Prešov – Senica 0:4 (kon.) | Slovan Bratislava – Dunajská Streda 3:2 (kon.) | Myjava – Ružomberok 1:3 (kon.)
Michalovce – Zlaté Moravce 0:0 (kon.) | Trenčín – Podbrezová 0:1 (kon.)
konec
MFK Zemplín Michalovce
0:0 (0:0)
FC ViOn Zlaté Moravce
sk Sobota 06.08.2016, 19:00Niké liga • 4. kolo
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:00.
     
    Vážení priaznivci slovenského futbalu, srdečne vás vítam pri priamom prenose zo 4. kola našej najvyššej futbalovej súťaže, Fortuna ligy, rámci ktorého si sily zmerajú MFK Zemplín Michalovce a FC ViOn Zlaté Moravce.

    MFK Zemplín nemôže byť so vstupom do súťaže príliš spokojný. Napokon, jeden z dvoch zástupcov z východného Slovenska okupuje po 3 zápasoch len priebežnú 7. priečku. Na svojom konte má pritom 4 body, ktoré získal za 1 víťazstvo a 1 remízu. V jednom prípade Michalovce prehrali, a teda nezískali ani jeden bod. Ani skóre východniarov nie je príliš priaznivé, predstavuje ho totiž pomer 2 strelených a 3 inkasovaných gólov.

    Posledné 3 zápasy Michaloviec:

    MFK Zemplín Michalovce – AS Trenčín 2:1
    1. FC Tatran Prešov – MFK Zemplín Michalovce 0:0
    FK Senica - MFK Zemplín Michalovce 2:0

    Ani FC ViOn Zlaté Moravce neprežíva vydarený štart nového ročníka Fortuna ligy. Hostia totiž z troch prípadov vyhrali len raz, pričom v ostatných dvoch zápasoch nezískali ani bod. Ak sa teda pozrieme na tento fakt z pohľadu čísel, pri hráčom Zlatých Moraviec patria nie len 3 body a priaznivé skóre 6:5, ale aj 8., a teda o jedno miesto nižšia priečka tabuľky, ako je tomu v prípade domácich Michaloviec. Toto tvrdenie ale nemusí platiť, vzájomný zápas oboch celkov totiž môže poradím výrazne zamiešať.

    Posledné 3 zápasy Zlatých Moraviec:

    FC ViOn Zlaté Moravce
    – Spartak Myjava 1:2
    ŠK Slovan Bratislava – FC ViOn Zlaté Moravce 3:2
    FC ViOn Zlaté Moravce – AS Trenčín 3:0
     
    Úvodné zostavy:

    MFK Zemplín Michalovce: Kira – Calero, Šimčák, Žofčák, Sipľak – Danko, Kunca, Koscelník, Škutka – Sedlák (C), Qose.
    Náhradníci: Macej – Grič, Leško, Turik, Bednár, Bellas, Kushta.

    FC ViOn Zlaté Moravce: Kováč – Boszorád, Ranko, Bariš, Kapor – Orávik (C), Válovčan, Kostadinov, Pastva – Guilavogui, Pintér.
    Náhradníci: Novota – Gešnábel, Obročník, Švec, Kastelovič, Karlík, Rejdovian.

    Rozhodca: Očenáš – Pozor, Roszbeck – Straka.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    O úvodný výkop sa nám postarali futbalisti zo Zlatých Moraviec, ktorí sa s loptou okamžite vydali smerom k bráne Kováča. Uvidíme, ako dlho sa v týchto priestoroch hostia zdržia.
     
    2
    Michalovce teraz s väčším počtom hráčov napádali rozohrávku súpera, avšak dokázali ho zatlačiť len do vlastnej šestnástky, kde loptu do svojej moci nezískali.
     
    3
    Hra sa v úvode stretnutia sústreďuje v okolí pokutového územia bráneného Kováčom, avšak ten zatiaľ veľa práce nemal. Práve jeho spoluhráči totiž pomerne často loptu posielajú na hranicu vlastného vápna a pokúšajú sa tak znížiť tempo zápasu.
     
    4
    Michalovce zahrávali priamy voľný kop zo vzdialenosti asi 30 metrov, avšak center Žofčáka nebol natoľko presvedčivý, aby dokázal Kováča medzi tromi žrďami zaskočiť.
     
    5
    Úvod zápasu sa rozhodne nenesie vo vysokom tempe, avšak Michalovce sú zatiaľ jednoznačne aktívnejším celkom. Zatiaľ čo je Kira bez práce, Kováč už musel chytať center Žofčáka.
     
    6
    Sledujeme akési taktické prekopávanie lopty zo strany na stranu, podobne teraz učinil aj Pastva. Tento plávajúci center pritom dopadol až práve pred spomínaného Kiru, pre ktorého ide o dnešný prvý kontakt s loptou.
     
    7
    Pomerne často sa teraz pískajú nedovolené zákroky hostí, ide však len o akési taktické fauly v strede poľa, preto vážnejšie situácie pri zahrávaní štandardiek nesledujeme.
     
    9
    Domáci celok sa snažil moje slová vyvrátiť po opätovnom centri do pokutového územia, ktorý teraz dopadol priamo na penaltový bod, avšak tento priestor výborne postrážil Ranko.
     
    10
    Zo zápasu prešlo už úvodných 10 minút, diváci na štadióne v Michalovciach ale za tento časový úsek veľa futbalového umenia nevideli. Stále sledujeme taktické vyčkávanie z oboch strán s cieľom nechybovať v defenzíve.
     
    11
    Ďalší faul Zlatých Moraviec, tentokrát padol na hraciu plochu skúsený Žofčák a domáci celok tak bude zahrávať priamy voľný kop zo vzdialenosti asi 30 metrov.
     
    12
    Nízky center dopadol na trávnik ešte pred hranicou malého vápna, pričom v tomto priestore sa domáci pokúsili o akrobatické zakončenie, avšak krkolomná pozícia nedovolila presnú strelu.
     
    13
    Nakopávaná lopta z kopačky Ranka sa dostala až pred pokutové územie Michaloviec, avšak tam si už s padajúcim centrom východniarsky celok poradiť dokázal.
     
    13
    Pomerne zaujímavým spôsobom sa teraz odohralo viacero osobných súbojov v strede poľa, keď sa viacero hráčov rozbehlo oproti sebe a loptu zabudli za svojimi chrbtami, v tejto chvíli sa ale nepískalo.
     
    14
    Konečne niečo smerom dopredu vymysleli aj Zlaté Moravce, ktoré to skúsili centrom z pravej strany, avšak jednoduchú nakopávanú loptu defenzíva Michaloviec upratala do bezpečia.
     
    15
    Na štadióne sa ozýva piskot, divákom, ktorí si dnes zaplatili vstupné, sa takýto futbal absolútne nepozdáva. Nečudo, za 15 minút sme nevideli ani len presnejšiu kombináciu, tobôž nie šancu so streleckým zakončením.
     
    16
    Rozhodcovské trio na čele s pánom Očenášom si dnes dáva pozor na každý detail, aj preto sa pomerne často pískajú fauly v strede poľa. Pritiahnutie za dres v podaní Bariša toho nebolo výnimkou.
     
    17
    Dlhá prihrávka našla v šprinte Šimčáka, ten chcel ešte z ľavej strany odcentrovať na hranicu malého vápna, avšak v behu loptu ideálne netrafil a tá tak zaplávala len do rukavíc pripraveného Kováča.
     
    18
    Viacero pokusov o center teraz skončilo na pozornej defenzíve Zlatých Moraviec, ViOn si pritom s odkopávaním lopty veľa námahy nedal a radšej ju len poslal za postrannú čiaru.
     
    19
    Žlto-modrí zahrávali jeden z mnohých priamych kopov, ktoré opäť riešili nízkym centrom do vápna, avšak otáčajúci sa Danko už zakončiť nedokázal. Obrana pred ním totiž loptu včas upratala.
     
    20
    Následná útočná snaha domácich sa skončila len loptou odkopnutou za bránkovou čiarou, to znamená možnosť Pavla Kováča hru upokojiť rozohrávkou od vlastnej svätyne.
     
    21
    Už azda 5 minút sa hostia s loptou nepozreli na útočnú polovicu, na obranu Zlatých Moraviec musíme ale jedným dychom dodať, že tím vedený kapitánom Sedlákom tento fakt na vytvorenie si súvislejšieho tlaku využiť nedokáže.
     
    22
    Slabučká strela, ktorá smerovala len do stredu brány, teraz Pavlovi Kováčovi nerobila žiadne problémy a skončila v jeho rukaviciach. Ďalší odkop smerom k bráne Matúša Kiru.
     
    23
    Mimochodom, Matúš Kira dnes v bráne Michaloviec dostal prednosť pred Patrikom Macejom, ktorý ostáva na lavičke náhradníkov. Zaujímavosťou je, že do Zemplína sa obaja vrátili z ročného hosťovania v FC Lokomotívy Košice.
     
    24
    Vráťme sa ale k dianiu na trávniku, kde sa Šimčák pokúsil z obľúbenej pozície o ďalší center, avšak ani v tomto prípade nešlo o presnú prihrávku a loptu tak hostia odvrátili.
     
    25
    Do konca polčasu ostáva ešte 20 minút, zdá sa pritom, že hlavný arbiter Očenáš veľa dôvodov k nadstavovaniu mať nebude.
     
    26
    Najzaujímavejšími na štadióne sa teraz stali miestni podávači lôpt, ktorí si neustrážili počet hracích predmetov na trávniku a na ploche tak skončili v jednom momente až tri lopty. Už je ale všetko v poriadku a my môžeme pokračovať.
     
    27
    Pokračovať v nudnom a nezáživnom futbale, ktorý bude, ako sme už spomínali, o taktickom vyčkávaní na chybu súpera. Avšak sa zdá, že pozorné defenzívy jednoduché zlyhanie tak skoro nepripustia.
     
    28
    A opäť boli na trávniku dve lopty. Hoci sa čakalo na rozohranie štandardnej situácie, takéto momenty by sa stávať rozhodne nemali.
     
    29
    Priamy voľný kop v prospech Michaloviec, nízky center odvrátený. Pokus o protiútok hostí sa končí v stredovom kruhu, kde sa ViOn dopustil útočného faulu. Avšak tieto obrázky už dobre poznáme.
     
    30
    Od konca prvého polčasu nás delí 15 minút.
     
    31
    Zdá sa mi, že oba celky by sa už najradšej videli v šatni. Taktiky, ktoré dnes svojim zverencom udali tréneri, zrejme absolútne nefungujú, napokon, ani jeden z tímov nedokáže s loptou zahrať na viac ako 3 dotyky.
     
    32
    Moje slová sa teraz snažil dementovať Dominik Kunca, ktorý to skúsil sólom popri pravej postrannej čiare a následným centrom na hranicu vápna, avšak na túto loptu jeho spoluhráči nezareagovali vôbec dobre.
     
    33
    Jednoduché a zúfalé odkopnutie lopty v podaní kapitána Zlatých Moraviec Orávika svedčilo o mnohom. Hostia si dnes v rozohrávke absolútne nerozumejú.
     
    34
    Toto ale vyzerá zaujímavo, priamy voľný kop pre ViOn zo vzdialenosti asi 18 metrov!
     
    35
    Tak teraz som vo svojej pamäti lovil skutočne dlho, avšak tragickejšie zahranie podobnej štandardky dom azda ešte ani nevidel. Na center sa rozbehol Pintér, ktorého točený pokus skončil veľmi, veľmi ďaleko od ľavej žrde Matúša Kiru.
     
    36
    Na opačnej strane to už bolo o poznanie zaujímavejšie, Kunca sa tam na hranici vápna uvoľnil, loptu si predkopol a polovysokou strelou donútil Kováča poriadne sa natiahnuť a ranu vyboxovať.
     
    37
    Tak konečne sa na štadióne v Michalovciach udialo niečo zaujímavé, my veríme, že tempo zápasu bude už len a len stúpať.
     
    38
    Rohový kop v prospech Zemplína.
     
    39
    A vôbec nie zbytočne zahrávaná štandardná situácia, lopta teraz po nízkom centri dopadla k bližšej žrdi, kde sa domácim podarilo zakončiť hlavou, avšak len do priestoru, ktorý si Pavel Kováč postrážil.
     
    40
    Do konca prvého polčasu ostáva 5 minút.
     
    41
    Lopta sa teraz po osi Šimčák – Koscelník mala dostať až k šprintujúcemu Dankovi, avšak defenzíva ViOnu si na túto situáciu dala pozor a center odvrátila za postrannú čiaru.
     
    42
    Tak teraz mali hostia aj kusisko šťastia! Krásna ďalekonosná strela k vzdialenejšej žrdi totiž skončila na brvne, Koscelník následne hlavou priestor troch žrdí minul!
     
    43
    Toto je pre domácich dobrá príležitosť, štandardka z hranice vápna!
     
    44
    Napokon to akýmsi strieľaným centrom skúšal skúsený Žofčák a aj keď bola táto situácia zahraná o poznanie lepšie, ako v prípade Pintérovej štandardky, lopta sa medzi tri žrde nezmestila.
     
    45
    Čakáme už len na údaj o nadstavenom čase.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvý polčas je už minulosťou. Úvodných 45 minút zápasu pritom rozhodne neprinieslo futbal hodný najvyššej súťaže Slovenska a nám tak ostáva len veriť, že do druhého polčasu sa herný prejav oboch celkov radikálne zmení.

    Druhý polčas sa začne približne o 20:02.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Druhý polčas sa začal. Nám neostáva nič iné, než veriť, že sa hra oboch celkov zmení a konečne tak budeme sledovať hru hodnú najvyššej futbalovej súťaže Slovenska.
     
    46
    O úvodný výkop sa tentokrát postarali domáce Michalovce, ktoré sa s loptou stiahli pred územie chránené Matúšom Kirom. Uvidíme, či sa im podarí založiť aj útočnú akciu.
     
    47
    V tejto časti hry bude domáci Zemplín útočiť na bránu postavenú pri fanklube Michaloviec, ktorý ho tak bude môcť poháňať v ťahu k pokutovému územiu súpera.
     
    48
    Avšak aby sa tam žlto-modrí dostali, najskôr musia do svojej moci získať loptu. A to sa im v tejto chvíli nedarí.
     
    49
    Tak až v tejto chvíli domáci celok prerušil sériu prihrávok súpera, legionár Marcos Calero Perez ale nebude pokúšať šťastie a radšej si pomôže defenzívou.
     
    50
    Zápas dnes plynie skutočne rýchlo a výnimkou nie je ani úvod druhého polčasu. Ubudlo z neho už 5 minút, a to bez toho, aby sa udialo niečo podstatné.
     
    51
    Tak Calero je v druhej polovici zápasu veľmi aktívny, čo potvrdil aj tejto chvíli, keď na seba naviazal obrancu ViOnu a následne to skúsil prízemným centom, na ten domáci nezareagovali.
     
    52
    Taktický futbal tak môže pokračovať. Opäť vidíme časté odkopávanie lopty za postrannú čiaru a zbieranie v závere možno cenných sekúnd.
     
    53
    Ak ale tím dokáže zahodiť aj takúto príležitosť, potom môže gól padnúť len veľmi ťažko. Dvojica rozbehnutých Michalovčanov sa rozbehla proti Kováčovi, napokon si s loptou poradil posledný z obranného valu hostí.
     
    54
    V Michalovciach sa medzičasom poriadne zotmelo, faktu, že zápas bude pokračovať pod umelým osvetlením, sa tak čudovať rozhodne nemôžeme.
     
    55
    Desať minút po začiatku druhého polčasu si v strede poľa loptu spracoval hruďou Žofčák, skúsený futbalista ale následne svojich spoluhráčov smerom dopredu nevysunul.
     
    56
    Calero sa teraz poriadne hneval na Koscelníka, ten do jeho prízemnej prihrávky prakticky len vložil nohu a nasmeroval tak loptu na bránu. Spraviť sa to dalo nepochybne aj razantnejším spôsobom, Kováč chytá.
     
    57
    Čoraze častejšie sa ale hostia zbiehajú v hĺbke vlastnej defenzívy, zdá sa, že si zverenci trénera Gergelyho myslia, že cesta k víťazstvu vedie práve takýmto spôsobom.
     
    58
    Do diania na štadióne sa zapája už aj miestni hlásateľ, ktorý sa snaží vyburcovať domáce tribúny k neustálemu povzbudzovaniu domáceho celku.
     
    59
    Tak konečne sa udialo niečo zaujímavé! Center na hranicu vápna, hlavičkové zakončenie a pokus poslať loptu do protipohybu brankára boli síce prevedené dobre, ešte krajší bol ale zákrok Kováča na zemi.
     
    60
    Na opačnej strane Válovčan absolútne nepočítal s možnosťou, že lopta dopadne v pokutovom území priamo pred neho a v dobrej príležitosti tak priestor troch žrdí prepálil.
     
    61
    Začalo sa posledných 30 minút zápasu, budeme zvedaví, či sa dnes dočkáme aspoň jedného gólu, alebo sa celky rozídu po remíze 0:0, ktorá by znamenala, že sa ViOn v tabuľke pred Michalovce neposunie.
     
    62
    Žofčák bude zahrávať priamy voľný kop, pôjde o akýsi skrátený roh z výhodnejšieho uhla.
     
    63
    Možno aj preto to skúšal Igor Žofčák akýmsi priamym ohrozením Kováča, avšak táto rana nebola natoľko razantná, aby gólmana medzi tromi žrďami zaskočila.
     
    63
    Striedanie v tíme MFK Zemplín Michalovce: z ihriska odchádza Dávid Škutka, prichádza Kristian Kushta.
     
    64
    Domáci tréner Šoltis sa rozhodol z hry odvolať dnes nevýrazného Dávida Škutku, na jeho miesto vybehne Kushta z Albánska. Uvidíme, či pôjde o správny krok.
     
    65
    Každopádne, čas opäť o čosi pokročil a od záverečného hvizdu nás delí už len 25 minút. To je rozhodne dostatok času na skórovanie, avšak len za predpokladu, že sa hra odlepí od stredového kruhu.
     
    66
    Na tento moment pritom čakajú všetci prítomní, avšak vzhľadom k vysokému počtu nedovolených zákrokov v okolí stredovej čiare, je podobný moment v nedohľadne.
     
    67
    Calero popri pravej postrannej čiare vysunul dvojicu spoluhráčov. Tí boli nielen príliš statickí, ale napokon aj faulovali brániaceho Ranka. K lopte sa tak dostanú Zlaté Moravce.
     
    68
    Na pozore sa teraz musela mať hráčska lavica hostí, ktorí čelili nepríjemne letiacej lopte odkopnutej za postrannú čiaru. Našťastie dianie na trávniku všetci vnímali a zaobišlo sa to bez nepríjemnej pečiatky na tvári.
     
    69
    Rohový kop pre Michalovce.
     
    70
    Avšak ani v tomto prípade to Zemplínu nevyšlo, center na bližšiu žrď defenzíva hostí bez problémov odvrátila.
     
    70
    Striedanie v tíme FC ViOn Zlaté Moravce: z ihriska odchádza Miroslav Pastva, prichádza Michal Obročník.
     
    71
    Rohový kop zahrávali aj Zlaté Moravce, osud tejto štandardnej situácie bol ale podobný, ako aj na opačnej strane ihriska. Odvrátená lopta už smeruje k stredovému kruhu.
     
    71
    ViOn získal výhodu ďalšieho rohu, hlavný arbiter Očenáš teraz rieši malé potýčky priamo v pokutovom území.
     
    72
    Všetko sa to zaobišlo bez výraznejších napomínaní, následná štandardná situácia ale nepriniesla taktiež nič zaujímavé.
     
    73
    Roh sa bude kopať aj pred Kováčom.
     
    73
    Trápenie Michaloviec ale pokračuje aj naďalej. Domáci to skúsili po zemi, avšak jeden z ich hráčov si nedal pozor na chrbát, odkiaľ mu bola lopta vypichnutá.
     
    74
    Teraz sa pískal faul na Guilavoguiho, ViOn bude mať k dispozícii štandardnú situáciu zo vzdialenosti asi 35 metrov. Zrejme to skúsi centrom.
     
    74
    Tak napokon išlo o akýsi strieľaný center, ktorý bol ale natoľko nadnesený vzduchom, že skončil až v rukaviciach pozorného Matúša Kiru. Ten sa do vzdušného súboja pustil skutočne bez obáv.
     
    75
    Pätnásť minút do konca zápasu.
     
    76
    Trochu dlhšie sa teraz čakalo na rozohranie nepriameho kopu v podaní Michaloviec, v hre sa už ale môže opäť pokračovať.
     
    77
    Lopta sa voľne presúvala zo strany na stranu a nezabránil tomu ani azda najaktívnejší a najbojovnejší futbalista na trávniku Calero.
     
    79
    Calero sa dnes prakticky po celý čas pokúša svojich spoluhráčov vysúvať do protiútokov a šancí na skórovanie, avšak tí jeho kolmice v nejednom prípade nepochopiteľne odignorovali.
     
    80
    Beží posledných 10 minút riadnej hracej doby. Nepredpokladáme, že by sa hlavný arbiter Očenáš rozhodol k zápasu nadstaviť vyšší počet minút.
     
    81
    Zbytočne sa teraz striedajúci Obročník dožadoval rohového kopu v prospech Zlatých Moraviec, práve od neho sa totiž lopta odrazila za bránkovú čiaru.
     
    82
    Medzičasom sa nám začala už posledná desaťminútovka dnešného zápasu. Bez obáv si dovolím prehlásiť, že celok, ktorému by sa v tomto časovom úseku podarilo skórovať, by už o tri body neprišiel.
     
    83
    Avšak pri aktuálnom pohľade na trávnik je gól len akousi nesplniteľnou predstavou. Unavení futbalisti si totiž loptu posúvajú len v okolí stredového kruhu, kde sa nedeje nič zaujímavé.
     
    84
    Zápas má dokonca také zlé tempo, že nepriamy kop od stredovej línie sa vydal rozohrať gólman Pavel Kováč, ktorý sa vôbec nebál opustiť priestor troch žrdí.
     
    85
    Michalovce sa s malou dušičkou presunuli pred bránu Pavla Kováča a snažili sa tam niečo vymyslieť, avšak po kontakte domáceho futbalistu s loptou skončil hrací predmet len mimo plochy.
     
    86
    Dlhočízny center kapitána Sedláka nebol myslený vôbec zlý, avšak jeho prevedenie už bolo o poznanie horšie. Aj preto sa o autové vhadzovanie postará ViOn.
     
    87
    Igor Žofčák zahrával rohový kop z pravej strany, skúsený futbalista to ale s výškou centra trochu prehnal a aj preto naň jeho spoluhráči nedočiahli.
     
    88
    Striedanie v tíme FC ViOn Zlaté Moravce: z ihriska odchádza Peter Orávik, prichádza Jozef Rejdovian.
     
    89
    Striedanie Orávika sa trochu predĺžilo, keďže kapitán hostí musel pásku odovzdať jednému zo svojich spoluhráčov.
     
    90
    Beží posledná minúta riadnej hracej doby.
     
    90
    Koniec zápasu.
     
    Skončilo sa dnešné stretnutie, v ktorom sa celky MFK Zemplín Michalovce a FC ViOn Zlaté Moravce gólu nedočkali a rozídu sa tak po výsledku 0:0. To znamená, že hostia svojho dnešného hostiteľa v tabuľke nepreskočia. (20:50:20)

    Lukáš Pancurák

    Branky:


    MFK Zemplín Michalovce: Kira – Calero, Šimčák, Žofčák, Sipľak – Danko, Kunca, Koscelník, Škutka (63. Kushta) – Sedlák (C), Qose.
    Náhradníci: Macej – Grič, Leško, Turik, Bednár, Bellas, Kushta.

    FC ViOn Zlaté Moravce: Kováč – Boszorád, Ranko, Bariš, Kapor – Orávik (C) (88. Rejdovian), Válovčan, Kostadinov, Pastva (70. Obročník) – Guilavogui, Pintér.
    Náhradníci: Novota – Gešnábel, Obročník, Švec, Kastelovič, Karlík, Rejdovian.

    Rozhodčí: Očenáš – Pozor, Roszbeck – Straka
    bahis siteleri