Slovácko – Dukla Praha 2:2 (kon.) | Hr. Králové – Jablonec 1:2 (kon.) | Karviná – Brno 1:1 (kon.)
konec
MFK Karviná
1:1 (1:1)
FC Zbrojovka Brno
Sobota 06.08.2016, 17:00 • Městský stadion, Karviná - Ráj • ePojisteni.cz liga • 2. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Vítejte u historicky prvního onlajn přenosu z nejvyšší fotbalové soutěže mužů na území Karviné! V dobách poslední účasti některého z karvinských klubů mezi elitou tato služba ještě neexistovala. Ve 2. kole ePojisteni.cz ligy se MFK KARVINÁ poprvé představí před svými fanoušky, soupeřem bude FC ZBROJOVKA BRNO.
     
    Historických premiér dnes bude víc. MFK Karviná odehraje vůbec první domácí zápas v nejvyšší soutěži, navíc v podstatě půjde o zatěžkávací zkoušku zbrusu nového Městského stadionu, který byl zkolaudován teprve před 2 týdny a dosud se na něm žádné utkání neodehrálo.
     
    A aby toho nebylo málo, pro hráče Zbrojovky půjde o první mistrovský zápas v této sezóně, neboť jejich duel se Slavií Praha se minulou neděli neodehrál. Důvodem byla dlouhotrvající průtrž mračen, která učinila trávník brněnského stadionu v Srbské ulici nezpůsobilým.
     
    MFK Karviná

    Klub vznikl až v roce 2003 vystoupením z tělovýchovné jednoty Jäkl jako reakce na krach do té doby nejlepšího klubu ve městě, FC Karviná. Z krajského přeboru se postupně dostal až do 2. ligy, kterou hrál posledních 7 sezón, obvykle ve středu tabulky. V minulé sezóně však nastal výrazný vzestup výkonnosti, který vyústil v zisk poháru pro vítěze FNL a postup mezi elitu. Hlavním cílem klubu pro tuto sezónu je záchrana, odvážnější hlasy z vedení mluví o pobytu v polovině tabulky.

    V letní přestávce došlo k několika změnám v kádru. Odešel jediný klasický cizinec, Estonec Sander Puri, tým tak je tvořen pouze českými a slovenskými hráči. Dále odešli například Zbyněk Pospěch či Petr Glaser, dalším hráčům bylo ukončeno hostování. To však nebyl případ Lukáše Budínského, jehož hostování se změnilo v přestup. Zcela novými hráči v týmu jsou Petr Galuška, Tomáš Okleštěk a Slovák Petr Jurčo, kteří přišli jako volní hráči, dále na hostování Martin Toml z Mladé Boleslavi a Radek Voltr ze Slavie Praha. Absolutně nejzvučnější posila však přišla až ve čtvrtek před tímto zápasem. Do svého rodného města se vrátil bývalý reprezentační brankář Jan Laštůvka! Bude chytat již v tomto zápase?

    Karviná v přípravě vsadila na zápasy se zahraničními soupeři (z Polska, Slovenska, Rakouska, Ruska) a vedla si se střídavými úspěchy. Až posledním soupeřem byl český klub, v generálce před ligou si Karviná zahrála s druholigovým Třincem. Celková bilance přípravy: 4-2-3, skóre 15:14. V klubu byli spokojeni s kvalitou soupeřů, která je měla dostatečně připravit na ligu.

    Přesto se vstup do nejvyšší soutěže nepovedl. V Jablonci Karviná sice ovládla první poločas díky fantastické produktivitě a třetímu nejrychlejšímu gólu historie ligy 3:1, po přestávce se však ze hřiště zcela vytratila a Jablonec otočil na konečných 5:3. Góly Karviné stříleli 2x Jurčo a Voltr.
    Nová posila Karviné, brankář Jan Laštůvka.
     
    FC Zbrojovka Brno

    Klub vznikl roku 1913 jako SK Židenice, současný název nese od roku 2010. Poprvé hrál nejvyšší soutěž již v sezóně 1933/34, avšak historie oddílu je protkána jak silnými obdobími (vč. jediného titulu z roku 1978), tak slabými, kdy 1. ligu vůbec nehrál. Ta situace nastala naposledy v sezóně 11/12 a jde o jediný ročník v historii, kdy Brno nebylo účastníkem 1. ligy samostatného Česka. V této sezóně obhajuje 6. místo, což bylo nejlepší umístění od roku 2008. Cíle klubu jsou pro tuto sezónu podobné.

    Zbrojovka v letní přestávce výrazně obměnila kádr. Odešlo hned 7 hráčů (vč. jednoho ukončení kariéry). Přesto díky příchodům kádr papírově posílil. Výraznými posilami by měli být exreprezentantční záložník Jan Polák, kterému skončila smlouva v Norimberku, konžský záložník Franci Litsingi, který na sebe výrazně upozornil v letech 2013-15 v dresu Teplic, a litevský reprezentační stoper Tadas Kijanskas, který přišel z izraelského Hapoelu Haifa po vypršení smlouvy. Velmi důležitá změna přišla také na trenérském postu. Přestože Václav Kotal byl v minulé sezóně úspěšný, v létě ho nahradil Svatopluk Habanec, který předtím trénoval Slovácko.

    Zbrojovka v přípravě odehrála pouze 6 utkání. Zpočátku s domácími soupeři, závěr přípravy zpestřily zahraniční týmy. Velkou školou byla hlavně generálka se Stuttgartem (v minulé sezóně sestoupil z bundesligy), kterou Brno prohrálo 4:0. Celková bilance přípravy: 3-1-2, skóre 9:9.

    Vzhledem k odloženému zápasu 1. ligového kola Brno dosud neodehrálo mistrovský zápas, navíc za poslední 2 týdny ani žádný přátelák. Forma týmu je tak velkou neznámou.
     
    Vzájemné zápasy

    MFK Karviná a Zbrojovka Brno se dosud potkaly na hřišti celkem v 5 mistrovských utkáních. 3x šlo o pohárové zápasy, 2x o druholigové souboje v sezóně 11/12. V poháru se každý z týmů radoval z jednoho postupu. Ve druhé lize vyhrálo Brno oba zápasy.

    Posledních 5 mistrovských zápasů:
    Karviná – Brno 0:1 (19. 5. 2012, 2. liga)
    Brno – Karviná 4:1 (12. 11. 2011, 2. liga)
    Brno – Karviná 4:0 (10. 11. 2010, 4. kolo poháru)
    Karviná – Brno 2:0 (27. 10. 2010, 4. kolo poháru)
    Karviná – Brno 2:1 pen. (8. 10. 2009, 3. kolo poháru)
     
    Pikantní bude tento duel zejména pro srbského obránce Brna Mihailo Jovanoviče, který předchozí 3 sezóny odehrál právě v Karviné.
    Kabina domácích je na první zápas připravena
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    MFK Karviná: Laštůvka – Janečka, Dreksa, Hošek, Eismann (C) – Šisler – Voltr, Okleštěk, Budínský, Zelený – Jurčo.
    Náhradníci: Pindroch – Puchel, Toml, Jan Moravec, Fiala, Duda, Panák.

    FC Zbrojovka Brno: Melichárek – Hyčka, Vraštil, Kijanskas, Lutonský – R. Buchta, Lacko – Litsingi, Michal Škoda, Štohanzl – Řezníček (C).
    Náhradníci: Veselý – Vávra, Weber, Kučera, Pašek, Jakub Šural, Sedlák.

    Rozhodčí: Příhoda – Koval, Pochylý.
     
    Jan Laštůvka opravdu již dnes v sestavě domácího týmu! Bude jeho premiéra vítězná, nebo si Zbrojovka odveze nějaké body?
     
    Na Městském stadionu zatím probíhá slavnostní program plný dechové hudby a vystoupení mažoretek.
     
    Tribuny se mezitím plní. Před dnešním otevřením pokladem zbývalo k prodeji pouze 477 vstupenek. Bude vyprodáno?
     
    Mažoretky vytvořily uličku, kterou budou procházet aktéři zápasu na trávník. Stane se tak již za malou chvíli.
     
    Domácí kotel není příliš početný a je sedící. Z Brna dorazilo přibližně 60 příznivců a své hlasivky řádně provětrávají. Souboj fanoušků po této stránce nedopadne pro Karvinou příliš dobře, pokud se nepřidají i "běžní" diváci.
     
    Trojice rozhodčích přivádí hráče na trávník.
     
    Při této příležitosti si můžeme rozhodčí představit. Jako hlavní bude zápas řídit Radek Příhoda, asistovat mu budou Zdeněk Koval a Stanislav Pochylý.
     
    Domácí Karviná nastupuje celá v bílém, Brno ve své tradiční barvě, tj. celé v červeném.
     
    Výkopu se ujmou hráči MFK.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hned v úvodu se dostával do nadějné pozice Okleštěk, ale nedokázal se v šestnáctce dostat k centru z pravé strany.
    1. Šance Oklešťka v úvodu zápasu
     
    1
    Eismann po lajně přihrával obsazenému Voltrovi, jemuž se patička nepovedla a míč utekl do autu.
     
    2
    Ani další rozehrávka Eismanna na Voltra nebyla přesná.
     
    3
    Eismann dlouho bojoval s Hyčkou u rohového praporku, nakonec se mu podařilo odehrát míč, ale ten mu předtím utekl za čáru. Odkop od branky.
     
    4
    Po faulu na Voltra rozehrával trestný kop z levé strany Budínský, centr spoluhráči sklepli před vápno Šislerovi, jeho rána však prolétla vedle branky Melichárka.
     
    5
    Brno poprvé v útoku. Centr z levé strany přizvedl jeden ze stoperů a Laštůvka si poté poprvé osahal míč.
     
    6
    Litsingi se vtipně uvolnilna polovině, jeho pas na ozběhnutého Řezníčka ale přesný nebyl a zastavil ho Eismann.
     
    7
    Voltr sice vybojoval útočný aut, avšak ten provedli domácí prachbídně a ihned o míč přišli. Vzápětí poté dokonce faulovali.
     
    9
    Karviná mohla jít do přečíslení, nakonec z toho byl postupný útok a Voltr vybojoval rohový kop.
     
    9
    Na ten nejvýše vyskočil Janečka, netrefil však míč ideálně a oblouček branku vysoko přeletěl.
     
    10
    Pěkný pas do křídla na Budínského, Hyčka byl dobře postavený a odehrál míč do autu.
     
    11
    Karviná v poklidu rozehrávala na vlastní polovině, ale ihned po přechodu půličí čáry o míč přišla. Zbrojovka vyrazila vpřed, ale Řezníčkova střela byla tečována jedním z obránců a obloukem dolétla do Laštůvkovy náruče.
     
    12
    Opět domácí brankář u míče, tentokrát po malé domů, která uklidila hru a hráči v bílém můžou znovu rozehrát.
     
    13
    Jurčo se nabízel v náběhu, ale nedostal přesný míč. Melichárek ho v pohodě sebral ze země a ihned vyslal spoluhráče do útoku.
     
    14
    Přenesení hry na pravou stranu, kde byl zcela volný Janečka. Postoupil vpřed, odcentroval, ale do míst, kde vůbec nikdo nebyl.
     
    15
    Hyčka vybojoval aut na pravé straně, ale z něj Zbrojovka nic nevytěžila.
     
    16
    Jurčo nepěkným šlapákem zajel do stopera při rozehrávce na polovině.
     
    17
    Tretný kop Karviná ubránila, ale sama se nezmohla na víc než odkop na soupeřovu polovinu.
     
    18
    Laštůvka si došel pro míč až téměř k hranici šestnáctky a uklidnil hru.
     
    18
    Vraštil výbroně zapracoval na hranici vlastního pokutového území a obral soupeře o míč. Jeho následnou rozehrávku spoluhráči nedotáhli k ničemu.
     
    19
    Jurčo skákal na centr na malém vápně, ale na poslední chvíli byl pokryt! Karviná bude pouze vhazovat.
     
    20
    Trestný kop MFK z pravé strany. Míč si staví levák Okleštěk.
     
    20
    Vysoký centr na malé vápno, kde úřadoval Melichárek a vyboxoval míč daleko za vápno. Eismann sice ihned nakopával zpět, ale z toho už nic nebylo.
     
    21
    Naopak Laštůvka musel až téměř k autové čáře, aby zabránil možné šanci Zbrojovky.
     
    21
    Vraštil dobře centroval do šestnáctky na sklepnutí, ale to se úplně nepovedlo. Přesto hosté pokračují na míči.
     
    22
    Eismann odehrál míč před Litsingim, Zbrojovka rozehrává na půlce.
     
    23
    Místo pokusu o brejk domácích akce zabržděna a začnou odzadu.
     
    24
    Hošek přetlačil v souboji soupeře, podle rozhodčího nedovoleným způsobem.
     
    24
    Hošek byl na správném místě a centr od levé čáry odehrál pryč. Akce Brna pokračuje.
     
    25
    Eismann se Zeleným hosty zastavili, Zelenému však poté při postupu s míčem nevyšly jesličky.
     
    26
    Sprinterský souboj s Jurčem vyhrál Vraštil, jeho odkop přes hlavu dokonce získali spoluhráči.
     
    26
    Ne na dlouho. Po ztrátě míče hosté faulovali a Budínský si staví míč 40 metrů od branky.
     
    27
    Jeho centr nemířil na nikoho ze spoluhráčů, přesto se k odraženému míči na půlkruhu dostal Okleštěk, z voleje však překopl tribunu.
     
    28
    Karviná právě vstřelila branku!
    Řezníček se pokusil nafilmovat pád na hranici šestnáctky místo hraní míče a hostům se to krutě nevyplatilo! Karviná založila brejk, PAVEL JURČO postupoval od půlky sám, před sbíhajícím obráncem zasekl ke středu a z hranice šestnáctky po zemi na bližší tyč překonal Melichárka! Karviná vede 1:0!
    28. Pavol JURČO - 1:0
     
    30
    Karviné gól samozřejmě vlil novou krev do žil.
     
    31
    Budínský získal míč, ale nedokázala vyslat kolegu do útoku. Přesto hrají domácí znovu.
     
    32
    Řezníček příliš okatě strčil do protihráče. Trestný kop od půlky.
     
    33
    Voltr při zpracování křížného pasu použil ruce. Rozehrávat budou hosté.
     
    34
    Okleštěk se nadechoval k brejku, zezadu ho stáhl rukou Buchta a po zásluze vidí žlutou kartu.
     
    35
    Další faul. Voltr dostal pravděpodobně loktem do zátylku, ale bude v pohodě. Budínský bude centrovat.
     
    35
    Přízemní centr na bližší tyč lehce tečoval Janečka, ale pouze do míst, kde stál připravený Melichárek.
     
    37
    Brno právě vstřelilo branku!
    Je vyrovnáno! Hyčka vyhrál souboj proti dvěma soupeřům u brankové čáry, odcentroval, odražený míč napálil na branku Lutonský, Laštůvka míč neudržel a volný míč dorazil do branky JAKUB ŘEZNÍČEK! Domácí se hodně zlobí, reklamují Hyčkovo provinění proti pravidlům..
    37. Jakub ŘEZNÍČEK - 1:1
     
    37
    Za protesty dostává brankář Laštůvka žlutou kartu.
     
    39
    Vyrovnání jakoby přineslo uklidnění. Hraje se ve středu pole.
     
    41
    Eismann se protáhl po levém křídle, pěkně odcentroval, na poslední chvíli odhlavičkoval míč Lutonský.
     
    42
    A mohlo být pro domácí ještě hůř! Litsingi dostal míč na hranici šestnáctky, uvolnil se, avšak jeho střelu po zemi stačil Laštůvky vykopnout! Následně ještě z velké dálky pálil Lacko, ale pouze do jednoho z domácích obránců.
    42. Povedený zákrok Laštůvky
     
    43
    Domácí dokonale zadrbali brejk a aby toho nebylo málo, ještě v útoku faulovali.
     
    43
    Fauloval Budínský a za svůj ošklivý zákrok dostává žlutou kartu.
     
    45
    Náznak šance pro Karvinou, na centr se snažil skluzem dosáhnout Jurčo, ale nepovedlo se.
     
    45
    Voltr ještě zkusil z velké dálky překvapit Melichárka, jeho pokus ale skončil těsně nad břevnem.
    45. Šance Voltra v závěru
     
    45
    Rozhodčí nenastavil ani sekundu a ukončil poločas přesně po 45 minutách hry.
     
    45
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Je za námi první poločas premiérového zápasu na novém Městském stadionu v Karviné a diváci se zatím mají na co dívat. Oba týmy se snaží hrát, nikdo není zalezlý. Přesto jsme mnoho šancí neviděli. První gólová šance přišla až ve 28. minutě, ale hned byla proměněna. Zbytečná ztrát míče Brna před soupeřovou brankou vyústila v brejk, který perfektně provedl a zakončil Jurčo. Hosté se však nenechali zaskočit a o 9 minut později vyrovnali, Lutonského střelu dorážel Řezníček. Zbrojovka se mohla dokonce dostat do vedení, ale Litsingi ztroskotal na Laštůvkovi. Šance jsou naprosto vyrovnané, kdo vyhraje, se vůbec nedá odhadnout. Snad i ve druhé půli uvidíme dobrý fotbal.
     
    Hráči jsou zpět na trávníku.
     
    Výkop provedou hosté.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Domácí o poločase vystřídali, Okleštěka nahrazuje Moravec.
     
    46
    Velká komplikace pro Zbrojovku! Buchta nevybíravě fauloval Šislera na polovině a dostává druhou žlutou kartu! Hosté do konce zápasu o deseti!
    46. Červená karta po 2. žluté
     
    48
    Karviná rozehrává na vlastní polovině a hledá, kudy by se dostala k brance.
     
    49
    Kijanskas hodně zariskoval, když břichem sklepával malou domů Melichákovi. Moravec šel po míči jak pes po buřtu, ale Melichárek ho sebral ze vzduchu o vteřinku dříve.
     
    50
    Domácí v tlaku, vybojovali rohový kop.
     
    50
    Centr odražen k Moravcovi, jehož jemný pas nikoho ze spoluhráčů nenašel.
     
    51
    Naopak, do brejku vyrazilo Brno, Řezníček postupoval po levémkřídle, ale svým přízemním pasem také nepřihrál nikomu ze svých.
     
    51
    Nahoru dolů v poslední minutě! Také domácí šli do brejku, z pravé strany centrovali na malé vápno, kde nejvýše vyskočil Melichárek. Navíc byl u toho faulován a musí být ošetřován.
     
    53
    Ošetřeno, můžeme hrát dál.
     
    53
    Melichárkův výkop sebrala domácí obrana a začíná další pokus o dobytí zákopů.
     
    54
    Skončil prohraným soubojem u autové čáry. Hosté vzhazují.
     
    54
    U míče však byli jen několik sekund a znovu zavírají prostor před vlastní šestnáctkou.
     
    55
    Jurčo si zaběhl za obranu, jeho přihrávka byla zblokována. Rohový kop.
     
    56
    Jurečka se chytá za hlavu! Skákal na centr úplně osamocen, prudce trkl hlavou, ale neumístil míč dostatečně k tyči, takže Melichárek dokázal zasáhnout! Skvělý zákrok hostujícího brankáře!
    56. Šance Jurečky
     
    57
    Další centr, tentokrát zleva, propadl až na zem a zamotal nohy i trupy obránců. Ti se nakonec dokáztali ze situace vymotat a odehráli míč do bezpečí.
     
    58
    Navíc faul na polovině, Brno u míče zůstane.
     
    58
    Do situace 2 na 2 se vrátil Šisler a obral Litsingiho o míč jako malého žáčka.
     
    59
    Melichárkovi vůbec nevyšel odkop, míč málem doskákal na hlavní tribunu.
     
    59
    Budínský v plném běhu a ve výskoku chtěl hlavičkovat malou domů, ale neumístil míč. Rohový kop Zbrojovky.
     
    60
    Na Štohanzlův centr na malé vápno šel pouze Laštůvka a uplatnil své centimetry.
     
    61
    Voltr s Moravcem bojují v rohu, ale vytlučené bloky znamenají aut Brna.
     
    61
    Přesto se Moravec dostal k míči a odcentroval. Na zadní tyči ale nikdo nebyl.
     
    62
    Eismann centroval zleva, Kijanskas nebyl atakován a bez potíží odhlavičkoval míč pryč.
     
    63
    Dnešní utkání sleduje 4522 diváků.
     
    63
    Zbrojovka poprvé ve druhé půli usazena s míčem na útočné polovině v postupném útoku.
     
    64
    Lutonský narazil do zdi jménem Šisler, přesto Brno mohlo hrát dál. Ale poté pokazilo přihrávku do pravého křídla a domácí vzhazují.
     
    65
    Červená zeď na hranici vápna pokusy o nákopy bezpečně odráží.
     
    65
    Přesto Karviná vybojovala další roh, ale ten přelétl všechny hráče v šestnáctce.
     
    66
    Pokus Brna o brejk, Škoda ale neudržel míč na svých kopačkách.
     
    67
    Ani rozehrávka MFK příliš kvalitní nebyla. Přesto se po autu hostů opět dostali bílí k míči.
     
    67
    Dreksa nepustil Zbrojovku do útoku, ale zároveň poslal míč až za brankovou čáru. Melichárek odkopává.
     
    68
    Šisler vyslal do běhu Moravce, ten toho využil k odpoutání se od protihráče, ale poté nepřesně přihrával na půlkruh. Tam navíc ve snaze získat míč domácí faulovali.
     
    69
    Zelený postupoval po levém křídle, ale nedokázal přesně odcentrovat. Melichárek se nemusel ani pohnout, přesto mu spadl míč do náruče.
     
    70
    Série drobných faulů na obou stranách.
     
    71
    Voltr byl pokrytý a k tomuto centru se nemohl dostat.
     
    72
    Janečka se krásně uvolnil, centroval, do míče se z voleje položil Zelený, ale jeho střelu k tyči Melichárek lapil.
    72. Akrobatické zakončení Zeleného
     
    72
    Ze sektoru hostů se line červený dým, který zatím viditelnost na hřišti neovlivňuje, ale za chvíli se tak asi stane.
     
    73
    Není to ale nijak hrozné, takže se nemusí přerušovat. Křížný pas do pravého křídla ale žádnou šanci domácím nepřinesl a brankář Brna odkopává.
     
    74
    Hyčka dvakrát dobře zapracoval v podpoře útoku. Napoprvé neodcentroval, ale napodruhé našel hlavu Řezníčka, jehož oblouček bezpečně chytil Laštůvka.
     
    75
    Zelený vysílal na zteč Voltra, před kterým na poslední chvíli odehrál míč na roh Kijanskas.
     
    76
    Pro Voltra to zároveň bylo to poslední, co mohl na hřišti udělat. Své místo vzápětí přepustil Panákovi.
     
    77
    Na zemi zůstal ležet Štohanzl, ale po chvíli se zvedá a nemusí být ošetřován.
     
    79
    Přesto byl Štohanzl vzápětí střídán. Zápas dohraje Pašek.
     
    79
    K tvrdé ráně pod břevno se dostal Panák, ale Melichárek dokázal reflexivně zasáhnout!
     
    80
    Zbrojovka v útoku, ale hlavně šetří čas.
     
    81
    Moravec byl úplně sám, dostal míč, postoupil až téměř k hranici šestnáctky, avšak mezitím se před něj postavili dva obránci, kteří jeho pokus zblokovali natolik, že Melichárek musel vyběhnout, aby míč uklidil do své náruče.
     
    82
    Další rychlá akce Karviné, opět Moravec, tentokrát přihrál na střed Budínskému, který se ale ukvapil se střelou, která navíc byla výrazně zpomalena a mířila mimo.
     
    84
    Krásná individuální akce Jurča, který nejprve zesměšnil 3 soupeře, aby následně zkusil z nějakých 30 metrů brankáře přelobovat. To se mu nezdařilo.
     
    85
    Další střela Karviné, ale Šislerovi to nesedlo. Pomalé, po zemi, doprostřed. Nic těžkého pro brankáře.
     
    85
    Zbrojovka podruhé střídá. Nevýrazného Škodu nahrazuje Sedlák.
     
    86
    Karviná ve velkém tlaku.
     
    87
    Krásná ulička na pravém křídle, ale Janečka poté nedokázal odcentrovat tak, aby na to Melichárek nedosáhl.
     
    87
    Poslední střídání domácích. Kapitána Eismanna nahrazuje Puchel.
     
    88
    Šislerova přihrávka Moravcovi utekla až za brankovou čáru.
     
    89
    Snaha domácích začíná být poněkud zoufalá.
     
    90
    Budínský napřáhl z nějakých 28 metrů, ale jeho pokus doskákal vedle branky.
     
    90
    Poslední střídání zápasu. Litsingiho nahrazuje Šural.
     
    90
    Rozhodčí nastaví 3 minuty.
     
    90+1
    Hoška postihla křeč a na hřiště musela nosítka. Hráč nakonec dokázal odejít sám, ale chvilku bude svému týmu chybět.
     
    90+2
    U míče Melichárek. Zdá se, že Karviná se už k ničemu pořádnému nedostane.
     
    90+3
    Tak přeci jen! Panák dostal přihrávku do vápna, ale hráči v červeném mu skákali do střeleckých pozic tak dlouho, až se dostal z úhlu. Když už dokázal vystřelit, Melichárek byl na místě.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Druhý poločas výrazně ovlivnilo zbytečné vyloučení Buchty již po necelé minutě hry. Hosté se od té doby jen bránili, až na výjimky se nedostali k postupnému útoku a několik brejků nedokázali dotáhnout do šance. Karviná však svůj tlak nedokázala využít. Největší šanci měl Jurečka, který ale nedokázal hlavičku umístit mimo dosah Melichárka. V závěru již šlo ze strany domácích spíš o křeč. Brno tak ubránilo bod, vzhledem k vývoji zápasu určitě cenný. MFK Karviná si na první domácí prvoligové vítězství musí ještě počkat.
     
    Statistiky zápasu

    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 8:5.
    Střely mimo: 5:2.
    Rohy: 5:1.
    Ofsajdy: 1:0.
    Fauly: 11:12.
     
    Z Karviné je to pro dnešek vše. U dalšího domácího zápasu se těšíme napočtenou. (19:00:12)

    Libor Štěpán

    Branky: 28. Jurčo (Hošek) – 37. Řezníček (Lutonský)

    Karty:   37. Laštůvka (KAR), 43. Budínský (KAR) – 34. R. Buchta (BNO)   46. R. Buchta (BNO)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 8:5. Střely mimo: 5:2. Rohy: 5:1. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 11:12.
    MFK Karviná: Laštůvka – Janečka, Dreksa, Hošek, Eismann (C) (87. Puchel) – Šisler – Voltr (76. Panák), Okleštěk (46. Jan Moravec), Budínský, Zelený – Jurčo.
    Náhradníci: Pindroch – Puchel, Toml, Jan Moravec, Fiala, Duda, Panák.

    FC Zbrojovka Brno: Melichárek – Hyčka, Vraštil, Kijanskas, Lutonský – R. Buchta, Lacko – Litsingi (90. Jakub Šural), Michal Škoda (85. Sedlák), Štohanzl (79. Pašek) – Řezníček (C).
    Náhradníci: Veselý – Vávra, Weber, Kučera, Pašek, Jakub Šural, Sedlák.

    Rozhodčí: Příhoda – Koval, Pochylý

    Diváci: 4522
    bahis siteleri