Waregem – Sint-Truiden 2:0 (kon.) | Charleroi – Genk 1:3 (po pr.) | Oostende – Gent 1:0 (kon.)
po prodl.
Sporting Charleroi
1:3 (0:0)
KRC Genk
Středa 14.12.2016, 20:30 • Stade du Pays de Charleroi, Charleroi • Belgický pohár • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.
     
    Dobrý den, vítám Vás u přenosu ze zápasu Belgického poháru, kde se proti sobě o postup do semifinále utkají celky Sporting Charleroi a KRC Genk!

    Domácí Charleroi má za sebou v belgické pohárové soutěži dva zápasy a díky dvěma výhrám se dostalo do této fáze. V prvním kole si nejprve poradilo celkem snadno s týmem z nižší soutěže Bocholter VV 5:0, ovšem poté přišel těžší kalibr v podobě bruselského Anderlechtu! I ten ovšem Sporting zvládl vyřadit a po výhře 3:2 po penaltách se může těšit na čtvrtfinále.

    Hosté z Genku také museli odehrát dva duely, než dokráčeli do této fáze soutěže – v prvním duelu si tento tým celkem snadno poradil na hřišti týmu z nižší soutěže Eendrachtu Aalst v poměru 0:4, aby následně zvítězil i na hřišti prvoligového Waasland-Beverenu, tentokrát 1:3. Po celkem hladkém průběhu tak celek kolem českého obránce Jakuba Brabce může zabojovat o postup mezi poslední čtyřku.
     
    Úvodní sestavy:

    Sporting Charleroi: Mandanda – Mata, Zajkov, Willems, N'Ganga – Marcq, Diandy – Bakar – Fall, Pollet, Tainmont
    Náhradníci: Baume – Baby, Bedia, Benavente, Dessoleil, Hendrickx, Marinos

    KRC Genk: Bizot – Castagne, Brabec, Colley, Walsh – Ndidi, Pozuelo – Bailey, Samata, Trossard – Karelis
    Náhradníci: Jackers – Buffel, Dewaest, Kumordzi, Sabak, Sušić, Uronen

    Rozhodčí: Dierick – De Weirdt, Cremers.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    V úvodu se o něco více dopředu snaží hrát Genk, který ovšem ještě neměl kloudnou střelu na bránu – teď navíc Bailey i s míčem vyběhl až do autu.
     
    4
    K prvnímu zakončení se dostal hostující útočník Karelis, jeho hlavička sice mířila k tyči, ale Mandanda ji dokázal nadvakrát zkrotit!
     
    6
    K pořádně jedovaté ráně se z dálky dostal domácí Bakar, který sice nechal proplachtit gólmana Bizota, míč ovšem zamířil těsně mimo!
     
    8
    Zápas je zatím celkem vyrovnaný a první náznaky šancí už jsme viděli na obou stranách, oba celky se snaží o aktivní hru směrem dopředu.
     
    10
    Po straně to dopředu zkoušel Samata, který se vysunul na křídlo, ovšem jeho průnik byl zastaven Matou, který šel včas na zem a míč odehrál.
     
    12
    Hra se po aktivním úvodu celkem uklidnila a sledujeme hodně nepřesností, které tropí oba celky – o něco více na míči je ale stále hostující Genk.
     
    14
    Hodně povedenou individuální akci na křídle předvedl hostující Trossard, který poslal po kličce do vápna jedovatý centr, s tím si ale poradila obrana.
     
    16
    Genk se následně snaží hru zklidnit a dostat plně pod kontrolu, celkem se to daří, protože Sporting se vyjma jedné střely z dálky k ničemu nedostal.
     
    18
    Domácí celek se zatím nemůže moc dostat do hry, Genk je momentálně výrazně lepší, ale žádné nebezpečí pro bránu Mandandy z toho zatím nevzešlo.
     
    20
    Hosté v růžových dresech se stále nemohou, převaze navzdory, dostat do nějaké větší šance – teď by pas od Pozuela až moc dlouhý a skončil v autu.
     
    22
    Před vápnem se k zemi sesunul domácí Bakar, fanoušci sice pískají, ale zákrok Jakuba Brabce byl v tomto případě precizně čistý!
     
    24
    Charleroi ale hru trochu vyrovnalo a dostává se více k míči, ovšem hraje se převážně ve středu pole, odkud žádné nebezpečí nehrozí.
     
    26
    Hra je hodně často přerušována taktickými fauly, které nedovolují ani jednomu z celků se dostat do tempa – v posledních minutách hra hodně upadla.
     
    28
    Opravdu nevidíme moc pohledný zápas, oba celky hodně taktizují a moc se nevysouvají, takže je hodně těžké prorazit pevné obranné bloky.
     
    30
    V posledních minutách ale alespoň o něco více drží míč domácí ekipa, ovšem k ničemu jí to není, protože hráči Sportingu se mají problém dostat na dostřel Bizotovi.
     
    32
    Po delší době to pořádně zahučelo v ochozech, protože ke střele z hranice vápna se dostal domácí Marcq a jeho skákavá střela proletěla jen těsně vedle levé tyčky Bizotovy brány!
     
    34
    Ve druhé půli prvního poločasu je to Charleroi, které je o něco málo lepším týmem, kromě již zmíněné střely z tlaku domácího týmu ale nic nepřišlo.
     
    36
    Dopředu se snažil dostat Fall, ovšem moc se mu to nepovedlo a po čitelné kličce skončil v autu.
     
    38
    Pro změnu teď drží míč hostující KRC, které se snaží vrátit do zápasu, ovšem přes tuhou obranu domácího Sportingu se prosazuje velice těžko.
     
    40
    Po individuální akci Trossarda se k míči dostal ve vápně Karelis a šel k zemi, jenže to bylo příliš okaté a na penaltu to vážně nebylo.
     
    42
    Za hostující obranu si nabíhal na dlouhý míč zatím celkem nevýrazný Pollet, ovšem nedosáhl na něj a šance tak přišla vniveč.
     
    44
    Poločas bude končit a zatím jsme neviděli víc, než boj ve středu pole, ani jeden z celků se pak nedostal do pořádné šance.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Rozhodčí Dierick hvízdl do píšťalky a první poločas je tak za námi. Moc pohlednou podívanou jsme v něm neviděli – oba celky hrály pod své možnosti a byť byl zápas celkem vyrovnaný, pořádnou šanci jsme neviděli. O něco více na míči byl celkově hostující Genk, ale ani ten se do příležitosti nedostal, tak snad se to ve druhé půli alespoň na jedné ze stran změní.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    48
    Druhý poločas začal stejně, jako skončil ten první – tedy velkým množstvím nepřesností na obou stranách.
     
    50
    Aktivnějším celkem je ale stále hostující Genk, který se snaží všemožně prodrat do vápna soupeře, ovšem vše vygradovalo pouze v hodně nedůraznou ránu od Pozuela.
     
    52
    Do opravdu velké šance se teď dostal domácí Diandy, který napřáhl k pumelici z dálky, střela sice už překonala Bizota, ovšem doplachtila pouze kousek mimo!
     
    54
    Z přímého kopu na druhé straně přímou střelu volil Ndidi, ovšem míč moc nesedl a střela skončila vysoko nad.
     
    56
    Je tu první žlutá zápasu, Trossard si pomáhal v souboji s Fallem až moc viditelně rukama a napomenutí si tak doslova vykoledoval.
     
    58
    Zápas stále nenabral to požadované tempo a sledujeme trápení obou celků při hře dopředu, zápasu by asi prospělo nějaké střídání.
     
    60
    Tak toto byla skoro tutová šance Genku! Po křídle se prodral až do vápna Trossard, který servíroval míč na zcela volného Karelise před prázdnou branku, míč ale na poslední chvíli vyrazil gólman Mandanda, který svůj celek zachránil od pohromy.
     
    62
    Obrana Charleroi hodně hoří a teď tu skoro byla další šance, na poslední chvíli ale míč na rohový kop ukopl v podobně poslední instance stoper Zajkov!
     
    64
    Hosté teď mají o hodně více ze hry a po chybném vyběhnutí gólmana Mandandy se dostal k hlavičce Brabec, bránu ovšem minul!
     
    66
    Na lavičce obou celků to teď žije, dá se čekat, že přijde nějaké střídání, které trochu oživí hru.
     
    68
    Momentálně se hraje hlavně ve středu pole, kde se oba celky snaží získat klíčovou převahu, ani jednomu se to ale vůbec nedaří.
     
    69
    Genk právě vstřelil branku!
    No a z ničeho nic je tu první branka zápasu! Ze strany se dostal k naprosto přesnému přízemnímu centru do malého vápna Castagne, který našel nohu NIKOLAOSE KARELISE, jenž tvrdou ranou pod břevno překonal bezmocného Mandandu!
    69. Nikolaos KARELIS - 0:1
     
    70
    Domácí na inkasovanou branku reagují prvním střídáním zápasu, hřiště opustí Bakar, nahradí ho Benavente.
     
    71
    Domácí se ihned snaží odpovědět, jedovatý centr ze strany ale včas schoval do své náruče pozorný Bizot.
     
    72
    A Genk dostává hru znovu do své moci pomalou kombinací na polovině, kde se kontroluje zápas.
     
    74
    I nadále jsou ale o něco málo lepší hráči domácího celku, kteří se snaží napravit inkasovaný gól a posílají do vápna Genku jeden míč za druhým.
     
    76
    Do obrovské šance se dostal domácí Pollet, který běžel úplně sám na Bizota, dokázal ho ale trefit pouze do nastavené nohy!
     
    78
    Genk se ale přeci je zvládl vymanit a tlak jeho soupeře už není tak velký, sledujeme spíše boj o míč ve středu pole.
     
    78
    Poprvé střídají i hosté, na hřišti končí předčasně Bailey, nahradí ho Buffel.
     
    80
    Po pohledné akci se dostal před bránou Charleroi ke střele po kličce Trossard, jeho ránu pod břevno ale Mandanda obouruč těsnil na roh!
     
    81
    Domácí podruhé sahají do sestavy, na hřišti končí celkem nevýrazný Fall, nahradí ho Bedia. Navíc přijde rázem i třetí změna, odejde Tainmont, nahradí ho Baby.
     
    83
    Sporting Charleroi právě vstřelil branku!
    No a domácí z ničeho nic parádní brankou srovnávají skóre! Do odraženého míče se z dobrých 30 metrů opřel STEEVEN WILLEMS, který tvrdou ránou k tyči nedal plachtícímu Bizotovi žádný nárok na zákrok!
    83. Steeven WILLEMS - 1:1
     
    84
    Domácí jsou v laufu, dopředu se hned po rozehrávce hnal Benavente, toho srazil Brabec a vidí tak žlutou kartu.
     
    86
    Domácí Charleroi je rázem výrazně lepší, snaží se hrát dopředu a rozhodnout zápase ještě předtím, než to za něj bude muset udělat prodloužení.
     
    88
    Do vápna už už vnikal Pollet, ovšem na poslední chvíli se na zem položil Colley a míč mu čistým skluzem odebral.
     
    90
    Běží už poslední minuta normální hrací doby, zatím tedy platí nerozhodný stav a to by znamenal, že bychom viděl ještě prodloužení a případně i penalty.
     
    90+2
    Nastaveny jsou dvě minuty nad rámec hrací doby a hosté ještě budou míč jeden přímák po faulu stranou od vápna na Pozuela.
     
    90+2
    Druhý poločas skončil.
     
    Máme za sebou celých devadesát minuty a po nich je stav nerozhodný, byť druhý poločas tedy nabídl daleko více, než ten první – nejprve šli hosté do vedení po brance Karelise, ovšem poté nádhernou ránou srovnal stoper Willems. Ten napřáhl z obrovské dálky, ale mířil přesně a zajistil nám tak pokračování.
     
    91
    Začal první poločas prodloužení.
     
    92
    Zatím se hraje spíše opatrně, protože je jasné, že ani jeden z celků nechce udělat žádnou chybu. Na míči jsou ovšem více domácí.
     
    94
    Genk je od inkasované branky ve velkém útlumu a sledujeme ve hře spíše domácí, kteří se toho snaží využít.
     
    94
    Genk právě vstřelil branku!
    Tak toto je pro domácí opravdu obrovský šok! Nepochopitelnou chybu vyrobil při rozehrávce Zajkov, který namazal přímo na nohu Buffela – ten pak zachoval chladnou hlavu, nahrál přímo proti noze NIKOLAOSI KARELISOVI a ten dokázal propálit Mandandu, který si sice na míč sáhl, ale vyrazit mimo ho nedokázal!
    94. Nikolaos KARELIS - 1:2
     
    96
    Pochopitelně, domácí se snaží tuto ztrátu vymazat, ale pro dlouhý míč si celkem v pohodě došel gólman Bizot.
     
    98
    Genk se snaží hrát jednoduše a nic nevymýšlet, volí tedy nakopávané míče dopředu a tam se ho snaží trochu podržet.
     
    100
    Už máme za sebou 100 minut dnešního duelu a Genk po nich drží vedení, to teď ale musí bránit, protože Charleroi bude mít k dispozici přímý kop.
     
    102
    Domácí celek se dostává před poločasem prodloužení do tlaku, vidím sérii rohových kopů, ovšem se všemi si zatím obrana kolem Jakuba Brabce věděla rady.
     
    104
    Genk ještě před pauzou podruhé střídá, své účinkování na hřišti pro dnešek končí Samata, nahradí ho Sušić.
     
    105
    První prodloužení skončilo.
     
    První poločas prodloužení je tak za námi a lépe jsou na tom po něm hosté – za ty se dnes podruhé prosadil Karelis, když využil společně s Buffelem chyby obrany domácích a poslal svůj tým do vedení. Dokáže Charleroi tento duel ještě zvrátit?
     
    106
    Začalo druhé prodloužení.
     
    108
    Genk zatím zvládá i ve druhé půli prodloužení svoji úlohu velice dobře, drží míč ve své moci a navíc dostatečně daleko od své brány.
     
    110
    Domácí už jsou sice více u míče, ale zatím se nedostávají do žádné šance, Genk zápas hlídá.
     
    113
    Tak toto je velká komplikace pro domácí, protože jdou do deseti! Clinton Mata stáhl unikajícího Karelise, který se poroučel k zemi a sudí musel tasit červenou za zmaření zjevné brankové příležitosti!
    113. Červená karta pro Matu.
     
    115
    Zápas se tak vyvíjí už celkem klidně, domácí celek se sice snaží, ale v deseti se nemůže dostat tuplem do žádné šance.
     
    115
    Genk právě vstřelil branku!
    A je hotovo – vše nejspíše uzavřel dnešní hrdina NIKOLAOS KARELIS! Nejenže dal hat-trick, ale ještě zařídil červenou pro soupeře. Každopádně teď to měl velice snadné, protože Buffel mu naservíroval míč na hlavu před prázdnou bránu a řecký forvard se nemýlil!
    115. Nikolaos KARELIS - 1:3
     
    117
    Domácí ale měli obrovskou šanci na snížení, protože se ke střele z malého vápna dostal Pollet, ovšem Bizot tuto ránu parádním reflexem vyrazil na roh!
     
    119
    Je tu poslední střídání zápasu, ze hřiště jde hrdina Genku Karelis, na hřišti ho nahradí Dewaest.
     
    Konec zápasu.
     
    Dnešní zápas je tak za námi a prodloužení na jeho rozhodnutí už stačilo. V prvním poločase prodloužení trochu se štěstím dostal míč do brány Karelis, ten samý hráč poté výhru další brankou pojistil na samém konci po parádní akci do prázdné brány. V tu dobu už hrálo Charleroi bez vyloučeného Maty, který stáhl právě unikajícího Karelise. Dál tedy jde Genk, domácí naopak po tomto duel v Beglickém poháru končí.

    Ode mne je to pro dnešek vše, já se loučím a přeji Vám pěkný zbytek týdne. (22:57:23)

    Ondřej Hradecký

    Branky: 83. Willems – 69. Karelis, 94. Karelis, 115. Karelis

    Karty:   56. Trossard (GNK), 84. Brabec (GNK)   113. Mata (CHL)


    Sporting Charleroi: Mandanda – Mata, Zajkov, Willems, N'Ganga – Marcq, Diandy – Bakar (70. Benavente) – Fall (81. Bedia), Pollet, Tainmont (81. Baby)
    Náhradníci: Baume – Baby, Bedia, Benavente, Dessoleil, Hendrickx, Marinos

    KRC Genk: Bizot – Castagne, Brabec, Colley, Walsh – Ndidi, Pozuelo – Bailey (78. Buffel), Samata (104. Sušić), Trossard – Karelis (119. Dewaest)
    Náhradníci: Jackers – Buffel, Dewaest, Kumordzi, Sabak, Sušić, Uronen

    Rozhodčí: Dierick – De Weirdt, Cremers
    bahis siteleri