Voskresensk – Česko 0:3 (kon.) | Švédsko východ – Česko 1:6 (kon.)
konec
Švédsko východní region
1:6 (0:3, 0:3, 1:0)
Česko
Čtvrtek 07.04.2016, 18:45 • Patinoire des Vergers, Ženeva • Reprezentace žen do 15 let
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:45.
     
    Dnes podruhé vás zdravím z prosluněné Ženevy. Česká ženská reprezentace do 15 let dorazila v 10 hodin a hned o čtyři hodiny později nastoupila ke svému prvnímu zápasu turnaje, který je pravidelně nejsilněji obsazeným v Evropě. Na úvod porazila ruský Chimik Voskresensk zcela zaslouženě 3:0, vítězství mohlo být určitě vyšší.

    Teď nás čeká druhá bitva, která bude mnohem těžší. Naším soupeřem je totiž švédský výběr, který jsem tady sledoval před chvílí, jak Francii zdolal bez potíží 5:0. Na druhou stranu – Švédky dnes čeká už třetí zápas, ráno totiž nastoupily právě proti Voskresensku, se kterým prohrály 2:3.

    Tím pádem jsme zvědavi, co na nás protivnice vytasí. Každopádně budeme sledovat souboj dvou jednoznačných adeptů na medaili i celkové prvenství, které obhajuje česká reprezentace.
     
    Úvodní sestavy:

    Švédsko východní region: Lindbergová (Zetterbergová) – Waxinová, Erikssonová, Klaarová, Johanssonová, Nordlundová, Alménová, Gävstedtová, Olssonová, Westerlundová, af Bjurová, Bergová, Forsbergová, Forsgrenová, Fribergová, Melinová, Silénová, Asellová.

    Česko: Štumbaurová (Švejdová) – Kotounová, Jandušíková, Šmajdová, Pejšová, Vlková, Krčková, Škrdlová, Horáková – Mlýnková "C", Dýcková, Mazancová – Kaltounková, Machalová, Čajanová – Černá, Fabšicová, Hájková – Škorpíková. Trenér: Rudolf Valla.
     
    Čeští trenéři provedli pro druhý zápas jednu změnu v sestavě. Zatímco do první útočné formace se posouvá Tereza Mazancová, místo ní putuje do druhého útoku Barbora Machalová.
     
    Hokejistky obou týmů se pozdravily na modrých čarách, už dorazili i rozhodčí a naši rodiče mají naladěné hlasivky. Za pár okamžiků můžeme jít na věc!
     
    Jednu změnu v sestavě jsem vám ještě zatajil – do branky se staví Eva Štumbaurová!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:15
    Nikola Dýcková hned po úvodním buly zastavila pronikající Erikssonovou, teď jedeme dopředu my.
     
    00:42
    Výhodná situace skončila až v rohu pásma, potom Dýckové nevyšla zadovka, kterou naše soupeřky přečetly.
     
    01:11
    Z ochozů stadionku se ozývá hlasité "Jedeme Česko, jedeme!" Tak uvidíme, jak to děvčatům pomůže.
     
    01:49
    Daniela Pejšová po drobných zmatcích vyvezla puk z rohu a vyslala dopředu Kristýnu Hájkovou. Její střela minula druhou tyčku.
     
    02:11
    A teď čekala Hájková na teč před švédskou gólmankou, což byla první nebezpečná situace zápasu. Ale brankářka po puku skočila rybičku.
     
    02:58
    Tereza Mazancová se v pásmu zbavila stahovačkou jedné soupeřky, ale stála proti přesile, takže dál už neměla šanci.
     
    03:29
    Zatím jsme aktivnější, což je rozhodně ten správný recept na úspěch. Ale Švédky nás do střeleckých pozic nepouštějí.
     
    04:04
    Na modré čáře skvěle vybojovala puk Sára Čajanová, v přečíslení vybídla Kristýnu Kaltounkovou, ale ta poslala střelu pánu bohu do oken!
     
    04:41
    Další výbornou akci předvedla Bára Machalová, ta vykroužila s pukem přes celé pásmo, její střelu nakonec soupeřky zblokovaly.
     
    05:01
    Česko právě vstřelilo branku!
    Je to tam, naše aktivní hra nese rychlé ovoce a po pěti minutách se dostáváme do vedení! Švédská obrana propadla, když si na modré čáře nechala rozjet KRISTÝNU HÁJKOVOU. A to neměly Seveřanky dělat, neboť Hájková nabrala parádní tempo a sama před brankářkou přesným švihem nezaváhala – 0:1! Bez asistence.
     
    05:15
    Teď to tuším byla Patricie Škorpíková, jejíž pokus se o hokejku soupeřek dostal do ochranné sítě.
     
    05:43
    A dál do toho šlapeme. Z rohu vyjela před branku Natálie Mlýnková, ale byla zastavena přinejmenším na hraně pravidel. V pádu už nestihla přesně zakončit.
     
    06:17
    Monika Krčková se velmi dobře vrátila a odclonila soupeřku. Naše brankářka stále čeká na první práci.
     
    06:47
    Česko právě vstřelilo branku!
    Od začátku jsme na ledě jasně lepší a teď to dokazujeme druhou brankou! KRISTÝNA KALTOUNKOVÁ se s tím v rohu útočného pásma vůbec nepárala, namířila si to přímo do brankoviště, kde jí Švédky nechaly prostor. Kaltounková pak obkroužila i gólmanku a za jejím položeným betonem svou krásnou akci zakončila – 0:2! Asistence: Sára Čajanová.
     
    07:37
    Švéský výběr uklidnil hru, když dostal kotouč na českou polovinu. Ale na hokejky ho nedostal.
     
    08:02
    Nyní zvládly hokejistky ze severu jen nahodit puk do naší třetiny, už musely střídat. Štumbaurová si aspoň konečně sáhla na kotouč, když ho zastavila holí za brankou.
     
    08:25
    Proti Daniele Pejšové na modré včas vystartovala protihráčka, a tak se naše obránkyně musela vrátit do středního pásma.
     
    08:53
    Česko právě vstřelilo branku!
    Jak si v jednom okamžiku vybrat smůlu i štěstí? Takhle! Natálie Mlýnková zatáhla puk do pásma, v přečíslení vybídla Terezu Mazancovou, která trefila tyč. Od té se ale puk snesl před nic netušící brankářku, kam dojížděla NIKOLA DÝCKOVÁ, která ho pod jejími betony okamžitě zametla do sítě! Výborně – 0:3! Asistence: Tereza Mazancová, Natálie Mlýnková.
     
    09:45
    Švédky teď byly příliš hrubé u hrazení. Estelle Forsbergová (SWEE) je vyloučena za krosček a nás čeká první přesilovka zápasu.
     
    09:53
    Dáda Pejšová od modré čáry neprostřelila švédský blok a soupeřky vyhodily.
     
    10:29
    Tohle vážně nebyl gól? Daniela Pejšová se dostala s pukem před brankářku, která její střelu vytáhla betonem. Barbora Machalová už dorážela do prázdné brány, ale gólmanka vytáhla fantastický zákrok!
     
    10:38
    Po buly další krásná hokejová akce. Střelu Kotounové tečovala Mazancová, puk skončil pod betony brankářky Lindbergové.
     
    10:38
    Čeká nás víc než minuta přesilovky pět na tři! Jedna ze Švédek pyká za to, jak po odpískání srazila Jandušíkovou.
     
    11:24
    Mazancová vybídla z rohu Kláru Jandušíkovou, která se parádně trefila do střely. Jenže Lindbergová se zaskvěla zákrokem špičkou levého betonu!
     
    11:34
    Ani pokračující nápor české reprezentace gólem nekončí. To je škoda, ale nemáme holkám co vytknout!
     
    12:00
    První třetina skončila.
     
    Skvělá první třetina! České hokejistky do 15 let vlétly na švédského soupeře od úvodních minut, motaly ho v jeho třetině, a důsledkem jsou tři góly. Přitom jich klidně mohlo být i víc! Eva Štumbaurová nemusela vytáhnout ani jeden zákrok. Zbývá říct jediné – snad budeme takhle pokračovat i po přestávce.
     
    Ještě nám zbývá 38 sekund klasické početní výhody pěti proti čtyřem.
     
    12:01
    Začala druhá třetina.
     
    12:45
    Švédky hrají v plném počtu, nepodařilo se nám usadit v pásmu. Teď to zkoušíme proti plné sestavě.
     
    13:17
    Buďme féroví, rozhodčí teď odpískali Švédkám nesmyslné zakázané uvolnění. Naše hráčka dojela puk na čáře a i kdyby ne, tak by sudí tuto situaci rozhodně měli pustit.
     
    13:43
    Druhá situace vypadala o kousek víc na icing, ale teď už hra pokračuje.
     
    14:10
    Nikola Dýcková vzala puk na modré, udělala pár temp dopředu, štelovala mířidla, ale neposedná guma jí pak sjela z hokejky.
     
    14:43
    Hezká přihrávka vyslala dopředu Valentýnu Černou, jež volila střelu z dálky. Lindbergová zasahuje vyrážečkou.
     
    15:03
    Výborné střídání našeho třetího útoku! Černá se opřela do nabídky Fabšicové a gólmanka musela rychle srazit betony, potom měla blízko ke gólu i Hájková.
     
    15:19
    Alménová se dostala na útočnou modrou, jenže pak ji naše hráčky dostaly z pásma. Následně dobře forčekovala Sára Čajanová.
     
    16:09
    Česko právě vstřelilo branku!
    Hru bezpečně kontrolujeme i ve druhé třetině, a stejně tak i skóre! Teď musíme ocenit včasné vystoupení Kláry Jandušíkové, která vypíchla puk do útočného pásma. Potom se k němu dostala Machalová, jež vyslala do přečíslení Mazancovou s KRISTÝNOU KALTOUNKOVOU. Druhá jmenovaná zvolila střelu k bližší tyčce, která byla naprosto přesná – 0:4! Asistence: Barbora Machalová.
     
    16:25
    Už už to vypadalo na první zákrok Evy Štumbaurové, ale mám pocit, že nepříjemná střela do protipohybu se odrazila od vnějšího buřtíku vedle tyčky.
     
    17:08
    Valentýna Černá nyní napadala rozehrávku soupeřek tak neústupně, až si z toho sedla na zadek i paní rozhodčí. Nebo slečna, to nejsem schopný posoudit.
     
    17:40
    Švédky dostaly trochu manévrovacího prostoru, nicméně kotouč skončil vysoko nad naší klecí v ochranné síti.
     
    17:54
    Tak teď už přišel první zákrok Evy Štumbaurové na sto procent. Doletěl k ní puk od modré čáry od Johanssonové, ale okamžitě ho zastavila.
     
    18:28
    Zlínská dračice Sára Čajanová znovu skvěle napadala rozehrávku soupeřek, teď tlačíme Švédky v pásmu. Rána Škrdlové neprošla.
     
    19:11
    Škoda! Kaltounková vybídla zadovkou Machalovou, která to ale úplně nečekala a kotouč minula.
     
    19:22
    Česko právě vstřelilo branku!
    Ne, Švédky si s naším forčekujícím útokem prostě nevěděly rady a jejich nesnáze končí pátou brankou českého týmu! Z mezikruží vystřelila KRISTÝNA KALTOUNKOVÁ a gólmanka měla trochu zakrytý výhled, a tak nestihla zasáhnout. To máme první český hattrick na turnaji – 0:5! Asistence: Klára Jandušíková, Patricie Škorpíková.
     
    20:43
    Musíme ale dávat pozor na zadní vrátka. Teď vznikly v naší defenzívě drobné problémy, kotouč pak vyjel kolem tyčky do brankoviště, kde ho musela pod lapačkou schovat Štumbaurová.
     
    21:18
    Po dvou minutách jsme se zase dostali do útočného pásma, ze strany pálila Černá. Trefila boční konstrukci branky.
     
    22:09
    Za švédskou brankou teď bylo až příliš těsno. Kaltounková s Dýckovou nakonec kotouč nevybojovaly, ale dál jsme v pásmu.
     
    22:36
    Česko právě vstřelilo branku!
    To bude drahý! Švédky znovu nedokázaly dostat kotouč z pásma a mezi kruhy ho na hokejku dostala KRISTÝNA KALTOUNKOVÁ. Tentokrát se do něj opřela, prostřelila všechno před sebou a svým čtvrtým gólem zvyšuje na 6:0 z pohledu českého týmu! Bez asistence.
     
    23:38
    Švédky se nyní dostaly do naší třetiny, po krátké rozmíšce před Štumbaurovou je hra přerušena.
     
    24:00
    Druhá třetina skončila.
     
    6:0 je paráda, bez váhání si jdeme za druhým vítězstvím na turnaji. Ve druhé třetině už jsme neměli až tolik gólových šancí, ale tentokrát jsme prokázali velkou efektivitu – abych byl přesný, Kristýna Kaltounková! V prostřední části skórovala třikrát a celkem už čtyřikrát.
     
    Vzhledem k šestibrankovému rozdílu se teď už pojede na hrubý čas. Nevím přesně, kolik potřebujeme, aby byl zápas předčasně ukončen. Loni to bylo tuším o osm branek.
     
    24:01
    Začala třetí třetina.
     
    24:14
    Nikola Dýcková to chtěla jako první vyzkoušet, ale její střela z mezikruží skončila v náručí gólmanky.
     
    24:50
    Skvělá rána Anny Kotounové od modré čáry skončila na břevnu! Možná trénovala u armády, přemýšlejí čeští rodiče.
     
    25:40
    Až před gólmanku Lindbergovou se proháčkovala Patricie Škorpíková, ale přestřelila břevno. Potom zůstala chvilku ležet na ledě, ale bude v pořádku.
     
    26:39
    Čeká nás první oslabení zápasu. Monika Krčková (CZE) je vyloučena za nedovolené bránění.
     
    26:53
    Češky okamžitě vyhodily. Rozhodčí řeší, že se ztratil puk, což je při počtu kotoučů tady v hale zřejmě problém. Možná zbývá poslední, nevíme. Pokud ho najdete, napište.
     
    27:50
    Mezitím se Švédky dostaly ke střele z dálky, která prověřila pozornost Evy Štumbaurové.
     
    28:11
    Moc pěkně se kapitánka Natálie Mlýnková prohnala švédskou obranou, ale v zakončení jí soupeřky na poslední chvíli zabránily.
     
    28:45
    Český výběr je kompletní, Kaltounková si brousila zuby na pátý gól. Špička pravého betonu brankářky ale byla proti.
     
    29:15
    A teď Kristýna Kaltounková napasovala kotouč tam, kam často. Tedy vedle prvního růžku. O chvíli později trefila znak, který má Lindbergová na hrudi.
     
    30:31
    Švédsko východ právě vstřelilo branku!
    Tak zase pojedeme na čistý čas, stejně musíme čekat na autobus. Mnohem víc nás samozřejmě mrzí, že Eva Štumbaurová přichází o čisté konto, a to určitě ne svou vinou. Švédky nezakončily situaci přesně a naše gólmanka vykopla levý beton, jenže česká sestava nedokázala kotouč odpálit do bezpečí a FELICIA AIGNEROVÁ ho dorazila do prázdné brány – 1:6. Asistence: Matilda Erikssonová, Annie Asellová.
     
    31:38
    Kristýna Kaltounková dojížděla puk, jak jí síly stačily, ale stejně to nestačilo. Zakázané uvolnění.
     
    32:29
    Machalová s Kaltounkovou mohly dát za jedno střídání tři góly, kdyby to šlo. První jmenovaná nejdřív neproměnila sólo a na konci netrefila prázdnou bránu, Kaltounkové mezitím přečetla úchvatnou zpětnou kličku gólmanka.
     
    33:05
    Jmenovaná dvojka dál pokračovala v náporu na švédské brankoviště. Báře Machalové ale dneska zkrátka není přáno. Vynahradí si to zítra.
     
    33:37
    V zadní pozici se do kotouče opřela Valentýna Černá a gólmanka puk vyrazila před sebe, načež ho rychle zalehla.
     
    34:03
    Vivien Šmajdová zvládla trochu riskantní výjezd kolem své branky a už zase útočíme. Ale tentokrát se hraje jen u hrazení.
     
    34:36
    Natálie Mlýnková měla dvě gólovky! Nejdřív po kontaktu se soupeřkou upadla a už nestačila zamést puk do sítě, potom tváří v tvář Lindbegrové napálila tyčku!
     
    35:20
    Eva Štumbaurová musí předvést své kvality. Felicia Nordlundová hned dvakrát střílela z gólové pozice, ale pohotový beton naší gólmanky z Českého Krumlova neprocedila!
     
    Konec zápasu.
     
    3:0, 6:1. Sumář prvního dne je jasný, česká reprezentace tady v Ženevě nedala dvěma soupeřům šanci a první den turnaje byla stoprocentní! Švédky hrály dneska už třetí zápas, což jim určitě vůbec nepomohlo. Náš výběr je zaskočil aktivním nástupem a pokračoval dál. Čtyři góly vstřelila Kristýna Kaltounková, Eva Štumbaurová bohužel nemůže slavit čisté konto.
     
    To už je ode mě z Ženevy všechno. Mraky se nám během večera roztáhly a konečně z nich vstupují alpské vrcholky, my se za chvíli vydáme do postele s parádním pocitem, že jsme první dva kroky zvládli na výbornou. Dobrou noc do Česka!
     
    Výsledky prvního hracího dne Geneve Futur Hockey Challenge:

    Švédsko východní region – Chimik Voskresensk 2:3
    Dobryj Ljod – Francie 4:0
    Slovensko – Švýcarsko 1:0
    Chimik Voskresensk – Česko 0:3
    Francie – Švédsko východní region 0:5
    Slovensko – Dobryj Ljod 2:7
    Švédsko východní region – Česko 1:6 (20:13:22)

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 31. Aignerová (Erikssonová, Asellová) – 6. Hájková, 7. Kaltounková (Čajanová), 9. Dýcková (Mazancová, Mlýnková), 17. Kaltounková (Machalová), 20. Kaltounková (Jandušíková, Škorpíková), 23. Kaltounková


    Švédsko východní region: Lindbergová (Zetterbergová) – Waxinová, Erikssonová, Klaarová, Johanssonová, Nordlundová, Alménová, Gävstedtová, Olssonová, Westerlundová, af Bjurová, Bergová, Forsbergová, Forsgrenová, Fribergová, Melinová, Silénová, Asellová.
    Česko: Štumbaurová (Švejdová) – Kotounová, Jandušíková, Šmajdová, Pejšová, Vlková, Krčková, Škrdlová, Horáková – Mlýnková "C", Dýcková, Mazancová – Kaltounková, Machalová, Čajanová – Černá, Fabšicová, Hájková – Škorpíková. Trenér: Rudolf Valla.
    bahis siteleri