Boston – Montreal 2:4 (kon.) | Detroit – San Jose 3:0 (kon.) | New Jersey – Minnesota 2:1 (po pr.)
Florida – Colorado 5:2 (kon.) | Philadelphia – Carolina 6:3 (kon.) | Washington – NY Rangers 2:4 (kon.)
Ottawa – Tampa 1:4 (kon.) | Chicago – Toronto 5:4 (2:1 po s.n.) | Nashville – Pittsburgh 5:1 (kon.)
Dallas – Columbus 0:3 (kon.) | Calgary – St. Louis 4:6 (kon.) | Los Angeles – Vancouver 4:3 (1:0 po s.n.)
Winnipeg – Edmonton 0:3 (kon.)
konec
Washington Capitals
2:4 (2:0, 0:3, 0:1)
New York Rangers
Neděle 23.10.2016, 01:10 • Verizon Center, Washington • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že New York Rangers ve druhé třetině zcela otočil po první části nepříznivě se vyvíjející zápas s Washingtonem a vyhrál 4:2, se s Vámi loučí a hezkou noc ze soboty na neděli přeje Tomáš Lysý. (03:39:49)
     
    Československá stopa v utkání:
    Do tohoto zápasu žádný český ani slovenský hráč nenastoupil.
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Jimmy Vesey (NYR) 2+0
    2. Alexandr Ovečkin (WSH) 1+0
    3. Lars Eller (WSH) 1+0
     
    Statistiky první třetiny:
    Góly: 2-4.
    Střely na branku: 28-26.
    Zásahy gólmanů: 22-26.
    Vyloučení: 3-2
    Využití: 0-1.
    V oslabení: 0-0.
    Hity: 24-21.
     
    Dnešní utkání by se dalo rozdělit do tří odlišných třetin. V první z nich byli jasně lepší domácí. Hned v polovině druhé minuty je poslal do vedení Lars Eller a nebýt výborného Lundqvista, mohlo být vedení Washingtonu větší než dvougólové, které v patnácté minutě zařídil Alexandr Ovečkin.

    Jenže Caps ve druhé třetině prakticky přestali hrát a nevzbudil je ani kontaktní gól Brandona Pirriho v čase 22:22 po lehkém zaváhání brankáře Holtbyho. Za dalších devět minut totiž v přesilovce srovnal po Nashově přistrčení Jimmy Vesey a týž hráč poslal v čase 34:22 svůj tým do vedení.

    Jak se později ukázalo, druhý Veseyho gól byl vítězný a Rangers tak během dvanácti minut otočili zápas. Ve třetí třetině totiž Jezdci odolali tlaku Washingtonu. Čím více se blížil konec zápasu, tím více domácí svírali hosty, ale bez potřebného efektu. Dvě minuty před koncem to Caps zkusili bez Holtbyho. Jenže tento risk jim nevyšel, zejména v poslední minutě, kdy se nedokázali vůbec dostat před Lundqvista a naopak Rick Nash v závěru pojistil Newyorčanům tři body – 2:4.
     
    Konec zápasu.
    59:54 Rick NASH - 2:4
     
    59:54
    Rangers právě vstřelili branku!
    Závěrečná minuta hry bez gólmana se domácím, na rozdíl od té předešlé, vůbec nepovedla. Washington se nebyl schopen dostat do pásma. Rangers třikrát vyhodili a když tak učinili počtvrté, kotouč se od McDonagha snesl k RICKU NASHOVI, ten přejel modrou a snadno trefil volnou klec. Kdyby to kanonýr jeho kvalit nedal, snad aby pověsil brusle na hřebík. Asistence: Ryan McDonagh.
     
    59:43
    A opět musí domácí sbírat puk, nyní dokonce v obranném pásmu.
     
    59:28
    Přichází další vyhození Rangers do středního pásma po útoku Washingtonu.
     
    59:18
    Puk je mimo hrací plochu, bude se vhazovat přesně ve středovém kruhu.
     
    59:09
    Hned po vyhraném buly se hosté na okamžik osvobozují a dávají kotouč kousek za střední pásmo.
     
    59:03
    Rangers si berou oddechový čas, tohle je obrovsky dramatická zápletka zápasu.
     
    59:02
    No to je neuvěřitelné, jako v pravém pekle se nyní musel cítit Lundqvist. Během minuty na něj šlo několik střel, snad každý ze šesti hráčů si připsal jeden pokus. Ve finále celého útočení domácích vyplaval kotouč u pravé tyče branky, kde se pokoušel natřikrát prostrčit kus černé gumy pod pravý beton gólmana do sítě Ovečkin, ale Lundqvist si asi usmyslel, že dva góly Washingtonu z první třetiny jsou tak akorát.
     
    58:16
    Braden Holtby je venku z branky, domácí to zkouší v šesti.
     
    58:04
    Lundqvist si vyjel za branku pro puk, ale téměř se k němu nedostal. Oshie se již snažil natočit k levé tyči a zasunout tam puk, ale ještě než to stačil provést, byl připraven o touš.
     
    57:29
    Jenže Rangers jsou ve třetí třetině v obraně obrovsky pozorní. Vesey přejel červenou, nahodil puk za Holtbyho a hosté se tak mohli zformovat.
     
    56:56
    Alexandr Ovečkin si zkontroloval, kolik ještě chybí do konce zápasu, a již před buly má jistě v hlavě, jak dovést Washington ke srovnání stavu.

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 2. Eller (Orpik), 15. Ovečkin (Kuzněcov, Orlov) – 23. Pirri (J. T. Miller, Clendening), 32. Vesey (Rick Nash, Stepan), 35. Vesey (Zuccarello, Zibanejad), 60. Rick Nash (McDonagh)


    Washington Capitals: Holtby (Grubauer) – Alzner, Niskanen, Orlov, Carlson, Orpik, Schmidt – Ovečkin (C), Kuzněcov, Oshie – Johansson, Bäckström, Burakovsky – Sanford, Eller, Williams – Winnik, Beagle, T. Wilson. Trenér: Barry Trotz
    New York Rangers: Lundqvist (Raanta) – McDonagh (C), Holden, M. Staal, Klein, Skjei, Clendening – Kreider, Zibanejad, Zuccarello – Vesey, Stepan, Rick Nash – J. T. Miller, K. Hayes, Grabner – Pirri, Jooris, Fast. Trenér: Alain Vigneault

    Rozhodčí: Tim Peel, Kelly Sutherland – Derek Amell, Brad Kovachik
    thejrc.org