Voskresensk – Česko 0:3 (kon.) | Švédsko východ – Česko 1:6 (kon.)
konec
Chimik Voskresensk
0:3 (0:1, 0:2, 0:0)
Česko
Čtvrtek 07.04.2016, 14:15 • Patinoire des Vergers, Ženeva • Reprezentace žen do 15 let
Partner:
     
    Zasloužené dva body do tabulky tak máme v kapse. Teď si dáme tři hodinky odpočinku na sluníčku, hráčky budou tedy pochopitelně regenerovat, a všichni se připravíme na náš druhý zápas dne. Od 18:45 nás čeká švédský tým, do té doby na počtenou! (15:27:15)
     
    Inu, první zápasy na všech turnajích nejsou nikdy snadné. Tím spíš na tom ženevském, když vezmu do úvahy, před jak krátkou dobou jsme dorazili.

    Ale české hokejistky do 15 let svůj úvodní úkol zvládly. První třetina byla hodně nervózní, potom už náš tým převzal jasnou iniciativu a ruský Voskresensk jednoznačně přehrál. Jen měl vyhrát vyšším rozdílem. Viktorie Švejdová měla o dost míň práce než její oponentky, ale o to těžší zákroky musela v důležitých chvílích vytáhnout. Připisuje si tak první čisté konto.
     
    Konec zápasu.
     
    35:45
    Na samotný závěr zápasu ukázaly naše hokejistky, co se dá nedat! Natálie Mlýnková minula prázdnou bránu, potom ještě dorážku Dýckové zastavila gólmanka neuvěřitelným tygřím skokem.
     
    35:19
    Zákrok lapačkou musí vytáhnout opět liberecká gólmanka Viktorka Švejdová.
     
    35:10
    Útok Fabšicové s Hájkovou a Škorpíkovou kroužil v pásmu a bojoval o kotouč před brankovištěm. Jenže Rusky dorážku nedovolily.
     
    34:31
    Velmi nebezpečně to provedla Oxana Mitrofanovová, která je na ledě svou postavou opravdu nepřehlédnutelná. Ale Švejdová si nechce nechat pokazit čisté konto!
     
    34:13
    Poslední dvě minuty zápasu. Tereza Mazancová si věřila na střelu, proč ne. Ale u bližší tyče místo nenašla.
     
    33:49
    Kaltounková minula přihrávku od Krčkové, proto musí náš útok začít odznovu. O výsledku je rozhodnuto.
     
    33:27
    Na modré čáře natáhla ke střele Daniela Pejšová a gólmanka ji hasila všemi možnými prostředky. Ale přece jenom uhasila.
     
    32:59
    Natálie Mlýnková byla mezi kruhy důrazně odcloněna, a tak Voskresensk zase dostal kotouč do bezpečí.
     
    32:41
    Český tým nyní dojel přečíslení soupeře, vzadu pak Lopuchovové sjel kotouč z hokejky.
     
    32:06
    Anna Kotounová se jako obránkyně blýskla sebevědomou akcí, kterou zakončila přihrávkou před brankoviště na Annu Fabšicovou. Ta jenom těsně minula kotouč!
     
    31:25
    Kaltounková vyjela s pukem před branku, tam ho netrefily dvě spoluhráčky. Rusky poté dostaly kotouč do bezpečí.
     
    30:44
    Forčekující Valeria Dryndinová poslala puk na Švejdovou, která to možná úplně nečekala. Přesto situaci kontrolovala.
     
    30:10
    Škalevová zblokovala střelu Daniely Pejšové do ochranné sítě. Do konce zápasu chybí necelých šest minut, to je jasné, neboť se hraje dvoubodovým systémem i s remízami.
     
    29:20
    Český tým je kompletní, v ten moment musela svižně zasahovat ruská gólmanka Bražnikovová, která do třetí třetiny nahradila Alpatovovou.
     
    28:59
    Sára Čajanová se dostala k puku ve středním pásmu a vydala se s nám dopředu. Provedla to na danou situaci dobře, nebylo kam spěchat.

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 7. Mlýnková (Dýcková), 17. Šmajdová, 23. Škorpíková (Kaltounková)


    Chimik Voskresensk: Alpatovová (25. Bražnikovová) – Boriskovová, Budanovová, Mitrofanovová, Savoninová, Lopuchová, Čerepanovová, Novikovová, Caralungová, Korkinová, Golovkinová, Dryndinová, Leuškinová, Škalevová, Morozovová, Šabalinová, Poliščuková, Gončarovová, Kirjušonkovová.
    Česko: Švejdová (Štumbaurová) – Kotounová, Jandušíková, Šmajdová, Pejšová, Vlková, Krčková, Škrdlová, Horáková – Mlýnková "C", Dýcková, Machalová – Kaltounková, Mazancová, Čajanová – Černá, Fabšicová, Hájková – Škorpíková. Trenér: Rudolf Valla.
    thejrc.org