Crystal Palace – Chelsea 0:1 (kon.) | Middlesbrough – Swansea 3:0 (kon.) | Stoke – Leicester 2:2 (kon.)
Sunderland – Watford 1:0 (kon.) | West Ham – Hull City 1:0 (kon.) | West Brom – Manchester Utd. 0:2 (kon.)
konec
West Bromwich Albion
0:2 (0:1)
Manchester United
Sobota 17.12.2016, 18:30 • The Hawthorns, West Bromwich • Anglická Premier League • 17. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek vše. Děkuji Vám za pozornost a u sledování online přenosů se zase někdy příště budu těšit na počtenou! (20:33:17)
     
    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 1:5. Střely mimo: 6:4. Rohy: 2:3. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 9:13.
     
    Je dobojováno, Manchester United v souboji tabulkových sousedů poráží West Bromwich poměrem 2:0, a připisuje si tak třetí ligovou výhru za sebou! Sledovali jsme poměrně zajímavé utkání, po jehož skončení musíme podotknout, že Rudí ďáblové, kteří byli lepším celkem, si pro tři body dokráčeli naprosto zaslouženě. Za jejich ziskem vykročili už v páté minutě, když Lingard našel ve vápně Zlatana Ibrahimoviće, který hlavou překonal Fostera! Největší šanci si domácí vypracovali ve dvanácté minutě, když Olsson balon po rohovém kopu poslal jen těsně mimo. Poté už se hráli v režii Mourinhovy družiny, ve třiadvacáté minutě trefil Rooney břevno, těsně před odchodem do šaten pak v obrovské šanci přestřelil Jesse Lingard. Vítězství si Manchester pojistil v úvodu druhého poločasu, po Rooneyho přiklepnutí se podruhé v zápase trefil Zlatan Ibrahimović, a byl tak po právu zvolen mužem zápasu!
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Dá se říci, že utkání už se pouze dohrává. Fotbalisté Manchesteru United jsou si vědomi svého dnešního triumfu, závěr zápasu tráví na útočné polovině. Jejich uspávací taktiku nakonec utnul Rashofrd, jenž se odpoutal od McAuleyho a vypálil, míč byl ale ztečován na roh.
     
    90+2
    José Mourinho si na samotný závěr utkání schoval ještě jedno taktické střídání. Ander Herrera místo na hrací ploše přepouští Chrisi Smallingovi, jenž se do sestavy portugalského stratéga dnes dostal poprvé po téměř dvouměsíční pauze způsobené zraněním.
     
    90+1
    Sudí se nad rámec základní hrací doby rozhodli nastavit čtyři minuty. Dočkají se fotbalisté West Bromwiche alespoň čestného zásahu?
     
    90
    Další nepřesnosti v kombinaci The Baggies využil Antonio Valencia, který teď pro své spoluhráče získává cenné vteřinky při svém působení na útočné polovině.
     
    89
    Leko svým příchodem hru Drozdů oživil, jeho další sólový průnik se opět vyvíjel poměrně zajímavě, v jeho závěru však stačil zasáhnout Marouane Fellaini. jenž balon následně poslal daleko od vlastní branky, domácí tak musí začít zase od píky.
     
    88
    Hosté se pochopitelně stáhli do hluboké defenzivy, nyní ovšem mohli využít chyby v rozehrávce v podání Chrise Brunta. Záložník WBA se své zaváhání rozhodl vyřešit po svém a tvrdým způsobem poslal k zemi o únik se snažícího Rashforda – jasná žlutá karta.
     
    87
    Jonathan Leko si na pravém křídle vyměnil míč s Nyomem, poté nasadil nepopulární jesličky Matteu Darmianovi a dostal se až k centru. Na jeho přízemní nabídku si sbíhal Hal Robson-Kanu, k zakončení jej ale nepustil Jones.
     
    86
    The Throstles kombinují na obranné polovině. Jonas Olsson se nakonec odhodlal k dlouhému nákopu na mladíka Leka, který se rozhlédl kolem sebe a narazil Rondónovi, ten ale nakonec vůbec nezakončil.
     
    84
    Wayne Rooney předal kapitánskou pásku kolegovi Carrickovi a pár minutek před koncem opouští hrací plochu. Jeho místo ve středu pole zaujme Marouane Fellaini.
     
    83
    Ne, West Bromu se dnes v útočné fázi prostě nevede téměř nic. Snaha domácímu celku nechybí, to rozhodně není, v koncovce svých ofenzivních akcí si ale Drozdi v drtivé většině případů počínají velice nepřesně, chybí jim potřebný klid.
     
    82
    A vzápětí Tony Pulis sahá i k poslední možnosti střídání v tomto utkání, ze hry je stažen dnes poněkud neviditelný Chadli, místo něj šanci dostává mladičký Jonathan Leko.
     
    81
    Střídání v týmu West Bromwich Albion: ze hřiště odchází Matt Phillips, přichází Hal Robson-Kanu.
     
    81
    Hostům se ale ještě na pár chvil podařilo udržet na útočné polovině, Zlatan Ibrahimović si seběhl z ofsajdové pasti a narazil Pogbovi, jenž si míč nachystal na pravačku a vypálil, rána mu ale úplně ideálně nesedla.
     
    80
    Mladičký Angličan podnikl poměrně dlouhým sprint s míčem přilepeným u nohy, nakonec se dostal až kousek od šestnáctky, kde jej předložil pro lépe postaveného Rooneyho, který se po souboji s Olssonem poroučel k zemi, sudí ale faul neodpískal.
     
    79
    Fletcherova přihrávka dostala Claudia Yacoba do nezáviděníhodné situace, domácí záložník ale balon udržel. Následně však nepřesně nahrál, do protiakce se tak může vydat Marcus Rashford, který má sil na rozdávání.

    Vojtěch Tůma

    Branky: 5. Ibrahimović (Lingard), 56. Ibrahimović (Rooney)

    Karty:   49. C. Dawson (WBA), 65. Rondón (WBA), 88. Brunt (WBA) – 24. Ibrahimović (MAN), 57. Lingard (MAN), 65. Rojo (MAN)


    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 1:5. Střely mimo: 6:4. Rohy: 2:3. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 9:13.
    West Bromwich Albion: Foster – C. Dawson (74. J. Morrison), McAuley, J. Olsson, Nyom – Yacob, D. Fletcher (C) – Brunt, Chadli (82. Leko), Phillips (81. Robson-Kanu) – Rondón.
    Náhradníci: Myhill – Robson-Kanu, J. Morrison, C. Gardner, McClean, Galloway, Leko.

    Manchester United: de Gea – A. Valencia, P. Jones, Rojo, Darmian – Carrick, A. Herrera (90+2. Smalling) – Lingard (77. Rashford), P. Pogba, Rooney (C) (84. Fellaini) – Ibrahimović.
    Náhradníci: Romero – Smalling, Blind, Mata, Fellaini, Rashford, Martial.

    Rozhodčí: Anthony Taylor – Stephen Child, Ian Hussin
    bahis siteleri