Sporting – Estoril 4:2 (kon.) | Feirense – Nacional 0:3 (kon.) | Chaves – Benfica 0:2 (kon.)
Braga – Setúbal 2:1 (kon.)
konec
CD Feirense
0:3 (0:1)
CD Nacional
Sobota 24.09.2016, 17:00 • Estádio Marcolino de Castro (Santa Maria da Feira) • Portugalská Primeira Liga • 6. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Nacional sice dohrával zápas bez hloupě a zbytečně vyloučeného Nelsona Bonilly, který dvanáct minut před koncem viděl během pár sekund dvě žluté karty za protesty, jenže předtím se třikrát trefil Okacha Hamzaoui. V prvním poločase po necelé půlhodině výstavními nůžkami a po přestávce v rychlém sledu po dvou bleskově sehraných protiútocích dvěma přízemními diagonálními střelami z pravé šestnáctky jako přes kopírák. Nacional dokázal navázat na vítězství proti Marítimu a podruhé v letošní sezóně zvítězil, zatímco Feirense po dvou výhrách shodným výsledkem 2:1 prohrálo. Konečný výsledek. Feirense 0 Nacional 3. (18:53:23)
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Feirense předvedlo krásnou akci a po přízemním centru z pravého křídla se jeden z domácích hráčů dostal do zakončení, z bezprostřední blízkosti ale na Ruie Silvu nevyzrál!
     
    90+1
    Nad rámec zápasu byly nastaveny 2 minuty.
     
    90
    Nacional dohrává zbytek zápasu bez zbytečně vyloučeného Nelsona Bonilly, nemusí ji to však příliš trápit, protože pár sekund před koncem vede stále 3:0.
     
    89
    Semedo se po rozehrání standardní situace a dlouhém kolmém pasu vpřed dostal v blízkosti levé tyče k hlavičce, která málem skončila na boční síti!
     
    88
    Následný rohový kop sice nic nepřinesl, Feirense ovšem vzápětí vybojovalo další a na vzdálenější levé tyči se pokusil o technické zakončení Luís Aurélio, jehož pokus těsně minul vzdálenější pravou tyč!
     
    87
    Jeden z obránců Nacionalu na přední tyči dobře zasáhl a centrovaný míč z pravého křídla odvrátil pravačkou na rohový kop.
     
    86
    Hosté mohli vyrazit středem hřiště do rychlého protiútoku, jenže Nacional útočil v nedostatečném počtu hráčů a následnou akci ukončila nepřesná přihrávka do území nikoho.
     
    85
    Nacional po vybudování tříbrankového náskoku přestal hrát a v závěru zápasu se snaží především pozorně bránit.
     
    84
    Utkání spěje pomalu, ale jistě ke svému konci, a zatím to nevypadá na nějaký senzační comeback.
     
    83
    Střídající Platiny se pokusil v závěru vstřelit alespoň čestný gól, jeho pohotová střela z hranice šestnáctky ale našla na přední pravé tyči pouze brankáře Ruie Silvu.
     
    82
    Feirense přešlo do útoku, jenže následný centr z pravého křídla byl na přední tyči odvrácen.
     
    81
    Do konce zápasu zbývá odehrát deset minut a kromě Okachy Hamzaouiho se zatím do listiny střelců nikdo nezapsal.
     
    80
    Na opačné straně zahrozili hosté diagonálním centrem ze hry na levém křídle, jenže na vzdálenější pravé tyči ho dokázal odhlavičkovat jeden z obránců Feirense.
     
    79
    Semedo se po krásném diagonálním centru z pravé strany natahoval na vzdálenější levé tyči po míči, jeho zakončení ale bylo nepřesné a skončilo těsně vedle levého horního rohu brány!
     
    78
    Druhou žlutou a následně červenou kartu dostává Nelson Bonilla (CD Nacional).
     
    77
    Střídající Nelson Bonilla viděl během pár sekund dvě žluté karty za protesty a následovat nemohlo nic jiného, než karta červená! To je hodně kontroverzní situace, která se jen tak nestane.

    Tomáš Reiner

    Branky: 30. Hamzaoui, 51. Hamzaoui, 55. Hamzaoui

    Karty:   2. Rocha (FEI), 63. Bruno (FEI), 66. Platiny (FEI) – 23. César (NAC), 37. Figueiredo (NAC), 45. Rodrigues (NAC), 53. Sequeira (NAC), 66. Garcia (NAC)   78. Bonilla (NAC)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 9:9. Rohy: 9:5. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 8:10.
    CD Feirense: Peçanha – Barge, Luís Rocha, Ícaro, Vítor Bruno – Semedo, Cris (C – 56. Platiny) – Luís Aurélio, Tiago Silva, Luís Machado (56. Sony) – Karamanos (68. Fabinho). (4-2-3-1)
    Náhradníci: Vaná, Kakuba, Paulo Monteiro, Ricardo Dias.

    CD Nacional: Rui Silva – Vitor Garcia, César (46. Ghazal), Rui Correia (C) – Tobias Figueiredo, Sequeira, Washington, Tiago Rodrigues (73. Jota) – Salvador Agra, Hamzaoui (60. Bonilla), Sequeira. (3-4-3)
    Náhradníci: Bolat, Witi, Vitor Gonçalves, Mauro Cerqueira.

    Rozhodčí: Jorge Ferreira. Asistenti: Inácio Pereira, Nelson Cunha. Čtvrtý rozhodčí: Tiago Mendes
    bahis siteleri