Voskresensk – Česko 0:3 (kon.) | Švédsko východ – Česko 1:6 (kon.)
konec
Švédsko východní region
1:6 (0:3, 0:3, 1:0)
Česko
Čtvrtek 07.04.2016, 18:45 • Patinoire des Vergers, Ženeva • Reprezentace žen do 15 let
Partner:
     
    Výsledky prvního hracího dne Geneve Futur Hockey Challenge:

    Švédsko východní region – Chimik Voskresensk 2:3
    Dobryj Ljod – Francie 4:0
    Slovensko – Švýcarsko 1:0
    Chimik Voskresensk – Česko 0:3
    Francie – Švédsko východní region 0:5
    Slovensko – Dobryj Ljod 2:7
    Švédsko východní region – Česko 1:6 (20:13:22)
     
    To už je ode mě z Ženevy všechno. Mraky se nám během večera roztáhly a konečně z nich vstupují alpské vrcholky, my se za chvíli vydáme do postele s parádním pocitem, že jsme první dva kroky zvládli na výbornou. Dobrou noc do Česka!
     
    3:0, 6:1. Sumář prvního dne je jasný, česká reprezentace tady v Ženevě nedala dvěma soupeřům šanci a první den turnaje byla stoprocentní! Švédky hrály dneska už třetí zápas, což jim určitě vůbec nepomohlo. Náš výběr je zaskočil aktivním nástupem a pokračoval dál. Čtyři góly vstřelila Kristýna Kaltounková, Eva Štumbaurová bohužel nemůže slavit čisté konto.
     
    Konec zápasu.
     
    35:20
    Eva Štumbaurová musí předvést své kvality. Felicia Nordlundová hned dvakrát střílela z gólové pozice, ale pohotový beton naší gólmanky z Českého Krumlova neprocedila!
     
    34:36
    Natálie Mlýnková měla dvě gólovky! Nejdřív po kontaktu se soupeřkou upadla a už nestačila zamést puk do sítě, potom tváří v tvář Lindbegrové napálila tyčku!
     
    34:03
    Vivien Šmajdová zvládla trochu riskantní výjezd kolem své branky a už zase útočíme. Ale tentokrát se hraje jen u hrazení.
     
    33:37
    V zadní pozici se do kotouče opřela Valentýna Černá a gólmanka puk vyrazila před sebe, načež ho rychle zalehla.
     
    33:05
    Jmenovaná dvojka dál pokračovala v náporu na švédské brankoviště. Báře Machalové ale dneska zkrátka není přáno. Vynahradí si to zítra.
     
    32:29
    Machalová s Kaltounkovou mohly dát za jedno střídání tři góly, kdyby to šlo. První jmenovaná nejdřív neproměnila sólo a na konci netrefila prázdnou bránu, Kaltounkové mezitím přečetla úchvatnou zpětnou kličku gólmanka.
     
    31:38
    Kristýna Kaltounková dojížděla puk, jak jí síly stačily, ale stejně to nestačilo. Zakázané uvolnění.
     
    30:31
    Švédsko východ právě vstřelilo branku!
    Tak zase pojedeme na čistý čas, stejně musíme čekat na autobus. Mnohem víc nás samozřejmě mrzí, že Eva Štumbaurová přichází o čisté konto, a to určitě ne svou vinou. Švédky nezakončily situaci přesně a naše gólmanka vykopla levý beton, jenže česká sestava nedokázala kotouč odpálit do bezpečí a FELICIA AIGNEROVÁ ho dorazila do prázdné brány – 1:6. Asistence: Matilda Erikssonová, Annie Asellová.
     
    29:15
    A teď Kristýna Kaltounková napasovala kotouč tam, kam často. Tedy vedle prvního růžku. O chvíli později trefila znak, který má Lindbergová na hrudi.
     
    28:45
    Český výběr je kompletní, Kaltounková si brousila zuby na pátý gól. Špička pravého betonu brankářky ale byla proti.
     
    28:11
    Moc pěkně se kapitánka Natálie Mlýnková prohnala švédskou obranou, ale v zakončení jí soupeřky na poslední chvíli zabránily.
     
    27:50
    Mezitím se Švédky dostaly ke střele z dálky, která prověřila pozornost Evy Štumbaurové.
     
    26:53
    Češky okamžitě vyhodily. Rozhodčí řeší, že se ztratil puk, což je při počtu kotoučů tady v hale zřejmě problém. Možná zbývá poslední, nevíme. Pokud ho najdete, napište.
     
    26:39
    Čeká nás první oslabení zápasu. Monika Krčková (CZE) je vyloučena za nedovolené bránění.

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 31. Aignerová (Erikssonová, Asellová) – 6. Hájková, 7. Kaltounková (Čajanová), 9. Dýcková (Mazancová, Mlýnková), 17. Kaltounková (Machalová), 20. Kaltounková (Jandušíková, Škorpíková), 23. Kaltounková


    Švédsko východní region: Lindbergová (Zetterbergová) – Waxinová, Erikssonová, Klaarová, Johanssonová, Nordlundová, Alménová, Gävstedtová, Olssonová, Westerlundová, af Bjurová, Bergová, Forsbergová, Forsgrenová, Fribergová, Melinová, Silénová, Asellová.
    Česko: Štumbaurová (Švejdová) – Kotounová, Jandušíková, Šmajdová, Pejšová, Vlková, Krčková, Škrdlová, Horáková – Mlýnková "C", Dýcková, Mazancová – Kaltounková, Machalová, Čajanová – Černá, Fabšicová, Hájková – Škorpíková. Trenér: Rudolf Valla.
    thejrc.org