Columbus – Nashville 3:2 (po pr.) | Toronto – Buffalo 0:1 (0:1 po s.n.) | NY Rangers – New Jersey 3:1 (kon.)
Tampa – Florida 2:0 (kon.) | Montreal – Ottawa 3:4 (po pr.) | Winnipeg – Minnesota 4:1 (kon.)
po prodl.
Montreal Canadiens
3:4 (1:2, 2:1, 0:0 - 0:1)
Ottawa Senators
Pátek 30.09.2016, 01:40 • Bell Centre, Montreal • Příprava NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:30.
     
    MONTREAL CANADIENS

    Domácí budou chtít letos napravit loňský nepovedený ročník, ale dnes se budou muset obejít bez své největší hvězdy, brankáře Careyho Price, který je stále na Světovém poháru. Vrátit by se dnes ale mohl Max Pacioretty, jenž už se z turnaje vrátil zpět do Montrealu a zapojil se do přípravy.

    Habs dosud odehráli dvě přípravná střetnutí a mají za sebou prohru 2:3 s New Jersey a vítězství 5:2 nad silným Washingtonem. Ve skvělém světle se představili především obránci Nathan Beaulieu (3+1) s Gregem Paterynem (0+3). Dvě branky navíc vsítil Torrey Mitchell, gól a asistenci pak zaznamenal Alexandr Radulov.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    OTTAWA SENATORS

    Také Ottawa má, co napravovat, neboť se loni neprobojovala do play-off. Na rozdíl od svého dnešního soupeře může Ottawa spoléhat téměř na všechny hráče, avšak Erik Karlsson se jako největší hvězda týmu po návratu ze Světového poháru na ledě zřejmě ještě nepředstaví. Očekávat nemůžeme ani zraněné duo MacArthur – Stone.

    Stejně jako Canadiens mají Senators odehrány dvě přípravné utkání. V prvním zápase si Ottawa poradila s Torontem, které venku přehrála 6:3, ale v následujícím zápase i přes vedení 1:0 a 2:1 padla v Buffalu v prodloužení (2:3).
     
    POSLEDNÍ VZÁJEMNÉ ZÁPASY

    20.3.2016 Ottawa – Montreal 5:0
    13.12.2015 Montreal – Ottawa 3:1
    4.11.2015 Montreal – Ottawa 1:2 pp.
     
    Úvodní sestavy:

    Montreal Canadiens: Condon (Lindgren) – Pateryn, Redmond, Sergačjov, Beaulieu, Barberio, Hanley – Gallagher, Plekanec, Terry, Galchenyuk, McCarron, Andrighetto, Carr, Farnham, Lehkonen, Desharanais, Hudon, Pacioretty

    Ottawa Senators: Driedger (O'Connor) – Ceci, Wideman, Bartkowski, Claesson, Chabot, Borowiecki – Turis, Ryan, Pyatt, Paul, Blunden, Brassard, Kelly, Puempel, Dzingel, Pageau, Hoffman, Varone

    Rozhodčí: Charron, Lewis – Cherrey, Driscoll.
     
    Začátek tohoto přípravného utkání se podle očekávání posouvá. Zápas by reálně mohl začít kolem 1:40.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:27
    Carr byl u mantinelu dobře pohlídán Cecim a hosté už tak mohou vyvézt puk z vlastního pásma. Nějaký zběsilý úprk vpřed se ale zatím nekoná.
     
    01:14
    Ottawa se do útočného pásma stále neprobila, ale díky pozorné defenzívě soupeře nepouští do střeleckých příležitostí. Velmi opatrný začátek zápasu.
     
    01:27
    Alex Galchenyuk to vzal nyní na sebe, když projel celé hřiště a zleva vyzkoušel Driedgera. Ten byl připraven a hosté posléze vybojovali buly před Condonem.
     
    01:41
    Ottawa právě vstřelila branku!
    První střela na bránu v podání Senátorů a je z toho první branka. Hned po buly se ke střele odhodlal Bartkowski, který však zlomil hůl a puk si to tedy se štěstím namířil k volnému MATTU PUEMPELOVI, jenž rychlým bekhendem skóroval! Asistence: Matt Bartkowski, Bobby Ryan
    01:41 Matt PUEMPEL - 0:1
     
    02:22
    Montreal právě vstřelil branku!
    Tak to je blesková odpověď. Ve středním pásmu se totiž chopil kotouče rozjetý MICHAEL MCCARRON, který se díky své rychlosti dokázal natlačit až před Driedgera a toho z bezprostřední blízkosti překonal forhendovým zakončením. Asistence: Artturi Lehkonen
    02:22 Michael MCCARRON - 1:1
     
    02:42
    Ottawa rychle přispěchala s dalším zakončením hned po buly v útočném pásmu. Tentokrát šel kotouč mimo tři tyče.
     
    03:36
    Při signalizovaném vyloučení si před bránu výtečně sjížděl Galchenyuk, který dostal přihrávku, ale na přesunujícího se Driedgera nevyzrál!
     
    03:36
    Mark Borowiecki (OTT) si to hned po přerušení namířil na lavici hanby. Odsedí s totiž dvě trestné minuty za držení.
     
    04:19
    Vypadalo to na šarvátku mezi Galchenyukem a Bartkowským, ale hostující útočník neměl zájem o bitku a celá akce skončila hromadnou pošťuchovanou u mantinelu.
     
    04:19
    Každopádně se ale znovu vylučuje. Alex Galchenyuk (MTL) dostává dvě trestné minuty za krosček, stejně tak Matt Bartkowski (OTT), avšak ten inkasoval další dvě minuty za hrubost a je tady přesilová hra 5 na 3!
     
    04:52
    Domácí dvojnásobnou početní výhodu nehrají špatně, ale nyní puk letí přes celé kluziště až do pásma Montrealu.
     
    05:36
    Hosté hrají ve čtyřech.
     
    05:56
    A přesilová hra končí. Mark Barberio (MTL) hrál na modré čáře se zlomenou hokejkou a rovněž je penalizován dvěma trestnými minutami.
     
    06:19
    Hosté v plném počtu a začíná jejich zkrácená přesilová hra!
     
    06:46
    Senátoři se nedokázali udržet v útočném pásmu a McCarron už vyváží kotouč do neutrální zóny.
     
    07:07
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Nyní to ale hosté udělali výborně. Konečně v útočném pásmu mohli rozjet přesilovkovou kombinaci a Brassard vymyslel výtečnou křížnou přihrávku na osamoceného BOBBYHO RYANA. Před americkým útočníkem zívala odkrytá část brány a to snad ani nemohlo skončit jinak než brankou. Asistence: Derick Brassard, Cody Ceci
    07:07 Bobby RYAN - 1:2
     
    08:32
    Senátoři jsou znovu nastěhováni u Condona. Ten musel předvést další zákrok, nicméně se střelou z velkého úhlu si bezpečně poradil.
     
    08:57
    Rychlý přechod přes útočnou modrou čáru předvedli pro změnu domácí, kteří již kombinují podél mantinelu. Zatím je to ale bez střelby.
     
    09:42
    Ani po přerušení se Habs v útočném pásmu nedokázali prodrat do nějaké zajímavé šance. Senátoři teď pozorně brání.
     
    10:24
    V 11. minutě ale přišly dvě velké šance! Gallagher nejprve sám před Driedgerem neuspěl a Pacioretty posléze z mezikruží vypálil mimo tři tyče.
     
    11:23
    Poblíž modré čáry si od soupeře dobře odstoupil Pageau, který chvíli nato dostal přihrávku, ale dělovkou napálil jen blokujícího beka Canadiens.
     
    11:56
    Na ledě to opět trochu zajiskřilo mezi Borowieckim a jedním z domácích, ale vylučovat se tentokrát nebude. Pískán je pouze ofsajd Senátorů.
     
    11:59
    Nakonec se ale přeci jenom vylučuje! Na trestné lavici se po komerční přestávce objevil Bobby Farnham (MTL), který po odpískání dohrál soupeře a dostává dvě trestné minuty za hrubost.
     
    12:51
    Početní výhoda Senátorů zatím není ideálně sehraná. Kotouč je už podruhé vyhozen přes všechny čáry.
     
    13:27
    Konečně registrujeme zajímavější střelu. Z přesilovkové kombinace vyústila dělovka Bartkowského, která minula Condonovu tyč jen o pár centimetrů. Následně je ale kotouč opět poslán až k Driegerovi.
     
    13:59
    Domácí v plném počtu.
     
    14:38
    Montreal teď hraje především u vlastního pásma a pomalu vyhlíží mezírku v rozestavení soupeře.
     
    14:52
    Mezírka nakonec byla objevena a zahrozit tak po chvíli mohl Alex Galchenyuk. Jeho pokus z pravé strany si Driedger pohlídal a následuje komerční přestávka.
     
    15:22
    Záhy po buly u Driedgera se kotouče chopili hosté, kteří hru přesunuli k modré čáře blíže Condonově svatyni. Hlouběji do útočného pásma se ale nyní ne a ne dostat.
     
    15:59
    Za Condonovou svatyní se puku ujali opět jen obránci Montrealu. Ani jeden z týmů se teď nedostává do šancí.
     
    16:27
    Driedger předvedl nejistý zákrok. Po střele zleva mu puk vypadl z rukavice, ale naštěstí pro hosty si to namířil vedle brány. Sens ale poté raději vyhazují na icing.
     
    16:59
    Nyní měl Driedger i trochu štěstí. Střelu z mezikruží i následné dorážky pochytal, avšak puk se odrazil na modrou čáru, odkud Pateryn napálil tyč!
     
    17:16
    Po dalším zákroku hostujícího gólmana je hra přerušena. Domácí už na Driedgeera vyslali 14 střel, zatímco Condon čelil jen třem zakončením, ze kterých dvakrát inkasoval.
     
    17:32
    Hoffman se chtěl uvolnit na pravé straně útočného pásma, ale při manévru došlo k faulu na jiného hráče Sens, kterého Max Pacioretty (MTL) zasáhl holí do hlavy. Jsou z toho dvě trestné minuty.
     
    17:57
    Tak úvod přesilové hry Ottawě vůbec nevychází. Už podruhé kotouč míří do středního pásma.
     
    18:29
    Nyní se navíc hosté vracejí až za Driedgera. Montreal skvěle brání modrou čáru a nepouští soupeře do svého pásma.
     
    18:53
    Ryan Dzingel byl dalším, kdo se chtěl probít před Condona, nicméně výsledkem byl jen ofsajd. Opravdu parádní defenzíva Habs.
     
    19:03
    Aspoň jedné střely v přesilové hře se hosté dočkali až nyní, avšak byl z toho jen sražený pokus, proti kterému Condon nemusel zasahovat.
     
    19:32
    Domácí v plném počtu.
     
    19:56
    Max Pacioretty se po návratu z trestné lavice dostal do šance, když obdržel puk ve středním pásmu a zleva si najel před Driedgera! Ten jeho záměr přečetl a betonem zneškodnil bekhendový blafák.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní perioda zápasu je za námi a hostující Ottawa zatím vede 2:1. Senátoři šli brzy do vedení, když se hned v druhé minutě trefil Matt Puempel, avšak o 41 vteřin později dokázal vyrovnat Michael McCarron a začínalo se tedy prakticky od nuly. Domácí sice měli střeleckou převahu, ale znovu to byli hosté, kteří se zásluhou Bobbyho Ryana v 8.minutě dostali do vedení, které stále trvá. Montreal měl několik šancí, ale jednou trefil tyč a zbytek pochytal Chris Driedger v bráně Sens.

    STŘELY PO PRVNÍ TŘETINĚ

    Montreal – 15
    Ottawa – 3
     
    Další třetina začne přibližně v 2:34.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:48
    Úvodní vteřiny druhé části patřily Montrealu, ale nyní už je kotouč v Condonově moci, jenž si připsal jednodušší zákrok.
     
    21:23
    Opět byl puk několik vteřin v pásmu Montrealu, ale Ottawa se zmohla jen na jednu sraženou střelu, po které navíc musela dávat pozor na zadní vrátka.
     
    21:55
    Domácí se usadili v útočném pásmu. Zatím jediná rána od modré však prosvištěla vedle Chris Driedgera.
     
    22:22
    Obrovská šance domácích! Už to vypadalo, že Driedger bude překonán, ale nakonec za něj na brankové čáře zasáhl jeden z beků.
     
    22:46
    Další velká šance Montrealu. Zprava si to před Driedgera namířil Farnham, nicméně ani on si na hostujícího brankáře při přečíslení nepřišel.
     
    23:24
    Po hromadné šarvátce na trestnou lavici usedá Michael McCarron (MTL), který dostává 2+2 minuty za hrubost. Za hosty je vyloučen Nick Paul (OTT), jehož nedovolené bránění bylo dlouho signalizováno, a Mike Blunden (OTT), který obdržel dvouminutovou penalizaci za hrubost.
     
    24:48
    Zdá se, že hra ve čtyřech více vyhovuje Ottawě. Tom Pyatt se totiž dostal do nadějného zakončení, kterým ale na Condona nedokázal vyzrát.
     
    25:12
    Znovu je pískáno a Montreal si na 12 vteřin zahraje přesilovou hru. Při snaze získat kotouč se Mike Hoffman (OTT) provinil hákováním.
     
    25:24
    Montreal právě vstřelil branku!
    Krátká přesilová hra domácích je využita! Habs se okamžitě usadili v útočném pásmu a Sergačjov po přihrávce od Paciorettyho rychle nahazoval puk na bránu. Před Driedgerem se nacházel skvěle postavený BRENDAN GALLAGHER, jenž jemnou tečí usměrnil puk mimo dosah hostující gólman. Asistence: Michail Sergačjov, Max Pacioretty
    25:24 Brendan GALLAGHER - 2:2
     
    26:58
    Po komerční přestávce se samozřejmě pokračuje ve hře. Domácí hokejisté se nyní dopustili zakázaného uvolnění a vhazovat se tedy bude před Condonem.
     
    27:03
    Znovu je hra přerušena. Tentokrát to zavinila přihrávka rukou v podání Bobbyho Farnhama. Utkání je v posledních chvílích velmi často kouskováno.
     
    27:26
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Senátoři si bleskově berou vedení zpátky! Turris ve středním pásmu rozjel rychlou akci, předal puk doprava na hůl Paula Varona, jenž parádní bekhendovou přihrávkou za patami Turrise našel MIKEA HOFFMANA! Ottawský útočník pálil z první dokonale přesně! Asistence: Paul Varone, Kyle Turris
    27:26 Mike HOFFMAN - 2:3
     
    29:12
    Montreal právě vstřelil branku!
    Jenže vedení Ottawy nevydrželo moc dlouho. Domácí se usadili v útočném pásmu a po střele od modré čáry se puk odrazil k ZACHU REDMONDOVI, jenž mířil za bránu, ale ještě před přední tyčí dokázal poslat kotouč zezadu do Driedgera, od kterého si to touš namířil za brankovou čáru. Asistence: Joel Hanley, Sven Andrighetto
    29:12 Zach REDMOND - 3:3
     
    29:12
    Ve třicáté minutě Ottawa střídá gólmany. Místo Chrise Driedgera je v brankovišti Matt O'Connor.
     
    30:34
    O'Connor dostali k dispozici pár vteřin na rozchytání, ale teď už se zase hraje. Dopředu si to řítili dva hostující útočníci, ale Turris přečíslení nedokázal vyřešit přesnější přihrávkou.
     
    31:02
    Kotouč se přes mantinelu dostal mezi diváky a hra je přerušena. Navíc je zahlášena komerční přestávka.
     
    31:14
    Otestovat kvality nového muže v bráně Sens se pokusil Zach Redmond. Jeho svižný projektil však nemířil mezi tři tyče.
     
    31:53
    Teď byl Montreal velmi blízko toho, aby se poprvé v zápase ujal vedení. Lehkonen vystihl nepřesnou přihrávku, ale střelou zápěstím trefil jen břevno!
     
    32:27
    Domácí stále kombinují v útočném pásmu a způsobují soupeři potíže. Po nedovoleném zákroku Matta Bartkowského se navíc bude vylučovat.
     
    32:34
    Senátoři se dostali ke kotouči a může tedy dojít ke zmiňovanému vyloučení. Za podražení je dvěma trestnými minutami odměněn Matt Bartkowski (OTT).
     
    33:12
    Ottawě se úvod oslabení daří na výbornou. Už podruhé byl kotouč vyhozen ke Condonovi.
     
    33:22
    A teď je přesilová hra domácích dokonce předčasně ukončena. Paul se snažil dostat k vyhozenému puku, ale Greg Pateryn (MTL) mu vstoupil do cesty a dostává dvě trestné minuty za nedovolené bránění.
     
    33:50
    Hraje se v pásmu ottawských Senátorů, ale zatím se domácí nedostali k zakončení. Hra čtyři na čtyři dosud nepřinesla zajímavější situaci.
     
    34:18
    Jeden z domácích se zjevil na pravé straně útočného pásma, avšak Matta O'Connora nedokázal překvapit nějakou kličkou a nakonec byla celá šance zhacena.
     
    35:06
    Sergačjov dobře zapracoval poblíž modré čáry a vystavil hosty do ofsajdu. Buly ve středním pásmu!
     
    35:39
    Zpátky do útočného pásma dostal hosty Hoffman, který chtěl rozjet bleskovou kombinaci, avšak Ceci už po něm nedokázal nahrát dalšímu spoluhráči, který byl u levého kruhu.
     
    35:56
    Rychlý protiútok Montrealu zastavil O'Connor, jenž v náruči udržel nahození Maxe Pacorettyho. Následuje další komerční přestávka.
     
    36:28
    Senátoři se dvakrát pokusili o přechod do útočného pásma, avšak po druhém pokusu se puk dostal jen na hokejky domácích beků.
     
    37:24
    Trochu ubojovaná pasáž utkání skončila přečíslením Montrealu, ze kterého vyplynula nepříjemná střela na vzdálenější tyč. O'Connor zasáhl betonem.
     
    37:58
    Stále se hraje u O'Connora, ale nevypadá to na blížící se hrozbu ze strany Canadiens.
     
    38:40
    Pro změnu mohla zahrozit Ottawa, jenže to by jeden z hostů př přečíslení musel protlačit puk k volnému Puempelovi. Nestalo se a tak dopředu míří domácí.
     
    39:15
    Série nepřesných přihrávek končí icingem Ottawy. Pozorný tak bude muset být Matt O'Connor.
     
    39:53
    Ani jeden z celků už se nedostane k zakončení. Turris drží puk u modré čáry blíže Condonově svatyni, ale sám je u mantinelu a na střelu zřejmě nemá ani pomyšlení.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Také druhá perioda je minulostí a tentokrát už jdou týmy do kabin za vyrovnaného stavu. Jako první se v této části prosadil Brendan Gallagher, jenž se prezentoval šikovnou tečí, ale již dvě minuty po jeho trefě dostal Ottawu zpátky do vedení Mike Hoffman. Uběhlo jen 106 vteřin a znovu bylo vyrovnáno, když Driedgera překvapil Zach Redmond. Po této brance figuruje ve svatyni Ottawy Matt O'Connor, jenž zatím branku nepustil. Čtvrtý zářez dosud nepřidali ani Senátoři a tak je stav utkání 3:3!

    STŘELY PO DRUHÉ TŘETINĚ

    Montreal – 25
    Ottawa – 12
     
    Další třetina začne přibližně v 3:33.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:23
    Senátoři do třetí třetiny vstoupili velmi laxně a záhy u své brány ztratili kotouč. Jediné zakončení Montrealu si však O'Connor bez větších potíží pohlídal.
     
    41:01
    Nepřesná rozehrávka na obou stranách. Ottawa jen nahazuje puk za bránu a oba týmy jedou rychle střídat.
     
    41:29
    Za Condonem se rozpoutala už několikátá strkanice. Redmond totiž důrazně odstavil Dzingela a hosté se chtěli pomstít. Vylučovat se tentokrát nebude.
     
    41:58
    Matt O'Connor opět dokázal zastavit slabší nahození soupeře, avšak jeho spoluhráči znovu ukončili svůj výpad již ve středním pásmu.
     
    42:37
    Na druhé straně se konečně pořádným zákrokem musel předvést i Condon. Rychlý brejk Ottawy totiž Ceci zakončoval dobrým nahozením.
     
    43:09
    Mark Borowiecki skvěle zapracoval směrem dopředu, byl faulován a pot dost nekontrolovaně narazil zády do mantinelu. Tohle nevypadá moc dobře.
    43:09 Neřízený náraz do mantinelu v podání Marka Borowieckého (OTT)
     
    43:09
    Ottawský bek už je na bruslích a míří na ošetřovnu. Zdá se, že bude mít něco s rukou.
     
    43:10
    Nakonec je ale s vyloučením vše úplně jinak. Potrestán je totiž právě Mark Borowiecki (OTT), kterého sudí penalizovali za sekání. Trest odsedí Phila Varone.
     
    43:47
    Ve vlastním oslabení teď mohla skórovat Ottawa! Pyatt šel s Pageauem do přečíslení, akci vyřešil dobrou střelou, ale Condon zasáhl ramenem. Pageau už se po vyraženém puku natahoval marně.
     
    44:29
    Senátoři se nyní dobře brání. Dokázali zablokovat dvě střely od modré čáry a poté vyhodili puk až ke Condonovi.
     
    44:59
    Znovu je kotouč mimo pásmo Sens. Přesilová hra se pomalu chýlí ke konci.
     
    45:10
    Hosté v plném počtu.
     
    45:31
    O'Connor před chvílí předvedl velmi jistý zákrok proti střele z levé strany a nyní už se hra uklidňuje. Oba týmy mají na ledě čerstvé pětice.
     
    46:05
    Domácí ale hostujícího brankáře udržují v tempu. Farnham zkusil štěstí nahozením od modré čáry, avšak Matt O'Connor puk schoval v lapačce.
     
    46:42
    Redmond po komerční přestávce napřáhl k mocné ráně, avšak jeho sražená dělovka mířila jen vysoko do ochranné sítě.
     
    47:23
    Domácí mají v posledních minutách více ze hry a Ottawa se musí soustředit především na defenzívu. Teď se však pokouší o aktivní napadání.
     
    47:52
    Senátoři sice nakrátko získali puk, avšak teď už hrají opět domácí. trochu nezáživná pasáž utkání.
     
    48:10
    Vůbec poprvé se nám pořádně představil také Tomáš Plekanec. Český útočník si to ze středního pásma namířil k levému kruhu, ale O'Connor jeho ránu nadvakrát zkrotil.
     
    48:31
    Po rychlejším přechodu do útoku puk na bránu nahodil Terry a Pateryn ještě dokázal vložit svou hokejku do tohoto pokusu. O'Connor znovu připraven.
     
    49:09
    Dvakrát měl hostující brankář trochu štěstí. Jedna střela se totiž otřela o tyč a následný bekhendový pokus letěl jen těsně vedle.
     
    49:30
    Vypadá to až neskutečně, ale Mark Borowiecki je po hrozivě vypadajícím nárazu do mantinelu zpátky na ledě!
     
    49:58
    Montreal pokračuje v tlaku a další zakončení obstaral Joel Hanley. Také jeho nahození od modré čáry vyrazil brankář ottawských Senátorů.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    51:21
    Po hodně dlouhé době se Ottawa na pár desítek vteřin usadila v útočném pásmu. Žádnou zajímavou střeleckou příležitost si ale nevypracovala.
     
    52:09
    Ceci byl v rohu kluziště důrazně atakován, což vedlo ke ztrátě kotouče a na pozoru tak musel být opět O'Connor. Znovu si poradil.
     
    52:43
    Hra se nyní docela vyrovnala, avšak po zakázaném uvolnění Senátorů se přesune k O'Connorovi.
     
    53:40
    Do zajímavé pozice se po Turrisovi dostal Mike Hoffman. Vyhlášený ostrostřelec Ottawy však tentokrát nemířil přesně.
     
    54:19
    Hra se rychle přelévá ze strany na stranu. Teď má utkání opravdu velký spád a postarali se o to i diváci, kteří rozjeli mexickou vlnu.
     
    55:11
    Tečované nahození v podání jednoho z hostů vyletělo až do ochranné sítě. Je tady zřejmě poslední komerční přestávka.
     
    55:39
    Tlak Montrealu zcela upadl a v ofenzívě se pro změnu drží hostující borci. Poslední střela Ceciho ale neletěla přesně.
     
    56:34
    Opravdu to teď vypadá tak, že spíše Ottawa se snaží rozhodnout před prodloužením. Ofsajd byl však nyní odpískán při ofenzivní akci Montrealu.
     
    57:18
    Domácí dobře napadali a několik vteřin drželi soupeře přikovaného u O'Connora. Nakonec sice Turris vyvezl puk, ale u červené čáry ho jen odevzdal Montrealu.
     
    57:55
    Chybná rozehrávka Sens mohla být fatální. Chabot totiž doslova daroval puk Carrovi, jenž však vypálil jen doprostřed brány.
     
    58:07
    Matt O'Connor si připisuje další velmi jistý zákrok. Od příchodu na led pochytal všech 18 střel soupeře!
     
    58:43
    Po delší době si zachytal také Condon. Slabé nahození od mantinelu schoval v lapačce a Ottawa tak získala jen buly v útočném pásmu.
     
    58:56
    Rána od modré čáry se zastavila před O 'Connorem, ale dobře chytající gólman Ottawy si poradil i s následnou bekhendovou dorážkou z hranice brankoviště!
     
    59:33
    Hraje se poslední minuta třetí třetiny a Senátoři se nastěhovali před Condona. Ten si však poradil se dvěma pokusy a domácí zřejmě vyvezou puk do neutrální zóny.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Je za námi třetí perioda, ve které jsme neviděli ani jednu branku a půjde se tedy do prodloužení. Na začátku třetiny měli více ze hry domácí, ale postupem času se hra vyrovnala a také Ottawa dokázala párkrát zahrozit. Condon i O'Connor však všechny šance zlikvidovali!

    STŘELY PO TŘETÍ TŘETINĚ

    Montreal – 40
    Ottawa – 19
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:19
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Tak to bylo velmi rychlé prodloužení! Turris rozjel první akci nastaveného času, sám trefil jen Condona, ale poté se puk od mantinelu odrazil k MIKEU HOFFMANOVI, který si nabruslil do středu útočného pásma a parádní ranou o tyč rozhodl utkání! Bez asistence.
    60:19 Mike HOFFMAN - 3:4
     
    Konec zápasu.
     
    Dnešní kanadské derby je tedy u konce a vítězství v prodloužení si připisuje hostující Ottawa. Ta v utkání vedla 1:0, 2:1 i 3:2, ale domácí díky střelecké převaze dotáhli utkání aspoň do prodloužení, ve kterém však stejně nakonec padli. Hned při první akci v nastavené se totiž ke kotouči dostal Mike Hoffman a ten již po devatenácti vteřinách přeci jenom rozhodl ve prospěch hostujícího celku. Ottawa má tedy po třech přípravných utkáních dvě výhry a jednu prohru, Montreal naopak dvakrát prohrál a zvítězil jen v minulém utkání s Washingtonem.

    STATISTIKY ZÁPASU

    Střely na bránu: 40 – 21
    Trestné minuty: 14 – 16
    Úspěšnost na vhazování: 47% – 53%
    Hity: 34 – 42
    Blokované střely: 15 – 9
     
    TŘI HVĚZDY UTKÁNÍ

    1. Mike Hoffman (OTT) 2+0
    2. Zach Redmond (MTL) 1+0
    3. Bobby Ryan (OTT) 1+1
     
    ČESKOSLOVENSKÁ STOPA V UTKÁNÍ

    Tomáš Plekanec (MTL) 0+0, 4 střely, čas na ledě 17:46
     
    S konstatováním, že dnešní utkání v Bell Centre v Montrealu sledovalo 21 288 diváků se s vámi loučím. U dalších on-line přenosů na shledanou! (04:26:21)

    Lukáš Podleśny

    Branky a nahrávky: 3. McCarron (Lehkonen), 26. Gallagher (Sergačjov, Pacioretty), 30. Redmond (Hanley, Andrighetto) – 2. Puempel (Bartkowski, Ryan), 8. Ryan (Brassard, Ceci), 28. Hoffman (Varone, Turris), 61. Hoffman


    Montreal Canadiens: Condon (Lindgren) – Pateryn, Redmond, Sergačjov, Beaulieu, Barberio, Hanley – Gallagher, Plekanec, Terry, Galchenyuk, McCarron, Andrighetto, Carr, Farnham, Lehkonen, Desharanais, Hudon, Pacioretty
    Ottawa Senators: Driedger (od 30. O'Connor) – Ceci, Wideman, Bartkowski, Claesson, Chabot, Borowiecki – Turis, Ryan, Pyatt, Paul, Blunden, Brassard, Kelly, Puempel, Dzingel, Pageau, Hoffman, Varone

    Rozhodčí: Charron, Lewis – Cherrey, Driscoll

    Diváci: 21 288
    bahis siteleri