Guingamp – PSG 2:1 (kon.) | Rennes – Bastia 1:2 (kon.) | Lorient – Saint-Étienne 2:1 (kon.)
Montpellier – Bordeaux 4:0 (kon.) | Toulouse – Nancy 1:1 (kon.)
konec
FC Lorient
2:1 (1:0)
AS Saint-Étienne
Sobota 17.12.2016, 20:00 • Stade Yves Allainmat - Le Moustoir, Lorient • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 18. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Zápas je tedy za námi a diváci se při něm rozhodně nenudili, protože nabídl napínavou podívanou až do posledních minut! Domácí druhý poločas kontrolovali a Saint-Étienne mělo pouze ojedinělé šance – nakonec přidal na konci zápasu druhou branku Lorientu Cabot a vše vypadalo jasně. V nastaveném čase ale ještě hlavou snížil Pajot, který závěr zápasu zdramatizoval, ale v oslabení hrající hosté se už na žádnou další šanci nezmohli – tři body tak zůstávají v Lorientu!

    Ode mne je to pro dnešek vše, já se loučím a přeji Vám pohodový zbytek víkendu. (21:56:51)
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Lorient už ale zápas asi ubrání, protože se nastěhoval před bránu Maisonniala, jenž střelu z dálky od Marveauxe sice kryl, ale už zbývá málo času.
     
    90+3
    Hosté se ještě snaží zápas zdramatizovat a ve čtyřminutovém nastavení tlačí, co to jde.
    90+2. Vincent PAJOT - 2:1
     
    90+2
    Saint-Étienne právě vstřelilo branku!
    No ale ještě tu máme drama, protože v nastaveném čase hosté ještě snižují! Na centr od rohového praporku si nejvýše naskočil střídající VINCENT PAJOT, jenž přesnou hlavičkou uklidil míč mimo dosah Delecroixe přesně k levé tyčce! Dokáží hosté srovnat?
    90. Jimmy CABOT - 2:0
     
    90
    Lorient právě vstřelil branku!
    A už je asi definitivně hotovo, protože domácí přidávají druhou branku zápasu! Marveaux táhl rychlý protiútok Lorientu do otevřené obrany, nakonec našel JIMMYHO CABOTA, jenž po kličce obránci zkušeně překonal Maisonniala!
     
    89
    A je tu další břevno, které trefili domácí, i když teď to bylo spíše omylem. K centru se po kličce na levé straně dostal Cabot, který následně poslal nepřesný centr na bránu, jímž nakonec trefil břevno!
     
    88
    Zápas už se chýlí ke konci a hosté s ním chtějí mermomocí něco udělat, zatím to ale moc nejde a Lorient celkem v pohodě hlídá výsledek.
     
    87
    Ve středu pole byl na zem znovu poslán hodně okopávaný Guedouzi, který to ale zvládne a po chvíli se opět zvedá na vlastní nohy.
     
    85
    A rázem je tu i třetí změna z pohledu domácích – pro dnešek dohrál aktivní hroťák Moukandjo, nahradí ho na poslední minuty Jeannot.
     
    84
    Domácí podruhé střídají, ze hřiště jde střelec zatím vítězné branky Philippoteaux, nahradí ho Cabot.
    83. Delecroix svoji chybu nakonec napravil.
     
    83
    Domácí gólman Delecroix teď nebyl daleko od fatální chyby! Střelu doprostřed brány totiž neudržel, míč mu vypadl a horko těžko ho zastavoval na čáře, nakonec to ale těsně stačil, což nám následně potvrdila i branková technologie!
     
    81
    Ke střele z přímého kopu se postavil Marveaux, ovšem míč mu trochu sjel a asi i proto skončil těsně nad horní tyčí!
     
    80
    No, tohle byl hodně tvrdý zákrok a po něm přichází další karta! Ani ne metr před vápnem zajel do Guendouziho Pierre-Gabriel a sudí kromě přímého kopu tahá žlutou kartu, i když tady klidně mohla přijít další červená!
     
    78
    Ve středu pole fauloval Pajot a přisoudil tak míč domácím, kteří se budou hru určitě snažit hlavně uklidnit, protože hosté se dostali do několika dobrých šancí.
     
    77
    Domácí také poprvé střídají, na hřišti pro dnešek končí Cafú, nahradí ho odpočatý Guendouzi.

    Ondřej Hradecký

    Branky: 39. Philippoteaux (Koffi), 90. Cabot (S. Marveaux) – 90+2. Pajot (Veretout)

    Karty:   15. Philippoteaux (LOR), 67. Lautoa (LOR), 73. Le Goff (LOR), 75. Ciani (LOR) – 48. M'Bengue (SET), 80. Pierre-Gabriel (SET)   10. Moulin (SET)


    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 8:3. Střely mimo: 10:4. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 12:13.
    FC Lorient: Delecroix – Koffi, Ciani (C), Lautoa, Le Goff – Mesloub, Bellugou, Cafú (77. Guendouzi) – S. Marveaux, Moukandjo (85. Jeannot), Philippoteaux (84. Cabot).
    Náhradníci: Lamonge – Barthelme, Cabot, Guendouzi, Jeannot, Moreira, Z. Touré.

    AS Saint-Étienne: Moulin – Théophile-Catherine, Lacroix, M'Bengue, Pierre-Gabriel – Hamouma (C), Selnæs, Veretout – Dabo (68. Pajot), Berić (13. Maisonnial), Tannane (68. Monnet-Paquet).
    Náhradníci: Maisonnial – Lemoine, Maiga, Monnet-Paquet, Pajot, Polomat, Saivet.

    Rozhodčí: Lesage – Luzi, Denis
    bahis siteleri