Waregem – Sint-Truiden 2:0 (kon.) | Charleroi – Genk 1:3 (po pr.) | Oostende – Gent 1:0 (kon.)
po prodl.
Sporting Charleroi
1:3 (0:0)
KRC Genk
Středa 14.12.2016, 20:30 • Stade du Pays de Charleroi, Charleroi • Belgický pohár • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
     
    119
    Je tu poslední střídání zápasu, ze hřiště jde hrdina Genku Karelis, na hřišti ho nahradí Dewaest.
     
    117
    Domácí ale měli obrovskou šanci na snížení, protože se ke střele z malého vápna dostal Pollet, ovšem Bizot tuto ránu parádním reflexem vyrazil na roh!
    115. Nikolaos KARELIS - 1:3
     
    115
    Genk právě vstřelil branku!
    A je hotovo – vše nejspíše uzavřel dnešní hrdina NIKOLAOS KARELIS! Nejenže dal hat-trick, ale ještě zařídil červenou pro soupeře. Každopádně teď to měl velice snadné, protože Buffel mu naservíroval míč na hlavu před prázdnou bránu a řecký forvard se nemýlil!
    113. Červená karta pro Matu.
     
    113
    Tak toto je velká komplikace pro domácí, protože jdou do deseti! Clinton Mata stáhl unikajícího Karelise, který se poroučel k zemi a sudí musel tasit červenou za zmaření zjevné brankové příležitosti!
     
    104
    Genk ještě před pauzou podruhé střídá, své účinkování na hřišti pro dnešek končí Samata, nahradí ho Sušić.
    94. Nikolaos KARELIS - 1:2
     
    94
    Genk právě vstřelil branku!
    Tak toto je pro domácí opravdu obrovský šok! Nepochopitelnou chybu vyrobil při rozehrávce Zajkov, který namazal přímo na nohu Buffela – ten pak zachoval chladnou hlavu, nahrál přímo proti noze NIKOLAOSI KARELISOVI a ten dokázal propálit Mandandu, který si sice na míč sáhl, ale vyrazit mimo ho nedokázal!
     
    84
    Domácí jsou v laufu, dopředu se hned po rozehrávce hnal Benavente, toho srazil Brabec a vidí tak žlutou kartu.
    83. Steeven WILLEMS - 1:1
     
    83
    Sporting Charleroi právě vstřelil branku!
    No a domácí z ničeho nic parádní brankou srovnávají skóre! Do odraženého míče se z dobrých 30 metrů opřel STEEVEN WILLEMS, který tvrdou ránou k tyči nedal plachtícímu Bizotovi žádný nárok na zákrok!
     
    81
    Domácí podruhé sahají do sestavy, na hřišti končí celkem nevýrazný Fall, nahradí ho Bedia. Navíc přijde rázem i třetí změna, odejde Tainmont, nahradí ho Baby.
     
    80
    Po pohledné akci se dostal před bránou Charleroi ke střele po kličce Trossard, jeho ránu pod břevno ale Mandanda obouruč těsnil na roh!
     
    78
    Poprvé střídají i hosté, na hřišti končí předčasně Bailey, nahradí ho Buffel.
     
    76
    Do obrovské šance se dostal domácí Pollet, který běžel úplně sám na Bizota, dokázal ho ale trefit pouze do nastavené nohy!
     
    70
    Domácí na inkasovanou branku reagují prvním střídáním zápasu, hřiště opustí Bakar, nahradí ho Benavente.
    69. Nikolaos KARELIS - 0:1
     
    69
    Genk právě vstřelil branku!
    No a z ničeho nic je tu první branka zápasu! Ze strany se dostal k naprosto přesnému přízemnímu centru do malého vápna Castagne, který našel nohu NIKOLAOSE KARELISE, jenž tvrdou ranou pod břevno překonal bezmocného Mandandu!
     
    60
    Tak toto byla skoro tutová šance Genku! Po křídle se prodral až do vápna Trossard, který servíroval míč na zcela volného Karelise před prázdnou branku, míč ale na poslední chvíli vyrazil gólman Mandanda, který svůj celek zachránil od pohromy.
     
    56
    Je tu první žlutá zápasu, Trossard si pomáhal v souboji s Fallem až moc viditelně rukama a napomenutí si tak doslova vykoledoval.
     
    52
    Do opravdu velké šance se teď dostal domácí Diandy, který napřáhl k pumelici z dálky, střela sice už překonala Bizota, ovšem doplachtila pouze kousek mimo!
     
    32
    Po delší době to pořádně zahučelo v ochozech, protože ke střele z hranice vápna se dostal domácí Marcq a jeho skákavá střela proletěla jen těsně vedle levé tyčky Bizotovy brány!

    Ondřej Hradecký

    Branky: 83. Willems – 69. Karelis, 94. Karelis, 115. Karelis

    Karty:   56. Trossard (GNK), 84. Brabec (GNK)   113. Mata (CHL)


    Sporting Charleroi: Mandanda – Mata, Zajkov, Willems, N'Ganga – Marcq, Diandy – Bakar (70. Benavente) – Fall (81. Bedia), Pollet, Tainmont (81. Baby)
    Náhradníci: Baume – Baby, Bedia, Benavente, Dessoleil, Hendrickx, Marinos

    KRC Genk: Bizot – Castagne, Brabec, Colley, Walsh – Ndidi, Pozuelo – Bailey (78. Buffel), Samata (104. Sušić), Trossard – Karelis (119. Dewaest)
    Náhradníci: Jackers – Buffel, Dewaest, Kumordzi, Sabak, Sušić, Uronen

    Rozhodčí: Dierick – De Weirdt, Cremers
    bahis siteleri