Groningen – Feyenoord 0:5 (kon.) | Alkmaar – Heerenveen 2:2 (kon.) | Sparta Rotterdam – Ajax 1:3 (kon.)
Kerkrade – Heracles 1:1 (kon.)
konec
Sparta Rotterdam
1:3 (1:1)
Ajax Amsterdam
Neděle 07.08.2016, 14:30 • Sparta-Stadion Het Kasteel (Rotterdam) • Nizozemská Eredivisie • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    90+3
    Brogno se odvážně snažil proniknout do šestnáctky, ale před její hranicí ho povalil na zem Davy Klaassen (Ajax Amsterdam), který se tak stal dalším hráčem napomenutým žlutou kartou.
     
    90
    Heiko Westermann (Ajax Amsterdam) se v závěru zápasu provinil podražením, za které byl potrestán žlutou kartou.
     
    87
    Střídání v týmu Ajax Amsterdam: ze hřiště odchází Anwar El Ghazi, přichází Heiko Westermann.
     
    86
    Za podražení uviděl žlutý kartonek Ryan Sanusi (Sparta Rotterdam).
    84. Červená karta po 2. žluté
     
    84
    Jöel Veltman (Ajax Amsterdam) důrazně atakoval jednoho ze soupeřů a po obdržené druhé žluté kartě přichází vyloučení. Obránce Ajaxu sice mohutně protestuje, ale verdikt hlavního arbitra už neodvrátí, ten totiž žádnou debatu nepřipouští a provinilce posílá do útrob stadionu.
     
    79
    Druhé střídání proběhlo také v týmu Sparta Rotterdam: odpracováno má Michel Breuer, místo něhož nastoupil Paco van Moorsel.
     
    77
    Ještě jedno střídání si připravil kouč Ajaxu Amsterdam: ze hřiště odchází Riechedly Bazoer a na jeho místo nastupuje Donny van de Beek.
     
    77
    Střídání v týmu Ajax Amsterdam: hrací plochu opouští Mateo Casierra, zatímco na hřiště nastupuje Kasper Dolberg.
     
    76
    Denzel Dumfries (Sparta Rotterdam) stáhl k zemi Dijkse. Pro takové jednání ale neměl hlavní sudí pochopení a hříšníkovi udělil žlutou kartu.
     
    68
    Trenér Sparty Rotterdam reaguje na inkasovaný gól střídáním: ze hřiště posílá Ivána Calera, kterého nahradil Craigem Goodwinem.
    65. Mateo CASIERRA - 1:3
     
    65
    Ajax právě vstřelil branku!
    Rozdíl ve skóre je po hodině hry dvoubrankový! MATEO CASIERRA byl adresátem Sinkgravenovy ideální přihrávky za obranu a poté, co si zpracoval míč, postupoval zcela sám na vyběhnuvšího Kortsmita, kterého dokázal obstřelit.
    54. Daley SINKGRAVEN - 1:2
     
    54
    Ajax právě vstřelil branku!
    Klub z hlavního města si bere vedení zpět! Jeho fotbalisté se díky několika rychlým narážečkám prokombinoval až do pokutového území a na jeho levé straně se objevil nikým nehlídaný DALEY SINKGRAVEN, který skóroval po přízemní střele k bližší tyči.
     
    50
    Gudelj byl po odehrání míče ostře atakován Florianem Pinteauxem (Sparta Rotterdam), jenž za svůj zákrok inkasoval žlutý kartonek.
     
    34
    Ajax Amsterdam mohl jít opět do vedení! Některý z hráčů hostujícího týmu si totiž naskočil na nadýchaný centr z rohového kopu a svou střelou orazítkoval jak pravou, tak i levou konstrukci brány. Co si budeme vykládat, teď měla Sparta notnou dávku štěstí.
     
    31
    Kortsmitovu pozornost prověřil razantní střelou z úhlu El Ghazi a gólman domácího klubu vyrazil míč s vypětím všech sil. Poté mu pomohli obránci, kteří balon odkopli na roh.
     
    18
    Exekutorem standardní situace z velmi výhodné pozice se stal Sanusi, který publikum nepřekvapil a zvolil přímou střelu. Razantní pokus nasměroval do horní části brány a činit se musel Cillessen, jenž hrací předmět vytěsnil nad břevno.
     
    17
    Brogno zavelel k útočné akci a před hranicí pokutového území ho podrazil Jöel Veltman (Ajax Amsterdam). Hříšník za svůj faul zcela po právu uviděl žlutou kartu.
     
    11
    Rychlonohý Dumfries podél pravé lajny unikal Sinkgravenovi, do souboje ale jako utržený ze řetězu vlétl Mitchell Dijks (Ajax Amsterdam), který útočícího hráče skluzem povalil na zem a inkasoval žlutý trest.
    8. Ryan SANUSI - 1:1
     
    8
    Sparta Rotterdam právě vstřelila branku!
    K obrovské radosti příznivců domácího mužstva je vyrovnáno. Rotterdamský celek táhl útočnou akci po levé straně a u rohu šestnáctky byl zastaven nedovoleným způsobem. Standardní situace byla rozehrána stříleným centrem RYANA SANUSIHO, po kterém míč překvapivě skončil až v síti.
    5. Davy KLAASSEN - 0:1
     
    5
    Ajax právě vstřelil branku!
    Po rychlém přenesení hry na pravou stranu se nadýchaným centrem prezentoval El Ghazi. Ten vyslal nabídku pro nabíhajícího DAVY KLAASSEN, který si v předbrankovém prostoru věděl rady a z bezprostřední blízkosti hlavou poslal míč za Kortsmitova záda.

    Lukáš Jasoněk

    Branky: 8. Sanusi – 5. Klaassen, 54. Sinkgraven, 65. Casierra

    Karty:   50. Pinteaux (SPR), 76. Dumfries (SPR), 86. Sanusi (SPR) – 11. Dijks (AJA), 17. Veltman (AJA), 90. Westermann (AJA), 90+3. Klaassen (AJA)   84. Veltman (AJA)


    Držení míče: 24 % : 76 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 1:5. Rohy: 6:6. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 12:15.
    Sparta Rotterdam: Kortsmit – Dumfries, Breuer (79. van Moorsel), van Drongelen, Pinteaux – Dijkstra, Dougall, Sanusi – Brogno, El Azzouzi, Calero (68. Goodwin).
    Náhradníci: Kieboom, Verrips – Floranus, Ketting, van Moorsel, Alhalft, Stokkers, Vriends, Goodwin, Mendes da Silva.

    Ajax Amsterdam: Cillessen – Tete, Veltman, Riedewald, Dijks – Bazoer (77. van de Beek), Klaassen, Gudelj – El Ghazi (87. Westermann), Casierra (77. Dolberg), Sinkgraven.
    Náhradníci: Boer – Černý, van de Beek, Schøne, Westermann, Dolberg, Viergever, R. Živković.

    Rozhodčí: Blom – Langkamp, Zeinstra
    bahis siteleri