Manchester Utd. – Reading 4:0 (kon.) | Everton – Leicester 1:2 (kon.) | Hull City – Swansea 2:0 (kon.)
Sunderland – Burnley 0:0 (kon.) | Preston – Arsenal 1:2 (kon.)
konec
Preston North End
1:2 (1:0)
Arsenal FC
Sobota 07.01.2017, 18:30 • Deepdale, Preston • FA Cup • 3. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Tímto příspěvkem se s vámi loučím a přeji vám příjemný zbytek sobotního večera. FA Cup bude na programu zase zítra a my vás zveme k dalším přenosům této super soutěže. (20:35:59)
     
    Sledovali jsme utkání dvou různých poločasů. Zatímco první patřil domácímu celku, ten druhý naopak Arsenalu. Preston v zápase podal slibný výkon a nezasloužil si odejít z hrací plochy jako poražený tým. Domácí hráči budou litovat neproměněných šancí z prvního poločasu. Arsenal byl celý první poločas špatný, ale v tom druhém svou hru výrazně zlepšil. Hned v první minutě druhé půle se pěknou střelou prosadil Aaron Ramsey, jehož pokus zamířil do horního rohu branky. už to vypadalo, že se utkání bude opakovat. Jenže to by na hrací ploše nesměl být Giroud, jenž v klíčové situaci rozhodl.

    Z postupu se tedy radují hráči Gunners!
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Hlavní sudí ještě nechá Arsenal rozehrát, ale už se nic zásadního nestane. To i proto, že Kanonýři rozehráli celou situaci nakrátko a čekají na závěrečný hvizd.
     
    90+5
    Ve středu hřiště se k míči dostal ještě Welbeck, na kterém bylo vidět, že si chce vystřelit. Hostující útočník se opravdu k zakončení dostal a jeho pokus byl vydařený. Maxwell měl s jeho pokusem plné ruce práce a vyrazil tento pokus na další roh.
     
    90+4
    Arsenal má balon na svých kopačkách a zdá se, že už jej soupeři nepůjčí. Hostující hráči se nikam moc neženou a jsou s výsledkem spokojeni. Nutno říct, že to bude ubojovaná výhra.
     
    90+3
    Tři minuty z nastavení jsou pryč a nutno říct, že Preston si dnes nezaslouží odejít jako poražený tým. Domácí celek budou jistě mrzet neproměněné šance z první pětačtyřicetiminutovky.
     
    90+2
    Střídání v týmu Arsenal FC: ze hřiště odchází Lucas Pérez, přichází Jeff Reine-Adelaide.
    Střídání v týmu Arsenal FC: ze hřiště odchází Ainsley Maitland-Niles, přichází Carl Jenkinson.
     
    90
    K postranní čáře přistupuje čtvrtý rozhodčí, jenž na tabuli ukazuje, že se budou hrát čtyři minuty nad rámec normální hrací doby.
    89. Olivier GIROUD - 1:2
     
    89
    Arsenal právě vstřelil branku!
    Gunners otáčejí stav zápasu na svou stranu a trefil se, kdo jiný než kanonýr OLIVIER GIROUD! Na jeho brance má obrovský podíl Lucas Pérez, jenž doběhl ztracený míč a patou našel svého kapitána. Ten potvrdil pevné nervy a dostal míč za brankovou čáru.
     
    88
    U balonu jsou stále domácí hráči, kteří se dostali kombinací až na levou stranu. Jenže další centr zamířil na zadní tyč, kde nebyl žádný z hráčů v bílém.
     
    87
    Pokud Arsenal nechce tento zápas opakovat před vlastními diváky, tak už mu zbývají pouze tři minutky plus nastavení. Ovšem u míče jsou domácí, kteří vymysleli centr z pravé strany, jenže ve vápně kraluje Mustafi.
     
    86
    Alex Iwobi se prezentoval pěknou individuální akcí! Hostující ofenzivní hráč naznačil zakončení, ale s míčem udělal ještě pár kroků a dostal se až na hranic vápna. Odkud Iwobi stejně zakončil, ale jeho přízemní pokus zlikvidoval Maxwell.
     
    85
    Kanonýři potřebují zrychlit hru, což se zatím nedaří. Další zpracování nezvládl Xhaka, a tak bude mít obrana domácího celku chvíli na odpočinek.
     
    84
    Preston je v deseti lidech zalezlí před vlastním pokutovým územím. Arsenal hledá místečko pro kombinaci, ale zatím se soupeř s balonem výborně přesouvá.
     
    83
    Střídání v týmu Arsenal FC: ze hřiště odchází Alex Oxlade-Chamberlain, přichází Daniel Welbeck.
     
    82
    Režie dnešního zápasu si vybírá lavičku Arsenalu, kde už je už je připravený Welbeck. Uvidíme, koho tento rychlý hráč vystřídá.
     
    81
    Střídání v týmu Preston: ze hřiště odchází Daniel Johnson, přichází Daryl Horgan.

    Michal Luxa

    Branky: 7. Robinson – 46. Ramsey, 89. Giroud

    Karty:   44. Hugill (PNE), 65. Cunningham (PNE), 71. Paulista (PNE)


    Držení míče: 32 % : 68 %.
    Střely na branku: 3:9. Střely mimo: 3:3. Rohy: 2:5. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 10:6.
    Preston North End: Maxwell – Vermijl, Clarke, Huntington, Cunningham – McGeady, Johnson (81. Horgan), Pearson, Gallagher (60. Browne) – Robinson, Hugill (75. Makienok).
    Náhradníci: Lindegaard, Spurr, Browne, Pringle, Horgan, Doyle, Makienok.

    Arsenal FC: Ospina – Maitland-Niles (90+2 Jenkinson), Mustafi, Gabriel, Monreal – Xhaka, Ramsey – Oxlade-Chamberlain (83. Welbeck), Iwobi, Lucas (90+2 Reine-Adelaide) -Giroud (C).
    Náhradníci: Martínez, Jenkinson, Holding, Reine-Adelaide, Dasilva, Willock, Welbeck.

    Rozhodčí: Madley – Collin, Garratt
    bahis siteleri