Novosibirsk – HC Slovan 3:2 (2:1 po s.n.) | Omsk – Záhřeb 4:1 (kon.) | Magnitogorsk – Minsk 5:4 (kon.)
Petrohrad – Čerepovec 4:0 (kon.) | Riga – Jokerit 1:3 (kon.)
konec
SKA Petrohrad
4:0 (2:0, 1:0, 1:0)
Severstal Čerepovec
Úterý 13.09.2016, 18:30 • Ice Palace • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    Dobrý podvečer u KHL. Dnes se společně podíváme na duel mezi týmy SKA Petrohrad a Severstal Čerepovec.
     
    SKA Petrohrad

    Domácí tým zatím odehrál sedm utkání a v nich nasbíral celkem 14 bodů. To stačí na sedmé místo v Západní konferenci. V posledním utkání si Petrohrad odskočil do Moskvy na led CSKA a prohrál tam 2:1. Hosté zvládli zareagovat na branku Scotta vyrovnáním od Vojnova, ale na trefu Da Costy už odpověď nenašli. Dnes ale budou favority a cokoliv jiného, než tři body by bylo překvapením.

    Posledních pět utkání

    Petrohrad – Magnitogorsk 4:2
    Petrohrad – Kazaň 5:6 sn
    Petrohrad – Togliatti 5:1
    Petrohrad – Nižněkamsk 5:1
    CSKA – Petrohrad 2:1
     
    Severstal Čerepovec

    Hostům se vstup do nového ročníku nevydařil, v osmi zatím odehraných zápasech získali pouhých pět bodů a krčí se na 13. místě Západní konference. I Čerepovec hrál zatím poslední zápas na ledě CSKA a neuspěl. Moskevský klub vyhrál celkem jasně 5:2, góly za Severstal dali Černov a Skorochodov.

    Posledních pět utkání

    Čerepovec – Togliatti 3:4 sn
    Čerepovec – Nižněkamsk 0:2
    Čerepovec – Kazaň 2:3 pp
    Viťaz – Čerepovec 2:1 sn
    CSKA – Čerepovec 5:2
     
    Československá stopa v utkání

    Jakub Kovář (ČER) úspěšnost 89.5%, průměr 3,13
    Dnes budou mít všichni rozhodčí v KHL černou pásku. Chtějí tak uctít památku v sobotu zesnulého českého rozhodčího Pavla Lainky, který podlehl následkům zranění při řízení dorosteneckého utkání.

     
    Zápas se odehraje v Ice Palace v Petrohradu a začátek je naplánován na 18:30. Nic si tedy na tuto dobu neplánujte a buďte u našeho přenosu. Jste k němu všichni zváni.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    SKA Petrohrad: Šesťorkin (Ivannikov) – Vojnov, Zubarev, A. Bělov, Čudinov, Rukavišnikov, J. Jakovlev, Judin, Rykov – S. Plotnikov, Tichonov, Kovalčuk – Barabanov, Prochorkin, Širokov – Kablukov, Koskiranta, N. Gusev – Děrgačjov, Točickij, Chochlačjov (C).

    Severstal Čerepovec: Smirjagin (Jakub Kovář) – Stasenko, Jevsejenkov (C), Masuhr, Wilson, Kudako, D. Ježov, Sizov – Sitnikov, Magogin, Skorochodov – Mons, P. Černov, Kagarlickij – Vovčenko, Trubačjov, Truňov – Kazakovcev, Karlin, A. Vorobjov – Kodola.

    Rozhodčí: Ibatulin, Jeřábek – Sivov, Šeljanin.
     
    Halou v Petrohradu už zní hymna ruské federace.
     
    Všichni rozhodčí mají na rukou skutečně černé pásky, aby uctili památku svého zesnulého českého kolegy. Je to rozhodně hezké gesto ze strany ruské KHL.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:19
    Do útok se okamžitě vrhli domácí hokejisté, z pravého kruhu poté vystřelil Kovalčuk, ale svou střelu poslal pouze těsně vedle hostující branky.
     
    00:44
    Hosté v útočné akci pohořeli, na druhou stranu pak zamířili znovu domácí hráči, ale následná střela z prostoru kruhů z hole Maxima Čudinova branku hostů neohrozila.
     
    01:41
    Obránci Petrohradu velmi dobře pracovali v obranném pásmu, sebrali Severstalu kotouč a znovu s ním míří na opačnou stranu.
     
    02:16
    Dmitrij Judin skončil na ledové ploše s bolestivou grimasou. Zatím to s ním nevypadá dobře. Poranil si pravou nohu a nyní je odváděn za pomoci spoluhráčů a lékaře do útrob stadionu.
     
    02:45
    Alexandr Děrgačjov našel volného Vjačeslava Vojnova, který okamžitě pálil z dálky. Ale kotouč letící na branku hostů skončil v náruči brankáře Severstalu.
     
    02:55
    Domácí si zahrají přesilovou hru. Stasenko odchází na trestnou lavici za nedovolené bránění.
     
    03:59
    Hosté se zatím velmi dobře brání a po střelách domácích hokejistů vyhazují puky do bezpečí. Petrohrad tak musí zakládat další přesilovkovou akci z hloubi vlastního obranného pásma.
     
    04:40
    Nyní nebezpečně pálil Kovalčuk po přihrávce od Čudinova, ale znovu nebyl přesný. Hosté se tak dostali ke kotouči a míří s ním na opačnou stranu. Pošetří tak cenné vteřiny svého oslabení.
     
    04:55
    Hosté jsou v plném počtu.
     
    06:17
    Z pravé strany nebezpečně vystřelil Adam Masuhr, jenž nechal vyniknout levý beton Romana Smirjagina. Ten poté hru nechává plynout a posílá puk do středního pásma.
     
    07:02
    Petrohradští před brankou Čerepovce neohrozili branku hostů, ti se osvobodili z menšího tlaku vyhozením kotouče do středního pásma. Domácí tak znovu spěchají za pukem a jdou do útočného pásma.
     
    07:34
    Zubarev odchází na trestnou lavici za sekání a hosté si také vyzkouší první přesilovou hru.
     
    08:24
    A domácí hokejisté jdou do tří. Koskiranta trefil protihráče vysokou holí a už sedí na trestné lavici. Severstal bude hrát dvojnásobnou početní výhodu pět na tři.
     
    08:57
    Hokejisté Petrohradu se dokázali okamžitě osvobodit, puk letěl až před hostujícího brankáře. Cenné vteřiny dvojnásobného oslabení domácí zkrátili.
     
    09:29
    Adam Masuhr pálil od modré čáry, Šesťorkin ale včas sklapl své betony a neinkasoval. Dvojnásobná přesilová hra Čerepovce pomalu končí. Domácí brankář si tedy připsal veledůležitý zákrok.
    09:29 Střela Masuhra skončila na pozorném brankáři Petrohradu.
     
    09:34
    Petrohrad už hraje ve čtyřech hráčích.
     
    10:21
    Další vyloučení pro domácí celek. Čudinov dostává dvě minuty za sekání a znovu oslabuje svůj tým.
     
    10:24
    Také Koskiranta už skáče na led a domácí mají nejhorší za sebou. Přežili dvojnásobné oslabení a to jim může vlít krev do žil. Stále ale budou hrát v oslabení.
     
    11:17
    Rukavišnikov pálil z velké dálky, kotouč doletěl až na brankáře hostů, ale ten si připsal další zákrok. Poté vyhazuje puk do bezpečí a osvobozuje svůj tým.
     
    12:21
    Nyní už je Petrohrad kompletní.
     
    14:01
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Domácí přežili svá oslabení a chvíli po tom, co byli už v plném počtu, otevírají skóre tohoto zápasu. ILJA KOVALČUK se dostal k odraženému puku před brankou hostů a poté ho bez větších problémů posílá do poloodkryté hostující branky. Jeho tým tak má náskok o jednu branku. Asistence: Viktor Tichonov, Sergej Plotnikov.
    14:01 Ilja KOVALČUK - 1:0
     
    14:42
    Navíc na trestnou lavici odchází hostující Černov za hákování a domácí tak budou mít ještě výhodu přesilové hry.
     
    15:12
    Petrohrad se už rozestavil v útočném pásmu a brankář hostů musí vyhlásit stav nejvyšší nouze. Před ním totiž znovu operovali Tichonov s Kovalčukem, ale druhý jmenovaný poslal puk přímo do jeho lapačky.
     
    15:52
    Rána Širokova mířila na branku Severstalu, ale obrana hostů dokázala kotouč zachytit a poté ho posílá znovu daleko od vlastní branky. Přesilová hra Petrohradu se už začíná rychle krátit.
     
    16:42
    Hosté jsou už v plném počtu.
     
    17:38
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Domácí jdou do dvoubrankového náskoku. ROMAN RUKAVIŠNIKOV dostal přesnou přihrávku na pravý kruh, odkud okamžitě vystřelil. Našel volný prostor mezi levou tyčkou a hostujícím brankářem, kam také nekompromisně poslal kotouč. Hosté tak budou muset dohánět ztrátu o dva góly. Asistence: Nikita Gusev.
    17:38 Roman RUKAVIŠNIKOV - 2:0
     
    18:32
    Domácí jsou na koni a nyní vypracovali další slibný útok. Ale obrana hostů dokázala puk včas zachytit a poslat ho do bezpečí.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:45
    Ještě to hosté zkusili před domácí brankou, ale i domácí gólman byl připraven. Domácí jdou do posledního útoku a dost možná se už nic nestane. První dějství tak pomalu, ale jistě končí.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První třetina je minulostí. Domácí se v ní ujali dvoubrankového náskoku, když se přesně mezi tři tyče trefili Kovalčuk a Rukavišnikov. Hosté zatím neví, jak na rozjetý domácí celek hrát, všude jsou zatím o kousek pozadu. Zatímco Petrohrad se příliš s pukem nezdržuje a na branku hostů posílá množství střel. Uvidíme, co nám přinese další průběh hry. Druhá třetina začne přibližně v 19:25.
     
    Statistiky první třetiny

    Střely na branku: 13 – 7
    Zásahy brankářů: 7 – 11
    Vyloučení: 3 – 2
    Bodyčeky: 3 – 4
    Vyhrané buly: 12 – 7
    Využití: 0 – 0
    Oslabení: 0 – 0
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:15
    Hned na začátku druhého dějství byli na puku hosté a mířili s ním do útočného pásma. Tam z levé strany vyslal štiplavou střelu Igor Skorochodov, ale puk se pouze otřel o boční konstrukci domácí svatyně.
     
    20:14
    Už jsou ale zase v pásmu Čerepovce domácí hokejisté a roztáčejí před brankářem hostů doslova kolotoč. Ten ale tlaku Petrohradu zatím čelí dobře a neinkasuje.
     
    22:05
    Gusev tečoval střelu před hostující brankou, trefil ovšem pouze levý beton Romana Smirjagina. Ten se prezentoval šikovným zákrokem a poté raději přerušuje hru.
     
    23:01
    Nenápadná akce hostů, Ruslan Karlin přihrál volnému Daniilu Vovčenkovovi, ale druhý jmenovaný promáchl a nakonec se ke střele vůbec nedostal.
     
    24:32
    Sergej Širokov se dostal k odraženému kotouči a ihned střílel v blízkosti hostující branky. Jenže tam byl připraven znovu brankář Čerepovce, který si připsal další zákrok.
     
    26:13
    Děrgačjov zahrozil před brankou Severstalu, ale ani jeho střela branku hostů neohrozila. Nyní mají ale domácí velký tlak a možná je otázkou času, kdy hosté inkasují třetí branku.
     
    27:18
    Viktor Tichonov se ocitl skoro sám před hostující brankou, ale nedokázal následně poté došťourat puk do branky Severstalu.
     
    28:27
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Přesně jak jsem psala před malou chvílí. Domácí měli velký tlak a v něm signalizoval rozhodčí vyloučení hostů. To se nakonec nekonalo, protože nabídnutou ponechanou výhodu zužitkoval přesnou střelou z pravé strany ALEXANDR BARABANOV, který trefil odkryté místo a kotouč poslal nad lapačkou brankáře hostů za jeho záda. Asistence: Andrej Zubarev, Sergej Širokov.
    28:27 Alexandr BARABANOV - 3:0
     
    29:37
    Diváci v hledišti ještě zvýšili své hlasivky a po třetím gólu ženou své příznivce znovu do útoku. Tichonov střílel z těsného úhlu, přesto musel brankář hostů zasahovat.
     
    30:02
    Kovalčuk inkasuje dvě minuty za hrubost a už sedí na trestné lavici.
     
    30:40
    Síly na ledě se srovnají. Jevsejenkov dostává dvě minuty za nedovolené bránění a uvidíme hru ve čtyřech hráčích na obou stranách.
     
    32:02
    Domácí jsou kompletní a nyní si zahrají krátkou přesilovou hru.
     
    32:40
    I hosté jsou už v plném počtu. Tato pasáž hry příliš hokejové krásy nepobrala a oba celky se soustředily spíše na obranu.
     
    33:44
    Hosté vyhodili kotouč příliš daleko a dopustili se tak zakázaného uvolnění. Hra se tak přestěhuje znovu do jejich obraného pásma.
     
    34:37
    Dmitrij Kagarlickij byl v blízkosti domácí branky nebezpečný, když před Šesťorkinem pálil z otočky. Ale pohotová lapačka domácího brankáře byla připravena a Šesťorkin udržel nejen tříbrankový náskok Petrohradu, ale také své čisté konto.
     
    35:44
    Alexandr Děrgačjov přihrál volnému Sergeji Plotnikovovi, před nímž se otevřela zajímavá šance. Před ním zívala takřka odkrytá klec, ale druhý jmenovaný puk netrefil. Rázem tak bylo po domácí šanci.
     
    36:43
    Hosté to nyní zkoušeli před Šesťorkinem, kde pálil Nikolaj Zakakovcev, ale jeho rána byla sražena obránci domácího týmu na ochrannou síť.
     
    37:24
    Znovu stejný hráč okamžitě pálil z prostoru pravého kruhu, ale ani tentokráte gólový příspěvek nepřidal.
     
    37:59
    Na druhé stráně se o táhlou střelu pokusil Kovalčuk, ale svůj druhý střelecký příspěvek zatím nepřidal. Pozorný zákrok předvedl znovu brankář hostů a podržel tým.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:40
    V závěru druhé třetiny ještě zahrozili domácí, Barabanov se dostal do těsné blízkosti hostujícího brankáře, ale nedokázal kotouč usměrnit za jeho záda.
    Zahráli jste si někdy na zamrzlé řece? :-)

    ODR season is underway. #MadeOfHockey (repost via @tarvainen)

    Fotka zveřejněná uživatelem CCM Hockey (@ccmhockey),

     
    40:00
    Hosté hráli v šesti. Trest za příliš mnoho hráčů na ledě odpyká Truňov. Petrohrad si na začátku třetí třetiny zahraje přesilovou hru.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    I druhá třetina je minulostí. V ní Petrohrad přidal ještě jednu branku zásluhou Barabanova, a před třetím dějstvím tak má slibný náskok. Hosté se snažili o kontaktní gól, ale i když měli několik příležitostí, brankář Šesťorkin byl proti. Třetí třetina začne přibližně ve 20:15.
     
    Statistiky druhé třetiny

    Střely na branku: 10 – 14
    Zásahy brankářů: 14 – 9
    Vyloučení: 1 – 2
    Bodyčeky: 4 – 3
    Vyhrané buly: 9 – 11
    Využití: 0 – 0
    Oslabení: 0 – 0
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:25
    Domácí se uhnízdili v útočném pásmu a už před hostujícím brankářem roztáčejí přesilovkový kolotoč. Roman Smirjagin ale zatím dokáže tlaku Petrohradu čelit.
     
    40:52
    Hosté však zachytili kotouč a okamžitě ho vyhazují do bezpečí, přes celé kluziště až před Šesťorkina. Hráči Petrohradu tak budou muset zakládat další akci z hloubi vlastního pásma.
     
    41:33
    Barabanov se dostal ke střele z pravého kruhu, kotouč ale za záda brankáře Severstalu nedostal. Hosté se tak znovu dokázali osvobodit a ukrojili další cenné vteřiny svého oslabení.
     
    42:00
    Severstal je v plném počtu.
     
    42:50
    Jakovlev inkasuje pětiminutový trest a do konce utkání za zásah do oblasti hlavy a krku. Hosté si tak zahrají předlouhou přesilovou hru.
     
    44:23
    Hosté se do útoku zatím nedostali. Petrohrad se velmi dobře brání a kotouče vyhazuje až před branku Čerepovce.
     
    44:57
    Kotouč mířil znovu až před Romana Smirjagina a Petrohradští tak ukrojili další cenné vteřinky svého oslabení.
     
    45:22
    Hosté znovu hráli v šesti a síly na ledě se srovnají. Trest za příliš mnoho hráčů na ledě odpyká Vorobjov. Uvidíme tedy hru ve čtyřech hráčích na obou stranách.
     
    45:57
    Do slibné šance se dostal Viktor Tichonov, před brankou hostů však svou akci do zdárného konce nedotáhl.
    45:57 Tichonov předvedl pěknou akci, ale do úspěšného konce ji nedotáhl.
     
    46:18
    Domácí hokejisté se dostali před hostující branku znovu a před Romanem Smirjaginem střílel Ilja Kovalčuk. Ale znovu se netrefuje mezi tři tyče. Hosté mají puk na svých hokejkách a jdou do útoku.
     
    47:12
    Vladislav Kodola si sjel do prostoru mezi kruhy, kde poté také vystřelil. Ale Šeťorkin byl na svém místě a hned rozehrává kotouč mezi své spoluhráče.
     
    47:22
    Hosté jsou v plném počtu.
     
    47:50
    Také domácí jsou kompletní a po delší době tak uvidíme hru v klasickém počtu hráčů.
     
    48:52
    Moc dlouho tento stav ale nevydržel. Trubačjov inkasuje dvě minuty za hákování a nabízí tak domácím další přesilovou hru.
     
    50:17
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Domácí hokejisté svou přesilovou hru využívají. VJAČESLAV VOJNOV naznačil střelu, ale poté si sjel ještě mezi kruhy, odkud vyslal prudkou střelu, která i za pomoci lapačky Romana Smirjagina končí v hostující síti. Bývalý zadák Los Angels Kings se tak raduje z další branky svého celku. Petrohrad tak má už velký náskok, který si určitě už nenechá vzít. Asistence: Nikita Gusev, Sergej Plotnikov.
    50:17 Vjačeslav VOJNOV - 4:0
     
    51:51
    Hosté to ještě zkoušeli po vstřelené brance před svatyní Šesťorkina, jenže pozorná obrana Petrohradu jejich úmysl zmařila. Ani čestného gólu se zatím Severstal nedočkal.
     
    53:05
    Viktor Tichonov převzal kotouč od Ilji Kovalčuku, nabruslil si do blízkosti branky Severstalu a poté vystřelil. Jeho ránu ale lapil do své lapačky Roman Smirjagin, který tak nyní svůj tým podržel.
     
    54:12
    Domácí se už příliš nikam neženou, aby ne. Mají nahráno a necelých sedm minut před koncem třetí třetiny rozhodně žádné drama nepřipustí. Kotouč má ve své moci nyní Vojnov, jenž ho posílá do středního pásma.
     
    59:13
    Vjačeslav Vojnov je v závěru třetí třetiny znovu hodně aktivní. Nyní si sjel drze až do blízkosti branky Severstalu, kde vyslal přízemní střelu. Levý beton Romana Smirjagina byl ovšem připraven.
     
    56:22
    A po něm hned byl agilní Sergej Širokov, který se napřáhl k mohutné střele z prostoru mezi kruhy. Ta byla zblokována obranou Čerepovce. Stejný hráč se však dostal k odraženému puku a pálil znovu. Zase však jeho střela brankou nekončí.
     
    57:30
    Na druhé straně si převzal puk od svého spoluhráče Vitalij Sitnikov, jenž střílel z pravého kruhu, ale Šesťorkin se o čisté konto okrást nenechal. Poté rozehrává kotouč mezi své spoluhráče.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:32
    Domácí drží puk ve své moci a nikam s ním nespěchají. Ve vlastním obranném pásmu si zahráli bago a poté zamířili do útoku. Už pomalu mohou začít slavit dnešní vítězství.
     
    59:06
    Kagarlickij se vydal osamocen před domácí branku, to se mu ale nepovedlo. O kotouč přišel už ve středním pásmu a u něho tak budou znovu domácí hokejisté.
     
    59:45
    A na kotouči domácí zůstanou už do konce. Nyní operují v útočném pásmu, ale už se nic zřejmě nestane. Je málo času na to, aby ještě přidali další branku.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Domácí Petrohrad nakonec vítězí s přehledem 4:0 a připíše si další tři body do tabulky. Hosté naproti tomu odjedou z Petrohradu s prázdnou. Domácí předvedli útočný hokej se spoustou pěkných akcí. I když jim chybí hned několik opor včetně Pavla Dacjuka kvůli přípravě na nadcházející Světový pohár, ukázali, že mají sílu i bez největších hvězd. Což je pochopitelně velmi dobře.
     
    Statistiky zápasu

    Střely na branku: 33 – 26
    Zásahy brankářů: 26 – 29
    Vyloučení: 5 – 5
    Bodyčeky: 9 – 10
    Vyhrané buly: 28 – 28
    Využití: 1 – 0
    Oslabení: 0 – 0
     
    Československá stopa v utkání

    Jakub Kovář (ČER) – český brankář dnes do hry nezasáhl a zápas tak sledoval pouze ze střídačky.
     
    To je pro tuto chvíli ode mne vše. Přeji hezký zbytek úterního večera a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit na shledanou. (20:50:06)

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 15. Kovalčuk (Tichonov, S. Plotnikov), 18. Rukavišnikov (N. Gusev), 29. Barabanov (Zubarev, Širokov), 51. Vojnov (N. Gusev, S. Plotnikov)


    SKA Petrohrad: Šesťorkin (Ivannikov) – Vojnov, Zubarev, A. Bělov, Čudinov, Rukavišnikov, J. Jakovlev, Judin, Rykov – S. Plotnikov, Tichonov, Kovalčuk – Barabanov, Prochorkin, Širokov – Kablukov, Koskiranta, N. Gusev – Děrgačjov, Točickij, Chochlačjov (C).
    Severstal Čerepovec: Smirjagin (Jakub Kovář) – Stasenko, Jevsejenkov (C), Masuhr, Wilson, Kudako, D. Ježov, Sizov – Sitnikov, Magogin, Skorochodov – Mons, P. Černov, Kagarlickij – Vovčenko, Trubačjov, Truňov – Kazakovcev, Karlin, A. Vorobjov – Kodola.

    Rozhodčí: Ibatulin, Jeřábek – Sivov, Šeljanin
    bahis siteleri