Zrinjski Mostar – Legia 1:1 (kon.) | Dinamo Tbilisi – Alaškert 2:0 (kon.) | Karabach – Dudelange 2:0 (kon.)
Beer Ševa – Šeriff Tiraspol 3:2 (kon.) | BATE – Seinäjoki 2:0 (kon.) | Lincoln – Celtic 1:0 (kon.)
New Saints – APOEL 0:0 (kon.) | Valletta – CZ Bělehrad 1:2 (kon.) | Salzburg – FK Liepāja 1:0 (kon.)
Vardar – Dinamo Záhřeb 1:2 (kon.)
konec
Lincoln Red Imps
1:0 (0:0)
Celtic Glasgow
Úterý 12.07.2016, 20:00 • Victoria Stadium, Gibraltar (kapacita 5000 diváků, umělý trávník) • Liga mistrů (předkola) • 2. předkolo
Předzápasové kurzy
     
    Brendan Rodgers právě dorazil na pozápasovou tiskovou konferenci: „Hráči dělali vše, co mohli. Fanoušci by měli zůstat s námi a pomoci nám svým fanděním. Nejsem výsledkem šokován, pohybuji se ve fotbale dlouho na to, abych věděl, že prostě takové výsledky se dějí. Lincoln hrát tak, jak jsme očekávali. V utkání rostli výkonem a nezbývá, než jim pogratulovat k výsledku. Hřiště a podmínky samozřejmě nejsou pro nás obvyklé, ale musíme to přijmout a výsledek akceptovat.“
     
    90+4
    Střídání v týmu Lincoln Red Imps FC: ze hřiště odchází Patiño, přichází K. Chipolino.
     
    86
    Walker nakonec střídá a na trávníku jej nahrazuje Bardon.
    83.
     
    83
    Další obrovská šance, tentokrát pro Ciftciho, který si vysoko naskočil na centr zleva, jeho hlavičku ale Navas vytěsnil parádním zákrokem vedle!
     
    78
    Neuvěřitelný! Griffiths trefuje svou pumelicí břevno, míč se odrazil k Bittonovi, který měl před sebou prázdnou branku, ale než stačil záložník Celticu zakončit, tak o míč přišel!
     
    73
    Další střídání, tentokrát po jednom na každé straně. Ze hřiště odchází ze strany Celticu Dembelé, nahrazuje jej Nadir Ciftci. Na domácí straně pak opouští trávník Lee Casciaro, kterého nahradil George Cabrera.
     
    58
    Obrovská šance hostů a Leigh Griffiths trefuje břevno ve chvíli, kdy již byl Navas bez šance zabránit gólu!
     
    57
    Dvojí střídání hostů, když ze hřiště odchzázejí Ryan Christie a Tom Rogic, na trávníku je nahradí James Forrest a Stuart Armstrong. Zajímavé tahy Brendana Rodgerse.
     
    55
    Janko ostře faulovaný Kylem Casciarem, aby ho pak ještě ležícího na trávě trefil prudkou ránou do hlavy Calderon. Nicméně žlutá karta pro Casciara.
     
    52
    Domácí jsou na koni a Walker znovu zkouší střelu, tentokrát Gordon kryje. Ale jestliže odpoledne bylo od Gibraltaru vidět v nedalekém Španělsku požár v přírodní krajině, tak teď spíš je potřeba hasit požár ve hře Celticu.
    50.
     
    50
    Hosté jsou totálně rozhození a nechybělo mnoho, aby Calderon zvýšil na 2:0! Těsně jeho rána minula šibenici Gordonovy branky!
    48. Lee CASCIARO - 1:0
     
    48
    Lincoln právě vstřelil branku!
    Neuvěřitelné se stává skutkem! LEE CASCIARO dává gól a domácí vedou 1:0! Domácí forvard si povodil po dlouhém pasu Ambroseho a nigerijského hráče ztrestal za faul, který na něj v úvodu první půle předvedl, nejvíce jak mohl! A Lincoln Red Imps náhle vede!
     
    43
    Kyle Casciaro se dostával do zajímavé situace, když dostal centr mezi obránce, ale za zadní řadu Celticu se již nedostal, při zpracování míče si pomohl nechtěně rukou.
    41.
     
    41
    Pohotovost prokázal ale Dembelé, který na šestnáctce jedném dotykem převzal míč a druhým protáhl Navase, který vyráží na roh.
    32.
     
    32
    Brownův centr se stočil až na zadní tyč, kde si naskočil Dembelé a balón končí v síti! Ale francouzská posila Celticu si počínala ve výskoku nedovoleně vůči brankáři Navasovi, kterého fauloval. Navíc Dembele se nejspíš míče ani nedotkl. Dobře posouzený moment ze strany švédského rozhodčího.
     
    30
    A podívejte se na ty věci! Tierney na rohu šestnáctky při pokrývání Walkera podklouzl a domácí útočník toho okamžitě využil! Gordon musel na zem, aby pokryl Walkerovu ránu. A domácí tým nečekaně vede 1:0 v poměr střel na branku.
     
    26
    Griffiths je zatím nejlepším hráčem na hřišti, znovu se prosadil po pravé straně a zase servíroval zajímavý míč do vápna, tentokrát po zemi, ale žádný ze spoluhráčů nenabíhal za obranu, kromě Dembelého, kterému ale chyběl krok, spíše dva.
     
    23
    Teď rozkmital nohy na pravém křídlě Leigh Griffiths a hned z toho mohlo být pro domácí zle, ale centr střelce Celticu neskončil na hlavě žádného spoluhráče.
     
    9
    Efe Ambrose zastavil velmi nevybíravým způsobem Lee Casciara, šlapák nemohl mít jiné ohodnocení než žlutou kartu. No to si Ambrose dovolil, když faulovaný Casciaro je v civilném povolání policejní důstojník.
     
    Sestava Celticu je již známa, tady je základní jedenáctka: Gordon – Janko, Ambrose, Sviatchenko, Tierney – Brown (C), Bitton – Griffiths, Rogic, Christie – Dembelé.

    Jaroslav Svoboda

    Branky: 48. Lee Casciaro (Walker)

    Karty:   55. K. Casciaro (LNC) – 9. Ambrose (CEL)


    Držení míče: 25 % : 75 %.
    Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 5:7. Rohy: 2:5. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 16:10.
    Lincoln Red Imps: Navas – Garcia, R. Chipolina (C), R. Casciaro, J. Chipolina – Patiño, B. Lopes, Calderon – Walker, K. Casciaro – L. Casciaro. Trenér: Julio Ribas.
    Náhradníci: Soler – Bardon, Cabrera, Rojas, Clinton, K. Chipolina, Livramento.

    Celtic Glasgow: Gordon – Janko, Ambrose, Sviatchenko, Tierney – Brown (C), Bitton – Griffiths, Rogic, Christie – Dembelé. Trenér: Brendan Rodgers.
    Náhradníci: Fasan – Lustig, McGregor, Armstrong, Forrest, Roberts, Ciftci.

    Rozhodčí: Andreas Ekberg (SWE) – Fredrik Nilsson (SWE), Mehmet Culum (SWE)
    Středa 20.07.2016
    Celtic - Lincoln 3:0

    Branky: 23. Lustig (Sviatchenko), 25. Griffiths (Roberts), 29. Roberts (McGregor)

    Karty:   10. K. Casciaro (LNC), 22. J. Chipolina (LNC)

    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 14:1. Střely mimo: 12:6. Rohy: 12:3. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 6:6.
    bahis siteleri