Finsko – Slovensko 6:1 (kon.) | Česko – Německo 2:1 (kon.)
konec
Finsko
6:1 (1:0, 2:0, 3:1)
Slovensko
sk Pátek 08.04.2016, 17:30 • HK Areena, Turku, Fínsko • Euro Hockey Challenge
Partner:
     
    59:27
    Fínsko dalo gól!
    Tak ešte jeden gól. Takýto stav je pre Slovensko už ale krutý. Presadil sa aj ANTTI TYRVÄINEN.
     
    58:49
    Dravecký (SVK) – 2 minúty – podrazenie.
     
    58:03
    Fínsko dalo gól!
    Prehrávame už 1:5. Domáci teraz totálne zosmiešnili obranu Slovenskej republiky, ktorá už očakáva záverečný hvizd a koniec tohto trápenia. Druhým gólom v zápase sa prezentoval ANTI ERKINJUNTTI.
     
    51:34
    Fínsko dalo gól!
    Tak napokon skórujú aj Fíni a zdá sa tak, že domáci si už svoj náskok dokážu postrážiť. Presadil sa JERE SALLINEN.
     
    50:22
    Slovensko dalo gól! Je znížené! Slovensko hlavy nesklonilo ani za nepriaznivého stavu 0:3 a podarilo sa mu streliť kontaktný gól, PATRIK LUŠŇÁK bol osamotený pri vzdialenejšej žrdi a prepálil všetko, čo mu stálo v ceste.
     
    48:10
    Marcinko je dnes veľkým ašpirantom na ocenenie Hráč zápasu zo slovenskej strany, urastený útočník, ktorého si pamätáme predovšetkým z pôsobenia v Košiciach, bojuje prakticky v každej možnej aj nemožnej pozícii.
     
    46:10
    Pálil aj Sersen, pre nášho obrancu je to už tradičná pozícia, avšak aj táto rana skončila len v strede bránky. A tam je dnes Kilpeläinen fantastický.
     
    45:25
    Na opačnej strane musíme pochváliť Tomáša Marcinka, ktorý sa v útočnej tretine prezentoval zvýšenou aktivitou, avšak po tej puk v sieti neskončil.
     
    45:00
    Všetko sa to snažil zmeniť fínsky útočník, ktorý poľahky s pukom prekorčuľoval od mantinelu až pred bránkovisko, kde bol Tomek, našťastie, úspešný.
     
    37:22
    Fínsko ešte mohlo navýšiť svoj náskok, keď sa k dobrej strele dostal Lyytinen, napokon sa ale skvelým zákrokom prezentoval Tomáš Tomek.
     
    35:45
    Joonas Jalvanti dostal pri ľavom kruhu veľa priestoru, preto si s pukom nakorčuľoval do výhodnejšej pozície a následne dobre ohrozil Tomeka, ten ranu našťastie vyrazil.
     
    32:22
    Salmela z Fínska si pôjde odpočinúť na trestnú lavicu, hráme presilovú hru v trvaní dvoch minút.
     
    30:09
    Sersen teraz medzi kruhmi spracoval ťažkú prihrávku, následne ale predsa len vypálil na Kilpeläinena. Bolo to však iba do stredu brány, tento priestor si domáci gólman postrážil.
     
    28:48
    Jere Sallinen (FIN) – 2 minúty – podrazenie.
     
    27:46
    Snaha o odpoveď, Slovensko sa dostávalo do prečíslenia dvoch proti jednému, Vlado Dravecký to pritom nemyslel vôbec zle, jeho zakončenie ale o niekoľko centimetrov predsa len minulo domácu svätyňu.
     
    27:10
    Fínsko dalo gól!
    Tomek teraz išiel z bránky veľmi vysoko, aj preto chcel po puku doskočiť pri pravom kruhu na vhadzovanie. JESSE VIRTANEN sa k nemu ale dostal skôr a poslal ho do prázdnej brány.
     
    23:01
    Fínsko dalo gól!
    Zbytočne veľa priestoru sme teraz Fínom nechali v priestore ľavého krídla a napokon sme pykali. Do puku sa poriadne oprel ANTI ERKINJUNTTI, ktorý strelou švihom prepálil Tomeka.
     
    22:40
    Lušňák (SVK) – 2 minúty – držanie.
     
    16:12
    Marcinko (SVK) – 2 minúty – hákovanie.
     
    15:11
    Ale pozor! Slováci sa dostali do dobrej šance, keď sa naši hokejisti prezentovali v útočnej tretine veľkou bojovnosťou, nanešťastie pre nás Kilpeläinen v dôležitom zákroku uspel.
     
    13:29
    Marcinko na modrej čiare prenechal puk Kozákovi, aj preto sa s ním mohol Lukáš vydať ku kruhom, odkiaľ smerovala veľmi zaujímavá strela. Škoda, že tá sa do siete nezmestila.
     
    12:19
    Na opačnej strane sympatická snaha Lukáša Handlovského, ktorý si pred Kilpeläinena nakorčuľoval z pozície ľavého krídla, tentokrát ale puk zapadol priamo do lapačky pozorného gólmana.
     
    11:55
    Fíni sa postarali o útočný výpad, ten posledný zakončoval svojou strelou Tyrväinen, našťastie pre nás sa ale puk do siete slovenskej bránky nezmestil.
     
    10:26
    Rasťo Špirko puk zaviezol od mantinelu priamo medzi kruhy, odkiaľ nebezpečne vypálil na bránku súpera, našťastie pre Fínsko si dal Kilpeläinen na túto situáciu pozor.
     
    08:58
    Konečne sme sa dostali do šance, zahrali sme to jednoducho, okamžitá strela ale vypadla Kilpeläinenovi z moci. To sa snažil využiť Hudáček, Liborova dorážka skončila medzi betónmi domáceho brankára.
     
    07:10
    Gól, síce padol, platiť ale nebude. Eero Elo totiž puk podľa videorozhodcu posunul puk do siete nohou úmyselne.
     
    07:10
    Pomerne dlho teraz prebieha telefonát hlavného rozhodcu, technika totiž mierne štrajkuje a nedovoľuje arbitrovi sa spojiť s videorozhodcom pomocou bezdrôtovej technológie.
     
    07:10
    Fínsko pridalo druhý gól, ešte sa bude telefonovať. Zdalo sa, že domáci hokejista puk kopol do bránky nohou, bude ale len veľmi ťažké posúdiť, či bol tento pohyb úmyselný.
     
    05:43
    Napriek tomu sa naši chlapci dostali do zakončenia, Dravecký mal pri svojej rýchlej jazde ale puk len na bekhende, preto výraznejšie Kilpeläinena prekvapiť nedokázal.
     
    04:53
    Fínsko dalo gól!
    A Fíni sa dostávajú do vedenia. Pôjde o vôbec prvé prerušenie hry v tomto zápase, nanešťastie, prišlo po tom, čo náš celok inkasoval. Presadil sa MAX WÄRN.
     
    00:39
    Slováci sa okamžite natlačili do útočnej tretiny, napokon ale o puk pri modrej čiare prišli. Naopak, do šance sa dostalo Fínsko, nebezpečne zakončoval Salmela, avšak Tomek v dobrom zákroku uspel.

    Lukáš Pancurák

    Branky a nahrávky: 5. Wärn, 24. Erkinjuntti, 28. Virtanen, 52. Sallinen, 59. Erkinjuntti, 60. Tyrväinen – 51. Lušňák


    Finsko: Kilpeläinen (Metsola) – Salmela, Kivistö, Jalvanti, Lehtonen, Ahonen, Virtanen, Lyytinen – Koivisto, T. Sallinen, J. Sallinen – Erkinjuntti, Malinen, Tyrväinen – Ojamäki, Saarela, Elo – Mustonen, Apslund, Wärn – Paajanen
    Slovensko: Tomek (Konrád) – Sersen, Graňák, Švarný, Kotvan, Jánošík, Čerešňák, Kozák, Rosandić – Šťastný, Réway, Dravecký – Hudáček, Viedenský, Lušňák – Dej, Marcinko, Špirko – Handlovský, Galamboš, Stupka

    Rozhodčí: Rantala, Fonselius – Elonen, Hägerström
    bahis siteleri