CSKA Moskva – Magnitogorsk 5:1 (kon.)
konec
CSKA Moskva
5:1 (0:1, 3:0, 2:0) Stav série: 1:0
Metallurg Magnitogorsk
Čtvrtek 07.04.2016, 18:30 • CSKA Universal Sports Hall • Play-off KHL • Finále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    Hezký večer přeji všem příznivcům ledního hokeje, obzvláště pak ruské Kontinentální hokejové ligy. Dnes je na programu první finálový zápas celé KHL. O Gagarinův pohár si to rozdají týmy CSKA Moskva a Metallurg Magnitogorsk.
    Finále KHL je tady. Dnes vypukne souboj mezi CSKA Moskva a Metallurgem Magnitogorsk. V 18:30 hodin středoevropského času.

     
    CSKA Moskva

    Hokejisté z ruské metropole, z CSKA Moskva vévodili celé letošní základní části, v níž skončili suverénně první a připsali si skvělých 127 bodů. A také tak, jak byli úspěšní před vyřazovacími boji, pokračovali také právě v play-off. Nejprve narazili na Slovan Bratislava, který smetli 4:0 na zápasy. Poté na ně čekal tým Torpedo Nižnij Novgorod a tomu dovolili hráči CSKA pouze jednu výhru. Celou sérii pak zakončili výsledkem 4:1. V semifinále pak hráli s úřadujícím majitelem Gagarinova poháru a SKA Petrohrad nedokázal se suverény z Moskvy ani jednou zvítězit. Pro CSKA to byla další série ukončená v nejkratším možném termínu a vytoužený postup do finále KHL. Dotáhnou domácí hokejisté celou úspěšnou sezónu do zdárného konce? V dosavadních zápasech play-off si Moskvané připsali neuvěřitelných dvanáct výher a pouze jedinou prohru. Nyní ale narazí na velmi silný tým, který rozhodně neprodá svou kůži lacino. Metallurg Magnitogorsk získal Gagarinův pohár před dvěma lety, když až v rozhodujícím sedmém zápase zvítězil nad tehdejším Lvem Praha 7:4 a vyhrál tak celou KHL.
    Armádní tým CSKA Moskva si včera zatrénoval ve své aréně před očekávaným finále KHL.

    Подготовка к финалу идёт полным ходом.

    Fotka zveřejněná uživatelem Хоккейный клуб ЦСКА Москва (@hccska),


     
    Metallurg Magnitogorsk

    Hosté z Metallurgu Magnitogorsk skončili celkově v KHL na osmém místě se ziskem 103 bodů. V osmifinále play-off se nejprve utkali s Avtomobilistem Jekatěrinburg, který vyřadili na zápasy poměrem 4:2. Ve čtvrtfinále pak měřili síly se silným Sibirem Novosibirsk, který taktéž s Magnitkou padl. Celá séria skončila výhrou 4:1. O finále si to pak Magnitogorsk rozdal s týmem Salavat Julajev Ufa, který senzačně vyřadil ambiciozní Omsk. I té ale Mettalurg povolil jediné vítězství a do finále postoupil hladce 4:1 na zápasy. Dnes je tu pro hostující tým velká výzva v podobě obrovského favorita, který si pomalými krůčky jde za vysněným cílem, a sice získat Gagarinův pohár. Rozhodně se ale dá očekávat tuhý boj a série začíná od nuly. Může se stát cokoli a určitě hosté armádnímu celku nedají nic lacino. Uvidíme, kdo dnes do utkání vstoupí lépe.
    Hokejisté Metallurgu ve středu odcestovali do Moskvy k prvnímu utkání finále KHL.

     
    Vzájemná utkání

    V letošní sezóně se oba celky utkaly celkem dvakrát. Nejprve zvítězil Magnitogorsk na ledě CSKA Moskva 3:1, stejným výsledkem skončilo i druhé klání, tentokráte byl ale jako vítězný tým moskevský tým. Bude takto vyrovnaná i finálová série mezi oběma soupeři?
     
    Československá stopa v utkání

    Tomáš Filippi (MET)
    Jan Kovář (MET)
    Fanoušky před arénou CSKA Universal Sports Hall vítá obří figurína hokejisty CSKA.

     
    Jak si oba týmy povedou v dnešním duelu, se dozvíme v pozdějších večerních hodinách. Ze zápasu je pro Vás připraven online přenos, kterým Vás mile ráda provedu. Takže o nejdůležitější momenty a také videa z gólových příležitostí tak rozhodně nepřijdete. Přeji tedy všem příjemnou počtenou a hokejovou zábavu.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    CSKA Moskva: Sorokin (Fasth) – Děnisov, Zajcev, Kiselevič, Kutuzov, Panin, Sergejev, Ožiganov – Radulov, Da Costa, Světlakov – Petrov, Ljubimov, Tělegin – Hjalmarsson, Žarkov, Korotkov – Mamin, Andronov, Makarov – Pihlström

    Metallurg Magnitogorsk: Košečkin (Samsonov) – Antipin, Birjukov, Bereglazov, Batyršin, Těreščenko, Osipov, Chabarov – Zaripov, Kovář, Mozjakin – Sjomin, Filippi, Wolski – Osala, Kajgorodov, Kosov – Timkin, Platonov, Kaletnik – Železkov

    Rozhodčí: Vjačeslav Bulanov, Konstantin Olenin – Gleb Lazarev, Stanislav Raming.
     
    Na ledě moskevské arény se už vše chystá před začátkem prvního finále KHL. Pomalu začínají na led vstupovat hráči Metallurgu.
     
    A nyní se už na ledě objevují také hokejisté CSKA Moskva, které vítají domácí fanoušci. Vše je k vidění za doprovodu barevných světel.
     
    Právě už zní domácí halou hymna ruské federace, kterou zpívá ruská armáda.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:14
    Zápas začal po vhazování s pukem na hokejkách domácího týmů, který zatáhl puk do vlastního pásma a odtud zamíří do prvního útoku.
     
    00:50
    Košečkin si připsal první důležitý zákrok, před jeho brankovištěm se obtočil Sergej Andronov, ale jeho střela skončila právě na pozorném Košečkinovi, který nechal hru dál plynout.
     
    01:25
    Na druhé straně se o střelu pokoušel Oskar Osala, jenomže ani on na domácího brankáře nevyzrál. Hra se bude díky tomu otáčet znovu na opačnou stranu před hostující svatyni.
     
    02:10
    Ivan Tělegin objel branku Metallurgu, ještě si nabruslil do blízkosti Košečkina, ale s jeho střelou si znovu hostující gólman poradil. Košečkin opět rozehrál puk mezi své spoluhráče a hru tak nepřerušoval.
     
    03:08
    Metallurg právě vstřelil branku!
    Hosté se velmi brzy ujímají vedení. SERGEJ MOZJAKIN dostal přesnou přihrávku od Jana Kováře na pravý kruh, odkud okamžitě a bez přípravy vypálil na Sorokina, kterého svou dělovkou dokázal prostřelit. Domácí tak musí dohánět jednobrankové manko. Asistence: Jan Kovář.
    03:08 Sergej MOZJAKIN - 0:1
     
    04:32
    Domácí hokejisté se snažili před hostující brankou nepříznivý stav vyrovnat, ale rána Radulova skončila na hrudi Košečkina. Ten nyní hodně podržel svůj tým a také jeho jednobrankové vedení.
     
    05:28
    Tlak před brankou Metallurgu narostl a Košečkin byl znovu v ohrožení. Nyní ale pohotovou lapačkou zlikvidoval střelu Stéphana Da Costy, ale francouzský útočník ve službách CSKA si na něm vylámal zuby.
     
    06:08
    Z pravé strany vyslal jedovatou střelu z úhlu Jevgenij Korotkov, který byl poté před brankou hostů hraničně faulován, ale hlavní sudí posoudili zákrok na něho jako čistý. Stále se tak hraje bez vyloučení.
     
    07:13
    Sorokin byl zase v ohrožení. Najížděl na něho Danis Zaripov s Janem Kovářem, ale prvně jmenovaný svou střelu poslal jen vedle branky Magnitogorsku.
     
    07:55
    Je signalizované vyloučení, Sorokin je na střídačce a domácí jsou v šesti. Po přerušení hry, pokud nevstřelí branku, budou hrát CSKA přesilovou hru.
     
    08:20
    Hostující Birjukov dostává dvě minuty za faul loktem a domácí hokejisté budou hrát v početní výhodě.
     
    09:23
    Hosté se zatím pozorně brání a do výraznější šance Moskvany nepustili. Nyní vyhazují kotouč až před Sorokina a mohou jít vystřídat svou unavenou čtveřici.
     
    10:00
    Z levé strany se ke střele napřáhl Stéphane Da Costa, ale svou jedovatou střelou nakonec hostující branku minul. Hosté se tak znovu mohou osvobodit.
     
    10:20
    Hosté se ubránili a nyní jsou už v plném počtu.
     
    10:49
    Znovu se ocitli hokejisté CSKA před brankou Metallurgu, kde dostal přihrávku mezi kruhy Alexandr Radulov, ale jeho střelu švihem zlikvidoval skvělým zákrokem Košečkin a stále tak nedovolil domácím skórovat. Vhazovat se bude po jeho pravé ruce, neboť po svém zákroku přerušil hru.
     
    11:23
    Alexandr Radulov se na sebe zlobí. V krátkém sledu po sobě totiž zmařil další slibnou šanci pro svůj tým, ale vyrovnávací branka stále ne a ne přijít.
     
    11:51
    Kosov se pokoušel bekhendovou střelou z pravého kruhu překvapit domácího brankáře Sorokina, ale ten se zaskočit nenechal a svou lapačkou celou akci Metallurgu zastavil. Vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    12:05
    Nyní následuje reklamní přestávka.
     
    12:10
    Maxim Mamin pálil v blízkosti hostující branky a byla z toho další akce domácích. Ta však znovu nevedla k přesnějšímu zakončení a hosté tak mohou zavelet k otočce na opačnou stranu.
     
    13:18
    Zaripov zabojoval v rohu kluziště v domácím pásmu o kotouč s domácím Kiselevičem. Ten nakonec vyhrál, ale vzápětí byl stejně obrán o puk a do akce se vydávají domácí hokejisté.
     
    13:37
    Alexandr Radulov diskutuje nyní se sudími. Dožaduje se vyloučení hostí po tom, co při akci domácích byla posunuta branka. Ale nakonec bude vyloučen právě on zřejmě za napadení.
     
    13:37
    Je to tak, Alexandr Radulov, ač s nevolí, usedá na trestnou lavici za napadení a je tu přesilová hra pro hostující Magnitogorsk.
     
    14:25
    Hosté si vypracovali před Sorokinem několik slibných šancí, ale nakonec ho neohrozili. Domácí se po delší době dokázali osvobodit a okamžitě uhánějí střídat.
     
    19:25
    Sergej Mozjakin se postavil mezi kruhy, odkud vyslal další prudkou střelu, tentokráte se ale netrefil podle svých představ a je z toho další osvobození domácího celku.
     
    15:37
    CSKA se dokázalo osvobodit, Radulov je na ledě a domácí tak v plném počtu.
     
    15:54
    Nyní si další přesilovou hru zahrají domácí. Alexandr Sjomin bude pykat za sekání a už sedí na lavici hanby.
     
    16:45
    Domácí se natlačili v pásmu hostí před Košečkina, na kterého pálili ze dvou stran, ale hostující brankář znovu pozorný. Poté vyhazuje kotouč až před svůj protějšek, tedy před Sorokina.
     
    17:35
    Zatím se přesilová hra CSKA moc nedaří, nyní pálil před brankou Metallurgu Simon Hjalmarsson, ale mezi tři tyče puk po své střele neposlal.
     
    17:54
    I hosté se dokázali ubránit a nyní jsou už v plném počtu. Po delší době uvidíme hru v klasickém počtu, a to na obou stranách.
     
    18:11
    Moskvané se dostali ke kotouči, který okamžitě zavezli do hostujícího teritoria, ale tam o něj záhy přišli. Jan Kovář obral o touš Kutuzova a spěchá na druhou stranu.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:27
    Tomáš Filippi si nabruslil do blízkosti Sorokinovy klece, ale po jeho ráně puk vyrazil domácí brankář pouze před sebe. Následná dorážka stejného hráče ale také brankou nekončí. V této části hry se už zřejmě nic nestane.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První třetina prvního finálového utkání je za námi. Hosté se v ní dokázali dostat do vedení, když se už ve čtvrté minutě přesně trefil Sergej Mozjakin. Domácí si vypracovali několik šancí k vyrovnání, ale na Košečkina zatím vyzrát nedokázali. Rozhodně ale není pro Moskvany nic ztraceno a určitě se v dalším průběhu hry pokusí nepříznivý stav vyrovnat. Zápas je tak stále pro oba celky otevřený a uvidíme, jak vše nakonec dopadne. Druhá třetina začne přibližně v 19:25.
     
    Statistiky první třetiny

    Střely na branku: 9 – 8
    Zásahy brankářů: 7 – 9
    Vyloučení: 1 – 2
    Bodyčeky: 16 – 13
    Vyhrané buly: 9 – 13
    Využití: 0 – 0
    Oslabení: 0 – 0
     
    Oba celky už krouží po ledové ploše a začátek druhého dějství se velmi rychle blíží.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:13
    Hosté museli nyní ve vlastním pásmu vybojovat kotouč a poté po zisku puku zavezli černou gumu do útočného pásma. Tam však nic nevymysleli a na opačnou stranu mohou zamířit domácí.
     
    22:11
    Žarkov střílel za obranu Metallurgu a i přesto ohrozil Košečkina. Ten musel vytasit další přesný zákrok, aby těsný náskok svého celku uhájil.
     
    21:41
    CSKA právě vstřelilo branku!
    A je vyrovnáno. Na levém kruhu čekal na přihrávku SERGEJ ANDRONOV. Té se také dočkal a poté svou jedovkou dokázal prostřelit betony Košečkina. Domácí velmi brzy na začátku druhé třetiny vyrovnávají a jsou zpět ve hře. Asistence: Antti Pihlström.
    Sergej ANDRONOV - 1:1
     
    23:03
    Domácí ožili a nyní je jich plné kluziště. Znovu ohrožovali Košečkinovu branku, ale hostující brankář tentokráte svým zákrokem domácím další branku nepovolil.
     
    23:41
    Kiselevič pálil od modré čáry na Košečkina, ale jeho ránu dokázala zblokovat pozorná obrana hostí, která znovu zabránila akci domácího celku.
     
    23:59
    Na druhé straně byl znovu aktivní před domácí svatyní Sergej Mozjakin, jenž napálil svou střelu přímo do náruče Sorokina. Ten tak raději přerušuje hru.
     
    24:29
    Wojtek Wolski našel svou přihrávkou najíždějícího Tomáše Filippiho. Ten si kotouč převzal a mířil před Sorokina, jenomže ho následně o kotouč obral Kutuzov a rázem tak je po hostující akci.
     
    25:03
    Antti Pihlström se napřáhl v prostoru mezi kruhy k pořádné střele, tou ale pouze vyprášil lapačku Košečkina. Ten si v krátkém sledu po sobě připisuje další úspěšný zákrok.
     
    25:48
    Hostující Alexej Bereglazov inkasuje dvě minuty za sekání a domácí si zahrají přesilovou hru.
     
    26:27
    Metallurg se dostal ke kotouči ve vlastním pásmu a bez jakýchkoli rozpaků ho okamžitě vyhodili jeho hokejisté do bezpečí až před domácí branku.
     
    26:56
    Nikita Zajcev nahodil puk do předbrankového prostoru hostů, kde se jeho nahození ještě snažil tečovat Alexandr Radulov, ale nebyl úspěšný. Košečkin má puk ve své moci a po krátkém přerušení se bude vhazovat po jeho levé ruce.
     
    27:48
    Metallurg se ubránil. Nyní je už v plném počtu.
     
    27:59
    Na řadě je další reklamní pauza.
     
    28:10
    Další trest pro hosty. Bereglazov se vrací zpět na trestnou lavici. Tentokáte se provinil krosčekem a nabízí tak domácím další početní výhodu.
     
    28:42
    Sergej Andronov pálil z úplně stejné pozice jako při vyrovnávací brance, ale nyní se proti jeho jedovce zaskvěl Košečkin, který vyrazil puk před sebe a následně ho poslal až před Sorokina.
     
    29:28
    Metallurg hraje své oslabení výborně, nyní se znovu osvobozuje a ukrajuje cenné vteřinky ze své početní nevýhody. Hráči Magnitogorsku následně také střídají.
     
    30:06
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Už to vypadalo, že se hosté v oslabení ubrání, ale pouhé čtyři vteřiny před vypršením Bereglazovova trestu domácí udeřili. Stéphane Da Costa se mezi kruhy neunáhlil a akci CSKA vyšperkoval ještě přihrávkou na úplně volného ALEXANDRA RADULOVA, jenž z pravého kruhu dokázal přesně trefit odkrytou hostující klec. Moskvané tak otáčejí stav utkání na svou stranu a vedou 2:1. Asistence: Simon Hjalmarsson, Stéphane Da Costa.
    30:12 Alexandr RADULOV - 2:1
     
    30:27
    Maxim Mamin oslabuje svůj tým a už pyká na trestné lavici za nedovolené bránění. Je tu početní výhoda pro hosty.
     
    31:30
    Jenomže domácí se velmi dobře zatím brání a hosty k ničemu nepouštějí. Několikrát se už dokázali osvobodit a stále tak drží své těsné vedení.
     
    32:27
    Mamin skáče na led a to znamená jediné. Domácí se ubránili přesile hostů a už jsou v plném počtu.
     
    33:19
    Ljubimov s Radulovem nyní zatopili Košečkinovi, před kterým vzniklo několik domácích šancí. Ten ale dokázal podržet svůj tým a další branku neinkasoval.
     
    33:56
    Na lavici hanby usedá hostující Birjukov a pro domácí je tu další šance odskočit svému celku na dva góly v přesilové hře.
     
    34:48
    Domácí obléhali dlouho pásmo hostů, ale ani střela Da Costy či Radulova Košečkina neohrozily. Ten poté vyhazuje puk až před Sorokina.
     
    35:43
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Domácí znovu až na samotném konci své početní výhody tuto využívají. IGOR OŽIGANOV pálil od modré čáry a svou ránou prostřelil Košečkina. Hokejisté CSKA tak využívají svou přesilovou hru znovu až na jejím samotném konci. Asistence: Roman Ljubimov, Alexandr Radulov.
    35:43 Igor OŽIGANOV - 3:1
     
    36:52
    To je tedy pro hosty šok, rázem ztrácejí dva góly a nyní to bude těžké na rozjetý domácí celek zareagovat. Ten je nyní znovu u kotouče a roztáčí další útočnou akci v pásmu Metallurgu.
     
    37:43
    Simon Hjalmarsson střílel v blízkosti branky Metallurgu, ale jeho střela nakonec skončila v náruči Košečkina. Ten uklidňuje hru jejím přerušením a následně se bude vhazovat po jeho pravé ruce.
     
    38:39
    Druhé dějství pomalu ale jistě končí a znovu jsou to domácí hokejisté, kteří mají puk ve své moci. A jen tak ho ze svých holí nepouštějí.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:42
    Hosté se ještě pokusili před domácí brankou o kontaktní branku, ale střela Sergeje Mozjakina mezi třemi tyčemi neskončila. I další část tohoto napínavého finále je pomalu za námi.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    I druhé dějství je minulostí. V něm dokázali domácí vsítit tři branky a dokonale tak otočili nepříznivý vývoj zápasu na svou stranu. Hosté mají před třetí třetinou dvoubrankové manko, které se pokusí ve třetí periodě srovnat. Rozhodně to ale nebude nic jednoduchého. Domácí jsou rozjetí a mají herní i psychickou pohodu. Třetí třetina začne přibližně ve 20:15.
     
    Statistiky druhé třetiny

    Střely na branku: 16 – 5
    Zásahy brankářů: 5 – 13
    Vyloučení: 0 – 2
    Bodyčeky: 14 – 8
    Vyhrané buly: 13 – 9
    Využití: 2 – 0
    Oslabení: 0 – 0
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:14
    Do útoku se hned po vhazování vrhli hosté, ale Jan Kovář nezpracoval dobře puk po přihrávce Danise Zaripova a nyní se do protiútoku mohou vydat hosté z Metallurgu.
     
    40:55
    Další slibná akce, která začala z hloubi vlastního pásma hostů, skončila na pozorném Sorokinovi. Ten okamžitě rozehrál puk a zbytečně tak hru nepřerušoval.
     
    41:51
    Dobrá střelecká pozice v blízkosti Košečkina. Stéphane Da Costa přenechal puk Simonu Hjalmarssonovi, který ho napálil na hostující branku. Kotouč se ale otřel o beton hostujícího brankáře a čtvrtý přesný zásah tak domácí nepřidali.
     
    42:48
    Antti Pihlström byl sice dnes jako třináctý útočník, ale do hry zasáhl už v první třetině. A je v dnešním utkání opravdu hodně vidět. Nyní opět střílel drze v blízkosti branky Košečkina a jen díky pohotovému zákroku brankáře Magnitogorsku není skóre na domácí straně vyšší.
     
    43:51
    Domácí hokejisté byli znovu nebezpeční v předbrankovém prostoru Metallurgu, ale obrana pomohla Košečkinovi a akci CSKA zastavila.
     
    45:31
    Na druhé straně přikryl nebezpečnou střelu Jana Kováře Sorokin, jenž tak nepovolil hostům kontaktní gól, který by je vrátil zpět do hry. Ta je nyní přerušena a čeká se na vhazování poblíž domácí branky.
     
    45:53
    Alexandr Kutuzov zavezl kotouč do útočného pásma, kde ho dlouho držel na své holi, až puk přenechal Těleginovi. Jeho pokus ale skončil na Košečkinovi a hosté si tak mohli oddechnout.
     
    47:10
    Domácí hokejisté jsou opravdu při střelecké chuti a nyní se ke střele dostal Světlakov. Ten však kotouč napálil pouze do výstroje Košečkina a ten znovu v krátkém sledu po sobě zachránil svůj tým od pohromy.
     
    48:00
    Nyní o sobě dal hodně vědět český útočník ve službách Magnitogorsku. Bývalý liberecký Tygr střílel z prostoru mezi kruhy, ale po jeho nebezpečné střele sklapl včas své betony Ilja Sorokin a opět notně podržel svůj tým.
     
    48:43
    Ale nic na plat, v útoku jsou už znovu domácí a ti ohrožují svatyni na opačném konci kluziště. Košečkin se znovu zapotil ve svém brankovišti po střelách Radulova a následně pak také Ljubimova.
     
    49:19
    Nyní mají přesilovou hru k dispozici hosté. Domácí Korotkov inkasuje dvě minuty za vražení na hrazení. Dočkáme se kontaktního gólu?
     
    50:12
    Hosté mají za sebou minutu ze své početní výhody. Dlouho se drželi v domácím pásmu, ale na Sorokina zatím nevystřelili. Stále tak ale mají před domácím brankovištěm tlak, který nyní sílí.
     
    50:35
    Sjomin posunul puk na Jana Kováře, který ještě celou akci vyšperkoval přihrávkou Sergeji Mozjakinovi, ale ten v blízkosti domácího gólmana provětral pouze jeho pohotovou lapačku.
     
    50:56
    Další trest pro CSKA. Denis Děnisov dostává dvě minuty za zdržování hry a hosté si zahrají krátkou přesilovku 5 na 3.
     
    51:19
    První domácí hráč je už na ledové ploše a CSKA je už ve čtyřech hráčích. A hned Sergejev vyhazuje puk až před Košečkina.
     
    52:12
    CSKA se znovu osvobozuje. Hosté se v této části své početní výhody ke střele nedostali a pro domácí to znamená, že ukrojili další cenné vteřinky ze svého oslabení.
     
    52:56
    Moskvané zvládli další dvě oslabení a nyní jsou už v plném počtu. Metallurg svou šanci na kontaktní gól nevyužili a mají na to už pouze něco málo přes sedm minut.
     
    53:36
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Tak to byla parádní akce v podání NIKITY ZAJCEVA. Obránce CSKA se proháčkoval mezi kruhy do blízkosti Košečkina. S pukem si sjel na pravý kruh a odtud se přesně trefil ke vzdálenější tyči. Brankář hostí tak byl bez jakékoli šance. Asistence: Stéphane Da Costa, Arťjom Sergejev.
    53:36 Nikita ZAJCEV - 4:1
     
    53:36
    Po čtvrté brance opouští své brankoviště Vasilij Košečkin, kterého nahradí Ilja Samsonov.
     
    54:54
    Hostující Chabarov inkasuje dvě minuty za hrubost a domácí mají k dispozici další přesilovou hru.
     
    55:23
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Další přesilová hra ze strany domácího celku je využita. Tu dělovkou dokázal využít DENIS DĚNISOV, který tak navyšuje vedení svého celku a troufám si napsat, že o osudu prvního finálového utkání je rozhodnuto. Asistence: Nikita Zajcev.
    55:23 Denis DĚNISOV - 5:1
     
    56:34
    Do ochozů moskevské arény si našel také cestu ruský herec Konstantin Lavroněnko, jenž ztvárnil Jiřího Kajínka ve stejnojmenném českém filmu.
     
    57:02
    Nyní zpět ke hře. Samsonov si musel znovu sáhnout na puk po střele Da Costy. Vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    57:16
    Náznak šance na straně hostujícího týmu, ale Filippi marně dobýval Sorokinovu klec. Metallurg už v tuto chvíli nemá o co hrát. Zápas je rozhodnutý a je třeba pošetřit síly na sobotní zápas.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:24
    Andronov si nabruslil zpoza hostující branky až před Samsonova, ale jeho střelu hostující mladý brankář chytil. Vhazovat se tak bude po jeho pravé ruce.
     
    59:00
    Železkov, který se dostal v závěru utkání do hry, dostal puk z pásma Metallurgu, ale k následnému ujetí do blízkosti Sorokina se nedostal. Obrana CSKA dobře zapracovala už ve středním pásmu a otočila hru znovu na opačnou stranu.
     
    59:31
    Puk mají na svých hokejkách domácí hokejisté a asi to tak už zůstane do konce zápasu.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Domácí hokejisté nakonec jasně vítězí 5:1 a ve finálové sérii se ujímají vedení nad Magnitogorskem 1:0 na zápasy.
     
    Od druhé třetiny předvedli Moskvané zlepšený výkon a to jim přineslo kýžené ovoce. Po celý zbytek utkání byli lepším celkem a po zásluze si tak dnes připisují první vítězství. Další zápas se bude hrát už v sobotu 9.4.2016 znovu na ledě CSKA Moskva.
     
    Statistiky utkání

    Střely na branku: 38 – 22
    Zásahy brankářů: 21 – 33
    Vyloučení: 4 – 6
    Bodyčeky: 38 – 32
    Vyhrané buly: 39 – 30
    Využití: 3 – 0
    Oslabení: 0 – 0
     
    Československá stopa v utkání

    Jan Kovář (MET) – 0+1, 1 střela, čas na ledě 17:22
    Tomáš Filippi (MET) – 0+0, 3 střely, čas na ledě 14:19
    Domácí hokejisté se radují. Ve finálové sérii se ujímají vedení 1:0 na zápasy.

     
    To je pro tuto chvíli ode mě vše, přeji hezký zbytek čtvrtečního večera a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit na shledanou. (21:06:38)

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 22. Andronov (Pihlström), 31. Radulov (Hjalmarsson, Da Costa), 36. Ožiganov (Ljubimov, Radulov), 54. Zajcev (Da Costa, Sergejev), 56. Děnisov (Zajcev) – 4. Mozjakin (Kovář)


    CSKA Moskva: Sorokin (Fasth) – Děnisov, Zajcev, Kiselevič, Kutuzov, Panin, Sergejev, Ožiganov – Radulov, Da Costa, Světlakov – Petrov, Ljubimov, Tělegin – Hjalmarsson, Žarkov, Korotkov – Mamin, Andronov, Makarov – Pihlström
    Metallurg Magnitogorsk: Košečkin (od 54. Samsonov) – Antipin, Birjukov, Bereglazov, Batyršin, Těreščenko, Osipov, Chabarov – Zaripov, Kovář, Mozjakin – Sjomin, Filippi, Wolski – Osala, Kajgorodov, Kosov – Timkin, Platonov, Kaletnik – Železkov

    Rozhodčí: Vjačeslav Bulanov, Konstantin Olenin – Gleb Lazarev, Stanislav Raming
    CSKA Moskva 3 4 Magnitogorsk
    #1 Čtvrtek 07.04.2016 • 18:30
    CSKA Moskva - Magnitogorsk 5:1
    #2 Sobota 09.04.2016 • 16:00
    CSKA Moskva - Magnitogorsk 1:2
    #3 Pondělí 11.04.2016 • 16:00
    Magnitogorsk - CSKA Moskva 2:3 po prodl.
    #4 Středa 13.04.2016 • 16:00
    Magnitogorsk - CSKA Moskva 1:0
    #5 Pátek 15.04.2016 • 18:30
    CSKA Moskva - Magnitogorsk 1:2 po prodl.
    #6 Neděle 17.04.2016 • 13:30
    Magnitogorsk - CSKA Moskva 2:3 po prodl.
    #7 Úterý 19.04.2016 • 18:30
    CSKA Moskva - Magnitogorsk 1:3
    bahis siteleri