Guingamp – PSG 2:1 (kon.) | Rennes – Bastia 1:2 (kon.) | Lorient – Saint-Étienne 2:1 (kon.)
Montpellier – Bordeaux 4:0 (kon.) | Toulouse – Nancy 1:1 (kon.)
konec
FC Lorient
2:1 (1:0)
AS Saint-Étienne
Sobota 17.12.2016, 20:00 • Stade Yves Allainmat - Le Moustoir, Lorient • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 18. kolo
Předzápasové kurzy
    90+2. Vincent PAJOT - 2:1
     
    90+2
    Saint-Étienne právě vstřelilo branku!
    No ale ještě tu máme drama, protože v nastaveném čase hosté ještě snižují! Na centr od rohového praporku si nejvýše naskočil střídající VINCENT PAJOT, jenž přesnou hlavičkou uklidil míč mimo dosah Delecroixe přesně k levé tyčce! Dokáží hosté srovnat?
    90. Jimmy CABOT - 2:0
     
    90
    Lorient právě vstřelil branku!
    A už je asi definitivně hotovo, protože domácí přidávají druhou branku zápasu! Marveaux táhl rychlý protiútok Lorientu do otevřené obrany, nakonec našel JIMMYHO CABOTA, jenž po kličce obránci zkušeně překonal Maisonniala!
     
    89
    A je tu další břevno, které trefili domácí, i když teď to bylo spíše omylem. K centru se po kličce na levé straně dostal Cabot, který následně poslal nepřesný centr na bránu, jímž nakonec trefil břevno!
     
    85
    A rázem je tu i třetí změna z pohledu domácích – pro dnešek dohrál aktivní hroťák Moukandjo, nahradí ho na poslední minuty Jeannot.
     
    84
    Domácí podruhé střídají, ze hřiště jde střelec zatím vítězné branky Philippoteaux, nahradí ho Cabot.
    83. Delecroix svoji chybu nakonec napravil.
     
    83
    Domácí gólman Delecroix teď nebyl daleko od fatální chyby! Střelu doprostřed brány totiž neudržel, míč mu vypadl a horko těžko ho zastavoval na čáře, nakonec to ale těsně stačil, což nám následně potvrdila i branková technologie!
     
    80
    No, tohle byl hodně tvrdý zákrok a po něm přichází další karta! Ani ne metr před vápnem zajel do Guendouziho Pierre-Gabriel a sudí kromě přímého kopu tahá žlutou kartu, i když tady klidně mohla přijít další červená!
     
    77
    Domácí také poprvé střídají, na hřišti pro dnešek končí Cafú, nahradí ho odpočatý Guendouzi.
    76. Veretout měl blízko ke srovnání.
     
    76
    A Veretout se teď právem drží za hlavu, protože měl na noze srovnání! Dostal se k odraženému míči kousek za vápnem, bez váhání se do něj opřel, ale střela proskákala asi půlmetr kolem tyčky!
     
    75
    Další žlutá na sebe nenechala čekat dlouho a opět ji vidí domácí hráč – kapitán Ciani přibrousil asi 30 metrů před bránou Hamoumu a napomenutí tady bylo jasné.
     
    73
    Žlutých karet přibývá a další viděl domácí obránce Le Goff, který trochu zbytečně přitvrdil ve středu pole a sudí ho uklidňuje tímto způsobem.
    72. Lorient šance na zvýšení nevyužil!
     
    72
    Hodně zahrozil ale i domácí celek, který mohl jít do vedení o dvě branky! K hlavičce se v naprosto ideální pozici dostal urostlý Ciani, který sice mířil dobře k tyči, Maisonnial ale byl na zemi včas a střelu vytěsnil mimo!
    70. Závar ve vápně domácích.
     
    70
    Tohle mohlo být pro domácí hodně kruté! Po centru přesně do vápna se k zakončení dostal Selnæs, jeho střelu, která by asi skončila v bráně, ale nakonec zablokovala domácí obrana!
     
    68
    Hosté se odhodlali ke dvojité změně a to znamená, že dnes už dostřídali – na hřišti končí celkem nevýrazná dvojice Dabo a Tannane, běh zápasu se pokusí změnit čerství Pajot a Monnet-Paquet.
     
    67
    Wesley Lautoa je další mužem, který vidí v tomto tvrdém zápase žlutou, fauloval Daba a sudé neváhal ani chvíli.
     
    66
    No, možná jsem to trochu zakřikl, protože se do solidní šance dostal Mesloub! Ten pálil zpoza obránce hodně nebezpečně, u tyčky byl ale Maisonnial včas a míč vytěsnil na roh!
     
    48
    Je tu první žlutá druhého poločasu a věru jsme na ni nemuseli dlouho čekat – M'Bengue stáhl kousek stranou od vápna unikajícího Moukandja k zemi a trest tu byl nevyhnutelný.
    39. Romain PHILIPPOTEAUX - 1:0
     
    39
    Lorient právě vstřelil branku!
    Tak nakonec branka přichází a kromě toho, že byla krásná, tak byla i zcela zasloužená! K centru se z pravé strany dostal nikým neobtěžovaný Koffi, našel na zadní tyči přesně zcela volného ROMAINA PHILIPPOTEAUXE, jenž si suverénně zastavil zpracoval těžký míč a chladnokrevně ho poslal kolem Maisonniala do branky!
     
    39
    No, nakonec tu byla celkem z ničeho nic další šance! Philippoteaux posílal do vápna zakroucený centr na, který Maisonnial vůbec neviděl a stěží ho dokázal vykopnout!
    28. Domácí zahodili další tutovku!
     
    28
    To snad není možné, co domácí teď nedali! Po Moukandjově nádherné akci a pasu na malé vápno zakončoval v gólové pozici Marveaux, trefil ale pouze gólmana Maisonniala do hlavy! Následně ještě hlavou zakončoval v záklonu Mesloub, ale gólman Saint-Étienne si i teď poradil!
    20. Moukandjo orazítkoval tyčku.
     
    20
    Tak toto je neuvěřitelné! Neskutečné zmatky vytvořili ve vápně Saint-Étienne Koffi a Moukandjo, druhý jmenovaný celou akci nakonec i zakončoval, z tutové pozice ale pouze orazítkoval tyčku Maisonnialovy brány!
     
    15
    První kartu vidí i domácí hráč, Philippoteaux u postranní čáry zbytečně tvrdě podrazil Daba a sudí Lesage dnes podruhé sahá do kapsičky.
     
    14
    No a mohl přijít hned dvojí trest, protože domácí měli ještě přímák ve výborné pozici – ten si na starost vzal Mesloub, svoji tvrdou ránou ale trefil konstrukci branky, od které se míč odrazil pryč!
     
    13
    Svůj pobyt na hřišti tak hodně předčasně končí Robert Berić, slovinského forvarda nahradí Maisonnial, který se logicky postaví do brány.
    10. Červená karta pro Moulina.
     
    10
    Tak toto je neuvěřitelná hrubka hostujícího gólmana! Ten vyběhl proti dlouhému míči za obranu, jenže do souboje s Moukandjem šel takovým "karate" kopem, že i když míč zasáhl, tak stejně vidí červenou kartu! Stalo se to ale ještě před vápnem, takže jedinou útěchou pro hosty je, že se nebude kopat penalta – každopádně ale budou dohrávat v deseti!
     
    8
    K vidění byla první větší šance zápasu, na hraně vápna se k zakončení z první dostal hostující Hamouma, ovšem míč mu nesedl a z výborné pozice tak doklouzal pouze mimo!

    Ondřej Hradecký

    Branky: 39. Philippoteaux (Koffi), 90. Cabot (S. Marveaux) – 90+2. Pajot (Veretout)

    Karty:   15. Philippoteaux (LOR), 67. Lautoa (LOR), 73. Le Goff (LOR), 75. Ciani (LOR) – 48. M'Bengue (SET), 80. Pierre-Gabriel (SET)   10. Moulin (SET)


    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 8:3. Střely mimo: 10:4. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 12:13.
    FC Lorient: Delecroix – Koffi, Ciani (C), Lautoa, Le Goff – Mesloub, Bellugou, Cafú (77. Guendouzi) – S. Marveaux, Moukandjo (85. Jeannot), Philippoteaux (84. Cabot).
    Náhradníci: Lamonge – Barthelme, Cabot, Guendouzi, Jeannot, Moreira, Z. Touré.

    AS Saint-Étienne: Moulin – Théophile-Catherine, Lacroix, M'Bengue, Pierre-Gabriel – Hamouma (C), Selnæs, Veretout – Dabo (68. Pajot), Berić (13. Maisonnial), Tannane (68. Monnet-Paquet).
    Náhradníci: Maisonnial – Lemoine, Maiga, Monnet-Paquet, Pajot, Polomat, Saivet.

    Rozhodčí: Lesage – Luzi, Denis
    bahis siteleri