prvý popradský útok odišiel celý striedať. Paločko nahodil puk, za bránou ho zachytil Jáchym, ktorý sa stal ďalším mužom, ktorý rozohrá martinský útok.
     
    10:45
    Malina mierne zazmätkoval v obrane a Kasík to okamžite riešil nahodeným pukom na mantinel. Situácia sa utriasla a v hre môže pokračovať hostia.
     
    11:25
    Kasík predviedol efektnú otočku v obrannom pásme a okamžite posielal puk po osi ihriska. Nikto však naň nereagoval, a tak sa to končí prerušením hry po odpískanom icingu.
     
    11:58
    Števuliakovi preskočil v obrannom pásme cez hokejku nepríjemný puk. Obrana Popradu však situáciu dokázala vyriešiť, aby sa Martin k šanci nedostal.
     
    12:51
    Diváci sa zatiaľ majú na čo dívať, z doterajšieho priebehu hry môžu byť mierne nespokojní brankári, ktorí nemajú veľa práce. Vidíme rýchlu kyvadlovú hru, ktorá však veľa príležitostí na gól neprináša.
     
    14:03
    Ondrej Mikula predviedol pekné sólo. Natlačil sa ním ako ľavák po bekhendovej strane a nakoniec aj zakončil. Dzubina bol pripravený a strelu vykryl betónom.
     
    14:40
    Prvá veľká príležitosť v tomto zápase! Martinčania jasne neodviedli puk do bezpečia a pred bránkou sa ho zmocnil Ondrej Mikula. Ten nakoniec zakončoval sám na bekhend, ale Dzubina perfektne čítal pohyby a neinkasoval!
    14:40
     
    16:06
    Kasíkova rozohrávka sa odrazila od korčule martinského hokejistu ku Kostúrovi. A ten, keďže videl, že sa k nemu blíži Rzavský, pre istotu prikryl.
     
    16:41
    Odrazený puk v medzikruží zachytil Patrik Koyš, ktorý strieľal spoza hráča. Jeho pokus bol však takisto zblokovaný.
     
    17:02
    K strele príklepom sa dostal Janis Sprukts, ktorý vypálil z ľavého kruhu. Kostúr vyšiel z brány, zmenšil strelecký uhol a puk bezpečne zachytil vo výstroji.
     
    17:37
    Martin predviedol v krátkom časovom úseku hneď další útok. Na jeho konci bol Tomáš Pokrivčák, ktorý preveril domáceho gólmana strelou z ľavej strany.
     
    18:02
    Nemček sa už nechcel ďalej tlačiť bližšie k bráne, a tak od modrej čiary iba poľahky nahodil puk na Kostúra. Ten zachytil puk v lapačke a hra bola prerušená.
     
    18:37
    Hra sa dostáva pred brankára Dzubinu po zakázanom uvoľnení martinských hokejistov.
     
    19:38
    Záver tretiny sa nesie v opatrnom a prerušovanom závere. Martinčania sa dopustili ďalšieho zakázaného uvoľnenia.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    V úvodnej dvadsaťminútovke sme boli svedkami dynamického hokeja. Gól sme však nevideli.
    Druhá tretina sa začne približne o 17:44.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:24
    Hneď v prvej šanci v tretine bol Radomír Heizer. Ten vypálil príklepom z pravého kruhu, jeho strelu však bezpečne zachytil Dzubina.
     
    21:05
    Na opačnej strane sa ku strele od modrej čiary dostal Lukáš Matejka. Jeho pokus iba preletel nad bránu a Kostúr si teda zákrok nepripísal.
     
    21:53
    Popradčania sa do útoku v týchto sekundách veľmi neponáhľali. Až na dva krát si ho vymenili a dostali sa za bránku. Martinskí hokejisti takisto príliš nejavili záujem o napádanie.
     
    22:56
    Brankár Dzubina si na svoje konto pripísal úspešný zákrok. Musel totižto svojou vyrážačkou likvidovať strelu od Heizera.
     
    23:59
    Aj v druhej tretine sa pokračuje v hokeji, ktorý je postavený na zabezpečenej obrane. Hra bola teraz prerušená kvôli zakázanému uvoľneniu hostí.
     
    24:21
    Rýchly útok predviedli hokejisti Popradu. Lantoš zo stredu ihriska posunul na pravé krídlo voľnému Štrauchovi, ktorý Dzubinu vyskúšal strelou do stredu brány.
     
    25:48
    Kasík rozohral prihrávkou na os ihriska Heizerovi, ktorý chcel poza chrbát hľadať Paločka. Nemyslel to zle, ale nenačasoval si ten správny moment.
     
    26:19
    Ihneď po vhadzovaní musel byť v pohotovosti Kostúr, na ktorého smeroval rýchly nahodený puk. Pred popradskou bránkou sa teda bude vhadzovať opäť.
     
    26:30
    Richard Rapáč vykorčuľoval po pravom krídle a vystrelil z kruhu. Dzubina musel zasiahnuť vyrážačkou. Puk vyletel do vzduchu a spadol pri rohu klziska.
     
    27:41
    Rozohrávka tentokrát nevyšla martinskému celku a hra sa bude po zakázanom uvoľnení sťahovať pred Michala Dzubinu.
     
    28:46
    Paločko vnikol do útočného pásma a krížnou prihrávkou sa snažil hľadať Krotáka. Kapitán domácich sa však k puku napokon nedostal.
     
    29:22
    Poprad vyhral vhadzovanie v útočnej tretine. Puk sa dostal na modrú čiaru k Jaborníkovi, ktorý okamžite nahodil na pozorného Dzubinu.
     
    30:18
    Lantoš si spracoval puk na pravom krídle a takisto sa pokúsil o strelu. Koncovka mu však nevyšla, keďže mieril vedľa.
     
    32:13
    Popradčania predviedli rýchly útok. Kroták prihrávkou do stredu hľadal Paločka, ktorému však uskočil. Akcia sa skončila posunutím martinskej bránky a následným prerušením.
     
    32:50
    Richard Rapáč mohol ísť do dobrého zakončenia. Chcel si ešte vylepšiť streleckú pozíciu, no nakoniec to až prešpekuloval, obrancovia ho vytlačili a vôbec už nevystrelil.
     
    33:20
    Matejka zachytil puk na modrej čiare a okamžite ho poslal na bránku. Gólman Kostúr mal jasný výhľad a strelu bez problémov zachytil do lapačky.
     
    33:48
    Mikula vykorčuľoval z rohu klziska a následne vystrelil z otočky. Dzubina celkom čisto nevidel puk, ale predsa ho dokázal vyraziť lapačkou.
     
    34:46
    Malina zo stredného pásma nahodil puk na Dzubinu, avšak nakoniec to znamenalo ofsajd, ktorý bol odpískaný prakticky súčasne so strelou.
     
    35:54
    Kroták si spracoval puk v strednom pásme, vnikol s ním do útočného, ale ďalej už Poprad v akcii a v ťahu na bránu nepokračoval.
     
    37:20
    Lantoš prehodil šikovne puk Štrauchovi a vyslal ho do zakončenia. Štrauch však chcel puk ešte vrátiť a tento úmysel už hráči Martina vystihli.
     
    38:37
    Paločko sa natlačil do brány po pravom krídle. Jeho pokus nakoniec veľa neznamenal, hráči Martina puk upratali do bezpečia.
     
    39:32
    Paukovček posunul puk na modrú Jaborníkovi, ktorý ho nahodil na bránu. Neznamenalo to však nič nebezpečné pre Dzubinu.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    V prostrednej časti hry sme taktiež videli opatrný a hlavne fair-play hokej. Hlavní rozhodcia neposlali na trestnú lavicu ešte ani jedného z hráčov. Je to naozaj pokojný, ale herne dynamický hokej.
    Tretia tretina sa začne približne o 18:34.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    41:25
    Michal Murček bol aktérom prvej streleckej situácie v tretej tretine. Vystrelil z ľavého kruhu. Kostúr strelu bezpečne zachytil vo svojej lapačke.
     
    42:21
    Lantoš prihral do medzikružia Andreasovi Štrauchovi, ktorý vystrelil z otočky, no v zakončení akosi presný nebol.
     
    43:28
    Paločko našiel pred bránkou Arneho Krotáka, ktorý vystrelil prudko švihom. Dzubina strelu spracoval na svojom ramene a následne prikryl.
    43:28
     
    44:25
    Po ľavom krídle vykorčuľoval do zakončenia Martins Cipulis, ktorého strela skončila v náručí popradského gólmana.
     
    45:07
    O zakončenie sa pokúsil Peter Galamboš, ktorý strieľal z ľavého kruhu, ale jeho strela bola zblokovaná.
     
    46:09
    Zo stredného pásma pálil Ľubomír Malina, ktorého strelu Dzubina hokejkou usmernil na plexisklo.
     
    46:19
    Sme svedkami prvého vylúčenia v zápase. Presilovku si zahrajú Popradčania, keďže Lukáš Matejka si odsedí dve minúty za úmyselné posunutie bránky brankárom Dzubinom.
     
    47:54
    Poprad však nehrá presilovú hru nejako dobre. Dzubina nemal zatiaľ žiaden zákrok.
     
    48:22
    V závere presilovky Jaborník prihral puk do medzikružia Paukovčekovi, ktorý ešte hľadla pri bráne Rapáča, no kombinácia úspešná nebola.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 1281 divákov.
     
    50:28
    Jaborník sa ocitol v sľubnej šanci, keď sa dostal od modrej čiary do medzikružia, ale akosi až moc váhal.
     
    52:16
    Kroták sa pokúšal vyprodukovať útočnú akciu, ale nikam sa nenáhlil a puk zo stredného pásma iba nahodil za Dzubinovu bránu.
     
    52:32
    Aj v tretej tretine je hokej stále veľmi defenzívny. Oba tímy kalkulujú aj s pozíciami v tabuľke. Situácia stále nie je definitívna.
     
    53:37
    S rozohrávkou sa v týchto chvíľach veľmi neponáhľal ani Ľubomír Dinda s Denisom Šterbákom. Martin taktiež hral iba pasívne.
     
    54:32
    Po vhadzovaní v útočnom pásme Martina sa k strele od modrej dostal Dvořák. Kostúr jeho pokus zachytil s istotou v lapačke a okamžite rozohral.
     
    56:00
    Podľa všetkého zápas pôjde do predĺženia. S blížiacim sa záverom sú tímy útočne ešte menej aktívnejšie než počas celého stretnutia.
     
    57:39
    Po zakázanom uvoľnení sa bude vhadzovať pred martinskou bránou, v ktorej sa počas tretej tretiny Michal Dzubina príliš nezapotil.
     
    58:03
    Šance pre Poprad! Po vyhratom buly ostali domáci v pásme a Rapáč s Paukovčekom na viackrát dorážali puk do brány. Dzubina však ostal neprekonaný.
     
    58:11
    Oddychový čas pre Martin!
     
    58:56
    Aj po oddychovom čase sa pokračuje v neutrálnej hre. Teraz sa bude vhadzovať pred Dzubinom.
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
     
    Martinskí hokejisti sa po záverečnom klaksóne začali radovať, pretože si vybojovali účasť v play-off. O osude zápasu však ešte musí byť rozhodnuté.
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    60:28
    Úvodné vhadzovanie vyhrali domáci hokejisti a teraz sa snažia rozohrať zmysluplnú akciu.
     
    61:08
    Dinda nahodil puk od modrej čiary na bránku. Jeho strelu zblokoval súper a vyrazil do útoku. Strela Dlouhého sa od Kostúrovej hokejky odrazila na ochrannú sieť.
     
    62:01
    Malina poslal puk od modrej čiary na bránku. Žiaden z popradských hráčov ho nedokázal tečovať, poprípade dorážať.
     
    62:41
    Tomáš Rusina predviedol útok po pravej strane. Z dolnej časti kruhu vystrelil a strela skončila v lapačke gólmana Kostúra.
     
    63:11
    Števuliakova strela z prvej po Štrauchovej prihrávke mierila do priestoru brány, avšak Dzubina ju bezpečne zachytil.
     
    64:27
    Daniel Rzavský sa prepracoval do samostatného zakončenia, v blafáku však napokon zlyhal!
    64:27
     
    65:00
    Predĺženie sa skončilo.
     
    Ani v predĺžení sa nerozhodlo, a tak bude konečný víťaz určený až v samostatných nájazadoch.
     
    Samostatné nájazdy začínajú.
     
    1. série
    0:1
    Peter GALAMBOŠ premieňa.
     
    1. série
    0:1
    Henrich JABORNÍK nepremieňa.
     
    2. série
    0:2
    Miloslav JÁCHYM premieňa.
     
    2. série
    1:2
    Štefan FABIAN premieňa.
     
    3. série
    1:2
    Peter TRÁVNIČEK nepremieňa.
     
    3. série
    1:2
    Andreas ŠTRAUCH nepremieňa.
     
    V samostatných nájazdoch zvíťazil tím MHC Martin.
    Ako víťazný nájazd sa považuje zásah MILOSLAVA JÁCHYMA
    JÁCHYM - 0:1
     
    Koniec zápasu.
     
    Duel sa teda rozhodol až v samostatných nájazdoch, po ktorom sú spokojnejší hokejisti Martina, ktorí spod Tatier odchádzajú napokon s dvomi bodmi a zaistenou účasťou v play-off.

    Ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera (19:25:25)

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Branky a nahrávky: rozh. náj. Jáchym

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:1   Peter Galamboš (MAR)
    0:1   Henrich Jaborník (POP)
    2. série:
    0:2   Miloslav Jáchym (MAR)
    1:2   Štefan Fabian (POP)
    3. série:
    1:2   Peter Trávniček (MAR)
    1:2   Andreas Štrauch (POP)


    HK Poprad: Kostúr (Svoboda) – Jaborník, Fabian (A), D. Šterbák, Dinda, Malina, Kasík (A), Gáborčík – Kroták (C), Heizer, Paločko – Rapáč, Paukovček, Koyš – Mikula, Lantoš, Štrauch – Pařízek, Toma, Števuliak
    HK VITAR Martin: Dzubina (Gibl) – Rusina, Tabaček (C), Dvořák, Jáchym, Dlouhý (A), Matejka, Trávniček, Varga – Surovka, Galamboš (A), Cipulis – Pokrivčák, Sprukts, Rzavský – Nemček, Murček, Kabáč – Jass, Dírer, Poliaček

    Rozhodčí: D. Konc, Lauff – Gajan, Bogdaň

    Diváci: 1281
    bahis siteleri