Rapid – Rheindorf Altach 1:1 (kon.) | Sturm Graz – Mattersburg 1:1 (kon.) | Wolfsberger – Admira 1:2 (kon.)
Ried – Austria 0:5 (kon.) | Grödig – Salzburg 1:2 (kon.)
konec
SV Grödig
1:2 (1:1)
FC Red Bull Salzburg
Středa 11.05.2016, 20:30 • Untersberg-Arena, Grödig • Rakouská Bundesliga • 35. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Salzburg potvrdil na hřišti posledního Grödigu po mistrovských oslavách roli favorita, cesta za vítězstvím ovšem nebyla jednoduchá a hosté museli zápas otáčet. Úřadujícím mistrům ligy se to ovšem podařilo, když se osmnáct minut před koncem krásnou střelou z ostrého úhlu prosadil Dimitri Oberlin. Konečný výsledek. Grödig 1 Red Bull Salzburg 2. (22:22:41)
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Salzburg se dostal do přečíslení tři na jednoho, nakonec z něj ale po fantastickém výběhu Reneho Sweteho z brány nic nebylo. Brankář Grödigu se skvěle vrhl jednomu z protihráčů pod nohy!
     
    90+1
    Nad rámec dnešního utkání byly nastaveny 3 minuty.
    90. Brankář Cican Stankovic a jeho exkluzivní robinzonáda.
     
    90
    Brankář Cican Stankovic předvedl spektakulární zákrok poté, co se dokázal dostat do pravého horního rohu své brány a úžasnou technickou střelu Romana Kerschbauma z volného přímého kopu zřejmě o tyč vrazil na rohový kop!
     
    89
    Žlutou kartu dostává Paulo Miranda (FC Red Bull Salzburg).
     
    88
    Utkání nyní rychle spěje ke svému konci a Grödigu se čím dál více krátí čas na vyrovnání. Snahu ovšem svěřencům Petera Schöttela upřít nelze.
     
    87
    Následný centr ale nic nepřinesl a navíc byl zřejmě domácím fotbalistům uprostřed šestnáctky odpískán útočný faul.
     
    86
    Grödig na levém křídle rozehrál rohový kop a po odvrácení míče Salzburgu do zámezí si domácí standardní situaci zopakují, tentokrát ovšem z opačné strany.
     
    85
    Reagy Ofosu mohl vstřelit fantastický gól, když se na levém křídle krásně protáhl mezi dvojicí protihráčů do šestnáctky a poté z její levé strany napřáhl ke tvrdé střele, která se od hlavy jednoho z clonících hráčů Salzburgu odrazila na rohový kop.
     
    84
    Hra v samotném závěru utkání nabrala na atraktivnosti a útok se přelévá v rychlejším tempu ze strany na stranu. Salzburg využívá volných oken v domácí obraně. Grödig už hraje na riziko.
     
    83
    Grödig napřáhl zpoza šestnáctky k pěkné přízemní střele, která mířila ke vzdálenější pravé tyči, brankář Cican Stankovic u ní byl ale včas!
     
    82
    Nechybělo mnoho a Salzburg mohl pojistit své jednobrankové vedení. Hosté jsou dnes střelecky hodně produktivní, a proto také nad Grödigem stále vedou.
     
    81
    Střídající David Atanga se mohl po příchodu na hřiště blýsknout asistencí, jenže Hany Mukhtar po jeho přízemním centru na vzdálenější pravé tyči pálil placírkou těsně mimo!
     
    80
    Do konce utkání zbývá odehrát deset minut a Salzburg po otočení výsledku na svou stranu vede na hřišti posledního Grödigu 2:1.
     
    79
    Střídání v týmu FC Red Bull Salzburg: ze hřiště odchází Dimitri Oberlin, přichází David Atanga.
     
    79
    Střídání v týmu SV Grödig: ze hřiště odchází Dominik Baumgartner, přichází Valentin Grubeck.

    Tomáš Reiner

    Branky: 15. Schütz – 31. Hwang, 72. Oberlin

    Karty:   64. Maak (GRD) – 89. Miranda (SLZ)


    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 6:8. Střely mimo: 3:5. Rohy: 5:8. Ofsajdy: 2:5. Fauly: 15:15.
    SV Grödig: Swete – Itter, Maak, Baumgartner (79. Grubeck), Strobl – Rasner (57. Kerschbaum), Brauer, Völkl (46. Denner) – Ofosu, Wallner, Schütz. (rozestavení 4-3-3)
    Náhradníci: Derflinger, Pichler, Kainz, Schlager. Trenér: Peter Schöttel.

    FC Red Bull Salzburg: Stankovic – Schwegler (65. Keïta), Paulo Miranda, Ćaleta-Car, Schmitz – Lainer, Schlager, Mukhtar – Minamino, Hwang (65. Bernardo), Oberlin (79. Atanta). (rozestavení 4-3-3)
    Náhradníci: Walke, Lazaro, Reyna, Laimer. Trenér: Óscar García.

    Rozhodčí: Christopher Jäger. Asistenti: R. Riedel, R. Brandner. Čtvrtý rozhodčí: O. Drachta
    bahis siteleri