Sporting – Estoril 4:2 (kon.) | Feirense – Nacional 0:3 (kon.) | Chaves – Benfica 0:2 (kon.)
Braga – Setúbal 2:1 (kon.)
konec
CD Feirense
0:3 (0:1)
CD Nacional
Sobota 24.09.2016, 17:00 • Estádio Marcolino de Castro (Santa Maria da Feira) • Portugalská Primeira Liga • 6. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Nacional prožil velice špatný vstup do sezóny, když prohrál čtyři utkání v řadě, a v sobotu se na hřišti Feirense bude snažit v šestém kole Ligy NOS navázat na první plný bodový zisk z posledního domácího utkání proti Marítimu. Pro hosty to ovšem nebude vůbec snadný úkol, Feirense vyhrálo poslední dvě ligová utkání v řadě a nachází se v dobré formě.
     
    Úvodní sestavy:

    CD Feirense: Peçanha – Barge, Luís Rocha, Ícaro, Vítor Bruno – Semedo, Cris (C) – Luís Aurélio, Tiago Silva, Luís Machado -Karamanos. (4-2-3-1)
    Náhradníci: Vaná, Kakuba, Fabinho, Jean Sony, Paulo Monteiro, Platiny, Ricardo Dias.

    CD Nacional: Rui Silva – Vitor Garcia, César, Rui Correia (C) – Tobias Figueiredo, Sequeira, Washington, Tiago Rodrigues – Salvador Agra, Hamzaoui, Sequeira. (3-4-3)
    Náhradníci: Bolat, Aly Ghazal, Bonilla, Witi, Jota, Vitor Gonçalves, Mauro Cerqueira.

    Rozhodčí: Jorge Ferreira. Asistenti: Inácio Pereira, Nelson Cunha. Čtvrtý rozhodčí: Tiago Mendes.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Hráči obou týmů už jsou připraveni na hrací ploše a utkání mezi Feirense a Nacionalem bude moci co nevidět začít!
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hlavní rozhodčí Jorge Ferreira dal právě pokyn k zahájení zápasu, jehož výkop obstarali domácí fotbalisté Feirense. Semedo se pokoušel vzápětí založit první útočnou akci svého týmu kolmým pasem vpřed, ten ovšem skončil pouze na kopačce brankáře Ruie Silvy.
     
    2
    Žlutou kartu dostává Luís Rocha (CD Feirense).
     
    2
    Luís Rocha fauloval v blízkosti šestnáctky svého spoluhráče a hned ve druhé minutě utkání je tu dobrá možnost pro hostující Nacional.
     
    3
    Nacional vypálil z volného přímého kopu a následná střela skončila na zdi. Hosté se vzápětí dostali k dalším dvěma pokusům, také ty ale byly zablokovány.
     
    4
    Tiago Silva se v blízkosti šestnáctky pěkně otočil s míčem a poté pravačkou vyslal na hostující bránu přízemní střelu, která zamířila pouze doprostřed a Peçanha si připsal snadný zákrok.
     
    5
    Vítor Bruno u postranní čáry podržel svého protihráče a následovala standardní situace. Po následném centru z pravé strany se sice hosté dostali uprostřed šestnáctky do zakončení, následná hlavička ale zamířila vysoko nad.
     
    6
    Feirense se pokusilo odpovědět dlouhým pasem za obranu, hostující fotbalisté ho ovšem vystihli.
     
    7
    V úvodu utkání se hraje ofenzivní fotbal a míč putuje v rychlém sledu z jedné poloviny na druhou, zatím jsme se ovšem žádné dobré brankové příležitosti ani na jedné straně nedočkali.
     
    8
    Jeden z fotbalistů Nacional předvedl ve středu hřiště u postranní čáry nádherný čistý skluz, kterým zastavil protihráče a navíc pro svůj tým vybojoval autové vhazování.
     
    9
    Nacional rozjel ve středu hřiště nádhernou kombinaci na jeden dotek a César krásným centrem z pravého křídla posadil míč na hlavu Ricarda Gomese, ten ovšem hlavičkoval na vzdálenější levé tyči pouze do náruče připraveného Peçanhy.
     
    10
    Ze zápasu uplynulo téměř deset minut a Feirense zatím hraje s Nacionalem bez branek 0:0. Během posledních okamžiků utkání jsou nebezpečnější hosté.
     
    11
    Feirense vyrazilo do rychlého protiútoku, jenže následný centr z pravé strany skončil pouze v náruči připraveného Ruie Silvy, který míč stáhl ze vzduchu.
     
    12
    Karamanos se pokusil uniknout po pravém křídle a vzápětí byl tvrdě sestřelen Tobiasem Figueiredem. Zákrok hostující obránce se obešel bez karetního trestu.
     
    13
    Feirense rozehrálo standardní situaci z pravého křídla na bližší tyč, kde hosté dokázali následný centr odvrátit.
     
    14
    Fotbalisté domácího celku do toho začínají pořádně šlapat, nyní ale jejich akci na pravém křídle zastavila nepřesná přihrávka. Luís Aurélio si neporozuměl se svým spoluhráčem a na jeho kolmou diagonální přihrávku nedosáhl.
     
    15
    Hamzaoui si do šestnáctky naběhl na nádherný dlouhý kolmý pas svého spoluhráče a ze vzduchu se prvním dotykem pokusil vybíhajícího Peçanhu přehodit, brankář Feirense ale do jeho lobu dokázal sáhnout a pravou rukou míč vytáhl nad břevno!
    15. Hamzaoui a jeho krásný pokus o přehození brankáře.
     
    16
    Po následném rohovém kopu se hosté na vzdálenější pravé tyči dostali do další obrovské šance, jenže následná střela Ricarda Gomese z otočky zamířila těsně vedle vzdálenějšího levého horního rohu brány!
     
    17
    Brána domácího Feirense se před pár okamžiky otřásala v základech, na úvodní gól si ovšem ještě musíme počkat.
     
    18
    Nacional v rychlém sledu dvakrát zahrozil a na bránu Peçanhy se valí jeden útok za druhým, zatím ovšem bez dalšího nebezpečného zakončení.
     
    19
    Atraktivita utkání během posledních sekund trochu opadla a hra se nyní odehrává především ve středu hřiště, kde se ani jednomu z týmů nedaří rozjet nějakou souvislejší akci.
     
    20
    Tobías Figueiredo odvedl v obraně dobrou práci, když centr z pravého křídla odvrátil na přední tyči na rohový kop.
     
    21
    Feirense rozehrálo na pravé straně hřiště nakrátko rohový kop a po následném centru se ocitl uprostřed šestnáctky v obrovské šanci Luís Rocha, jeho hlavička ale zamířila těsně nad!
    21. Luís Rocha nebyl daleko od vstřelení úvodní branky.
     
    22
    Feirense poměrně rychle odpovědělo na úvodní dvě šance Nacionalu a nyní jsou to jeho hráči, kteří se ženou za vstřelením vedoucí branky.
     
    23
    Žlutou kartu dostává César (CD Nacional).
     
    24
    Semedo se na pravé straně šestnáctky krásně obtočil kolem svého strážce a poté napřáhl k prudké střele, kterou Rui Silva na přední tyči vyboxoval do bezpečí!
     
    25
    Feirense si začíná vytvářet obrovský tlak a hostující hráči Nacionalu se musí mít na pozoru.
     
    26
    Tiago Silva si ve středu hřiště dobře pokryl míč tělem a zezadu byl přistrčen. Jasný faul, který byl správně odpískán.
     
    27
    Domácí fotbalisté se pokusili rozjet útok po levém křídle, odkud následně posílali před bránu střílený centr, ten byl ale zablokován a Nacional navíc vybojoval odkop od brány.
     
    28
    Hra se po tlaku Feirense opět vyrovnala a nyní jsou to naopak hráči Nacionalu, kteří mají více ze hry a začínají si vytvářet územní převahu. Dnešní utkání je velice dynamické.
     
    30
    Nacional právě vstřelil branku!
    OKACHA HAMZAOUI vystřihl spektakulární zakončení jako z hollywoodského filmu a po špatně odvráceném míči v podání Luíse Rochy fantastickými nůžkami z hranice pokutového území o levou tyč poslal míč do brány.
    30. Okacha HAMZAOUI - 0:1
     
    30
    Okacha Hamzaoui měl pochopitelně po vstřeleném gólu obrovskou radost a řádně ho oslavil u střídačky s realizačním týmem.
     
    31
    Ze zápasu uplynula úvodní půlhodina, v jejímž závěru se nádherně trefil Okacha Hamzaoui a Feirense, které vyhrálo poslední dva zápasy v řadě, prohrává s Nacionalem 1:0.
     
    32
    Feirense se snaží o rychlou odpovědět, jenže zatím se mu nedaří proniknout k šestnáctce soupeře.
     
    33
    Domácí vyrazili po pravém křídle do rychlého protiútoku a vybojovali standardní situaci, následný centr ale nic nepřinesl.
     
    34
    Luís Machado odcentroval na levé straně hřiště v blízkosti šestnáctky a na přední tyči našel Semeda, který se pohotovým volejem snažil zamířit k levé tyči, jenže na fantastického Ruie Silvu nevyzrál a jeho dorážka z metru skončila na boční síti!
     
    35
    Feirense teď zahodilo obrovskou šanci na vyrovnání, jmenovitě Semedo, který ani nadvakrát nedokázal překonat Ruie Silvu.
     
    36
    Do konce prvního poločasu zbývá odehrát deset minut a Nacional vede v pohledném utkání nad Feirense 1:0.
     
    37
    Žlutou kartu dostává Tobias Figueiredo (CD Nacional).
     
    38
    Vítor Bruno se postavil k rozehrání volného přímého kopu po ostrém faulu Tobiase Figueireda ve středu hřiště, tvrdou střelu ale poslal pouze do dobře postavené zdi.
     
    39
    Hra se začíná pořádně přiostřovat a na obou týmech je znát, že nechtějí prohrát.
     
    40
    Hosté se za pískotu domácích fanoušků dostali na levé straně hřiště do zakončení, přízemní střela ze střední vzdálenosti ale zamířila vedle přední levé tyče.
     
    41
    Feirense se pokoušelo založit útok dlouhým diagonálním pasem z pravého křídla, který vzápětí v pohodě stáhl v pokutovém území nikým neatakovaný brankář Rui Silva.
     
    42
    Luís Rocha se pokusil na levé straně šestnáctky vypálit zpoza šestnáctky, jenže podklouzl a jeho následná přízemní střela doskákala k u pravé tyče připravenému Ruiovi Silvovi.
     
    43
    Barge fauloval u postranní čáry, a přestože nechápavě kroutí hlavou, hosté budou zahrávat v závěru prvního poločasu standardní situaci.
     
    44
    Tobias Figueiredo posílal z levého křídla na vzdálenější pravou tyč prudký centr, brankář Peçanha ho ovšem dokázal vyboxovat.
     
    45
    Žlutou kartu dostává Tiago Rodrigues (CD Nacional).
     
    45
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Feirense v úvodu přečkalo obrovskou šanci hostů a vzápětí mohlo samo skórovat, jenže hlavička Luíse Rochy zamířila těsně nad břevno a Semedo po nádherném obtočení kolem protihráče pálil pouze do připraveného Ruie Silvy. Na opačné straně vzápětí přišel zákonitě trest. Okacha Hamzaoui sice v úvodu zápasu pohotovým lobem po dlouhém kolmém pasu svého spoluhráče na Peçanhu nevyzrál, po téměř půlhodině hry atraktivního zápasu ho ale překonal spektakulárními nůžkami a o levou tyč poslal míč do brány. Vzápětí mohl odpovědět Semedo, jenže Ruie Silvu ani nadvakrát ve stoprocentní šanci nepřekonal. Skóre po prvním poločase. Feirense 0 Nacional 1.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 18:01.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu CD Nacional: ze hřiště odchází César, přichází Ali Ghazal.
     
    46
    Druhý poločas začal s mírným zpožděním kvůli upevnění sítě domácí brány, která u pravé tyče nebyla úplně v pořádku, jeden z pořadatelů si ale pomohl bílou samolepící páskou a vše dal rychle do pořádku.
    46. Jeden z pořadatelů rychle opravil upevnění sítě.
     
    47
    Tiago Rodrigues hned v úvodu druhého poločasu zkusil vypálit zpoza šestnáctky a jeho dalekonosný pokus skončil vysoko nad.
     
    48
    Luís Machado si nabíhal do šestnáctky na přízemní centr svého spoluhráče z pravé strany, jenže na něj těsně nedosáhl a u míče byl jako první brankář Rui Silva, který zasahoval za cenu vlastního zdraví!
     
    49
    Začátek druhého poločasu se nese v duchu úvodu celého utkání, k vidění je tedy pohledný atraktivní fotbal a hra se přelévá rychle z jedné strany na druhou.
     
    50
    Ačkoliv domácí vstupují do druhého poločasu s jednobrankovým mankem, nelze říci, že by byli na hřišti horším týmem.
     
    51
    Nacional právě vstřelil branku!
    OKACHA HAMZAOUI si naběhl na krásnou kolmou přihrávku Salvadora Agry a přízemní střelou z pravé strany šestnáctky zamířil z úhlu ke vzdálenější levé tyči. Asistence: Salvador Agra.
    51. Okacha HAMZAOUI - 0:2
     
    52
    Feirense dnes tvrdě doplácí na chyby v obraně a Nacional po potrestání další z nich vede už 2:0.
     
    53
    Žlutou kartu dostává Nuno Sequeira (CD Nacional).
     
    54
    Domácí fotbalisté si snažili vymodlit penaltu, ta ale nepřišla.
     
    55
    Nacional právě vstřelil branku!
    Třetí chyba v domácí obraně je znovu tvrdě potrestána a OKACHA HAMZAOUI kompletuje po necelé hodině hry čistý hattrick!! César nedokázal na pravé straně šestnáctky odkopnout míč, ke kterému se dostal Okacha Hamzaoui a přízemní střelou opět zamířil ke vzdálenější levé tyči.
    55. Okacha HAMZAOUI - 0:3
     
    56
    Střídání v týmu CD Feirense: ze hřiště odchází Luís Machedo, přichází Jean Sony.
     
    57
    Střídání v týmu CD Feirense: ze hřiště odchází Cris, přichází Platiny.
     
    57
    Nacional se vydal do dalšího útoku a na levé straně hřiště bude moci zahrozit po rozehrání rohové kopu.
     
    58
    Následný rohový kop žádné nebezpečí nepřinesl a na přední levé tyči byl jedním z domácích obránců odvrácen.
     
    59
    Domácí nevinně odcentrovali z levé strany hřiště v blízkosti šestnáctky, jenže následný centr mířící ke vzdálenější pravé tyči málem nadělal velkou paseku. Díky postřehu brankáře Ruie Silvy, který míč vyrazil na rohový kop, se tomu tak ale nestalo!
     
    60
    Střídání v týmu CD Nacional: ze hřiště odchází Okacha Hamzaoui, přichází Nelson Bonilla.
     
    61
    Ze zápasu uplynula hodina hry a Nacional vede zásluhou hattricku Okachy Hamzaouiho na hřišti Feirense už 3:0.
     
    62
    Feirense se snažilo zahrozit po levém křídle, jenže tam jeho útočnou akci zastavil ofsajd, který neunikl pomeznímu rozhodčímu.
     
    63
    Žlutou kartu dostává Vítor Bruno (CD Feirense).
     
    64
    Vítor Bruno se stal teprve prvním potrestaným hráčem na straně Feirense, dokonale to ale vystihuje situaci na hřišti, protože domácím fotbalistům dnes chybí důraz v osobních soubojích.
     
    65
    Jeden z hostujících fotbalistů se po krásné kolmé přihrávce za obranu mohl řítit sám na bránu, jenže pomezní rozhodčí odmával ofsajd, který ani náhodou nebyl!
     
    66
    Žlutou kartu dostává Platiny (CD Feirense).
     
    66
    Žlutou kartu dostává Vitor Garcia (CD Nacional).
     
    67
    Platiny se dostal do slovní potyčky s Brunem Garcíou a vzápětí mu dal zezadu pohlavek.
     
    68
    Střídání v týmu CD Feirense: ze hřiště odchází Karamanos, přichází Fabinho.
     
    69
    Feirense sáhlo stejně jako hostující celek ke druhému střídání, jenže ani zásahy do sestavy zatím domácím nepomohly.
     
    70
    Do konce utkání zbývá dvacet minut a Nacional má vývoj utkání pevně ve své moci. Hamzaoui během necelé hodiny zkompletoval hattrick a nyní sleduje zbytek utkání z lavičky.
     
    71
    Platiny těsně za hranicí šestnáctky upadl, ani tentokrát z toho ale penalta nebude! Nejsem si ale úplně jist, že zákrok jednoho z hostů byl v pořádku, naopak, podle mě Platinyho stáhl k zemi a měla se kopat desítka.
     
    72
    Nacional připravuje poslední střídání a vypadá to, že na hřiště přijde Jota.
     
    73
    Střídání v týmu CD Nacional: ze hřiště odchází Tiago Rodrigues, přichází Jota.
     
    74
    Hra Feirense je po přestávce naprosto bezzubá, a tak se nelze divit, že na straně domácího týmu stále svítí nula.
     
    75
    Když porovnáme výkon Feirense v prvním poločase a poté v tom druhém, tak je to zatím jako nebe a dudy.
     
    76
    Hosté navíc čtvrthodiny před koncem rozjeli ve středu hřiště nádhernou kombinační akci a z levé strany hřiště posílali před bránu z úhlu nebezpečný přízemní centr, žádný z hráčů Nacionalu ho ale nedokázal zasáhnout a míč zamířil do území nikoho.
     
    77
    Střídající Nelson Bonilla viděl během pár sekund dvě žluté karty za protesty a následovat nemohlo nic jiného, než karta červená! To je hodně kontroverzní situace, která se jen tak nestane.
     
    78
    Druhou žlutou a následně červenou kartu dostává Nelson Bonilla (CD Nacional).
     
    79
    Semedo se po krásném diagonálním centru z pravé strany natahoval na vzdálenější levé tyči po míči, jeho zakončení ale bylo nepřesné a skončilo těsně vedle levého horního rohu brány!
     
    80
    Na opačné straně zahrozili hosté diagonálním centrem ze hry na levém křídle, jenže na vzdálenější pravé tyči ho dokázal odhlavičkovat jeden z obránců Feirense.
     
    81
    Do konce zápasu zbývá odehrát deset minut a kromě Okachy Hamzaouiho se zatím do listiny střelců nikdo nezapsal.
     
    82
    Feirense přešlo do útoku, jenže následný centr z pravého křídla byl na přední tyči odvrácen.
     
    83
    Střídající Platiny se pokusil v závěru vstřelit alespoň čestný gól, jeho pohotová střela z hranice šestnáctky ale našla na přední pravé tyči pouze brankáře Ruie Silvu.
     
    84
    Utkání spěje pomalu, ale jistě ke svému konci, a zatím to nevypadá na nějaký senzační comeback.
     
    85
    Nacional po vybudování tříbrankového náskoku přestal hrát a v závěru zápasu se snaží především pozorně bránit.
     
    86
    Hosté mohli vyrazit středem hřiště do rychlého protiútoku, jenže Nacional útočil v nedostatečném počtu hráčů a následnou akci ukončila nepřesná přihrávka do území nikoho.
     
    87
    Jeden z obránců Nacionalu na přední tyči dobře zasáhl a centrovaný míč z pravého křídla odvrátil pravačkou na rohový kop.
     
    88
    Následný rohový kop sice nic nepřinesl, Feirense ovšem vzápětí vybojovalo další a na vzdálenější levé tyči se pokusil o technické zakončení Luís Aurélio, jehož pokus těsně minul vzdálenější pravou tyč!
     
    89
    Semedo se po rozehrání standardní situace a dlouhém kolmém pasu vpřed dostal v blízkosti levé tyče k hlavičce, která málem skončila na boční síti!
     
    90
    Nacional dohrává zbytek zápasu bez zbytečně vyloučeného Nelsona Bonilly, nemusí ji to však příliš trápit, protože pár sekund před koncem vede stále 3:0.
     
    90+1
    Nad rámec zápasu byly nastaveny 2 minuty.
     
    90+2
    Feirense předvedlo krásnou akci a po přízemním centru z pravého křídla se jeden z domácích hráčů dostal do zakončení, z bezprostřední blízkosti ale na Ruie Silvu nevyzrál!
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    Nacional sice dohrával zápas bez hloupě a zbytečně vyloučeného Nelsona Bonilly, který dvanáct minut před koncem viděl během pár sekund dvě žluté karty za protesty, jenže předtím se třikrát trefil Okacha Hamzaoui. V prvním poločase po necelé půlhodině výstavními nůžkami a po přestávce v rychlém sledu po dvou bleskově sehraných protiútocích dvěma přízemními diagonálními střelami z pravé šestnáctky jako přes kopírák. Nacional dokázal navázat na vítězství proti Marítimu a podruhé v letošní sezóně zvítězil, zatímco Feirense po dvou výhrách shodným výsledkem 2:1 prohrálo. Konečný výsledek. Feirense 0 Nacional 3. (18:53:23)

    Tomáš Reiner

    Branky: 30. Hamzaoui, 51. Hamzaoui, 55. Hamzaoui

    Karty:   2. Rocha (FEI), 63. Bruno (FEI), 66. Platiny (FEI) – 23. César (NAC), 37. Figueiredo (NAC), 45. Rodrigues (NAC), 53. Sequeira (NAC), 66. Garcia (NAC)   78. Bonilla (NAC)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 9:9. Rohy: 9:5. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 8:10.
    CD Feirense: Peçanha – Barge, Luís Rocha, Ícaro, Vítor Bruno – Semedo, Cris (C – 56. Platiny) – Luís Aurélio, Tiago Silva, Luís Machado (56. Sony) – Karamanos (68. Fabinho). (4-2-3-1)
    Náhradníci: Vaná, Kakuba, Paulo Monteiro, Ricardo Dias.

    CD Nacional: Rui Silva – Vitor Garcia, César (46. Ghazal), Rui Correia (C) – Tobias Figueiredo, Sequeira, Washington, Tiago Rodrigues (73. Jota) – Salvador Agra, Hamzaoui (60. Bonilla), Sequeira. (3-4-3)
    Náhradníci: Bolat, Witi, Vitor Gonçalves, Mauro Cerqueira.

    Rozhodčí: Jorge Ferreira. Asistenti: Inácio Pereira, Nelson Cunha. Čtvrtý rozhodčí: Tiago Mendes
    bahis siteleri