Schalke – Freiburg 1:1 (kon.) | Mohuč – Hamburg 3:1 (kon.) | Augsburg – Mönchengladbach 1:0 (kon.)
W. Brémy – Kolín nad Rýnem 1:1 (kon.) | RB Lipsko – Hertha 2:0 (kon.) | Wolfsburg – Frankfurt 1:0 (kon.)
konec
RB Lipsko
2:0 (1:0)
Hertha BSC
Sobota 17.12.2016, 15:30 • Red Bull Arena (Leipzig) • Německá Bundesliga • 15. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro tuto chvíli vše, už za hodinu se na Vás ale znovu budu těšit, tentokráte u online přenosu z utkání anglické Premier League mezi West Bromwichem Albion a Manchesterem United. Do té doby na počtenou! (17:30:44)
     
    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 10:1. Střely mimo: 4:3. Rohy: 9:1. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 11:17.
     
    Je dobojováno, Lipsko dnes zcela zaslouženě poráží Herthu poměrem 2:0, a alespoň do zítřka se tak znovu dostává do čela tabulky německé Bundesligy! V souboji dvou elitních mužstev jsme poněkud překvapivě sledovali naprosto jasnou partii, domácí byli ve všech herních aspektech lepší než jejich soupeř, za celou dobu utkání jej nepustili do žádné vážnější příležitosti. V prvním poločase si Býci vypracovali hned několik gólem zavánějících možností, hosty ale nad vodou držely zákroky brankáře Jarsteina. Ve čtyřicáté minutě ale už norský gólman zasáhnout nedokázal, přízemní ranou k tyči jej překonal Timo Werner, který se v tomto bundesligovém ročníku trefil už podeváté!

    Kdo čekal, že v druhém poločase se berlínští fotbalisté vzchopí a průběh duelu zdramatizují, byl velmi nemile překvapen. Svěřenci kouče Dárdaie byli i nadále směrem dopředu naprosto bezzubí, jejich ofenzivě nepomohl ani příchod Vladimíra Daridy. Naopak Lipsko se bavilo fotbalem, ve dvaašedesáté minutě jeho vedení navíc po přesné hlavičce zdvojnásobil kapitán Willi Orban! Deset minut před koncem se družina vedená lodivodem Hasenhütllem radovala ještě jednou, Wernerovi ale druhý gól v utkání upřel pomezní sudí, jenž správně viděl ofsajd.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    V druhém poločase příchozí Kaiser se ve středu hřiště zbavil Allana, poté zvedl hlavu a vyslal povedený dloubáček na sbíhajícího si Selkeho. Ten už se chystal vymýšlet způsob zakončení, hnal se totiž sám na branku, sudí mu ale zkazil radost odpískáním ofsajdu.
     
    90+2
    Emil Forsberg dnes hraje v neuvěřitelné pohodě! Potvrzuje to i v samotném závěru zápasu, nyní si troufl na odvážné sólo skrze obranné řady berlínského celku. Dva hráče sice dokázal nechat za sebou, ráznou stopku mu ovšem vystavil Stark. K odraženému balonu se ale dostal Demme, jeho rána však za moc nestála.
     
    90+1
    Nad rámec základní hrací doby dnešního mače se sudí rozhodli nastavit tři minuty!
     
    90
    Yussuf Poulsen si u postranní lajny míč zkušeně podržel a vyloženě vyčkal na to, až jej zezadu přibíhající Plattenhardt zfauluje. Přesně to se také stalo, domácí tak získali dalších pár vteřinek k dobru, navíc budou zahrávat přímý kop.
     
    89
    Hertha už veškeré zbylé síly vrhá do ofenzivy, v obranných řadách se tím pádem vyskytují drobné mezírky, které tým soupeře vybízejí k podnikání bleskových protiakcí. Právě jednu takovou nyní táhl Poulsen, jenž ještě nahrával Emilu Forsbergovi, ten se ale nikam bezhlavě hnát už nehodlal, místo postupu vpřed balon ještě chvíli podržel.
     
    88
    Hosté se s utkáním ještě pokoušejí něco udělat, alespoň trochu jej alespoň zdramatizovat, ovšem obávám se, že jejich snaha přichází opravdu příliš pozdě. Esswein se nyní prezentoval povedeným sólem, s jeho centrovaným balonem si ale ve vápně poradil pozorný stoper Ilsanker.
     
    87
    Na travnatou plochu jsou znovu přivoláni zdravotníci domácího celku, po souboji s Ibiševićem se totiž ze země nezvedal Dominik Kaiser, který inkasoval velice nepříjemný zásah do pravého kotníku. Uvidíme, zda bude schopen utkání dokončit.
     
    86
    Po ofenzivním faulu v podání Poulsena měli hosté k dispozici přímý kop, který rozehráli velmi svižně. Allan vyslal dlouhý nakopávaný balon na pravou stranu pro rozběhnutého Petera Pekaríka, ten si jej však ve snaze obejít Schmitze ukopl za postranní čáru.
     
    85
    Dnes velice kvalitní utkání hrající Bernardo se po parádní kličce zbavil Essweina, poté míč sklepl pro z druhé vlny si nabíhajícího Emila Forsberga, jenž si jej rychle píchl do běhu a vypálil pravačkou, do dráhy letu jeho pokusu ale stačil nohu vložit Stark.
     
    84
    Domácí fanoušci jsou na nohou, z hrací plochy totiž pár minut před koncem utkání odchází jeden z hrdinů tohoto zápasu, střelec úvodní branky Timo Werner. Místo něj dostává šanci Davie Selke.
     
    83
    Na Vladimíru Daridovi byla už posledních par minut zřetelná obrovská frustrace, která nyní vyústila ve zcela zbytečný zákrok na Bernarda, po němž je český fotbalista od hlavního sudího odměněn žlutým kartónkem.
     
    82
    Český záložník se ujal i rozehrávky rohového kopu, balon vyslal někam na hranici malého vápna, kde jej ale mimo šestnáctku stačil odhlavičkovat Willi Orban. Kousek za pokutovým územím se však ke střele dostal před chvílí příchozí Esswein, branku ale vysoko přestřelil.
     
    81
    Hosté se po Plattenhardtově průniku dostali alespoň k zahrávání autového vhazování. Darida se ujal balonu, počkal si na ideální okamžik a pak jej předložil pro Pekaríka, jehož centr byl ve skluzu hrajícím Ilsankerem ztečován na roh.
     
    80
    Střídání v týmu Hertha BSC: ze hřiště odchází Genki Haraguči, přichází Alexander Esswein.
    79.

    Vojtěch Tůma

    Branky: 40. Werner (Keïta), 62. Orban (Forsberg)

    Karty:   59. Werner (RBL) – 73. Stark (HER), 78. Lustenberger (HER), 83. Darida (HER)


    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 10:1. Střely mimo: 4:3. Rohy: 9:1. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 11:17.
    RB Lipsko: Gulácsi – Bernardo, Ilsanker, Orban (C), Halstenberg (67. Schmitz) – Sabitzer, Demme, Keïta (46. Kaiser), Forsberg – Werner (84. Selke), Y. Poulsen.
    Náhradníci: Coltorti – R. Khedira, Burke, Schmitz, Kaiser, Selke, Kalmár.

    Hertha BSC: Almenning Jarstein – Weiser (11. Pekarík), Lustenberger, Stark, Plattenhardt – Allan, Hegeler – Schieber, Kalou (46. Darida), Haraguči (80. Esswein) – Ibišević (C).
    Náhradníci: Kraft – Pekarík, Skjelbred, Darida, Esswein, Stocker, Torunarigha.

    Rozhodčí: Marco Fritz – Dominik Schaal, Marcel Pelgrim
    bahis siteleri