NY Rangers – Detroit 1:2 (kon.) | Winnipeg – Toronto 5:4 (po pr.)
po prodl.
Winnipeg Jets
5:4 (0:2, 1:2, 3:0 - 1:0)
Toronto Maple Leafs
Čtvrtek 20.10.2016, 02:15 • MTS Centre, Winnipeg • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    62:40 Patrik LAINE - 5:4
     
    62:40
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Neuvěřitelné, opravdu téměř neuvěřitelné, co dokázal PATRIK LAINE ve druhé polovině utkání. Finský útočník teď všechny přesvědčil o tom, kdo zvládl lépe tento souboj dvou nejvýše draftovaných hráčů letošního roku! Laine totiž završuje hattrick, rozhoduje zápas a hala ve Winnipegu se otřásla v základech. Jedná se pochopitelně o Finův první hattrick v NHL v kariéře. Ještě předtím Matthews neproměnil samostatný únik a Laine symbolicky odpověděl. Tohle je konec z říše snů pro Winnipeg, kšiltovky létají na led. Asistence: Dustin Byfuglien.
    59:06 Patrik LAINE - 4:4
     
    59:06
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Tak tohle je velký večer kanadského hokeje ve Winnipegu, stále bylo na co koukat a vypadá to, že tento zápas bude mít ještě přídavek! Jak symbolické, že se o domácí vyrovnání postaral PATRIK LAINE, který druhým gólem v utkání zařizuje, že se pravděpodobně bude hrát prodloužení. Najednou je jasné, kdo má statisticky z dvojice Laine – Matthews navrch. Ale to vše jde teď stranou, máme totiž vyrovnaný stav 4:4 a ještě bude na co koukat! Andersen neměl šanci se stihnout přesunout. Asistence: Nikolaj Ehlers.
     
    59:01
    Navíc jsou tu v poslední minutě komplikace pro Toronto Maple Leafs. Morgan Rielly totiž musí na trestnou lavici za krosček. Dobrá možnost pro Jets, jak se pokusit o vyrovnání.
     
    58:53
    Už se tak stalo. Michael Hutchinson je na střídačce a Winnipeg Jets to zkoušejí se šesti muži v poli!
     
    49:52
    Shawn Matthias měl na hokejce vyrovnávací branku, ale Frederik Andersen nechal přilepený beton u pravé tyče, čímž zachránil Toronto od pohromy!
    46:05 Mark SCHEIFELE - 3:4
     
    46:05
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Tak se na to podívejme! Za stavu 4:0 pro Toronto jen málokdo asi tipoval, že se dnes ještě dočkáme dramatu. Jenže tomu tak opravdu je a čeká nás pravděpodobně ještě hodně zajímavý závěr třetí třetiny v kanadském Winnipegu. Stíhačky opět zužitkovaly skvělé hry v poslední části základní hrací doby, nyní to byl MARK SCHEIFELE, kdo zaskočil střelou z dálky Frederika Andesena. A Maple Leafs se najednou musejí bát o výsledek. Tento mač ještě bude mít náboj. Asistence: Josh Morrissey.
    41:00 Patrik LAINE - 2:4
     
    41:00
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Dvojka draftu z letošního června PATRIK LAINE odpovídá na jednu asistenci jedničky Austona Matthewse z tohoto zápasu a je autorem druhé domácí branky. Ta ještě může hodně zamíchat karty, přestože Toronto pořád vede od dvě trefy. Finský šikula na nic nečekal, prostě vzal kotouč na hokejku a z otočky překvapil brankáře hostů Frederika Andersena. Atraktivní souboj tedy znovu dostává náboj, už je to opět jen o dvě branky. Krásná Laineho trefa. Asistence: Dustin Byfuglien, Mark Scheifele.
    33:04 Tyler MYERS - 1:4
     
    33:04
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Branka naděje pro Winnipeg Jets necelých sedm minut do konce druhé třetiny základní hrací doby. Toronto Maple Leafs snad až moc začali riskovat a dovolili přečíslení domácího celku, což se jim tentokrát vůbec nevyplatilo. Dvojice hráčů Stíhaček vyrazila do šance dva na jednoho, Scheifele velmi dobře našel nahrávkou na levé straně volného TYLERA MYERSE, jenž už celkem s klidem zakončil za Andersena. Tato branka ještě může Jets nakopnout. Bude tomu tak? Uvidíme. Asistence: Mark Scheifele, Shawn Matthias.
     
    31:40
    Už ale mnohem lepší druhá polovina domácí přesilovky! Najednou musel krýt Frederik Andersen jednu střelu za druhou, jako třeba tu Ehlersovu z dálku, dorážel i Lowry. Ale ani jedna možnost neskončila v síti.
     
    30:05
    Je tu šance pro Winnipeg Jets, aby ještě ve druhé části něco udělali s výsledkem. Dvě trestné minuty totiž obdrží Zach Hyman za hákování, takže následuje domácí přesilová hra.
    26:55 Nazem KADRI - 0:4
     
    26:55
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Trvalo to jen dalších osm vteřin a přichází čtvrtá branka Toronta! Takže se jedná o dva přesilovkové góly za sebou, to je hodně slušný výsledek pro hostující družinu. Na druhé straně barikády ale určitě spokojenost nepanuje. Stíhačky a konkrétně jejich obrana po vhazování ve středním pásmu hodně povolila, do šance pustila NAZEMA KADRIHO. Ten se podruhé v utkání střelecky prosazuje a posílá svůj celek do vedení o čtyři trefy. Dobrý úvod Toronta ve druhé části. Asistence: William Nylander, Leo Komarov.
    26:47 William NYLANDER - 0:3
     
    26:47
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Ale přeci jen nakonec Maple Leafs přesilovou hru využívají a jdou do vedení o tři branky. Na tuto velmi rychlou a povedenou akci ani doposud velmi dobře připravený Hutchinson nestačil. WILLIAM NYLANDER dostal od Austona Matthewse krásnou nahrávku na pravou stranu před brankoviště a už neměl vůbec problém dostat kus černé gumy do sítě. Navíc bude pokračovat klasická přesilovka torontského celku a Winnipegu se zápas hodně komplikuje: Auston Matthews, Nikita Zajcev.
     
    25:45
    Jenže rozhodčí pošle na trestnou lavici dalšího hráče. A počet hráčů na ledě se srovná. Shawn Matthias inkasuje dvě minuty za držení soupeřovy hokejky, takže Leafs si zahrají déle jak minutu přesilovku pět na tři!
     
    24:49
    Bude se vylučovat, celkově dnes uvidíme teprve druhý trest. Do boxu trestoměřičů musí domácí hokejista Dustin Byfuglien, kterého tam rozhodčí poslali za hrubost. Je tu tedy početní výhoda pro Maple Leafs.
     
    17:55
    Michael Hutchinson si v závěru úvodní periody připisuje důležitý zákrok, zlikvidoval šanci, kdy na něj jeden z hráčů Maple Leafs unikal skoro sám.
    16:12 Nazem KADRI - 0:2
     
    16:12
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Ale pozor, Toronto opět jako blesk z čistého nebe využívá jednu z příležitostí a jde do vedení o dvě přesné trefy! Obrana Winnipegu se nestačila divit, když útočník NAZEM KADRI nádhernou nahrávku přímo na hokejku od spoluhráče zpoza branky. A pro Kadriho už nebyl téměř žádný problém, aby poslal druhý kotouč za Hutchinsona. Hokejista hostů zůstal před brankovištěm nepokrytý, to se Stíhačkám vymstilo. Jets tedy mají ještě více co dohánět. Asistence: Morgan Rielly.
    06:46 Connor CARRICK - 0:1
     
    06:46
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Jak málo stačí k tomu, aby se Toronto Maple Leafs dokázali prosadit. Doposud hosté prakticky nevystřelili na branku. A jestli ano, rozhodně nešlo o žádnou vyloženě gólovou situaci. Jenže najednou jsou to právě hosté, kdo jde ještě v první polovině úvodní periody do trháku. Na první šanci hokejistů v bílých trikotech ještě dokázal Michael Hutchinson zareagovat. Jenže když poté vypálil z prostoru před brankovištěm CONNOR CARRICK, už nedokázal zabránit kotouči v jeho síti. Toronto má tedy vedení na hokejkách, teď je na Jets, aby nějak reagovali. Asistence: James van Riemsdyk, Mitchell Marner.
     
    03:35
    Wheeler dost možná nebyl daleko od úvodní branky zápasu, jelikož za Frederikem Andersenem, alespoň podle zvuku, zazněla tyčka. Ale vše dopadlo nakonec dobře pro Toronto a stav zůstává bezgólový.
     
    01:41
    Na trestnou lavici odjíždí hokejista Toronta Maple Leafs, konkrétně Mitchell Marner, jenž inkasuje od arbitra zápasu dvě minuty za podražení. Šance pro Stíhačky.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 34. Myers (Scheifele, Matthias), 41. Laine (Byfuglien, Scheifele), 47. Scheifele (Morrissey), 60. Laine (Ehlers), 63. Laine (Byfuglien) – 7. Carrick (J. van Riemsdyk, Marner), 17. Kadri (Rielly), 27. W. Nylander (Matthews, N. Zajcev), 27. Kadri (W. Nylander, Komarov)


    Winnipeg Jets: Hutchinson (Hellebuyck) – Morrissey, Byfuglien, Enström, Myers, Chiarot, Postma – Laine, Scheifele, Wheeler – Ehlers, Perreault, Stafford – Connor, Burmistrov, Armia – Matthias, Lowry, Tanev.
    Toronto Maple Leafs: Andersen (Enroth) – Rielly, Marinčin, Gardiner, Carrick, Hunwick, N. Zajcev – W. Nylander, Matthews, Hyman – J. van Riemsdyk, Bozak, Marner – M. Michálek, Kadri, Komarov – M. Martin, Holland, Co. Brown.

    Rozhodčí: Jackson, Chmielewski – Murchison, Gawryletz

    Diváci: 15 294
    bahis siteleri