Sunderland – Everton 3:0 (kon.) | Norwich – Watford 4:2 (kon.) | Liverpool – Chelsea 1:1 (kon.)
konec
Sunderland AFC
3:0 (2:0)
Everton FC
Středa 11.05.2016, 20:45 • Stadium of Light, Sunderland • Anglická Premier League • 30. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek vše. S konstatováním toho, že dnešní zápas na Stadium of Light sledovalo 46 454 diváků, se s Vámi loučím. Dobrou noc! (22:53:41)
     
    Držení míče: 38 % : 62 %.
    Střely na branku: 7:6. Střely mimo: 3:5. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 15:7.
     
    Je konec, Sunderland poráží Everton poměrem 3:0, a vzhledem ke svému náskoku na Newcastle, který čítá už čtyři body, se tak může radovat z udržení se v anglické nejvyšší soutěži! Sledovali jsme poměrně zajímavé utkání, úvodní oťukávanou v pětadvacáté minutě přerušil Kaboul, jenž zamířil jen těsně vedle pravé tyče. Závěr úvodní pětačtyřicetiminutovky vyšel The Black Cats fantasticky. Nejprve se po parádně zahraném přímém kopu prosadil Patrick van Aaanholt, čtyři minuty nato pak nedorazů v obraně hostí využil Lamine Koné!

    Druhá půle už se nesla v ofenzivnějším duchu. Uklidňující třetí gól přidali domácí už v šestapadesáté minutě, když se po rohovém kopu a nejistém zákroku brankáře Roblese podruhé v zápase prosadil Lamine Koné. V závěrečných dvaceti minutách už svěřenci lodivoda Allardyce lehce polevili, několikrát je však dobrými zásahy podržel výborně chytající Mannone, kterému v nastavení pomohlo i břevno. Jak již bylo zmíněno, Sunderland si příslušnost v Premier League zajistil i pro příští ročník, o patro níž naopak míří Newcastle, Norwich a beznadějně poslední Aston Villa.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Počet zákroků brankáře Mannoneho (SUN) – 6

    Počet zákroků brankáře Roblese (EVE) – 4
     
    90+4
    V samotném závěru měli hosté ještě dvě obrovské šance! Nejprve se po Lennonově nahrávce ke střele dostal Mirallas, Mannone ale stihl míč vytlačit na roh. Po jeho rozehrání se ve vápně Sunderlandu rozpoutal závar nemalých rozměrů, nejlépe se nakonec zorientoval Lukaku, který trefil břevno!
     
    90+3
    Everton dostal k dispozici ještě jeden kop od rohového praporku. Baines nacentroval přesně do míst, kde číhal nikým nehlídaný Leon Osman, tomu ale v nadějné šanci hlavička absolutně nevyšla.
     
    90+2
    Romelu Lukaku to dnes zkouší ze všech pozic. Nyní se ocitl v poměrně zajímavě vypadající příležitosti, balon ale měl na svou slabší pravačku, rána mu tedy úplně nesedla, a Mannone si tak připsal snadný zákrok.
     
    90+1
    Dnešní utkání se bude prodlužovat o pět minut!
     
    90
    Rychlý brejk v podání Černých koček málem slavil úspěch! Sám na sebe to vzal zkušený Defoe, který ukázal, že sil má v závěru utkání ještě na rozdávání, když přesprintoval Penningtona a vypálil, Robles se ale měl na pozoru.
     
    89
    Leon Osman ale nyní dobře přečetl van Aanholtův záměr, a vystihl tak rozehrávku domácích. Z následného přímého kopu, který Martinezova družina rozehrála na krátko, ale nic světoborného nevzešlo.
     
    88
    Za hlasitého povzbuzování svých fanoušků si domácí hráči závěr zápasu skutečně užívají. Fotbalisté Sunderlandu se snaží držet balon co nejvíce na svých kopačkách, hosté už působí rezignovaným dojmem.
     
    87
    Lennon si troufl na souboj se dvěma protihráči, nakonec z něj dokázal vyjít jako vítěz. Následně se rozhodl pro přihrávku na Lukaka, tomu ale dnes není přání, jeho další střelu opět zablokoval Lamine Koné.
     
    86
    Za hlasitého potlesku hrací plochu opouští Wahbi Khazri, jeden z nejlepších hráčů v dnešním mači. Na posledních pár minutek jeho post zaujme Duncan Watmore.
     
    85
    Utkání už se opravdu pouze a jen dohrává, hosté se, zdá se smířili s dnešní porážkou a na jejich odevzdaném herním projevu je to hodně znatelné.
     
    84
    Střídání v týmu Everton FC: ze hřiště odchází Tom Cleverley, přichází Leon Osman.
     
    83
    Na hřiště vnikl jeden z fanoušků, hra se tedy na pár okamžiků musela přerušit. Už je ale vše v pořádku, můžeme pokračovat.
     
    81
    Do konce utkání už zbývá jen deset minut, troufnu si tvrdit, že Sunderland si tříbodový zisk už vzít nenechá. Povede se hostům vstřelit alespoň čestnou branku?
     
    80
    Hosté se opět usadili v blízkosti Mannoneho svatyně. James McCarthy chvíli vymýšlel, co s balonem provede, nakonec se rozhodl pro centr na zadní tyč, tam však nikdo z jeho kolegů nebyl.

    Vojtěch Tůma

    Branky: 38. van Aanholt, 42. Koné (M'Vila), 56. Koné

    Karty:   67. Cattermole (SUN)


    Držení míče: 38 % : 62 %.
    Střely na branku: 7:6. Střely mimo: 3:5. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 15:7.
    Sunderland AFC: Mannone – Yedlin, Koné, Kaboul, van Aanholt – Kirchhoff (70. Seb Larsson) – Borini, Cattermole (C) (79. O'Shea), M'Vila, Khazri (86. Watmore) – Defoe.
    Náhradníci: Pickford – Jones, Seb Larsson, Rodwell, N'Doye, O'Shea, Watmore.

    Everton FC: Robles – Stones, Pennington, Ra. Funes Mori, Baines – James McCarthy, Barry (C) – Mirallas, Barkley (46. Lennon), Cleverley (84. L. Osman) – R. Lukaku.
    Náhradníci: Howard – D. Gibson, Oviedo, Lennon, Niasse, Bešić, L. Osman.

    Rozhodčí: Anthony Taylor – Lee Betts, Peter Kirkup

    Diváci: 46 454
    bahis siteleri