Michalovce – Senica 0:0 (kon.) | Myjava – Dunajská Streda 1:2 (kon.) | Trenčín – Zlaté Moravce 2:0 (kon.)
Trnava – Ružomberok 0:1 (kon.)
konec
TJ Spartak Myjava
1:2 (1:2)
DAC 1904 Dunajská Streda
sk Sobota 29.10.2016, 17:00Niké liga • 14. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
     
    Vážení priaznivci futbalu! Vítam Vás pri sledovaní najvyššej slovenskej súťaže a to Fortuna Ligy. V dnešnom dueli si zmerajú sily Spartak Myjava s FC DAC Dunajská Streda.


    Posledných 5 vzájomných zápasov:

    02.08.16 Dunajská Streda – Myjava 0 : 1
    07.05.16 Myjava – Dunajská Streda 3 : 0
    28.02.16 Dunajská Streda – Myjava 1 : 1
    19.09.15 Dunajská Streda – Myjava 0 : 1
    05.05.15 Dunajská Streda – Myjava 1 : 0


    Spartak Myjava sa momentálne nachádza na výbornej 4. priečke s 23 bodmi a so skóre 15:12. Myjava stráca na lídra fortuna ligovej tabuľky 11 bodov. Spratakovci prehrali v doterajšom priebehu 4 zápasy. Len dva skončili deľbou bodov a až 7 výhrou Myjavčanov. Posledný duel bol boj o druhú priečku pre domácich. Myjava nastúpila pred domácim publikom proti vtedajšiemu tabuľkovému susedovi a to ŽP Šport Podbrezová. Duel skončil v prospech Podbrezovej a to výsledkom jednoznačným: 2:0. Poslednú výhru zaznamenali záhoráci v 12. kole taktiež pred domácim publikom a to proti Zlatým Moravciam – Vráble 2:0.


    FC DAC Dunajská Streda na opačnej strane máme tým, ktorý sa nachádza v spodnej časti fortuna ligovej tabuľky. Hosťom zo Žiltného ostrova patrí aktuálne predposledná a to 11. priečka s bodovým ziskom 8. Skóre futbalistov DAC je 13:22 po 7 prehrách až piatich remízach a jednej jedinej výhre. Práve túto výhru zaznamenali hostia v 10. kole proti staro-novému nováčikovi Tatranu Prešov a to 3:0. Posledné kolo nedopadlo až tak dobre pred hostí. Tí prehrali na pôde rivala zo Spartaku Trnava najtesnejšie a to 1:0.
     
    Úvodné zostavy:

    Spartak Myjava: Hruška – Beňo, Ostojić, Pavlík, Machovec – Kóňa (C), Marček – Kukoľ, Sládek, Mehremič – Kolár.
    Náhradníci: Solnička – Sabler, Holiš, Duga, Černáček, Brigant, Abrahám.

    FC DAC Dunajská Streda: Slávik – Davis, Kwin Kwin, Huk, Živković – Ljubicić – Štepanovský, Kontár, Pambou, Brašeň – Sarr.
    Náhradníci: Tofiloski – K. Vida, Šabala, Szépe, Polievka, Michalík, Ľupták..
     
    Hráči oboch celkov sú pripravení na hracej ploche. Domáci dnes nastúpia v čierno-bielych a hostia v modro-žltých dresoch. Stretnutie o malý okamžik začne.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    O úvodný výkop sa postarali futbalisti hostí z Dunajskej Stredy. Lopta smerovala ihneď pred vlastného gólmana. Slávik si vychutnal prvý kontakt s loptou a odkopol ju až na poliacu čiaru.
     
    2
    Spartak Myjava sa na malý moment dostala k lopte. Konkrétne to bol Ľuboš Kolár, ktorému lopta žiaľ z nohy skĺzla a tak koncovka neprišla.
     
    3
    DAC začala celkom aktívne. Pambou si však loptu vo vápne Myjavy nedokázal pripraviť na strelu a tak sa jej zmocnili domáci futbalisti.
     
    4
    Ostojič dlhým nákopom hľadal pri rohovej zástavke Jaroslava Machovca. Jaroslav si nedokázal loptu spracovať na prsiach a tak bude nasledovať len vhadzovanie hostí.
     
    5
    Myjava dala gól!

    Myjava otvára stav stretnutia v úvode zápasu. Peter Sládek poslal prízemný center na kopačku ĽUBUŠA KOLÁRA, ktorý sa dokázal obtočiť okolo Kwina. Prízemná, krížna strela Ľuboša bola dobre umiestnená a Slávik ostal bez šance.
     
    6
    Po inkasovanom góle zvýšili aktivitu aj hostia. Konkrétne sa k lopte dostal na hranici vápna Pambou Loembet, ktorý štipľavo vystrelil. Lopta si však nenašla cestu cez domáce hradby.
     
    7
    Dunajská Streda dala gól!

    A je dorovnané! Krásny center z kopačky Yvesa Simona Pamboua našiel vo vápne hlavu ZOLTÁNA KONTÁRA, ktorý sa z bezprostrednej blízkosti nemýlil a dorovnal. Gólmani na oboch stranách sú zatiaľ bez zákroku.
     
    9
    Myjava mala k dispozícii rohový kop. Center od vlajočky sa prepadol a zadnú tyč, kde bol pripravený Peter Sládek, no jeho projektil si nenašiel cestu za chrbát Slávika.
     
    10
    Lopta sa drží na polovičke DAC. Myjava nechce stratiť kontakt s čelom tabuľky a je to vidieť aj v aktivite hráčov Spartaku hneď od úvodu tohto stretnutia.
     
    11
    Peter Štepanovský mal priveľa priestoru na strelu. Túto výhodu však nevyužil a jeho "gólová" prihrávka nebola až tak presná. Myjava sa oslobodzuje.
     
    12
    Pambou sa teraz prezentoval skackavou strelou z hranice vápna. Matúš Hruška sa nenechal zaskočiť a loptu bez ťažkostí chytá.
     
    12
    Striedanie v tíme Spartak Myjava: z ihriska odchádza Jaroslav Machovec, prichádza Patrik Abrahám.
     
    13
    DAC drží loptu na svojich kopačkách. Väčšina akcií ide cez Yvesa Pamboua a inak tomu nie je ani teraz.
     
    14
    Abrahám teraz výborne prerušil pas smerujúci na Marka Živkovića. Nebyť tohto zákroku išiel by Marko sám na gólmana Spartaku Myjavy.
     
    15
    DAC síce drží loptu vo svojej moci, no lopta má veľký problém dostať sa poliacu čiaru. Myjava sa to snaží využiť, no vysoké napádanie zatiaľ nezaberá.
     
    16
    Na trávniku ostáva ležať Adi Mehremić. Nevyzerá to vážne a zrejme sa to zaobíde bez ošetrenia.
     
    17
    Myjave sa podarilo dostať k lopte. Konkrétne s ňou operuje Vladimír Kukoľ, ktorému sa podarilo aj zakrútiť loptu do vápna, no Matej Slávik chytá.
     
    18
    Ihneď po výkope Slávika sa však dostali k lopte Myjavčania. Tí však majú veľký problém loptu udržať na svojich kopačkách pre množstvo nepresných prihrávok.
     
    19
    Naopak Dunajská Streda síce drží loptu, no cez poliacu čiaru je naozaj ťažké sa dostať. Momentálne to skúšal Peter Štepanovský, no neúspešne.
     
    20
    Nakopnutá lopta od Noeho Kwina končí len v rukaviciach Matúša Hrušku.
     
    21
    Ľuboš Kolár musel zatiahnúť ručnú brzdu. Jednalo sa totiž o ofsajdové postavenie autora úvodného gólu tohto stretnutia.
     
    22
    Nákopom to teraz skúsil aj kapitán domácich Tomáš Kóňa, no ani tento pokus nebol úspešný a odkop si už chystá Matej Slávik.
     
    23
    Adi Mehremić to skúsil individuálne cez stred ihriska. Loptu si hodil ďaleko od nohy a tak mu ju zobral Jakub Brašeň, ktorý bez váhania odkopáva.
     
    24
    Kolár teraz výborne naservíroval loptu Petrovi Sládekovi, ktorý pálil z prvej k bližšej tyčke. Výborne zakročil gólman DAC Matej Slávik, ktorý vytlačil loptu na rohový kop.
     
    25
    Center od vlajočky sa Myjavčanom moc nepodaril a koncovky sme sa nedočkali. DAC sa tak bez väčších problémov znovu oslobodil.
     
    26
    Jakub Brašeň si teraz vypýtal faul na pravej strane. Priamy kop je skôr na center než na priame ohrozenie a tak si loptu stavia samotný Brašeň.
     
    27
    Brašeňovi sa to moc nepodarilo. Lopta smerovala na zadnú tyč, no do lopty dal priveľa sily a tak koncovka neprichádza.
     
    28
    Dunajská Streda dala gól!

    DAC sa dostáva prvý raz v zápase do vedenia. Myjava po priamom kope loptu odovzdala znovu na kopačky hostí. Na pravom krídle sa odhodlal centrovať Živkovič. Vyzeralo, že center bol zblokovaný, no lopta sa odrazila na kopačku PETRA ŠTEPANOVSKÉHO, ktorý sa strelou z prvej nemýlil a pridal tak druhý gól DAC.
     
    29
    Priamy kop si vypýtal aj Spartak Myjava. Loptu si stavia Tomáš Kóňa, ktorý namiesto centru volí radšej rýchlu rozohrávku na krátko.
     
    30
    Zoltán Kontár si teraz výborne zbehol z krídla do vápna Myjavy. Peter Pavlík sa však nenechal oklamať a loptu súperovi nedaroval.
     
    31
    Kwin dostáva dohovor od hlavného arbitra po zákroku na Ľuboša Kolára. Pri lopte je už Tomáš Kóňa, ktorý teraz bude s určitosťou centrovať.
     
    32
    Kapitán Spartaku Myjava dal do centru opäť priveľa sily a tak sa žiaden z mužov v bielo-čiernom k lopte nedostal.
     
    33
    Napriek množstvu nepresností sú vo vedení futbalisti DAC. Tí to aj teraz skúsili nákopom do vápna, no loptu si postrážil domáci gólman.
     
    34
    Abrahám si výborne hodil loptu okolo Živkoviča. Kwin sa nenechal oklamať ako jeho kolega a Abrahámovi loptu uchmatol.
     
    35
    Hruška si urobil výlet z bránky aby mohol odkopnúť pred rozbehnutým Papem Sarrom.
     
    36
    Žltú kartu dostáva Yves Simon Pambou (FC DAC Dunajská Streda).
     
    37
    Adi Mehremić cchel loptu silou mocou dostať do vápna DAC cez dvojicu v modro-žltom to nešlo. Pochváliť treba Štepanovského, ktorý bez faulu odzbrojil Adiho.
     
    38
    Na opačnej strane získala Dunajská Streda rohový kop po zblokovanom pokus Pamboua.
     
    39
    Po centri od vlajočky sa k lopte dostal Zoltán Kontár, ktorý razantne vypálil, no cez húf hráčov Myjavy sa jednoducho presadiť nedokázal.
     
    40
    Sládek je na pravom krídle bezchybný. Ďalší jeho prízemný center smeroval na Kolára, no gólman DAC nečakal a loptu ukryl vo svojom náručí.
     
    41
    Marko Živkovič teraz trošku neúspešne proti Adimu Mehremićovi. Loptu sa snažil posunúť na Kontára, no prihrávka nemala potrebné parametre.
     
    42
    Kóňovi sa podarilo prelobovať obranu DAC, no Ľuboš Kolár takúto prihrávku nečakal a tak loptu zobral pod svoju moc Matej Slávik.
     
    43
    A znovu bol pri lopte Tomáš Kóňa, ktorý teraz vyslal kolmicu za obranu hostí. Kolár sa teraz síce k lopte dostal, no koncovka nie a nie prísť.
     
    44
    Tempo hry v závere prvého polčasu upadá. Zrejme sa ďalšieho gólu alebo prípadného dorovnania nedočkáme.
     
    45
    Žltú kartu dostáva Zoltán Kontár (FC DAC Dunajská Streda).
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Druhý polčas sa začne približne o 18:04.
     
    Je za nami prvý polčas medzi Spartak Myjava – FC DAC Dunajská Streda. V prvom polčase sme sa dočkali až troch gólov. Stretnutie otvoril presným zásahom v úvode zápasu Kolár po presnom centri Petra Sládeka. Netrvalo dlho a DAC odpovedala zásluhou Kontára. DAC nakoniec dokonal svoj zvrat zásluhou Štepanovského, ktorý z voleja v 28. minúte rozvlnil sieť.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    O výkop do druhého polčasu sa postarali futbalisti Myjavy. Tí sa rozhodli pre kombináciu smerom pred vlastného gólmana odkiaľ začnú svoju útočnú kombináciu.
     
    47
    Vladimír Kukoľ šiel teraz do vzdušného súboja s Tomášom Hukom, no súboj dopadol lepšie pre hosťujúceho zadáka, ktorý odhlavičkoval do bezpečia.
     
    48
    Tomáš Kóňa si vypýtal faul. Hvizd prichádza a tak si loptu už chystá sám faulovaný kapitán domácich Kóňa.
     
    49
    Center to bol pekný, no hlavou znovu výborne zakročil Tomáš Huk, ktorý aj teraz odhlavičkoval do bezpečia.
     
    50
    Kolár musel zatiahnúť ručnú brzdu. Jednalo sa totiž o ofsajdové postavenie útočníka a jediného presného strelca Spartaku Myjavy.
     
    51
    Štepanovského kolmica smerovala na Yvesa Simona Pbambu, no výborne zakročil Tomáš Kóňa, ktorý v sklze prihrávku zastavil. Dopredu smeruje Myjava.
     
    52
    Tomáš Kóňa má k dispozícii ďalší priamy kop z rovnakej pozície ako pred pár minútkami.
     
    53
    Kóňov center sa prepadol až na zadnú tyč. Tu sa z ničoho nič ocitol nikým nebránený Peter Sládek, no z ideálnej pozície prepálil bránku o hodný kus.
     
    54
    Domáci začali druhý polčas oveľa aktívnejšie ako ich náprotivok. Teraz sme boli svedkami centru z pravej strany, ktorý sa Slávikovi takmer prepadol do bránky.
     
    55
    Ale DAC si skákať po hlave nenechá. Kapitán hostí Brašeň si zobral loptu na svoju kopačku. Cez ľavé krídlo sa mu podarilo dostať až k vlajočke, no center nebol až tak úspešný.
     
    56
    Myjava teraz po peknej kombinácii na jeden dotyk dokázala ohroziť Mateja Slávika. Do lopty sa z hranice vápna oprel Tomáš Marček. Tvrdá strela umiestnená k bližšej tyčke narobila Matejovi Slávikovi problém, no ten na dvakrát likviduje.
     
    57
    Spartakovci hrajú veľmi aktívne smerom dopredu. Strely prichádzajú, no obrana DAC blokuje čo sa dá.
     
    58
    Do lopty sa z ľavého krídla oprel Patrik Abrahám, no pokus z jeho kopačky bol pridlhý a lopta končí len na ochrannej sieti za bránkou DAC.
     
    59
    Podobne to skúsi aj Kukoľ, ktorému sa podarilo vybojovať aspoň rohový kop. Ten zahrá samotný Vladimír Kukoľ.
     
    60
    Dunajská Streda sa teraz za pomoci autových vhadzovaní posúva bližšie k veľkému vápnu Spartaku Myjavy.
     
    62
    Yves Simon Pambou si koleduje o druhú žltú kartu. Jeho fauly kúsok od 16-tky domácich sú naozaj na hrane.
     
    63
    K strele sa dostali znovu aj futbalisti DAC. Konkrétne sa jednalo o Petra Štepanovského, ktorý zo strednej vzdialenosti výpálil razantne, no nepresne.
     
    64
    Myjave sa po sérii centrov podarilo vybojovať aspoň rohový kop. Treba však podotknúť, že tie sa dnes domácim futbalistom jednoducho povedané nedaria.
     
    65
    A tak je tomu aj teraz DAC sa aj v tomto prípade bez väčších problémov oslobodil spod nátlaku Spartakovcov.
     
    65
    Striedanie v tíme FC DAC Dunajská Streda: z ihriska odchádza Zoltán Kontár, prichádza Branislav Ľupták.
     
    66
    Striedanie v tíme Spartak Myjava: z ihriska odchádza Patrik Abrahám, prichádza Denis Duga.
     
    Vážení čitatelia! Z technických príčin nie je možné aktualizovať priebeh stretnutia.
     
    72
    Kukoľ poslal z pravej strany nadýchaný center. Lopta však nenašla adresáta a tak bude nasledovať odkop od bránky Mateja Slávika.
     
    73
    Z druhej vlny si teraz výborne cestu k lopte našiel Branislav Ľupták, ktorý vonkajším priehlavkom vypálil. Strela letela celkom dobre, no nestačilo to. Gól na 3:1 neprichádza.
     
    74
    Posledné minútky patria futbalistom DAC. Tí sa držia na polovičke Myjavy a domáci len vysoko napádajú.
     
    75
    Adi Mehremić sa rozbehol za nakopnutou loptou, no rýchlosť nebola postačujúca a tak lopta opúšťa ihrisko bez ďalšieho kontaktu.
     
    77
    Spartak Myjava otvoril hru. Na polovičke DAC otravujú rozohrávku až štyria futbalisti. DAC sa však lopty stále nie a nie vzdať.
     
    78
    Myjava má k dispozícii ešte jedno striedanie. Bolo by vhodné posilniť útočné rady.
     
    79
    Peter Sládek po prihrávke Denisa Dudu technicky vystrelil. Strelecký pokus mal dobrý smer, no rozhodne nie silu a tak Matej Slávik bez problému chytá.
     
    80
    Pape Sarr ukázal trošku hereckého umenia a kúsok od vápna Spartaku si vypýtal priamy kop.
     
    81
    Striedanie v tíme Spartak Myjava: z ihriska odchádza Lukáš Beňo, prichádza Štefan Holiš.
     
    81
    Do konca riadného hracieho času ostáva niečo menej ako 9 minút a Myjava má pred sebou ešte kusisko práce.
     
    82
    Z ničoho nič sa ocitol za obranou Myjavy s loptou Peter Štepanovský. Ten sa trošku nezmyselne rozhodol prihrávať z ideálnej pozície a tak rozhodujúci gól neprichádza.
     
    83
    Podobne si teraz loptu prevzial za obranou Pape Sarr. Ani tento muž však nedokázal nikým nebránený vystreliť.
     
    83
    Žltú kartu dostáva Tomáš Marček (Spartak Myjava).
     
    84
    Všetky lopty po odkope Matúša Hrušku zachytáva v strede ihriska Peter Štepanovský, ktorý nenašiel v hlavičkovom súboji zatiaľ konkurenta.
     
    85
    Sarr si teraz výborne urobil priestor na strelu, no napokon sa rozhodol prihrávať. Ani tento raz však lopta nenašla adresáta v žlto-modrom drese.
     
    86
    A mohlo byť dorovnané. Po skvelom centri Kukoľa sa do hlavičkového zakončenia dostal Ľuboš Kolár, no svoj druhý gól v zápase nepridal.
     
    87
    Striedanie v tíme FC DAC Dunajská Streda: z ihriska odchádza Pappe Macou Sarr, prichádza Ľubomír Michalík.
     
    88
    Ďalší pekný center na Kolára, no výborne zakročil Matej Slávik, ktorý dnes podržal svoj tím až až.
     
    89
    Marček výborne centroval na zadnú tyč. Tu si zbehol Štefan Holiš, ktorý razantne zakončil, no výborný Matej Slávik loptu nepustil za svoj chrbát ani teraz.
     
    90
    Kukoľ si skúsil vypýtať v závere zápasu pokutový kop, no hlavný arbiter súboj videl veľmi dobre a tak penaltu neodpískal.
     
    90+1
    Nadstavuje sa +2 minúty.
     
    90+2
    Striedanie v tíme FC DAC Dunajská Streda: z ihriska odchádza Jakub Brašeň, prichádza Kristopher Vida.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    Je za nami aj druhý polčas zápasu medzi Spartak Myjava – FC DAC Dunajská Streda. Spartak Myjava nedokázal napriek aktivite v druhom polčase dorovnať a tak sa z trojbodového zisku radujú futbalisti DAC, ktorí si týmto výsledkom aspoň dočasne vylepšia tabuľkové postavenie. Naopak Myjavu tieto tri body časom môžu zabolieť, no zatiaľ im bude stále patriť štvrtá priečka.

    Ja Vám ďakujem za pozornosť a prajem príjemný zvyšok dňa. (18:54:09)

    Patrik Ondrovič

    Branky: 5. Kolár (Sládek) – 7. Kontár (Pambou), 28. Štepanovský (Živković)

    Karty:   83. Marček (MYJ) – 36. Pambou (DUN), 45. Kontár (DUN)


    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 7:3. Střely mimo: 2:2. Rohy: 6:1. Ofsajdy: 3:1.
    TJ Spartak Myjava: Hruška – Beňo (81. Holiš), Ostojić, Pavlík, Machovec (12. Abrahám, 66. Duga) – Kóňa (C), Marček – Kukoľ, Sládek, Mehremič – Kolár.
    Náhradníci: Solnička – Sabler, Holiš, Duga, Černáček, Brigant, Abrahám.

    DAC 1904 Dunajská Streda: Slávik – Davis, Kwin Kwin, Huk, Živković – Ljubicić – Štepanovský, Kontár (65. Ľupták), Pambou, Brašeň (90+2. K. Vida) – Sarr (87. Michalík).
    Náhradníci: Tofiloski – K. Vida, Šabala, Szépe, Polievka, Michalík, Ľupták.
    bahis siteleri