Boston – Edmonton 3:4 (kon.) | Washington – Columbus 5:0 (kon.) | Tampa – Nashville 1:6 (kon.)
St. Louis – Carolina 2:4 (kon.) | Chicago – Buffalo 4:3 (po pr.) | San Jose – Minnesota 4:5 (kon.)
Los Angeles – Detroit 0:4 (kon.)
konec
Washington Capitals
5:0 (2:0, 2:0, 1:0)
Columbus Blue Jackets
Pátek 06.01.2017, 01:05 • Verizon Center, Washington • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
     
    Krásný pozdní večer. Budou se dnes znovu přepisovat dějiny NHL? Na ledě Washingtonu Capitals se o to pokusí Columbus Blue Jackets, jež by v případě vítězství vyrovnali nejdelší šňůru výher v historii soutěže, kterou momentálně drží Pittsburgh ze sezóny 1992/1993. Vše začneme rozkrývat po 1:00, tak si to nenechte ujít!
     
    WASHINGTON CAPITALS

    V rámci celé soutěže jsou Caps hodně vysoko, svěřencům Barryho Trotze momentálně patří páté místo ligy, nicméně v neuvěřitelně našlapané Metropolitní divizi je Washington čtvrtý, a tak okupuje "jen" divokou kartu na postup do play-off. Capitals dnes zaútočí na čtvrté vítězství v řadě, naposledy porazili v dramatické přestřelce 6:5 po prodloužení podobně rozjeté Toronto, ačkoliv celek z americké metropole dlouho prohrával. Dnes ale partu okolo Alexe Ovečkina čeká doslova křest ohněm!

    Nejproduktivnější hráči:
    Nicklas Bäckström, 30 bodů (9+21)
    Alexandr Ovečkin, 29 bodů (18+11)
    Marcus Johansson, 27 bodů (14+13)

    Československá stopa:
    - (Jakub Vrána už byl odvelen zpět na farmu do Hershey)
     
    COLUMBUS BLUE JACKETS

    Columbuští se zprvu nenápadně vyhoupli až do čela celé ligy, načež se kolem týmu okolo Sergeje Bobrovského či Nicka Foligna strhla mediální lavina. Blue Jackets jsou najednou fenoménem, podceňovaný tým dnes totiž zaútočí na vyrovnání nejdelší série výher v historii soutěže! Svěřenci Johna Tortorelly nenašli přemožitele už šestnáctkrát v řadě, k čemuž přispívá i český útočník Lukáš Sedlák. „Každý je pyšný na to, jak přispívá do mozaiky a chce to dělat znova a znova. Díky tomu jsme udělali tolik výher v řadě,“ nechal se čtvrtý centr Columbusu slyšet v rozhovoru pro nhl.cz.

    Nejproduktivnější hráči:
    Cam Atkinson, 38 bodů (18+20)
    Alexander Wennberg, 35 bodů (18+27)
    Brandon Saad, 33 bodů (14+19)

    Československá stopa:
    Lukáš Sedlák, 9 bodů (3+6)
     
    Úvodní sestavy:

    Washington Capitals: Holtby (Grubauer) – Alzner, Carlson, Orlov, Niskanen, Orpik (A), Schmidt – Ovečkin (C), Bäckström (A), Oshie – Ma. Johansson, Kuzněcov, Williams – Connolly, Eller, Burakovsky – Winnik, Beagle, T. Wilson.

    Columbus Blue Jackets: Bobrovskij (McElhinney) – S. Jones, Werenski, J. Johnson, D. Savard, R. Murray, Nutivaara – Saad, Wennberg, N. Foligno (C) – Jenner (A), Dubinsky (A), Atkinson – Calvert, W. Karlsson, J. Anderson – Hartnell, Sedlák, Gagner.

    Rozhodčí: Lee, Nicholson – Brisebois, Knorr.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:38
    Folignovu střelu z vrcholu pravého kruhu vyrazil Braden Holtby jen před sebe a musel si pořádně oddechnout, když Saadova dorážka proletěla těsně vedle jeho svatyně!
     
    01:05
    Capitals poté uklidnili hru a jednoduchým nahozením ze středního pásma se jim podařilo vybojovat buly v útočném pásmu.
     
    01:41
    Niskanenův projektil od modré postrádal přesnost a tribunami to jen zahučelo, Jackets poté dopravili kotouč do bezpečí a oba týmy střídají.
     
    02:34
    Marcus Johansson se rozjel po levém křídle, daleko se ale nedostal, poněvadž ztroskotal na pozorném Jonesovi. Columbuští už zakládají protiakci.
     
    03:18
    Sergej Bobrovskij pro jistotu přerušil hru po nahození Matta Niskanena od pravého mantinelu, vhazovat se tak bude v útočném pásmu Capitals.
     
    03:53
    Nick Foligno zkusil štěstí z podobné pozice jako v první minutě, tentokrát ale neměl seřízená mířidla a Washingtonští se poté osvobodili.
     
    04:24
    Ofsajd a v něm Jack Johnson, hra je po delší době přerušena a vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    05:02
    Čtvrtá řada Washingtonu se prokousala až do útočného pásma, zatím z toho ale pramenila jen nepovedená střela Beagla.
     
    05:06
    Washington právě vstřelil branku!
    O chviličku později už to ale svěřencům Barryho Trotze vyšlo! Schmidtovu dělovku od modré Bobrovskij nedokázal udržet ve své výstroji, načež před columbuským brankovištěm vznikl nepřehledný závar, v němž se nejrychleji zorientoval DANIEL WINNIK a dorazil puk do sítě! Asistence: Jay Beagle a Nate Schmidt.
    05:06 Daniel WINNIK - 1:0
     
    05:26
    Jevgenij Kuzněcov (WSH) půjde pykat na dvě minuty za držení Werenskiho, Blue Jackets tak budou mít možnost odpovědět v početní výhodě.
     
    06:11
    Cam Atkinson si nedokázal zpracovat prudký pas od Werenskiho a Caps se následně osvobodili, to už je téměř polovina z Kuzněcovova trestu minulostí.
     
    07:03
    Dubinskyho zadovka do předbrankového prostoru nikoho v bílém dresu nenašla, tlak svěřenců Johna Tortorelly ale stále přetrvává.
     
    07:25
    Jonesova dělovka od modré nadělala Holtbymu pořádné problémy, washingtonský gólman si ale nakonec poradil a nepustil Jennera k dorážce.
     
    07:29
    Krátce po návratu Kuzněcova na led tvrdě vypálil Josh Anderson, Braden Holtby to ale i tentokrát zvládl a před námi je komerční přestávka.
     
    08:26
    První lajna Jackets se usadila v útočném pásmu a Saad se opět pokusil dorážet Folignovu odraženou střelu, což se mu však nakonec nepodařilo.
     
    09:12
    Cam Atkinson vypálil od modré, ale Holtby měl dobrý výhled a zkušeně vytasil svou lapačku. Jackets alespoň vybojovali další buly v útočném pásmu.
     
    09:50
    Lukáš Sedlák číhal před brankou na přihrávku, která nakonec přišla od Sama Gagnera, český forvard už ale skákavý puk nedokázal zachytit podle svých představ.
     
    10:39
    Saad pouze protečoval Folignovu rozehrávku do útočného pásma, Nicklas Bäckström už pomalu zakládá další protiútok Columbusu.
     
    11:32
    Washington právě vstřelil branku!
    A už je to zničehonic o dva góly! Johanssonova střílená přihrávka od modré našla v předbrankovém prostoru zadáka JOHNA CARLSONA, od jehož brusle se kotouč odrazil do sítě. Asistence: Marcus Johansson a Jevgenij Kuzněcov.
    11:32 John CARLSON - 2:0
     
    12:14
    Svěřenci Johna Tortorelly vybojovali další vhazování v útočném pásmu, k tomu ale dojde až po komerční přestávce.
     
    12:55
    Ze závaru před Holtbym nakonec žádná střela na washingtonskou branku nepramenila a celek z americké metropole už vyváží puk do bezpečí.
     
    13:39
    Orlov s Kuzněcovem přitlačili Sedláka na mantinel a ačkoliv českému útočníkovi ještě přispěchal na pomoc zkušený Scott Hartnell, domácí to nakonec zvládli.
     
    14:18
    Nahození Bretta Connollyho přizvedl Savard do ochranné sítě, nyní ale bude následovat další komerční brejk.
     
    14:52
    Tom Wilson nedosáhl na prudkou zadovku z hole Winnika, Capitals se ale ještě udrželi v útočném pásmu.
     
    15:38
    Karl Alzner přitlačil Foligna k zadnímu hrazení, Columbuští se ale přesto ještě udrželi v útočném pásmu a v jejich akci pokračuje Ryan Murray.
     
    16:25
    To už neplatí, domácí hráči teď drží puk ve vlastním pásmu a vůbec nikam se neženou, Washington má v první třetině nahráno.
     
    17:20
    Columbuští hokejisté jsou jednoznačně aktivnější a na střely vedou už 11:6, nicméně Capitals dokázali využít obě své šance a nyní jen kontrolují své vedení.
     
    18:13
    Středním pásmem se rozjel Ryan Murray, který ale neměl komu přihrát, a tak jen nahodil kotouč směrem k Holtbymu a odjel střídat.
     
    19:05
    V probíhající poslední minutě první třetiny už se na ledě nic zajímavého neděje, ani jeden tým už se nikam nežene.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Úvodní dvacetiminutovka je za námi a do kabin se jde za stavu 2:0 pro domácí Capitals. Hosté sice svého soka výrazně přestříleli, své šance ale narozdíl od Washingtonu využít nedokázali. Trefy Trotzovy party nedělilo ani šest minut, v tomto rozpětí překonali Bobrovského postupně Winnik a Carlson.
     
    Co nabídne druhá třetina? To začneme zjišťovat ve 2:03.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:39
    Daniel Winnik si vyměnil kotouč s Wilsonem a z pravého kruhu tvrdě vystřelil, Bobrovskij ale proti této střele nakonec nemusel zasahovat.
     
    21:19
    Z náznaku šance na druhé straně nakonec nic nebezpečného pro Bradena Holtbyho nepramenilo, Capitals vyhdili puk do útočného pásma a odjeli střídat.
     
    22:03
    To byla šance! Markus Nutivaara měl na hokejce snížení, finský zadák ve službách Columbusu ale ze skvělé pozice na Holtbyho nevyzrál!
     
    22:57
    Nutivaarova prudká rozehrávka mířila k volnému Hartnellovi, který ale nedokázal dostat puk pod kontrolu, ale Columbuští poté stejně vybojovali buly v útočném pásmu.
     
    23:51
    Tom Wilson (WSH) vyfasoval dvě minuty za hrubost, Columbus si tak zahraje svou druhou přesilovku v utkání.
     
    24:42
    Domácí se zatím brání zcela s přehledem. Oshie si teď dokonce vyměnil kotouč s Larsem Ellerem a vypálil, Sergej Bobrovskij si ale připsal snadný zákrok.
     
    25:20
    Capitals mohli znovu výraznit své vedení, ale Bobrovskij vytáhl skvělý zákrok levým betonem proti střele Winnika z bezprostřední blízkosti.
     
    25:51
    Wilson už je zpět na ledě, v této přesilovce hosté nevymysleli vůbec nic a dokonce museli čelit velké šanci Trotzovy party.
     
    26:10
    Sergej Bobrovskij přerušuje hru po nahození ze středního pásma, následovat nyní bude další komerční přestávka.
     
    26:47
    Zajímavý zápas dnes hrají Dmitrij Orlov a Sergej Bobrovskij, oba totiž pocházejí ze stejného ruského města Novokuzněck, dnes ale každý stojí na opačné straně barikády.
     
    27:10
    Nutivaara se zmocnil odraženého puku a prakticky z nulového úhlu ihned vypálil, jeho nahození ale bylo přizvednuto do ochranné sítě.
     
    27:28
    Washington právě vstřelil branku!
    Columbuská série vítězství je pořádně ohrožena, domácí totiž přidávají další gól! Ovečkinovi sice střela z levého kruhu nevyšla, ale ruský snajpr poté dostal kotouč na hůl NATEA SCHMIDTA, který nadvakrát překonal Bobrovského! Asistence: Alexandr Ovečkin.
    27:28 Nate SCHMIDT - 3:0
     
    27:40
    Alzner (WSH) a Foligno (CBJ) vyfasovali shodné dvouminutové tresty za hrubost, pokračovat tak budeme ve čtyřech na obou stranách.
     
    28:09
    Jonesova rozehrávka byla příliš prudká a puk doletěl až na zakázané uvolnění, vhazovat se tak bude po Bobrovského pravici.
     
    29:02
    Karlsson těsně před vystřelením puku ztratil rovnováhu a na razanci jeho pokusu se to projevilo, kotouč se k Holtbymu sotva došoural.
     
    29:55
    Už v plném počtu hrající Washington mohl přidat další gól, po nenápadném a ztečovaném nahození z vrcholu kruhů zachránila Bobrovského tyč!
     
    30:49
    Jackets tlačí a tlačí, do šancí se ale dostávají jen s velkými obtížemi, dnes jejich hra postrádá potřebnou lehkost a klid.
     
    31:35
    Anderson (CBJ) podrazil Orlova, po komerční přestávce si tak Capitals poprvé vyzkouší hru v početní převaze.
     
    32:14
    Svěřenci Johna Tortorelly se osvobozují, Washington bude muset zakládat další akci z hloubi vlastní obranné třetiny.
     
    32:59
    Ovečkin dlouho váhal a nakonec se rozhodl z levého kruhu vystřelit, jeho krajan Sergej Bobrovskij však spolehlivě zasáhl.
     
    33:40
    Už v plném počtu hrající Columbus může v klidu vystřídat, Alexandr Ovečkin se totiž vrací pro vystřelený puk až do vlastního pásma.
     
    34:22
    Niskanenovu prudkou křižnou přihrávku si Orlov nedokázal zpracovat a hosté poté dostali puk do bezpečí, Capitals už ale znovu míří do útoku.
     
    35:11
    Momentálně sledujeme hlušší pasáž hry, ani jednomu týmu se nedaří kloudně rozehrát a dění se bez žádného efektu stále stěhuje ze strany na stranu.
     
    36:06
    William Karlsson se podél pravého mantinelu prokousal do útočného pásma, tam ale o puk rychle přišel a Capitals už zakládají další protiakci.
     
    36:27
    Washington právě vstřelil branku!
    No a nyní se už zdá, že jerozhodnuto! Po Dubinskyho chybě v rozehrávce se puku zmocnil John Carlson, který si všiml rozjetého ANDREHO BURAKOVSKYHO, jenž tváří v tvář Bobrovskému nezaváhal! John Tortorella si ještě vybral trenérskou výzvu, ta ale platnost gólu potvrdila. Asistence: John Carlson
    36:27 André BURAKOVSKY - 4:0
     
    37:20
    Snaha Columbuským upřít nelze, jako by ale vědomí možnosti vyrovnání nejdelší série výher v historii ligy hosty dnes svazovalo.
     
    37:58
    Connollyho nahození z rohu kluziště našlo v předbrankovém prostoru hůl Larse Ellera a teč dánského útočníka jen těsně minula columbuskou svatyni!
     
    38:46
    Těsně před koncem druhé třetiny bude následovat ještě jedna komerční přestávka, do Verizon Center se společně vrátíme za pár okamžiků.
     
    39:32
    Wilson zavezl kotouč do pásma a odjel střídat, v závěrečných sekundách druhé třetiny drží domácí v poklidu puk na svých hokejkých.
     
    39:50
    Tom Wilson si nakonec prodloužil střídání a byl Johnsonem (CBJ) natlačen na columbuskou svatyni, zadák Jackets tak vyfasoval dvouminutový trest za nedovolené bránění.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Druhá třetina pokračovala v nastaveném trendu z té první. Columbuští sice i nadále mají mírnou převahu v počtu střel na branku, nyní ale prohrávají už 0:4 a vidina vyrovnání nejdelší šňůry výher v ligové historii je už kdesi nedohlednu. Capitals hrají velmi účelně a skálopevně kráčejí za vítězstvím. Změní se na tom něco ve třetí třetině? Moudřejší budeme ve 3:02.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:36
    Alexandr Ovečkin se napřáhl na vrcholu levého kruhu, Jones však jeho dělovku dokázal zblokovat. Tlak Capitals ale stále pokračuje!
     
    41:21
    To už neplatí, svěřenci Johna Tortorelly vyhodili kotouč do bezpečí a konečně mohou vystřídat svou unavenou čtveřici.
     
    42:06
    Z té už je pětice, Jackets toto oslabení nakonec bez potíží přečkali, ale hostům se stále nedaří dostat kotouč do bezpečí.
     
    43:04
    Sergej Bobrovskij vypomáhá svým spoluhráčům s rozehrávkou, ale Foligno se nikam nežene a spolu s Jonesem v poklidu čeká na dostřídávající spoluhráče.
     
    44:01
    Matt Niskanen zaváhal při rozehrávce a k puku se dostal Foligno, který ale nabídnutou šancí pohrdl a ke střele se ani pořádně nedostal.
     
    44:48
    To Niskanen už ano a dělovka zkušeného zadáka Washingtonu z levého kruhu proletěla těsně vedle branky dezorientovaného Bobrovského!
     
    45:36
    Washington právě vstřelil branku!
    Tohle už zavání pořádným debaklem! Nutivaara nedokázal vyhodit puk ze třetiny a k odraženému kotouči se poté dostal JUSTIN WILLIAMS, který si nabruslil až do předbrankového prostoru a poté překonal nejistého gólmana Columbusu! Asistence: Jevgenij Kuzněcov.
    45:36 Justin WILLIAMS - 5:0
     
    45:36
    Sergej Bobrovskij už to nevydržel a po pěti inkasovaných gólech opustil svou svatyni, kde ho na závěrečnou čtvrthodinku nahradí Curtis McElhinney!
     
    46:28
    Foligno nabral rychlost ve středním pásmu a poté našel rozjetého Brandona Saada, jehož bekhendové nahození ale nenadělalo Holtbymu sebemenší starosti.
     
    47:15
    Po další trefě Capitals už hra postrádá tempo, jako by se zápas jen dohrával. Těžko říct, co se teď columbuským hokejistům honí hlavou...
     
    48:04
    Braden Holtby opět pro jistotu přerušil hru a před námi je další komerční brejk, do Verizon Center se společně vrátíme za pár okamžiků.
     
    48:31
    Jevgenij Kuzněcov se protáhl mezi dvěma zadáky Columbusu a poté nahodil puk na McElhinneyho, velezkušený náhradní gólman Columbusu si ale bez potíží poradil.
     
    49:20
    Lars Eller nic nevymýšlel a přímočaře zavezl touš do útočného pásma, kde o něj sice nakonec přišel, tato taktika ale dnes na Columbus platí.
     
    50:03
    Wennbergovo nahození se od Alznerovy hole odrazilo až do rohu kluziště, hosté ale ještě zůstávají u kotouče a jejich epizodní tlak pokračuje.
     
    50:59
    Další střela Alexandera Wennberga už nadělala Holtbymu pořádné problémy a div, že washingtonský gólman teď nepřišel o čisté konto.
     
    51:54
    Josh Anderson se šikovně protáhl kolem Orpika (WSH), který jej poté zahákoval, a Columbus si tak zahraje svou třetí přesilovku v utkání.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    52:39
    Domácí se dvakrát po sobě dokázali osvobodit, to už je téměř polovina z Orpikova trestu u konce.
     
    52:48
    Jenže teď si Matt Niskanen (WSH) pomohl vysokou holí v souboji s Atkinsonem, Capitals tak půjdou do tří!
     
    53:20
    Ve třech hrající Capitals se osvobozují, Karl Alzner se zmocnil puku za Holtbyho svatyní a bez váhání ho odpálil do bezpečí.
     
    53:58
    Nick Foligno už se k dorážce Jonesovy rány z vrcholu kruhů nedostal, Holtby dnes pro hosty představuje nepřekonatelnou překážku.
     
    54:30
    Síly na ledě se nyní vyrovnají, jelikož David Savard (CBJ) zatáhl za záchrannou brzdu a podrazil unikajícího Toma Wilsona.
     
    55:07
    Columbuští hokejisté se dokázali osvobodit, Caps ale nikam nespěchají a pomaloučku opouštějí útočné pásmo.
     
    55:35
    S tresty se najednou roztrhl pytel, T.J. Oshie (WSH) se totiž provinil zcela zbytečným sekáním na Andersona.
     
    56:21
    Jako by se utkání už jen dohrávalo, hra postrádá tempo a ani jednomu týmu se nedaří kloudně rozehrát. Capitals teď nic nevymýšleli a jen napálili touš do útočné třetiny.
     
    57:13
    Werenskiho střela od modré byla zblokována a Capitals poté dostali puk do bezpečí, zdá se, že ani tuto zkrácenou přesilovku hosté nepřetaví v gól.
     
    58:05
    Karl Alzner nedokázal vyhodit puk z vlastního pásma a ke střele se poté dostal Savard, Holtby však přerušil hru a před námi je nyní poslední komerční přestávka.
     
    58:30
    Dmitrij Orlov to teď zkusil od pravého mantinelu a jeho střela rozezvonila vnější část tyčky columbuské svatyně!
     
    59:00
    Sam Gagner (CBJ) u mantinelu hloupě a naprosto zbytečně podrazil Ellera, hosté tak budou toto utkání dohrávat v početní nevýhodě.
     
    59:52
    Ryan Murray obkroužil Holtbyho svatyni, ale vystřelit se mu nepodařilo a v tomto zápase se už nic nestane. Vítězná série Columbusu je u konce!
     
    Konec zápasu.
     
    Columbus Blue Jackets se zastavili těsně před pomyslným vrcholem, dnes totiž mohli vyrovnat historický rekord ligy v počtu po sobě jdoucích vítězství, sedmnáctou výhru v řadě ale nepřidali a ve Washingtonu prohráli vysoko 0:5. Co se střel na branku týče, sledovali jsme velmi vyrovnané utkání, nicméně Caps přesto zvítězili zaslouženě, protože podali velmi koncentrovaný výkon, zatímco hosté se zápasem vyloženě protrápili a po pátém inkasovaném gólu byl dokonce střídán fantom Sergej Bobrovskij.
     
    ČESKOSLOVENSKÁ STOPA:

    Lukáš Sedlák (CBJ) 0+0, +0, 1 střela, čas na ledě 11:14
     
    TŘI HVĚZDY ZÁPASU:

    1. Braden Holtby (WSH) 29 zákroků, 0 gólů, úsp. 100%
    2. John Carlson (WSH) 1+1
    3.Tom Wilson (WSH) 0+0
     
    To je z mé strany vše, dobrou noc! (03:44:11)

    Vojtěch Balon

    Branky a nahrávky: 6. Winnik (Beagle, Schmidt), 12. Carlson (Ma. Johansson, Kuzněcov), 28. Schmidt (Ovečkin), 37. Burakovsky (Carlson), 46. Williams (Kuzněcov)


    Washington Capitals: Holtby (Grubauer) – Alzner, Carlson, Orlov, Niskanen, Orpik (A), Schmidt – Ovečkin (C), Bäckström (A), Oshie – Ma. Johansson, Kuzněcov, Williams – Connolly, Eller, Burakovsky – Winnik, Beagle, T. Wilson.
    Columbus Blue Jackets: Bobrovskij (46. McElhinney) – S. Jones, Werenski, J. Johnson, D. Savard, R. Murray, Nutivaara – Saad, Wennberg, N. Foligno (C) – Jenner (A), Dubinsky (A), Atkinson – Calvert, W. Karlsson, J. Anderson – Hartnell, Sedlák, Gagner.

    Rozhodčí: Lee, Nicholson – Brisebois, Knorr
    bahis siteleri