N.Novgorod – Ufa 2:3 (kon.) | Riga – Kazaň 2:0 (kon.)
konec
Dinamo Riga
2:0 (1:0, 1:0, 0:0)
Ak Bars Kazaň
Pondělí 14.11.2016, 18:30 • Arena Riga • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany je to pro dnešní den vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný zbytek dne! (20:42:14)
     
    Československá stopa v utkání

    Jakub Sedláček dnes do zápasu nezasáhl.
     
    Střely na branku: 20 – 24
     
    Je konec! Dinamo Riga překvapivě poráží Kazaň 2:0 a potvrzuje svou zlepšenou formu. Domácí vlétli do utkání hodně aktivně a ve 14. minutě se zásluhou Cibulskise ujali vedení. Kazaň poté zlepšila svou hru a vytvořila si šance, ale hosté mířili mimo tři tyče. Ve druhé třetině hráli hosté dvě přesilovky za sebou, jenže v jedné z nich pláchl obraně Bičevskis a ve vlastním oslabení zvýšil náskok Dinama na 2:0. V závěrečné periodě se sice Kazaň tlačila do útoku, ale obrana Dinama předvedla fantastický výkon na hranici sebeobětování a hosty už do šance nepustila.
     
    Konec zápasu.
     
    59:12
    Garipov odjíždí na střídačku, hosté zkoušejí v závěru utkání štěstí v šesti bruslařích na ledě!
     
    59:02
    Elliott se natahoval po přihrávce před branku, ale jeden z obránců stačil vyhodit kotouč do středního pásma.
     
    58:16
    Jeden z rozhodčích si všiml přihrávky rukou v útočném pásmu na straně domácího celku. Hra se stěhuje do středního pásma. Diváci dělají parádní atmosféru.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny!
     
    57:10
    Abrosimov se ocitl v roli dirigenta hostující rozehrávky. Nepřesnou přihrávkou však odevzdal puk soupeři a hosté se hodně nadřeli, aby zastavili akci Dinama.
     
    56:31
    Parádní vystoupení domácí obrany! Zadáci Dinama zachytili další akci Kazaně a Pujacs rybičkou vyhodil kotouč do středního pásma.
     
    56:10
    Elliott chtěl rozjet další akci Kazaně, ale také jeho prudká rozehrávka středem kluziště končí na holích domácích hokejistů.
     
    55:20
    Michail Žukov naháněl nahození do středního pásma. Hostující útočník však na prudký puk nedosáhl a touš dolétl až k zadákům Rigy.
     
    54:42
    Darzinš zastavil rozehrávku Kazaně ještě ve středním pásmu. Dinamo se ale nevrhlo do útočení. Domácí pouze nahodili puk za branku a odjeli střídat.
     
    54:28
    Další nepřesnost v rozehrávce hostujícího celku! Čibisov chtěl překvapit domácí obranu, ale jeho pobídka končí na zakázaném uvolnění.
     
    53:50
    Gluchov projel podél mantinelu přes půl kluziště až do útočného pásma. Hostující útočník se zbavil obránce, jenže jeho přihrávka byla hodně nepřesná.
     
    53:10
    Stefan Elliott zastavil vyhození do středního pásma a okamžitě vrátil puk za branku Dinama. Hosté se snaží ze všech sil o vyrovnání.
     
    52:43
    Tim Sestito se vydal na výlet do útočného pásma. Ani elitní formace Dinama však nezatlačila Kazaň před jejich branku. V posledních minutách se hraje jen ve třetině Rigy.
     
    52:11
    Až nyní si domácí gólman musel připsat další zákrok. Strážce branky Dinama vyrazil střelu od modré čáry nad břevno.

    Tomáš Kubečka

    Branky a nahrávky: 14. Cibulskis (Galvinš, Jelisejevs), 33. Bičevskis (Galvinš) (TS)


    Dinamo Riga: Kalninš – Mullen, Pujacs, Cibulskis, Galvinš, J. Redlihs, Jerofejevs, Balinškis – Meija (C), M. Redlihs, Tim Sestito – Bičevskis, Darzinš, Indrašis – E. Kulda, Skvorcovs, Sčastlivyj – Pavlovs, Lipsbergs, Jelisejevs.
    Ak Bars Kazaň: Garipov – Ohtamaa, Elliott, Tokranov, S. Zacharčuk, D. Musin, Abrosimov, Sidorov – Obuchov, Varnakov, Malychin – Tkačjov, M. Gluchov, Čibisov – Azevedo, Svitov (C), Lukojanov – Glinkin, An. Popov, Žukov.

    Rozhodčí: Bělov, Gebej – Ivanov, Sisujev
    thejrc.org