Salzburg – Austria 4:1 (kon.) | Rapid – Mattersburg 3:0 (kon.)
konec
FC Red Bull Salzburg
4:1 (1:0)
FK Austria Vídeň
Neděle 18.09.2016, 16:30 • Red Bull Arena, Salzburg • Rakouská Bundesliga • 7. kolo
Předzápasové kurzy
     
    FC Red Bull Salzburg ve šlágru kola na domácí půdě zničil FK Austria Vídeň 4:1, prodloužil svou sérii bez porážky na sedm zápasů a po včerejší prohře Altachu se v tabulce posunul na druhou pozici. (18:26:15)
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Nepříznivým výsledkem frustrovaný Serbest (FK Austria Vídeň) ve středu hřiště hloupě atakoval soupeře a obdržel zbytečnou žlutou kartu.
     
    90+3
    Tak ještě k jedné akci zavelel Dabbur, ale míč si předkopl daleko od nohy.
     
    90+1
    Právě se rozeběhla první minuta nastaveného času a zápas se už pouze dohrává.
     
    89
    Už se zdálo, že se Dabbur dostane za parádního úniku, ale to by pomezní arbitr nesměl zvednout svůj praporek nad hlavu. Jeho ofsajdovou signalizaci s nepatrnou prodlevou posvětil hvizdem muž s píšťalkou.
     
    87
    Třetí a zároveň poslední střídání v týmu FC Red Bull Salzburg: ze hřiště odchází Laimer, přichází Leitgeb.
    86. WAMBERTO - 4:1
     
    86
    Salzburg právě vstřelil branku!
    Domácí se po Hadzikivově odkopu zmocnili míče a samostatnou akci táhl středem hřiště WAMBERTO, před pokutovým územím si vytvořil prostor pro střelu, kterou nasměroval do horní části brány, a ačkoliv si strážce vídeňské svatyně na míč sáhl, zabránit v cestě do sítě mu nedokázal a z ní ho dnes lovil už počtvrté.
     
    84
    Grünwaldův střílený centr z levé strany proskotačil těsně kolem vzdálenější tyče a míč do hry odkopem od brány uvede Walke.
     
    82
    Útočnou akci domácích zastavil ofsajd nově příchozího Dabbura.
     
    80
    Střídání proběhlo také v týmu FC Red Bull Salzburg: ze hřiště za bouřlivého potlesku odešel Soriano a na hrací plochu vběhl Dabbur.
     
    79
    Střídání v týmu FK Austria Vídeň: odpracováno má Kayode a své fotbalové dovednosti přichází předvést Kvasina.
     
    76
    Třígólový střelec Soriano odchází za postranní čáru k ošetření a z tribun se ozývá jeho jméno, které příznivci Salzburgu velmi hlasitě skandují.
    74.
     
    74
    Grünwald uvnitř pokutového území těsně před Sorianem odkopl míč, načež ale trefil také svého soupeře, který se z trávníku zvedá jen velmi těžce. Divákům ani samotným hráčům Red Bullu se nelíbí, že nebyla odpískána penalta, ale na verdiktu rozhodčího, který nechal pokračovat ve hře, to nic nezmění.
     
    71
    Střídání v týmu FK Austria Vídeň: hrací plochu opustil Holzhauser a na jeho místo přišel Ismael Tajouri.
     
    70
    Larsen hezkým centrem znovu oslovil Grünwalda, jehož zakončení hlavou cíl nenašlo.
     
    69
    Grünwald si před vápnem připravil míč na střelu, ale jeho slabá rána směřující doprostřed brány byla pro Walkeho neškodná.
     
    66
    Hra musela být přerušena, neboť probíhá ošetřování faulovaného hráče.
     
    65
    Lucas Venuto si vzal míč na starost a snažil se rozvinout útočnou akci, po několika krocích byl ale faulován Samassekouem.
     
    64
    Nyní můžeme znovu sledovat hru ve středu hřiště.
     
    63
    Střídání v týmu FC Red Bull Salzburg: ze hřiště odchází Lazaro, přichází Radošević.
    60. SORIANO - 3:1
     
    60
    Salzburg právě vstřelil branku!
    SORIANO se převtělil do role exekutora standardní situace a podle očekávání zvolil přímý střelecký pokus, který vyslal nad obrannou zdí přesně pod břevno. Hadzikic byl naprosto bez šance a se svými spoluhráči může jen smutně přihlížet oslavě hattricku španělského fotbalisty.
     
    59
    Alexander Grünwald (FK Austria Vídeň) se před hranicí vápna provinil proti pravidlům, když podrazil Valona Berishu, a byl potrestán žlutou kartou.
    56. Alexander GRÜNWALD - 2:1
     
    56
    Austria právě vstřelila branku!
    Vídeňané se dočkali vstřelení kontaktního gólu. Prudkou Venutovu střelu zprava Walke neudržel v rukavicích a míč vypadl za něj, kam si naběhl ALEXANDER GRÜNWALD a ten prostě nemohl minout.
     
    55
    Až nyní měla obrana Salzburgu starosti. Na hranici pokutového území získal přihrávku proti noze Serbest a skrytou střelou za obránce málem nachytal Walkeho.
     
    54
    Nakonec ho ukořistili hráči vídeňského týmu, těm se však nedaří proniknout středem hřiště, který pečlivě střeží záložní řada Red Bullu.
     
    52
    Míč teď rotuje kolem středového kruhu, kde o něj probíhají velké bitvy.
    49. SORIANO - 2:0
     
    49
    Salzburg právě vstřelil branku!
    Chyba vídeňské obrany stála za druhým gólem SORIANA. Španělský hráč se stal adresátem přihrávky do běhu, s míčem zasprintoval až k hranici vápna, odkud zplodil nechytatelný křižný projektil. Hadzikic se míč směřující po zemi k jeho pravé tyči snažil zastavit, ale byl na něj krátký.
     
    47
    Z pravého okraje vápna nedokázal přes obránce odcentrovat Lucas Venuto, od bránícího Ulmera se totiž balon odrazil zpět k Brazilci a poté zamířil za koncovou čáru.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Hlavní aktéři už se pomalu vracejí zpět na hrací plochu, druhá polovina utkání tak za moment může začít!
     
    Úvodní poločas diváky rozhodně nenudil. Dominovali v něm fotbalisté Salzburgu, kterým nechyběl střelecký apetit a díky tomu si vytvořili několik nebezpečných příležitostí. K obrovské radosti příznivců domácího klubu otevřel po čtvrthodině hry skóre Soriano a favorit šel po jeho trefě do vedení. Hostující výběr se k šestnáctce soupeře sice příliš nedostával, ale když už byl v její blízkosti, tak pořádně zahrozil. Pokud do druhé půle celky vstoupí se stejnou taktikou jako do začátku zápasu, tak se máme na co těšit.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    Vypadá to, že v závěru úvodního dějství se se žlutými kartonky roztrhl pytel. Další z nich si totiž může prohlédnout Samassekou (FC Red Bull Salzburg), jenž na půlící čáře nepřiměřeným způsobem atakoval Kayodeho, když svého soka odhodil jako kus papíru.
     
    44
    Hostům se standardní situace nepovedla podle představ a po zisku míče mohl kupředu uhánět Wamberto, jehož rychlý průnik podél pravé postranní čáry pouze za cenu faulu a následné žluté karty zastavil Martschinko (FK Austria Vídeň).
     
    42
    Tohle se nedělá a Ćaleta-Car (FC Red Bull Salzburg) to jistě moc dobře ví. V těsné blízkosti pravého rohu vápna stáhl k zemi Kayodeho a nezbylo mu nic jiného, než přijmout žlutý trest.
     
    40
    Tak tohle byla pořádná bomba Felipeho Pirese! Brazilec ve službách Austrie Vídeň napřáhl k prudké ráně z nějakých dvaceti metrů a může litovat jen toho, že svou pumelici neumístil o metr níž, protože jinak by Walkemu určitě nadělal spoustu starostí.
     
    37
    Vysunutí fotbalisté klubu z hlavního města se snaží napadat rozehrávku svých protivníků, ovšem získat míč na své kopačky se jim nedaří.
     
    35
    Ofenzivní tažení domácího klubu skončilo odmávaným ofsajdem. Ve zhruba půlmetrovém postavení mimo hru byl přistižen autor dosud jediného gólu Soriano.
    32. Kayode (AUV)
     
    32
    Pořádně rušno ale bylo také na opačné straně, kde exkluzivní přihrávku za obranu obdržel Kayode. Po jejím přijetí mohl z mírného úhlu postupovat ne vyběhnuvšího Walkeho a snažil se míč prostrčit mezi jeho nohama, jenomže spodní končetiny brankář Salzburgu sklaply rychle k sobě a vyrovnání zamezily.
     
    29
    Hrací předmět nakonec vybojoval Wamberto a svůj průnik do šestnáctky korunoval prudkým přízemním centrem. Ten přizvedl bránící Larsen a na zadní tyči hlavou zakončoval Lazaro, jenž z bezprostřední blízkosti trestuhodně přestřelil břevno.
     
    26
    Hra se v posledních minutách přesunula doprostřed hřiště, kde probíhají četné a urputné souboje o míč, který takřka pravidelně střídá svého majitele.
     
    23
    Hostující defenziva čelila rohovému kopu. Ten byl rozehrán prostřednictvím krátké přihrávky s následným centrem na Lainera, jenž v obležení dvou strážců bez přípravy nedokázal trefit cílené zařízení.
     
    21
    Po tvrdém střetu s Felipem Piresem se na trávníku ocitl Valon Berisha a zvedá se z něj opravdu velmi těžce. Naštěstí to nevypadá na zranění vážnějšího charakteru.
     
    19
    Hosté se pokusili odpovědět dlouhým nákopem, ten ale směřoval do země nikoho.
    16. SORIANO - 1:0
     
    16
    Salzburg právě vstřelil branku!
    Tak až třetí šance Red Bullu končí gólem! Hadzikic neudržel míč pro razantní skákavé střele zpoza vápna, hrací předmět vyrazil pouze před sebe, kde ho právě za záda hostujícího brankáře dorazil dobíhající SORIANO.
     
    15
    Gólový účet zápasu mohl otevřít také Lazaro, který si na zadní tyči naběhl na centr zleva, ale ve vysoké rychlosti ho napálil pouze těsně vedle brankové konstrukce.
    14. Valon Berisha (SLZ)
     
    14
    Lainer svou přihrávkou z pravého rohu vápna oslovil na hranici pokutového území stojícího Valona Berishu, jehož pumelice prosvištěla jen kousek vedle levé tyčky.
     
    13
    Wamberto (FC Red Bull Salzburg) byl na své polovině hřiště nedovoleně atakován a pro faulujícího hráče se dožadoval udělení žluté karty, za což si ji ovšem vysloužil sám.
     
    12
    Něco podobného teď předvedli také hosté. Lucas Venuto se na pravém křídle odhodlal k rychlému sprintu a po zhruba dvaceti metrech adresoval balon na opačnou stranu. Jeho pas na Kayodeho ovšem nepatřil mezi nejpřesnější.
     
    9
    Nyní se domácí pokusili zahrozit prostřednictvím přenesení hry na levou stranu, jenomže vzdušný pas, za nímž se rozeběhl Lazaro, byl pro útočícího hráče příliš dlouhý. Míč skončil v zámezí a vhazovat mohou fotbalisté Austrie.
     
    7
    Svěřenci španělského kouče Óscara Garcíi od úvodních minut kontrolují dění na hrací ploše a defenzivu vídeňské Austrie zaměstnávají vytrvalým náporem.
     
    5
    První střelecký pokus, který bude zaevidován do statistik, vyprodukoval Wamberto. Neměl ale dostatečně přesně seřízena mířidla a svůj pokus zpoza pokutového území poslal přesně do stejných míst, kam před malou chvílí z postavení mimo hru mířil jeho kolega.
     
    3
    Ćaleta-Car si na zadní tyči nabíhal na tečovaný balon po předchozím centru z přímého volného kopu. Po jeho přijetí sice dokázal vystřelit, ale veškeré vzrušení bylo zbytečné, neboť byl tomuto chorvatskému obránci odmáván ofsajd.
     
    1
    Fotbalisté Salzburgu nastoupili k zápasu v bílých dresech, zatímco hosté zvolili fialovou barvu dresů.
    1.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Red Bull Salzburg: Walke – Lainer, Miranda, Ćaleta-Car, Ulmer – Laimer, Samassekou – Wamberto, Berisha, Lazaro – Soriano
    Náhradníci: Stankovic, Dabbur, Minamino, Hee-Chan Hwang, Gulbrandsen, Radošević, Leitgeb

    FK Austria Vídeň: Hadzikic – Larsen, Rotpuller, Filipović, Martschinko – Holzhauser, Serbest – Venuto, Grünwald, Pires – Kayode
    Náhradníci: Gluhakovic, Vukojević, Tajouri, Borkovic, Kvasina, Pentz, Salamon

    Rozhodčí: Harkam – Staudinger, Witschnigg.
     
    Forma

    Red Bull do sezony nevstoupil úspěšně, od prohraného utkání s aktuálním lídrem ze Štýrského Hradce už ovšem uběhlo šest duelů a v nich tým ze Salzburgu nepoznal přemožitele.

    Austria doposud nezvládla dvě utkání, stejně jako Salzburg neuspěla na půdě Štýrského Hradce a totálně vyhořela v domácím městském derby s Rapidem.
     
    Tabulkové postavení

    Obě mužstva jsou na tom výsledkově velmi podobně. Zatímco Salzburg je se čtrnácti body na třetím místě, vídeňská Austria na čtvrté pozici zaostává pouze o bod.
     
    Pozvánka ke šlágru kola

    Příjemné nedělní odpoledne přeji všem fotbalovým fanynkám a fanouškům. Rakouská Bundesliga má na programu šlágr 7. kola, v jehož rámci proti sobě nastoupí fotbalisté FC Red Bull Salzburg a FK Austria Vídeň. Utkáním, jehož úvodní výkop je naplánován na 16:30, vás prostřednictvím online textové reportáže bude provázet Lukáš Jasoněk.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:30.

    Lukáš Jasoněk

    Branky: 16. Soriano, 49. Soriano, 60. Soriano, 86. Wamberto – 56. Grünwald

    Karty:   13. Wamberto (SLZ), 42. Ćaleta-Car (SLZ), 45. Samassekou (SLZ) – 44. Martschinko (AUV), 59. Grünwald (AUV), 90+4. Serbest (AUV)


    Střely na branku: 7:6. Střely mimo: 9:5. Rohy: 2:1. Ofsajdy: 6:1. Fauly: 14:13.
    FC Red Bull Salzburg: Walke – Lainer, Miranda, Ćaleta-Car, Ulmer – Laimer (87. Leitgeb), Samassekou – Wamberto, Berisha, Lazaro (63. Radošević) – Soriano (80. Dabbur)
    Náhradníci: Stankovic, Dabbur, Minamino, Hee-Chan Hwang, Gulbrandsen, Radošević, Leitgeb

    FK Austria Vídeň: Hadzikic – Larsen, Rotpuller, Filipović, Martschinko – Holzhauser (71. Tajouri), Serbest – Venuto, Grünwald, Pires – Kayode (79. Kvasina)
    Náhradníci: Gluhakovic, Vukojević, Tajouri, Borkovic, Kvasina, Pentz, Salamon

    Rozhodčí: Harkam – Staudinger, Witschnigg
    bahis siteleri