Kunlun – Vladivostok 1:4 (kon.) | Ufa – Magnitogorsk 3:5 (kon.) | Kazaň – Čerepovec 3:2 (kon.)
Petrohrad – Jaroslavl 1:2 (kon.) | Viťaz – Nižněkamsk 2:5 (kon.)
konec
SKA Petrohrad
1:2 (0:1, 0:1, 1:0)
Lokomotiv Jaroslavl
Čtvrtek 29.12.2016, 17:30 • Ice Palace • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany vše, u dalších on-line přenosů brzy na shledanou. (19:55:58)
     
    Jakub Nakládal sice nezaznamenal kanadský bod, každopádně i on se výraznou měrou podílel na senzačním úspěchu a parádním tripu jeho celku. Ze čtyř těžkých utkání proti Spartaku, Torpedu, CSKA a SKA padl Lokomotiv paradoxně proti tomu papírově nejslabšímu soupeři.
     
    Skolili Nižnij Novgorod, porazili po nájezdech CSKA a vyloupili dokonce i půdu prvního Petrohradu. Poděkovat však hráči Lokomotivu musí nejen velké hokejové štěstěně, a tohle žurnalistické klišé je v tomhle případě zcela na místě, ale především brankáři Muryginovi, který podal jeden ze svých životních výkonů. SKA byl na ledě jasně lepším týmem, permanentně bušil do soupeře, co to šlo, nakonec však na trefy Kontioly a Kozuna zareagoval pouze Kovalčuk.
     
    Konec zápasu.
     
    59:28
    Hosté v plném počtu.
     
    59:13
    Murygin, to je jednoznačně muž zápasu. Zase svůj tým neuvěřitelně podržel, sám možná ani netušil, jak zasáhl. Nejprve zlikvidoval bombu od modré čáry, puk se následně odrazil ke Gusevovi, který k tyčce snad ani nemohl mířit lépe. Jenže nakonec trefil rameno svého protivníka, který se na poslední chvíli stačil přemístit.
     
    58:56
    Gusevova přihrávka nebyla přesná. SKA zase přišel o pásmo. Už jen pár desítek sekund zbývá do konce tohoto střetnutí.
     
    58:10
    Už dvakrát se snažili hráči Lokomotivu zakončit z dálky do prázdné brány. Jenže ani jeden pokus neskončil mezi třemi tyčemi.
     
    58:00
    Zahlášeny byly poslední dvě minuty tohoto utkání.
     
    57:29
    Šesťorkin na střídačce, domácí mají k dispozici početní výhodu šest proti čtyřem!
     
    57:28
    Vyloučení v týmu Lokomotiv Jaroslavl (Petri Kontiola – 2 min., držení protihráče).
     
    56:47
    Iljenko se dostal do úniku! Jenže pod tlakem svého strážce nakonec nezakončoval, upadl, a spolu se Šesťorkinem, do kterého narazil, se ocitl v brankovišti. Rozhodčí tento zákrok nepovažovali za porušení pravidel.
     
    56:25
    Kdy dojde na power-play? Petrohradu už opravdu mnoho času nezbývá. Pro Lokomotiv se navíc začínají otevírat prostory v soupeřově defenzívě, pomalu a jistě je to ze strany domácích trošku vabank.
     
    54:29
    Talbot je prakticky jediným hráčem, který nějakým způsobem dokáže ohrožovat domácí branku. Pořád číhá na svou šanci, pořád své soupeře neúnavně forčekuje. A SKA se někdy dostane do problémů, ostatně jako v tomto případě. Teď střela skončila těsně vedle Šesťorkinovy svatyně.
     
    54:19
    Kovalčuk si nevšiml, že jeho spoluhráč vjel do pásma o něco dříve, než by bylo zdrávo. Tohle byl zcela evidentní ofsajd.
     
    53:35
    Co nejjednodušeji, to je jasná zpráva od Lokomotivu. Jakmile bude možnost, vyhodit přes všechny čáry bude jeho prvořadým cílem.
     
    52:21
    Zase si Murygin dokázal poradit, poděkovat musí i svým spoluhráčům, kteří na soupeře alespoň nepříjemně dotírali. Dvakrát neuspěl v zakončení ve vyložené pozici Barabanov. Jsou to opravdu hodně krušné chvíle pro Lokomotiv.
     
    52:01
    Dacjuk se snažil těsně po skončení přesilovky překvapit Murygina střelou ze středu pole, nicméně Kronwall jeho pokus tečoval do ochranné sítě. Čas se domácím neúprosně krátí.
     
    51:57
    Hosté v plném počtu.
     
    51:29
    Vojnovova dělovka od modré čáry! Mířil svou střelu poměrně dobře do horní části branky, nicméně Murygin na ní velmi dobře viděl, a schoval jí do své lapačky.
     
    51:00
    SKA kroužil a číhal v útočném pásmu, má k dispozici další početní výhodu. Tahle je ale zatím rozehraná asi nejhůře ze všech. Murygin musel řešit snad jen jednu složitější situaci.
     
    49:57
    Vyloučení v týmu Lokomotiv Jaroslavl (Michail Pašnin – 2 min., faul kolenem).
     
    49:14
    Kovalčuk se nyní zachoval jako sobec, ostatně to není nic nového. Domácí se řítili do brejku snad čtyři na dva, nicméně petrohradský forvard se rozhodl zakončit. A mířil jen nad. Na druhé straně ohrožoval Šesťorkina nebezpečný Talbot, nicméně ani z téhle akce nezapršelo.
     
    48:40
    Lokomotiv se snaží držet puk na svých hokejkách co nejdéle. Jeho jednoznačným cílem je šetřit čas. Každopádně těžko říci, jestli tahle taktika bude nakonec úspěšná.
     
    48:03
    Domácí v plném počtu.
     
    47:34
    I ve čtyřech hráčích na ledě je SKA aktivnějším mužstvem. Dacjuk nyní z dálky nahazoval puk, a vhazovat se tak bude za malý okamžik před Muryginem.
    46:17 tutovka Ketova
     
    46:17
    Ketov unikl v oslabení do úniku! Mířil svou střelu nad vyrážečku Murygina, jenže ten si s jeho sólem dokázal poradit. Zase Lokomotiv přežil situaci s obrovským štěstím.
     
    46:03
    Vyloučení v týmu SKA Petrohrad (Alexandr Barabanov – 2 min., držení protihráče).
     
    45:29
    Hosté v plném počtu.
     
    44:57
    Murygin předvedl další těžký zákrok, pak se snažil zacílit přesně Dacjuk, ten ale mířil jen mimo. O pár chvil později Petrohrad přišel o pásmo.
     
    44:40
    Bělov vystřelil od modré čáry do mezikruží jako kamínek z praku, a jakmile dostal přihrávku, ihned vypálil. Avšak tohle zakončení nebylo nakonec úspěšné.
     
    43:55
    První fáze početní výhody SKA nevyšel. Přesto už byl o pár vteřin později u puku Kovalčuk, který v rohu kluziště vymýšlel se svými spoluhráči nějakou akci.
     
    43:29
    Vyloučení v týmu Lokomotiv Jaroslavl (Brandon Kozun – 2 min., sekání).
     
    42:10
    SKA pokračuje v hledání cesty za vyrovnáním. Obrázek hry se oproti druhé třetině nezměnil. Lokomotiv se zkrátka pouze a jen brání.
     
    40:57
    Velký, ale opravdu velký závar před Muryginem! Dadonov, Gusev a nebo ani obránce Jakovlev nedokázali dotlačit puk za brankovou čáru. Jak hostující gólman, tak jeho spoluhráči vůbec netušili, na jaký kolotoč si to koupili lístky. Ale přežili, a to s opravdu notnou dávkou štěstí.
    40:20 Ilja KOVALČUK - 1:2
     
    40:20
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Tak se domácím přece podařilo zaslouženě zaznamenat nějakou trefu. Postaral se o ní zkraje druhého dějství ILJA KOVALČUK, který využil v mezikruží přihrávky od Vojnova z rohu kluziště. Vše museli ještě přezkoumat rozhodčí kvůli předchozímu ofsajdu, avšak porušení pravidel neviděli. Asistence: Vjačeslav Vojnov, Alexandr Barabanov.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:14.
     
    Ačkoli se Petrohrad mohutně tlačil za vyrovnáním, ani jednu ze svých velkých příležitostí neproměnil, a to především díky skvělému výkonu brankáře Murygina. Lokomotiv naopak prakticky ze své jediné šance uspěl, navýšil vedení v závěru zásluhou Kozuna, a stále drží překvapivě vedení. Každopádně ještě je před námi jedna třetina. SKA má určitě kvalitu na to, aby duel s Lokomotivem minimálně dostal do prodloužení.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:00
    Zahlášena poslední minuta této třetiny.
    38:30 Brandon KOZUN - 0:2
     
    38:30
    Jaroslavl právě vstřelila branku!
    Tak to je velký šok pro domácí celek, který byl do této chvíle jasně lepším týmem. Lokomotiv se dostal do přečíslení dva na jednoho. Talbot uzmul puk v obranném pásmu a řítil se podél levé strany. Přihrávkou pak našel BRANDONA KOZUNA, který poloprázdnou branku neminul. Snadno a účelně vyřešené, Šesťorkin se přemístit nedokázal. Asistence: Maxime Talbot.
     
    37:52
    Domácí v plném počtu.
     
    37:37
    SKA vyhodil puk do bezpečí. V téhle přesilovce to bylo nyní asi to poslední, co by Lomomotiv mohl předvést.
     
    37:02
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu SKA Petrohrad (Sergej Plotnikov – 2 min., hrubost + 5 min., bitka).
    Vyloučení v týmu Lokomotiv Jaroslavl (Jakub Nakládal – 2 min., sekání + 5 min., bitka).
    bitka Nakládala s Plotnikovem
     
    37:01
    Krásná bitka! Dostal se do ní Plotnikov a Nakládal. Český obránce u střídačky sekl svého soupeře a vyzval ho na souboj. Ten asi nakonec dopadl nerozhodně. Emocí na ledě přibývá, to je jasné.
     
    36:40
    Až na jeden lehčí zákrok Šesťorkin nemusel v brankovišti zasahovat. Poměrně slušně brání SKA tohle oslabení.
     
    35:52
    Vyloučení v týmu SKA Petrohrad (Vjačeslav Vojnov – 2 min., krosček).
     
    35:17
    Čtvrtá reklamní přestávka je na pořadu dne. Před Averinem musel nakonec zasáhnout po delší době Šesťorkin, který má o dost méně práce než Murygin. Po delší době se alespoň mezi třemi tyčemi protáhl.
     
    35:00
    Pět minut do konce tohoto dějství. Zkonstatujme, že Petrohrad je na ledě jasně lepším týmem. Jaroslavl se sotva dostala na soupeřovu polovinu.
     
    33:15
    Tohle je opravdu velký tlak, pod jaký se nyní dostali hráči Lokomotivu. Murygin svůj tým snad už podesáté zachránil. Nad hosty drží ochrannou ruku všichni hokejoví svatí. Třeba Nakládal vystřeloval puk z brankoviště před dotírajícími protihráči opravdu na poslední chvíli
     
    31:27
    Lokomotiv se zatím k žádné vážnější šanci ve druhé třetině nedostal. Prakticky se jen brání soupeřovým atakům. Pašnin nyní neměl na výběr, a tak nahodil slabě puk nad branku. Šesťorkin dokázal v rychlosti rozehrát svým spoluhráčům.
     
    30:39
    Hosté v plném počtu.
     
    30:22
    Ani tohle zakončení v síti neskončilo! A to byl SKA opravdu hodně blízko. Střela Dadonova totiž skončila jen vedle. A opakované záběry nakonec ukázaly, že puk lehce lízl břevno Muryginovy svatyně.
     
    29:25
    ... Šipačov mířil nad lapačku Murygina! Jenže ten se dnes na zápas vyspal skvěle. A znovu zasáhl výtečným zákrokem. DOmácí střelci jako by začali být malinko frustrovaní.
     
    28:59
    Lokomotiv vyhodil puk do bezpečí. Prvních třicet sekund oslabení přežil zatím ve zdraví. SKA bude musel novu zakládat pásmo...
     
    28:39
    Vyloučení v týmu Lokomotiv Jaroslavl (Ilja Ljubuškin – 2 min., nedovolené bránění).
     
    27:50
    Murygin vystřelil svůj beton do strany na poslední chvíli! Parádní zákrok, to tedy určitě ano. A znemožnil tak soupeři zase vyrovnat. SKA se držel ještě pár vteřin v útočném pásmu a vynutil si další přesilovku.
     
    27:19
    Loktionov se na druhé straně tlačil do dobré střelecké pozice, musel však udělat ještě jednu kličku svému obránci, a ta mu nevyšla úplně podle svých představ. O pár vteřin později dostal puk pod kontrolu SKA.
     
    26:39
    Dacjuk z rohu kluziště přihrál do středu na Kovalčuka, ten se musel s pukem složitě otáčet, takže nakonec snad bekhendem slabě vypálil. Mířil však jen mimo.
     
    25:49
    Apalkov vybojoval spolu s Kraskovským puk ve středním pásmu, druhý jmenovaný se pak snažil v útočném pásmu prosadit k zakončení, jenže upadl.
     
    24:58
    Únik dva na jednoho domácím nevyšel! Širokov totiž zaváhal, vůbec netušil, co má s pukem dělat, jestli má střílet, nebo přihrávat, a nakonec ani Murygin zasahovat nemusel. Tahle nerozhodnost stále SKA možná i vyrovnání.
     
    24:21
    Dadonov dostal přihrávku do jízdy do mezikruží. A odtud tvrdě vypálil. Murygin však zase odolal. Hostující gólman zatím hodně trápí petrohradské střelce.
     
    23:06
    Během tří sekund se Lokomiotiv dostal z obranného pásma do útočného. Talbot nabral rychlost, přejel modrou čáru a přihrávkou na druhé straně hledal svého spoluhráče. Přesnost však nakonec scházela.
     
    22:36
    Tichonov operoval na levé straně u mantinelu, nakonec se však nedovážil vystřelit. Dojel s pukem na modrou čáru, vrátil ho po lajně zpátky do rohu kluziště, tam však uzmul touš pouze soupeř.
     
    21:55
    Šesťorkin musel schovat puk do své výstroje. Lokomotiv se dostal prakticky do jediné nebezpečnější situace v této třetině, to když si po pár sekundách počínal důrazně Talbot a málem se propracoval k dorážce. SKA vše ustál.
     
    21:15
    SKA je v úvodu první třetiny o něco aktivnější. Gusev si najel na pravý kruh, z blízkosti hledal skulinku ve výstroji Murygina, ovšem bez úspěchu.
     
    20:42
    Kovalčuk najel z levé strany na pravou, těsně poté, co přejel modrou čáru, upadl. Spíše ale vlastní vinou. Tady rozhodčí pochopitelně nějakým vyloučením do hry nezasahovali.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:22.
     
    Viděli jsme určitě zajímavou první třetinu, je poznat, že na ledě se střetly jedny z nejlepších celků KHL. Zatím je ale výsledek určitě překvapivý. Lokomotiv se ujal vedení zásluhou Kontioly, a ačkoli SKA měl k dispozici například dvě přesilovky, vyrovnat stav nedokázal.
    Jakub Nakládal dnes nastupuje v první obranné dvojici společně se Staffanem Kronwallem:

     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:00
    Zahlášena poslední minuta první třetiny.
     
    18:45
    Před Muryginem zívala prázdná branka! Jenže Petrohrad zkrátka nedokázal zavěsit puk za brankovou čáru. Teď měl Lokomotiv obrovské štěstí. Byl to snad Širokov, kdo zahodil tuhle možnost.
     
    17:51
    Hosté v plném počtu.
     
    17:24
    Tenhle útok SKA nevyšel. Lokomotiv si velmi dobře hlídá všechny prostory, odkud by mohlo hrozit nebezpečí, aby soupeř nemohl udeřit. A jakmile hosté dostanou puk pod svojí správu, hraje jednoduše.
    tyčka Guseva
     
    16:10
    Tyčka! Gusev zkusil vypálit z pravého kruhu, kam si najel středem pole, mířil na vzdálenější stranu, nicméně k jeho smůle pouze zazněla branková konstrukce. Petrohradu zbývá ještě dost času, aby využil tuhle přesilovku.
     
    15:51
    Vyloučení v týmu Lokomotiv Jaroslavl (Emil Galimov – 2 min., nedovolené bránění).
     
    15:10
    Ketov najel do pásma přes levou stranu, jakmile se ocitl za modrou čáru, zkusil překvapit Murygina. Ten ale puk snadno chytil do lapačky.
     
    14:20
    I nadále Lokomotiv především vzadu odvádí velmi dobrou práci. SKA se zatím těžko prosazuje, navíc mezi třemi tyčemi drží i Murygin.
     
    12:50
    A teď Petrohrad mohl na druhé straně potrestat velkou hrubici Lokomotivu v rozehrávce. Podnikl brejk dva na jednoho, snadná kombinace mezi dvěma hráči však nakonec neskončila úspěšně. Šipačov zkrátka nedostal přihrávku zpátky přesně na hokejku, ačkoli byl před Muryginem zcela sám.
     
    12:12
    Tlak hostů před soupeřovou brankou pokračuje! Nakládal se ocitl ve vyložené pozici, jenže nakonec zaměstnaného Šesťorkina nepřekonal. Ten odolal opravdu jen s vypětím všech sil.
     
    11:42
    Velká šance Lokomotivu na navýšení vedení! Šesťorkin si musel poradit s několika dorážkami, petrohradská obrana si nedokázala absolutně poradit.
     
    11:18
    Apalkov se dostal do konfliktu s protihráči. Snad Koskiranta si s ním chtěl něco vyříkat. Hostující forvard jinak před pár okamžiky pěknou střelou z mezikruží hezky ohrozil Šesťorkina, který si nakonec poradil.
     
    10:17
    Gavrikov dostal přihrávku na pravou stranu a odtud se snažil překvapit Šesťorkina. Ten však na jeho pokus velmi dobře viděl a v poklidu ho vyrazil do strany.
     
    09:37
    Poté, co Dadonov ohrozil střelou ze středu pole Murygina, těsně vedle něj napadl Šipačova jeden z protihráčů, konkrétně Galimov. Rozhodčí tady měli sáhnout k vyloučení, ale nestalo se tak. Každopádně hostující gólman zasáhl.
     
    08:40
    Lokomotiv se nyní poměrně delší dobu držel v pásmu soupeře. Tam slušně kombinoval, nakonec však Šesťorkina ohrozilo vlastně jen neúspěšné nahození od Loktionova.
     
    07:40
    Domácí se i nadále snaží o vyrovnání, směrem dopředu jsou daleko aktivnější. Jen sporadicky vyrazí hosté dopředu. Ostatně jako nyní Kraskovskij, která pronikl podél levé strany, nakonec však ani nezakončil.
     
    06:28
    Jakovlev se dostal na levé straně k zakončení, z blízkosti však nedokázal zamířit přesně. Lokomotiv se nedokáže dostat ze svého pásma. Vhazovat se bude znovu před Muryginem.
     
    06:19
    Dacjuk se snažil překonat Murygina, ovšem bez úspěchu. Hostující brankář zatím drží mezi třemi tyčemi. Následovat bude komerční přestávka.
     
    06:05
    Hosté v plném počtu.
     
    05:49
    Sice to hodně trvalo, nakonec se ale domácí odhodlali ke střeleckým pokusům. Murygin byl určitě hodně vystrašený, aby puk neskončil za jeho zády. Nakonec se ale ani střela neujala.
     
    04:55
    Petrohrad má poměrně potíže usadit se v útočném pásmu. Jaroslavl ukazuje, že v obraně patří dlouhodobě k výtečným celkům.
     
    04:05
    Vyloučení v týmu Lokomotiv Jaroslavl (Ilja Ljubuškin – 2 min., držení hole).
    Petri KONTIOLA - 0:1
     
    03:57
    Jaroslavl právě vstřelila branku!
    Dobrý vstup do utkání ze strany hostujícího celku. PETRI KONTIOLA vyslal skrytou střelu přes obránce a zamířil za Šesťorkinova záda. Domácí brankář včas zareagovat nedokázal. Asistence: Staffan Kronwall.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    SKA Petrohrad: Šesťorkin (Koskinen) – Vojnov, Zubarev, A. Bělov, Zub, Hersley, J. Jakovlev, Rukavišnikov – S. Plotnikov, Dacjuk, Kovalčuk – Dadonov, Šipačov, N. Gusev – Barabanov, Koskiranta, Širokov – Ketov, Kablukov, Tichonov.

    Lokomotiv Jaroslavl: Murygin (Sudnicin) – Kronwall, Nakládal, Ljubuškin, Gavrikov, Rafikov, Pašnin, Čerepanov – Kozun, Kontiola, Talbot – Mosaljov, Kraskovskij, Apalkov – Averin, Kartajev, E. Galimov – Iljenko, Kadějkin, Loktionov – Lugin.

    Rozhodčí: Buturlin, Gašilov – Zacharenkov, Sazonov.
    Pavel Dacjuk nasbíral v letošní sezoně již 22 bodů (7+15):

    Pavel Dacjuk @hcska ???????????? #madeofhockey #repost

    Fotka zveřejněná uživatelem CCM Hockey Czech Republic (@ccmhockeyczechrepublic),


     
    V akci bychom měli vidět jednoho českého krajánka, a to hostujícího obránce Jakuba Nakládala. Domácí celek žádného hokejistu z našich končin nezaměstnává.
     
    SKA se vrací na domácí led po třízápasové venkovní sérii, která pro něj nedopadla úplně podle představ. Na půdě Togliatti vyhrál překvapivě až v prodloužení, v Kazani dokonce padl po nájezdech. Pro Lokomotiv tohle bude už čtvrté venkovní střetnutí v řadě. Ačkoli podlehl na Spartaku, následně skolil silný Nižnij Novgorod a po nájezdech vyloupil i CSKA. Takže kdo ví, třeba i nyní dokáže podobným způsobem uspět a překvapit.
     
    Ačkoli sázkové kanceláře jasně favorizují Petrohrad, nemusel by mít zápas s Jaroslavlí vyloženě tak jednoznačný průběh. Pochopitelně že když jsou domácí v tuhle chvíli nejlepším celkem KHL, mohou si vlastně věřit na kohokoliv, každopádně na hosty by si měli dát rozhodně pozor. Vždyť ti jsou v tabulce na čtvrtém místě.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.

    Patrik Sandev

    Branky a nahrávky: 41. Kovalčuk (Vojnov, Barabanov) – 4. Kontiola (Kronwall), 39. Kozun (Talbot)


    SKA Petrohrad: Šesťorkin (Koskinen) – Vojnov, Zubarev, A. Bělov, Zub, Hersley, J. Jakovlev, Rukavišnikov – S. Plotnikov, Dacjuk, Kovalčuk – Dadonov, Šipačov, N. Gusev – Barabanov, Koskiranta, Širokov – Ketov, Kablukov, Tichonov.
    Lokomotiv Jaroslavl: Murygin (Sudnicin) – Kronwall, Nakládal, Ljubuškin, Gavrikov, Rafikov, Pašnin, Čerepanov – Kozun, Kontiola, Talbot – Mosaljov, Kraskovskij, Apalkov – Averin, Kartajev, E. Galimov – Iljenko, Kadějkin, Loktionov – Lugin.

    Rozhodčí: Buturlin, Gašilov – Zacharenkov, Sazonov
    bahis siteleri