Švýcarsko – Japonsko 3:1 (kon.) | Rusko – Švédsko 4:1 (kon.) | Finsko – Česko 5:0 (kon.)
konec
Rusko
4:1 (2:1, 1:0, 1:0)
Švédsko
Sobota 02.04.2016, 00:35Mistrovství světa žen • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:47
    Rusko právě vstřelilo branku!
    A máme rozhodnuto! Třináct sekund před koncem se ruská reprezentace prosazuje do prázdné branky! Ve středním pásmu vystihla OLGA SOSINOVÁ špatnou rozehrávku a osamocená dovedla kotouč do prázdné branky! Bez asistence.
     
    59:26
    Obrovská šance švédského týmu! Před brankou se dostala k dorážce střely Udenové Johanssonové Olivia Carlssonová, která však poloodkrytou branku minula!
     
    58:41
    Teď však Šibanovová dostala kotouč do rohu kluziště, kde však dobře zapracovala Borgqvistová. Její následná přihrávka našla Udenovou Johanssonovou, jejíž pohotovou střelu však Morozovová vyrazila!
     
    58:07
    Sborná je pod velkým tlakem a stále nemůže dostat kotouč do středního pásma!
     
    56:41
    Švédky to zkoušejí bez brankáře!
     
    56:41
    Švédský kouč si bere oddechový čas!
     
    56:29
    Eliassonová se krásně protáhla po pravé straně a následně poslala kotouč před branku, kde zakončovala Olssonová. Její ránu však Morozovová dokázala zastavit!
     
    48:13
    Výběr Tří korunek pokračoval v kombinaci v útočném pásmu, která skončila po hvizdu rozhodčí, která bude vylučovat. Na trestnou lavici míří Smolencevová za hrubost!
     
    44:54
    Už mohlo být rozhodnuto! Valeria Pavlovová dostala kotouč do ideální palebné pozice, tváří v tvář Grahnové ale nedokázala trefit mezírku mezi betony švédské brankářky!
     
    42:08
    A máme tu další vyloučení, Ljudmila Beljakovová (RUS) vyfasovala dvě minuty za nedovolenou hru tělem.
     
    41:27
    V samotném závěru přesilové hry se na pravé straně krásně uvolnila Ija Garvilovová, která se protáhla kolem Ramboldtové až před branku Grahnové, avšak švédskou brankářku překonat nedokázala!
     
    39:25
    V samotném závěru druhé třetiny si zahrají Rusky další přesilovou hru! Na trestnou lavici míří podruhé v tomto zápase Fanny Rasková!
     
    37:11
    Rusky zahájily přesilovou hru velmi dobře a ke dvěma střelám se dostala Ija Gavrilovová. Její obě střely dokázala vyrazit brankářka Grahnová!
     
    36:28
    A další přesilová hra pro ruský výběr! Na trestnou lavici putuje Maria Lindhová, která na vlastní modré podrazila pronikající Mitrofanovou!
     
    33:16
    Rusky si zahrají přesilovou hru! Na trestnou lavici míří Fanny Rasková, která si počínala v souboji s Gavrilovovou nedovoleně a míří na trestnou lavici za podražení!
     
    32:46
    Elitní formace švédského týmu se dokázala usadit v útočném pásmu a z pravé strany střílela Udenová Johanssonová. Její střelu z hranice pravého kruhu však dokázala Morozovová vyrazit!
     
    28:21
    Obrovská šance ruského týmu! Aktivní Olga Sosinová se dokázala prodrat do útočného pásma, obešla Kjellbinovou a řítila se sama na Grahnovou. Její zakončení však mířilo nad branku!
     
    27:10
    Tak, se přece jen bude ještě vylučovat! Na trestnou lavici míří Johanna Fallmanová za podražení!
    24:49 BURINOVÁ - 3:1
     
    24:49
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Sborná bleskově využívá přesilovou hru a dostává se do důležitého dvoubrankového vedení! Na modré čáře se dostala ke kotouči Pirogovová, která na nic nečekala a poslala kotouč na branku. Její střelu ještě tečovala TAŤJANA BURINOVÁ a Grahnová nedokázala na změnu dráhy letu kotouče zareagovat! Asistence: Nina Pirogovová, Olga Sosinová.
     
    24:28
    Vyloučení v týmu Švédsko (Rasková – 2 min., podražení).
     
    21:35
    Velká šance Švédska! Olivia Carlssonová najela středem hřiště do útočného pásma, následnou zadovkou našla Hannu Olssonovou, jejíž střelu však Morozovová dokázala vyrazit!
     
    16:46
    A teď přijde na řadu třetí švédská přesilová hra! Ruská střídačka špatně střídala a v jednu chvíli bylo na hřišti šest hráček. Na trestnou lavici míří Beljaková.
     
    15:53
    Ruská reprezentace zvládla na jedničku i své druhé oslabení v tomto čtvrtfinále a vyloučená Skibaová je zpět na ledové ploše!
     
    13:50
    Švédky ze své výhody vytěžily střelu Kjellbinové od modré čáry, avšak tu dokázala zastavit Morozovová. Na trestnou lavici tak míří Skibaová.
     
    11:24
    Teď měl velkou šanci také švédský výběr! Na modré čáře vystihla špatnou rozehrávku Carlssonová, která mohla postupovat do samostatného úniku, avšak byla faulovaná Kapustinovou a Švédky si zahrají přesilovku!
    08:49 SOSINOVÁ - 2:1
     
    08:49
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Ale teď už to gól je a ruský výběr se dostává velmi rychle zpět do vedení! Švédský výběr zaváhal ve středním pásmu, kde zbytečně přišla o kotouč Udenová Johanssonová. Toho se zmocnila OLGA SOSINOVÁ, která si najela na pravou stranu a zkusila poslat kotouč na branku. Grahnová si vybrala slabší chvilku a kotouč ji prošel do sítě! Asistence: Angelina Gončarenková.
     
    08:23
    Obrovská šance ruského týmu, který se mohl dostat záhy zpět do vedení! Na modrou čáru dostala ideální přihrávku Olga Sosinová, která však trefila pouze tyč!
    05:56 OLOFSSONOVÁ - 1:1
     
    05:56
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Tak, zatím si na kvalitu hokeje rozhodně stěžovat nemůžeme, neboť za šest minut jsem již viděli dvě branky a sledujeme opravdu pohledný hokej! Švédky se dokázaly usadit v útočném pásmu a dlouze kombinovaly. Následně se dostala ke kotouči na modré čáře JOHANNA OLOFSSONOVÁ, která nahodila kotouč na branku a Morozovová přes clonící hráčky nedokázala na letící kotouč zareagovat! Asistence:
    03:40 PAVLOVOVÁ - 1:0
     
    03:40
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Rusky potvrzují parádní vvstup do zápasu a dostávají se po necelých čtyřech minutách do zaslouženého vedení, neboť svého soupeře zatím jasně přehrávají. Za modrou čárou se dostala ke kotouči Olga Sosinová, která následně předložila kotouč na hůl VALERIE PAVLOVOVÉ, a ta dokázala překonat Grahnovou! Asistence: Olga Sosinová, Angelina Gončarenková.
    Marken.cz

    Jan Havlovic

    Branky a nahrávky: 4. Pavlovová (Sosinová, Gončarenková), 9. Sosinová (Gončarenková), 25. Burinová (Pirogovová, Gončarenková), 60. Sosinová – 6. Olofssonová


    Rusko: Morozovová (Prugovová) – Šibanovová, Skibaová, Gončarenková, Pirogovová, Nikolajevová, Šukinaová "C", Kapustinová – Gavrilovová "A", Vafinová, Smolencevová "A" – Pavlovová, Sosinová, Burinaová – Mitrofanovová, Beljakovová, Smolinaová – Kadirovová, Silinaová, Štarjová – Děrgačjovová.
    Švédsko: Grahnová (Muraseová) – Kjellbinová, Ramboldtová "A", Svedinová "A", Eliassonová, Fällmanová, Olofssonová, Markströmová, Lundbergová – Asserholtová "C", Borgqvistová, Udenová Johanssonová – Winbergová, Olssonová, Carlssonová – Lambertzová Kullerová, Rasková, Johanssonová – Skoldová, Lindhová, Löwenheimová.

    Rozhodčí: Jerilyn Glennová (CAN), Anna Eskolaová (FIN) – Ilona Novotná (CZE), Nataša Pagonová (SLO)
    bahis siteleri